Okullarda kılık kiyafet serbestlıği

Ülkede net asgari ücret 701 TL, 4 kişilik bir aile için açıklanan açlık sınırı ise kasım ayı için 958 TL.

Bu arada gerek 4+4+4 gerek kılık kıyafet gerekse fizik, kimya, biyoloji,almanca,fransızca ogretmenlerinin atanmadığı bir ülkenin milli egitimini milli medreseleştirmenin amacı özel okullaşmayı arttırma.

Evet dindar kesime " ah bak gordun mu negzel cocuklarımıza din iman geldi" gibilerinden verdiler bir mutluluk...

Evet amaç şeriat bilmem ne midir bilemem ama okullarda hepten hepten bir sunnileştirmedir gidiyor.

Benim komsumun kızı gelip bana siz neden oruc tutmuyorsun diyebiliyor onu yaz sıcagının altında ac ve susuz bırakan ailesini sorgulayacagına ( evet bunu diyen kız henuz 14 yasında ve evet "aclıktan bayılıcam anne ya bugun tutmasam" dedigini duydum daha bu yaz)

bu kız kac yasındaki bana gelip bunu diyebiliyorsa okulda oruc tutmayan arkadasına neler yapabilir? kuran dersinde basını ortmeyen arkadasına neler yapabilir eh bir zahmet dusunuverin

İnançlara veya inançsızlıklara saygı beklerken karşı tarafa kimse hakaret edemez.

Bu yapılanın tarifi terbiyesizliktir, başka uygun bir kelime bulamadım.

çifte standarttan bahsediyorsunuzda

okulda mini etek sort tayt kısa kollu giymeyi zaten yasaklamışlar

ama kuranı kerım dersinde türban takacaklar

bu ne çifte standart değil mi?

benim kendi adıma isteğim, seçmeli dini dersleride olsun, bilim sanat spor dalında derslerde olsun, ama bu dersler "gerçekten seçilebilir olsun" benim beklentim bu eğitimden, eğitim sadece 2 kere 2 dörtten ibaret olmasın, 3 boyutlu olsun mümkünse biraz, tablet diye tutturanlar bence bunuda çok güzel başarabilirler, yapmak isterlerse!

buna ek olarak da bir çok çoçuk tercihlerine yazmadığı halde imam hatibi kazandılar.

okulları direk habersiz imam hatip yapılan
adres sistemi yüzünden başka okula gidemeyen
zorla o okula devam etmek zorunda kalan çocuklar nolcak
bütün imam hatiplerin ilanlarında yemek servis ücretsiz yazıyor ,hepsinin
neden diğer okullarda servis yok
neden çocuklar lağımlı derelerden geçiyor,at arabasında,asma köprülerden okula gidiyor

o seçmeli dediğiniz derslerin forumlarında neden istemiyorum şıkkı yok
nasıl seçmeli

konu kıyafet ya illa kıyafetten bahsedicez
diyoruz ki bizde bunca sorun varken okullarda kıyafete mi kaldık
bu ülkede her şeyin altında başka bir bir şey yatıyor
desene adam gibi erkek gibi otorite gibi'kardeşim ben kıyafeti serbest bırakıyorum,herkes istediğini giyecek türban da takacak'
olmaaaz
demezler
her şey alttan alttan
neden??

ha bence herkes istediği gibi giyinmeli
isteyen türban da takmalı bunun için okuldan kurumdan vs atılmamalı
ama artık türban türban değil ki
siyasetin bir simgesi
herkes de bunu biliyor
kusura bakmasın savunanlar da

Okullarda senin kotun çakma benim gömleğim marka dönemi başlıyor.Bakalım daha neler gelecek başımıza.

Okul kıyafetlerinin serbest bırakılmasını oruca da bağladınız ya tebrikler.....

yok arkadaş insanlar böyle sorgulamadan hareket ediyorsa her şeye tamam deyip boyun eğiyorsa
kimseye kabullendiremezsin

izmirin en iyi anadolu lisesinde okudum.
kılık kıyafet sözde serbest değildi
ama altımızda etek- hatta gri kumaş pantolon giyerdik
üstümüze de istediğimiz herşeyi giyerdik
gömlek giydiğimi hatırlamam.
marka takıntılı insanlar vardı
ama kimse takıntı şeklinde değildi
herkes de istediğini giyerdi
moda zevkimi o yıllarımdan borçluyum
hiç de ertesi gün ne giysem diye düşündüğümü hatırlamıyorum
elime ne geçerse onu giyerdim
ben ve arkadaşlarım da çok başarılıydık
ama bu her okulda benim okulum gibi olacak değil
günümüz gençliği çok daha takık bu konularda.
bir yandan gençlerimizin kendilerini ifade etmeleri için gerekli birşey olarak görüyorum.
bir yandan da ayrımcılıkların daha da artacağını düşünüyorum.
gerekli altyapı olmadan böyle olmamalı yani sosyoekonomik düzeyler arasında bu kadar uçurumlar olan bir toplumda yapılmamalı diye düşünüyorum.

Neden insanlar takıyor ki böyle konulara. Türban olayının üniversitelerde popüler olduğu ama tam yasak olmadığı dönemde, antitürbancı hocalarımız vardı birini sınıftan çıkarmıştı ve çok sinirlenmişti kızın o şekilde derse girmesine. Ama arkada oturan taa iç çamaşırına kadar eteği olan kız ya da ne olduğu belli olmayan at hırsızı gibi erkek öğrenci onu rahatsız etmemişti. Bu insanlar da demokratik hayatı savunanların önde gideni

Konu ne zaman dine bağlanacak diye merak ediyordum

Bu serbestliğin altından neler çıkacağını öngörmek çok ta zor değil aslında...
Biraz düşünmek kafi...

çifte standarttan bahsediyorsunuzda

okulda mini etek sort tayt kısa kollu giymeyi zaten yasaklamışlar

ama kuranı kerım dersinde türban takacaklar

bu ne çifte standart değil mi?

ona gelene kadar neler yasak neler
bırak da hiç takamadıkları başörtüyü Kuran okurken takabilsinler

Konu ne zaman dine bağlanacak diye merak ediyordum

Bu serbestliğin altından neler çıkacağını öngörmek çok ta zor değil aslında...
Biraz düşünmek kafi...

aynen sorgulamadan boyun egmemek gerek.
Türkiye'den bahsediyoruz.
adı ne kadar güzel ama icindekiler icin öyle söyleyemeyecegım

Benim de ilk aklıma gelen bu oldu.
Parası olan alacak giyecek olmayan onlara özenecek ders konusunda yarış degil kıyefet konusunda yarışılacak. parası olmayan para bulup daha iyi giyinme yollarına bakacak.
kısaca kızlar kötü yola düşecek, erkekler hırsız olacak bu kadar basit.
millet okul kıyafetlerini bile zar zor alırken bu yapılır mı hiç hiç iyi olmamış

Hanımefendi benim annem 30 senelik ogretmen, hayatında hiç özel ders vermemiş, durumu olmayan ogrencilerine burs arayan, ogrencilerini dindar dinsiz diye ayırmayan, insanların fırsat estligine inanan bir ogretmen. asla ve katha ogretmenleri asagılamam, zaten ogretmenleri imam yaptılar demiyorum ogretmenleri imamlaştırmaya calısıyorlar dedim ( nitekim egitim camiasında malum sendikanın nasıl da bazı mutedeyyin idareciler tarafından dikta edildiğini gözümle görüyorum)

Burada derdim su, ogretmen ayrım yapar demiyorum ama yasa bu yonde olursa, ogrenci kendinden olmayanı ayıracak, asagılayacak ve evet yeri gelicek bazı ogretmenler kendi inancları dogrultusunda bu uygulanacak baskıyı da hosgorecek.
Butun ogretmenler hos gorucek demedim, ama emin olun hosgorecek bir kesim olucak.

Öğretmenlere asla ithamda bulunmadım bulunmam, cunku ben bugunlere o ogretmen annemin emekleriyle geldim.

Son 2 aydır Amerika'da idim ve 7 hafta boyunca kırmızı kareli bir pijema (bildiğiniz pijema) ile New York, Boston aklınıza neresi gelirse gezdim. Bir kişide dönüp bu adam neden böyle giyinmiş diye bakmadı. Biz bunlara takıldığımız müddetçe bizden bir halt olmayacağı kesin. Bunu her iki kesime de yazıyorum her şey bitti şimdi ideoloji savaşınızı çocuklar üzerinden mi verir oldunuz ? Yazık, okullarda ki o kadar sorun varken her konu bitti kılık kıyafete kaldık...

Bir diğer konu bu adamların derdi bu olsaydı bugüne kadar 50 kez yaparlardı amaç farklı hala gören yok....

ben de öğretmenim
bu da yanlış
kuran okurken başını kapatmalı zaten öğrenciler
ve bu olurken biz bir tarafımızı yırtmamalıyız
ama kavramlar simgeler öyle karıştı ki
herkes herkese karşı önyargılı
bu hale gelmesinin sebebi de bu haksızlıklar

ben çok istiyorum kızı kuran öğrensin dinimizi öğrensin peygamberimizin hayatını öğrensin
ama bunu nasıl ki kızıma dersleri eğitim fakültesini bitirmiş bir öğretmen okulda öğretsin istiyorsam
üniversite mezunu bu işin uzmanı bir din görevlisi bir din kurumunda yapsın istiyorum

ve mesele şu ki bunca sorun arasında kıyafet bir sorun değil eğitimde

Özgürlük başka şey,disiplinsizlik apayrı.Bu özgürlük,hak falan değil bence.

Gereksiz,saçma bir uygulama.Al sana zengin-fakir kavgası. Bir bu eksikti.

Bir de burdan düşelim birbirimize.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…