Öğretmenlik 'yan gelip yatma mesleği' diyenler

Hep öğretmenlerdir zaten zor şartlarda çalışan..
Bir defa bile duymadım..
Bir doktorun bir mühendisin nelerle uğraşıyoruz bir bilseniz diye feryat ettiğini..
Hele ki ben teknikerim.. Eğer ki mesleğimi özel sektörde yapsaydım,bulduğum ve çalışacağım iş ya vardiyalı ya da günde 12 saat çoğu pazar günü dahil olmak üzere haftada 6 gün,asgari ücret verirlerse şükür deyip cebimize koyduğumuz..
Bir teknikerin bile burada başlık açtığını gördünüz mü?
Öğretmen tanıdığım çok var,hepsinin de yüzlerine söylerim hiç bir kutsallığına inanmıyorum.. Doktor,hemşire mi canım bunlar hayat mı kurtarıyorsunuz?
He vatana millete evlat yetiştiriyoruz derler ki bence ana babadır çocukları yetiştiren.. Baktım da bazı arkadaşlar ki kendileri yakın arkadaşlarım olur kıymetli öğretmenlerinden bahsetmiş bende o da yok.. Öğretmenlerimle aram her zaman çok iyidi,veli toplantısı vs. gibi görüşmelerde ailemin göğsünü kabartmışımdır daima.. Ancak hiç bir öğretmen hayatımı değiştirmedi..

çok haklısınız.
anne babalar yetiştiriyor ama nasıl yetiştiriyor çoğu bir bilseniz...
yaşananları ancak meslektaşlarımın anlayacağını biliyorum.
damdan düşenin halini damdan düşen anlar.

ayrıca tüm gün çalışıp da sabah 8 akşam 8 e kadar msn başında zaman geçirenler de var.

Her mesleğin kendine göre zorlukları var elbette. Burada yorum yapan herkes aslında boşuna konuşuyor. Birbirinizin mesleğini yapmadan yorum yapmak manasızca. Öğretmenlik yapmayanlar öğretmenliğin kolaylığını-zorluğunu, diğer mesleklerde çalışanlar o işin kolaylığını sorluğunu nasıl bilebilir ki? Ben dersanede çalıştım, 2 yıl düz lisede birebir staj yaptım(tek başıma öğretmenlik yaptım), kamu da memur olarakta çalıştım. Hepsinin birbirinden farklı öyle zorlukları var ki? Ben kıyas yapmayı çok ama çok saçma buluyorum.

bravo!!!

İşte ben de aynen bunları diyorum ama yapılan yorumlar aslında bir çok öğretmenin ne kadar da kafalarını okullarından dışarı çıkarmadıklarını, insanların ne hallerde ve 12 ay çalıştığını, 1 hafta izin için aylar öncesinden patrona rica minnet ettiğini bilemediklerini gösteriyor. Bir de her eleştiride bulunanı kendi çekememezlikle suçlamalr yok mu , asıl onlara bitiyorum :) Öğretmenliği kazansaymışımmış. Ben öss'de sınava girdiğim sene ilk 1.000e girmiş birisiyim.Bunu övünme malzemesi yapmak aklımdan bile geçmez ama boğaziçi de dahil tüm üniversitlerin neredeyse tüm bölümlerine girebiliyordum aldığım öss puanıyla. Yani kıskanmamı gerektirecek bir erişemediğim ciğer durumu yok ortada. Eleştirilerim gerçekten içten ve gerçekten düşündüklerim.Olayı kişiselleştirmemeye çalışıyorum sadece.

Dünya bi size zor, hayat bi size ağır :)Yerim ben öyle ağırlığı. zemus Okulda yıllarımızı geçirmiş olmasak inanalım, etrafımızda kaç tane öğretmen akraba olmasa inanalım. Geçin bunları laelaelaelaelae Bi de alakasız bi konuda ettiği hakaretler yüzünden üyeliği silinen iklim adlı arkadaş "sil baştan" gelmiş sataşmalara devam ediyorsun. Bence silememişsin baştan kaydirigubbakcemile3
sana sadece tuhaf düşüncelerin adına gülüyorum silinsem ne olur senin hakeretlerin sürüyor sonuçta sana sadece gülüyor ve gülüyorum

Arkadaşım bu nasıl bir tavır ? Karşınızda otoritenize saygıda kusur etmeyecek öğrenciler olmayınca, söyledikleriniz eleştirilince, fikirlerinizdan farklı birşeyler düşünenler düşündüklerini anlatınca neden içindekileri kusmak olsun ki? Ona içindekileri kusmak değil, fikirlerini ifade etmek deniyor. Ama birden bire olayı kişisel saldırı ve savunmaya dönüştürdün. "Bu kadar çekilemeyen ne"ymiş. Laalenin de dediği gibi, bu sürekli öğretmenim çok yoruluyorum edebiyatı ve insanların hayatlarının yarısını öğrenci olarak geçirdikleri için bu edebiyatlara karınlarının tok olmasından kaynaklanıyor. Gerçekleri bildiğimiz için "bu kadar çekemiyoruz". Kimse size ve kişiliğinize hakaret etmedi ama tartışma sebebiniz bile karşıdakinden birşeyler öğrenmek değil, mesleğe devam edip sürekli "öğretmek" (!)

al bu arkadaşları sürtüştün devam et sen böyle

niçin bu kadar hırçınlaşıyorsunuz ki...konuyu bu kadar asabi hale getiren sizsiniz...hem terbiyeme yakışmaz diyosunuz hem de devam ediyorsunuz, siz bizim yazdıklarımızdan başarımızı anlıyormuşsunuz ya, şimdi ben de size ne kadar iyi bir öğretmen olduğunuz üslubunuzdan belli desem ayıp olmaz mı...demem ama,terbiyeme yakışmaz...:nazar:

yerimseniben

Valla nerede ne okuduğunuzu çok merak ettim insanları meslekleri bu kadar küçümsediğinize göre.Şimdi de fen edebiyatta okuyanları küçümsüyorsunuz siz kimsizni Allah aşkına burnunuz bu kadar kaf dağında? Lütfen yazar mısınız hangi üniv hangi bölüm mera ettim? Ha öss puanınızı 2 ye bölseniz 2 tane öğretmenlik puanu ediyormuş ama şuan söylediğinize göre işsizsiniz hatırlatırım vee o beğenmediğinşz öğretmenlik için formasyon alacağınız söylüyorsunuz ben de bunu anlamıyorum.

alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis

şaşırdım,üzüldüm bazı cümleleri okuyunca.Limonağacı tavırların,üslubun ve yazdıkların çok alaycı,fazla iddialısın.Onun dışında bazı arkadaşlarıma katılmamak mümkün değil.Doğrudur,tatili en fazla olan meslek bizimkisi,ben bunu her yerde yazdım zaten,en azından eve gidip çocuğunla ilgilenebiliyorsun diye.Ama şu da bir gerçek ki hayatta en zor iş insanla uğraşmak,birine bir şeyler anlatmak.İşte bu kısım bizi yoran.Dersi sevmeyen insanlara anlatmaya çalışmak,sürekli gürültünün olduğu bir sınıfta tahtada kendi kendine konuşmak.Üstelik yarım gün olayı sadece sınıfçılar için geçerli.Branşçılar için değil.Elbette ki her mesleğin zorluğu var,doktorlardan bahsedilmiş,çok zor şartlarda çalıştıklarını kardeşimden biliyorum ve kendimi onunla kıyaslamam bile,ama emeklerinin karşılığını da alıyorlar.Dediğim gibi bazı cümleler çok alaycı ve kırıcı
alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis

okulun duvarlarını boyamak falan diyo yok artık :) biraz"cık" abartılmamışmı bu liste bayanlar :) hani hiç öğretmen tanıdığımız olmasa yutturacaaanız yani :)

anam tam kavganın üstüne yazmışım habarım yok ohaoldumsmile

okulun duvarlarını boyamak falan diyo yok artık :) biraz"cık" abartılmamışmı bu liste bayanlar :) hani hiç öğretmen tanıdığımız olmasa yutturacaaanız yani :)

Doğu'da ya da köy okullarında öğretmen olanlar boya da yapıyor.Yalan değil.Mesleğine aşık insanlar çok.buyrunnnnnnnnn

sözleşmeli personele hak vermeyenlerle olmalı sorununuz, öğretmenlerle değil değil mi?
kolay değil elbette yaptığınız iş.
nöbetlerinizden sonra birkaç gün dinleniyorsunuz diye biliyorum ama.
bir arkadaşımın eşi sağlık personeli, bir gün nöbet tutuyor daha sonra 3 gün izin izinli oluyor.
buradaki amaç meslekleri karşılaştırmak değildi. konu o noktaya geldi.
neyse herkes çektiğini biliyor.
şikayetlenmek de değil amaç, çok büyük bir önyargıyı az da olsa değiştirmek istiyoruz.

malesef öyle değil eğer acil sağlık hizmetlerinde (112 de) çalışıyosanız izin hakkınız var
hastanelerde böyle bi lüks yok malesef. amaç öğretmenleri hedef göstermek değil
güçlükler sadece öğretmenlik mesleğinde yok demeye çalıştığım

Peki neden bir doktora bir mühendise bir hemşireye veya diğer meslektekilere yan gelip yatıyo denilmiyo hepsi işini layıkıyla dört dörtlük mü yapıyo
Neden öğretmenlerin üzerine bu kadar geliniyo hiç anlamıyorum gerçekten. İşinden şikayet eden sadece öğretmenler denilmiş bunu gerçekten inanarak mı söylüyosunuz şaşırdım.Polis arkadaşım var sürekli konuşuruz ve işinden şikayet eder ve bende hak veririm zor iştir yaptıkları.Sırf 2 ay tatilimiz var diye yan gelip yatan olarak anılıyosak yazık gerçekten.En azından okula sınıfa girdiğimizde işimizi yapıyoruz.Sabah 8'den akşam 5'e kadar her türlü online oyunları oynamıyoruz.Memur kuzenim var devlet dairesinde odadaki arkadaşlarıyla birlikte okey oynarlardı.Ben bilgisayar öğretmeni olmama rağmen şu zamana kadar msnimi bile açmamışımdır okulda.
Bi arkadaş babasından bahsetmiş öğretmen olduğu için değil vicdanlı olduğu için iyilik yapmış öğrencilerine.Evet çok doğru bir tespit vicdanlı insan yapar onları her öğretmen öyle değildir.O zaman meslekleri değil de insanları yargılayalım yan gelip yatan diye

benim çalıştığım okulda bütün erkek öğretmenler, müdür, mdr yardımcısı paçaları sıvar okulu yıkarlar iki haftada bir. Okulda bir hizmetli olduğu ve sorumsuz olduğu için temizliğe özen göstermez, pis kalmasın okul diye de öğretmenler yapar bu işi. Öğretmenler odasının temizliğine de biz bayan öğretmenler bakar.

ben limonağacından bahsediyorum canım sizlere lafım yok

canım, miskokulum söyledi de farkettim ben de bana yazmadığını. kusura bakma lütfen.

ya neden bu kadar dramatik hale getirmeye ihtiyaç duyuosunuz ki? tamam doğuda vsde yapan vardır ama siz yapmıyosunuz sonuçta. evinde işinde bilgisayarı olan iyi durumda insanlarsınız. bizim hocalar da anlatırdı, bilmemneredeki inşaatları sırasında şantiyede kendi çalışmış tuğla taşımış diye, o zaman ben de buraya çıkıp "ah anaaammm mimarlara hep tuğla taşıtıyolar, demirini biz döşüyoz betonunu biz döküyoz" diye ağlamamı haklı göstermez sanırım. her meslek güzeldir de zordur da, bu dramatize etme olayı yüzünden öğretmenler biraz antipatik görünüyorlar kusura bakmayın.

benim çalıştığım okulda bütün erkek öğretmenler, müdür, mdr yardımcısı paçaları sıvar okulu yıkarlar iki haftada bir. Okulda bir hizmetli olduğu ve sorumsuz olduğu için temizliğe özen göstermez, pis kalmasın okul diye de öğretmenler yapar bu işi. Öğretmenler odasının temizliğine de biz bayan öğretmenler bakar.

canım, miskokulum söyledi de farkettim ben de bana yazmadığını. kusura bakma lütfen.

olsun canım niye kusura bakayım

ya neden bu kadar dramatik hale getirmeye ihtiyaç duyuosunuz ki? tamam doğuda vsde yapan vardır ama siz yapmıyosunuz sonuçta. evinde işinde bilgisayarı olan iyi durumda insanlarsınız. bizim hocalar da anlatırdı, bilmemneredeki inşaatları sırasında şantiyede kendi çalışmış tuğla taşımış diye, o zaman ben de buraya çıkıp "ah anaaammm mimarlara hep tuğla taşıtıyolar, demirini biz döşüyoz betonunu biz döküyoz" diye ağlamamı haklı göstermez sanırım. her meslek güzeldir de zordur da, bu dramatize etme olayı yüzünden öğretmenler biraz antipatik görünüyorlar kusura bakmayın.

niye öğretmenler bu şekilde kendini savunmak zorunda bırakılıyo biliyormusunuz
Çünkü işinizi bilmeyen insanlar yan gelip yatıyosunuz diyorlar
Hiç mimarlara yan gelip yatıyo diyen oldu mu? Yüzünüze karşı birisi deseydi tepkiniz ne olurdu?

X