Okullarda kılık kiyafet serbestlıği

Aynen dediginiz gibi ALmanya'da kendinizi kabullendirmeye Türkiye'de ise yasantınızı dikte ettirmeye calısılıyor. Aradaki bu muhtesem farkı bilmem fark edebiliyor musunuz?

Ben ateistim benim hakkımı koruyor mu türkiye? Escinselin yasam hakkını, kadının bedensel butunlugunu, kurtajı bile tartısma konusu haline getirdiler sanki hakkımız değil lütufmuscasına?

Nesnel olmayan oznel inanclara baglı hikayeleri ders yapıp 4. sınıftan itibaren zorunlu din dersi var bu ulkede, felsefe yok, sosyoloji yok, mantık yok.... matematikte ülkece basarısızız hanımefendi, fen bilimlerinde halimiz yaman ama siyer olsun muhammed in hayatı olsun bu dersler var cok sukur?

Problem değil, benim kardeşim cok cogu daha da sıkılırsak gider ozel bir okula ( ki su an gayet iyi bir anadolu lisesine gidiyor) ama herkesin cocugu gidebilecek mi?

Benim isyanım ogretmenleri imam okulları medreseleştiriyorlar?

diğer mesajınıza ve türbanı okulda savunanlara karşı yazıyorum
kızımın sınıfında başı kapalı olmayan 4 kişiyiz
öle şortla falan da gezmiyoruz
kızım 9 yaşında 3e gidiyor
ve bana diyor ki
anne sen günahkar mısın
sen neden başını kapatmıyorsun
bütün arkadaşlarımın annesinin başı kapalı
şimdi biz dinsiz imansız vicdansız mıyız
başı kapatmakla mı dindar oluyoruz
bunu bu yaşa kadar düşürmenin anlamı ne
benim çocuğum sadece arkadaşlarından duyduğu ,onların da evden duyduğu ile bana bunu söylüyorsa
ilerisi ne olacak

kılık kıyafet egıtım derken sonunda turbanıda okula sokacaklar bu yuzden geldık bu konuya
kılık kıyafetın serbest olması bı baslangıc sadece
sadece turban degıl bence mesele
okulda ogrencı gıbı olmalı ogrencıler tek tıp olmalı saygı edep olmalı eskısı gbı
okul saatınden sonra herkes ıstedgını yapsın herkesın kendı vıcdanı ozgurlugu ne gerektrıyorsa

ne güzel hep öyle olsa keşke, ama bence olmayacak, seçmeli dersleri inceledim ben, aslında çok güzel dersler var ama o dersleri almak için yeterli imkan olmadığından ya da yeterli katılım olmadığından seçilemicek, astronomi, satranç vs... ama dencekki lisede, bu dersler için okulda imkan yok, ama bu ders için yeterli katılım yok, ama bu dersin öğretmeni yok, yani kendin seçsen bile belli derslere yönlenmek zorunda kalcaksın
burda eminim lisede kredili sistemde okuyan çoktur, hanginiz seçmeli dersi kendiniz seçtiniz, belkide seçmeli dersin varlığından bile haberdar değildiniz, sadece ders giriyodunuz, çünkü öyle söylenmişti

Son düzenleme:

İdeoloji çığırtkanlığı başka birşey değil..... yazınızın altına imzamı attım ....
Konuya farklı bakanları da tenzih ederim...

öğrencilern ana babaları yandı o moda şu değil derken alışveriş çılgını gençler bu yuzden bunalımlara sürklenecek gıbı geliyor askari ücretle çalışan ana baba nasıl uysun modaya bir türban konusu var ben tesetürlü değilim ama türban neden korkutuyor hiç anlam veremıyorum turbana en çokta özgürlükçüler karşı çıkıyor bırakın herkes istediği gibi yaşasın

aileler okul dışında çocuklarına istediği şeyi giydirebiliirler. mayo gibi. ama bu mayoyu kalkıp okulda giydirmiyorlar sanırım....

kim ne derse desin ben bu devletin masumane düsünceyle kılık kıyafet serbest olacak dedigini sanmıyorum.

buna ek olarak da bir çok çoçuk tercihlerine yazmadığı halde imam hatibi kazandılar.

Çevir kazı yanmasın

öğrencilerin gözünde türbanla derse girdin tamam hadi

girmeyen ne olacak

dinsiz olacak

sen daha dindar öbürü daha dinsiz

laiklik zaten bunu engellemek için var

sürekli türban takmaktan dolayı ezilip aşağılandığını iddia edenler

mini etek giydiği için tacize uğrayanlarında hakkını savunacak mı?

türbanlı olanları öcü gibi gösterenler için ne düşünüyosunuz
mesela benim akrabamın çocuğuda annesi kapalı olduğu için annesinin okula gelmesini istemiyodu, utanıyordu?
herşey çift taraflıdır...
insanlara özgürlük anlayış gösterin/sağlayın ki karşınızdakinden de bunu görebilesiniz!!!

Kılık kıyafeti değilde atanamayan yada ayrı illerde görev yapan eşlerin durumlarına çare arasınlar ilk önce..

Yine ellerine yüzlerine bulaştıracaklar bu olayıda her zmaanki gibi..

Kıyafet serbestliğiylede zengin fakir ortaya çıkacak kıskançlıklar başlayacak kesinlikle belkide iş şiddete kadar gidecek..

Hanımlar,
lütfen saygı çerçevesinde tartışınız konuyu.
Okul kılık kıyafet yönetmeliğini tartışırken farklı düşüncelerde olsanızda çocuklar arasında bir ayrımın olacağını kabul ederken türbanlı- türbansız, açık-kapalı diyerek birbirinizi ayrıma sürüklediğinizin farkında mısınız?

Oysa kültürleriniz, eğitimleriniz, yaşam şartlarınız farklı olsada siz bu ülkenin kadınlarısınız.
Sizler birbirinizi bu kadar acımasızca eleştirip kılık kıyafetleriniz yüzünden yaftalarken çocuklarınıza ne vermeyi düşünüyorsunuz?

ıstedgım gbı konusurum buda benım ozgurlugum ıste
ozgurlukten dem vurana bakın

Siz işinize geldiğinde özgürlüğe sığınanlardansınız

Bende nabza göre şerbet verenlerdenim

Milletin türbanı ya da hangi derste ne öğretileceği sizi rahatsız ediyorsa , sizinde bu davranışınız beni rahatsız etti dile getirdim

Şuna bakın buna bakınla konuyu değiştirmeye çalışan sizsiniz

Kılık kıyafetin sertbestliğini ilk yorumumda da doğru bulmadığımı söyledim, ancak bi serbestlik söz konusuysa kimin ne giydiği kimseyi enterese etmemeli.. Zira ona çifte standart denir, serbestlik değil

alıntıladığınız mesajımda seçmeli derslerin nasıl seçildiğini anlatmaya çalıştım sanırım orda bir problem yok.

ben öğretmenim,gururla söylüyorum bunu,bir anneliğim bir de öğretmenliğimle övünürüm şu hayatta.

bir arkadaş öğretmenleri imam,okulları imam hatip yapacaklar demiş.

orda bir durulsun lütfen,yavaş gelsin o arkadaş biraz.

sonsuz saygım olsa da hiçbir koşul halinde imam dedirtmem kendime,herkes kendi işini yapsın.

sizin çocuğunuzun okulda neler yaşadığını tabiki bilemem.

benim anlatmak istediğim şey(sadece kendi gördüklerimden yola çıkarak söyleyebilirim bunları tabiki)

okullardaki öğretmenler çocuklarınıza hadi başınızı örtün diye dayatacak insanlar değil,

inanın değil.60 öğretmenli bir okuldayım,4 tane din kültürü öğretmeni var.

merakımdan sordum kuran dersinde napıyorsunuz diye,heveslenen örtüyor yoksa karışmıyoruz,çocuk onlar daha dediler.

inanın böyle dediler!

biz sınıf ayrımı yapmıyoruz!ayyaşın çocuğu da bir bana,alimin çocuğu da,hepsinin derdine içim titrer benim,ben de anneyim.

lütfen öğretmenlere ithamlarda bulunurken biraz daha nazik olsun insanlar,inanın dokunuyor.

burda kaç tane öğretmen yorum yaptı,kaçından şu sert üslubu gördünüz?

bazı annelerin yorumlarından ben korktum burda,biz sizin düşündüğünüz kadar katı değiliz inanın.

tüm kalbimle katılıyorum aynen böyle.
şimdi devletin beceriksizligini anlatacak olsak zaten konudan cıkamam ben bugün.

eşimin yeğeni liseye gidiyor. erkek.

harçlıklarını biriktiriyormuş deri ceket alacakmış. (harçlık derken harçlık değil resmen maaş bana göre)

ceketin fiyatının ne kadar olduğunu sordum . bin küsur lira dedi.

sen giyebilir misin,tarzın değil sanki dedim. cevap: giyemem evet tarzım değil. ama kıyafet toplum içindeki imzan. giymesem de alcam dedi.

alacak,giyecek. 1-2 haftasonra hevesi geçecek.

üzerinde gören çocuklar özenecek....

asgari ücretle geçinen ailenin çocukları da üzülecek...

Son düzenleme:

Sizin gibi düsünmüyorum...escinsellik, kürtaj filan demissiniz Türkiyede bunlari yasak olarak bilmiyorum birde Irlandayi kiyaslayin Türkiyeyle orda bu dediginiz seylerin hepsi yasak ve suc..neden acaba??

Bence dini konulari birakalim cünkü herkesin düsüncesi kendine... ben HZ. MUHAMMET (s.a.v) in hayatini ögrenmek icin neler vermezdim... Amanlar bile nekadarda Ateist olsalar din konusunda bizim Milletimiz kadar anlayisiz degiller !

HERKESIN DINI DÜSÜNCESI KENDINE...konumuz bu degil zaten

uygulamaya hep karşı çıktım zengin ve fakir ayırımı olacak zengin zenginle fakir fakirle dolaşacak
ortaokullarda bile makyajlı geliyorlar formalı hallerinde tuvaletten çıkmıyorlar ki okul zamanı düşünemiyorum şimdi bile üstte forma altta kotla geliyorlar eşofmanlar da daracık tayt gibi giyiliyor saçlar açık zaten toplamıyor bizim okuldaki kızlar tırnakta renkli ojeler takılar yapsınlar bakalım
valla öğrenciye öte git saçını düzelt demiyorum deyince suç oluyor demiyorm dersime girip çıkıyorum ve en iyi öğretmen oluyorum çocuklar memnun veliler memnun idare memnun haaaa bana sorsanız sen memnunmusun hayır değilim değiştirmek için karşı çıktığımda milli eğitim müdürlüğüne şikayet edildim arkamda kimse durmadı ben de herkesi memnun ettim kendimi öğretmenden çok bakıcı olarak görüyorum not verirken bile bu notun altında vermememn gerek deyip notlarımız değişiyor ben de bol tutuyorum notu çünkü bu yüzden de okula şikayet edildim ve notum değiştirildi offf doluyum
velhasıl şimdiki halim dersime giriyorum çocuk okul kapısından çıkınca banane diyorum ailesi ilgilensin dersimi yapıyorum yaptığı kadar yeter diyorum ve çıkıyorum

kim ne derse desin ben bu devletin masumane düsünceyle kılık kıyafet serbest olacak dedigini sanmıyorum.

serbestlik için atılan adımların çok masum olmadığını düşünüyorsanız
bugün uygulanan ve insan haklarını kısıtlayan kanunlar daha mı masum oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…