Bu konuda Türbani bahane etmek ne sacma avrupa birligine girmek istiyorsunuz sonrada böyle bir karar alininca yok türbanli aileler kina yaksin yok bilmem ne
Avrupada bir kac ülke haric hangi ülkede forma gibi birsey var???
Fakirlik zenginlik olayinda %100 haklisiniz...bu durum hem cocuklari hem ailelerin basini agritacak ama okullarda giyim kiyafet serbest oldu diye Türbanli olan insanlara OH KINA YAKSINLAR demek cok ayip!!!
Ben almanyada yasiyorum burda bile Türbanli arkadaslar istedikleri gibi okula Üniye gidebiliyorlar...Biz dinimizi kültürümüzü yurtdisinda savunmaya calisiyoruz kendimizi kabullendirmeye calisiyoruz ama bizim Vatandaslarimiz Türkiyede tam tersini yapiyor..SAGOLSUNLAR !!!
yukarda bir arkadaş(isim hatırlayamadım ve çoklu alıntı yapamıyorum) da yazmış buna benzer şeyler,sizin mesajınızla ona da cevap vermek istiyorum.
evet seçmeli dersler gerçekten problem oluyor.
milli eğitim bakanlığı okulun,çevrenin şartlarını bilmeden ders listesini yolluyor bize.
ben 800den fazla öğrencinin bulunduğu bir okulda görev yapıyorum.
bu yıl sadece 5. sınıflarda seçmeli ders vardı.5. sınıfların sınıf öğretmeni olmadığım için tam detay veremeyeceğim ama çocuklar dilekçeleri aldıklarında sınıftaydım.
10 civarı seçmeli ders var,bunların büyük çoğunluğunun öğretmeni zaten mevcut okullarda.fen bilgisi,matematik,türkçe ..vs öğretmenleri görev alıyor bu derslerde de.
çocuklar istediği dersleri seçtiler.sınıf açılabilmesi için en az 10 öğrencinin seçmesi gerekiyor.
bu çoğunluğa ulaşan dersler seçildi(kesinlikle bir müdahalemiz olmadı)
gerekli sayıya ulaşamayan ama çoğunluğun istediği dersler arasından tekrar seçim yapıldı ve sınıflar açıldı.
yapılabilecek en adil seçim de budur sonuçta.
tamam belki sizin çocuğunuz Okuma Becerisi dersini almayı hiç istememiştir,mecbur kalmıştır ama o ders saatinde öğrenciye sen çık git diyemezsiniz.
eninde sonunda okulda olmak zorunda.seçmeli derslerde çocuk sadece seçtiği derse girecek diye bir şey yok,bakanlığa göre
çocuğun istediği ama okulda açılamayan ders varsa,öğrenci bu dersin olduğu en yakın eğitim kurumuna yönlendirilmeli.yal-
nız gelin görün jki hiçbir veli kapıda arabasıyla 40 dklık ders için servis şöförlüğü yapmayı da kabul etmiyor.
bu durumda çoğunluğun kararına saygı duymak zorundayız.
yukarda bir arkadaş(isim hatırlayamadım ve çoklu alıntı yapamıyorum) da yazmış buna benzer şeyler,sizin mesajınızla ona da cevap vermek istiyorum.
evet seçmeli dersler gerçekten problem oluyor.
milli eğitim bakanlığı okulun,çevrenin şartlarını bilmeden ders listesini yolluyor bize.
ben 800den fazla öğrencinin bulunduğu bir okulda görev yapıyorum.
bu yıl sadece 5. sınıflarda seçmeli ders vardı.5. sınıfların sınıf öğretmeni olmadığım için tam detay veremeyeceğim ama çocuklar dilekçeleri aldıklarında sınıftaydım.
10 civarı seçmeli ders var,bunların büyük çoğunluğunun öğretmeni zaten mevcut okullarda.fen bilgisi,matematik,türkçe ..vs öğretmenleri görev alıyor bu derslerde de.
çocuklar istediği dersleri seçtiler.sınıf açılabilmesi için en az 10 öğrencinin seçmesi gerekiyor.
bu çoğunluğa ulaşan dersler seçildi(kesinlikle bir müdahalemiz olmadı)
gerekli sayıya ulaşamayan ama çoğunluğun istediği dersler arasından tekrar seçim yapıldı ve sınıflar açıldı.
yapılabilecek en adil seçim de budur sonuçta.
tamam belki sizin çocuğunuz Okuma Becerisi dersini almayı hiç istememiştir,mecbur kalmıştır ama o ders saatinde öğrenciye sen çık git diyemezsiniz.
eninde sonunda okulda olmak zorunda.seçmeli derslerde çocuk sadece seçtiği derse girecek diye bir şey yok,okulda bulunmak zorunda.
bu durumda çoğunluğun kararına saygı duymak zorundayız.
Gerçekten çocukları mı düşünüyoruz , onların psikolojilerini , zengin / fakir ayrımını , kontrol sağlamanın zorluğunu vs...
Yoksa ideolojilerimizi ve inanç / inançsızlıklarımızı mı yarıştırıyoruz ???
Önyargı,
evet önyargılıyım çünkü erkek kardesim için ders secerken istemedigimiz halde Muhammed'in Hayatı adlı ders almak zorunda kaldı cocuk...
Gerçekten isteyerek mi seciyor bu cocuklar bu dersleri şimdi?
Pk cok okulda resmen kuran dersini secmek zorunda bırakıldı cocuklar ya, diger dersler acılmadıgından...
Oruc tutmadıgı için okulda din dersi ogretmeni tarafından velilere sikayet edilmiş bir cocugum ben, sizin on yargı dedikleriniz malesef birilerinin gerçeği oluyor.
Ayrıca Kuran Dersi sırasında, kız ogrenciler basını kapatmaya zorlanacaklar, kuran okunuyor ort basını denilecek bunu ogretmen direkt yapmasa bile ogrenciler birbirlerine baskı kurucak, bu baskıya kılıfı buldular buna sinirleniyorum.
Çevir kazı yanmasın
diğer mesajınıza ve türbanı okulda savunanlara karşı yazıyorum
kızımın sınıfında başı kapalı olmayan 4 kişiyiz
öle şortla falan da gezmiyoruz
kızım 9 yaşında 3e gidiyor
ve bana diyor ki
anne sen günahkar mısın
sen neden başını kapatmıyorsun
bütün arkadaşlarımın annesinin başı kapalı
şimdi biz dinsiz imansız vicdansız mıyız
başı kapatmakla mı dindar oluyoruz
bunu bu yaşa kadar düşürmenin anlamı ne
benim çocuğum sadece arkadaşlarından duyduğu ,onların da evden duyduğu ile bana bunu söylüyorsa
ilerisi ne olacak
ıstedgım gbı konusurum buda benım ozgurlugum ıste
ozgurlukten dem vurana bakın
diğer mesajınıza ve türbanı okulda savunanlara karşı yazıyorum
kızımın sınıfında başı kapalı olmayan 4 kişiyiz
öle şortla falan da gezmiyoruz
kızım 9 yaşında 3e gidiyor
ve bana diyor ki
anne sen günahkar mısın
sen neden başını kapatmıyorsun
bütün arkadaşlarımın annesinin başı kapalı
şimdi biz dinsiz imansız vicdansız mıyız
başı kapatmakla mı dindar oluyoruz
bunu bu yaşa kadar düşürmenin anlamı ne
benim çocuğum sadece arkadaşlarından duyduğu ,onların da evden duyduğu ile bana bunu söylüyorsa
ilerisi ne olacak
Kılık kıyafeti değilde atanamayan yada ayrı illerde görev yapan eşlerin durumlarına çare arasınlar ilk önce..
Yine ellerine yüzlerine bulaştıracaklar bu olayıda her zmaanki gibi..
Kıyafet serbestliğiylede zengin fakir ortaya çıkacak kıskançlıklar başlayacak kesinlikle belkide iş şiddete kadar gidecek..
Aynen dediginiz gibi ALmanya'da kendinizi kabullendirmeye Türkiye'de ise yasantınızı dikte ettirmeye calısılıyor. Aradaki bu muhtesem farkı bilmem fark edebiliyor musunuz?
Ben ateistim benim hakkımı koruyor mu türkiye? Escinselin yasam hakkını, kadının bedensel butunlugunu, kurtajı bile tartısma konusu haline getirdiler sanki hakkımız değil lütufmuscasına?
Nesnel olmayan oznel inanclara baglı hikayeleri ders yapıp 4. sınıftan itibaren zorunlu din dersi var bu ulkede, felsefe yok, sosyoloji yok, mantık yok.... matematikte ülkece basarısızız hanımefendi, fen bilimlerinde halimiz yaman ama siyer olsun muhammed in hayatı olsun bu dersler var cok sukur?
Problem değil, benim kardeşim cok cogu daha da sıkılırsak gider ozel bir okula ( ki su an gayet iyi bir anadolu lisesine gidiyor) ama herkesin cocugu gidebilecek mi?
Benim isyanım ogretmenleri imam okulları medreseleştiriyorlar?
Bugun itibarıyle okullarda kılık kıyafet serbest olacak.
Ben 10 yıllık lise öğretmenı olarak karara karşıyım
Bızım genclerımızde cok fazla marka takıntısı ozentı olacak..
maddı durumlar herkesın aynı degıl
Artık cocuklarımız yarın hangı ders var degıl hangı kıyafetı giysem dıye dusunecek..
sızın fıkırlerınız neler
kim ne derse desin ben bu devletin masumane düsünceyle kılık kıyafet serbest olacak dedigini sanmıyorum.