İlkokul eğitim sorunu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bilmeden etmeden konuştuğumu nereden biliyorsunuz. Tüm bu anlattıklarımı gerçekleştirebilmesi için biz veliler okulda oldukça aktifiz. Neredeyse tüm veliler seferber halinde ya etkinlik materyali hazırlama yada o etkinlik gerçekleştirme aşamasında rol alıyoruz. Dediğiniz gibi müdürün dayatması ise neden diğer öğretmenler de bu aktiflik yok. Sapla samanı karıştırıyoruz. Hani diyorsunuz ya aktif olsa bir dert pasif olsa bir dert diye. Hayır! Aktifliği sadece öğrenciler görse video çekse bile önceliği öğrencilerin öğrenmesi olsa video istediği gibi olmadığında çocuklara kızmasa mesela yada 5._6 kez videoyu tekrarlamasa da konular adam gibi yetişse çocuklarımız da baskı altında hissetmeyip teneffüslere özgürce çıksa, okula severek gitse...
Video derken?

saatlerin geriye alınmasının enerji dağıtım şirketleri vs. ile bağlantısı bilecek kadar entelektüel kapasitem var çok şükür, ben aklıma gelen tüm ihtimalleri yazdım, farkındaysanız. (ki zaten sabah giriş vakti değişmiyor ki, anladığım kadarıyla?)

bir de o kadar sınıfçı öğretmen var etrafımda ha bire para konuşurlar bir kere de şu konunun gündeme gelmemiş olmasına üzüldüm. yüksek ihtimal bizimkilerin konu monu umru değildir zaten seviniyorlardır erken çıkıyoruz diye anca.

neyse ben bunun ne ülke çapında ne de sene başından beri olan bişey olduğunu bilmiyordum, zaten o mesaj konudaki ilk mesajım filan.
ben sandım son günlerce yeni getirildi bu uygulama, dolayısıyla yaz dönemindeyiz, olayın elektrik bağlantısı (olay oysa bile yani) o kadar da kalmıyor.

şimdi bana demeyin durup dururken dönem ortasında ders saati uzunluğu mu değişir durup dururken önem ortasında kaç tane öğretmenin görevlendirmesine son verdiler
Evet, biz öğretmenler çok paramız olduğu için, para konuşmayı pek severiz😌

Her gece parçacıklarımızı sayıp uyuyorum 😊

Bir de yaz tatilinde çalışmadığımız halde, maaş aldığımız doğrudur 😌

Lise öğretmeniyim, konu sahibi üzülmekte çok haklı. Teneffüs molası vermemesi kabul edilemez.

Bu sene birinci sınıfa başlayan kızım için tek dileğim, az ödev veren, bol oyun onayan, sevgi dili yüksek bir öğretmene dek gelmeseydi. Şansımıza öğretmenimiz öyle.
Hatta etüt açacağını, ama ödev yaptirmayacagini,eğlenceli aktiviteler yaptıracağı söylediği için etüte yazdırdım.

İlkokul çocuğu, hala oyun çocuğudur. Beş dakika bile olsa teneffüse çıkmalı.
Üzüldüm çocuğunuza...

Evet, biz öğretmenler çok paramız olduğu için, para konuşmayı pek severiz😌

Her gece parçacıklarımızı sayıp uyuyorum 😊

Bir de yaz tatilinde çalışmadığımız halde, maaş aldığımız doğrudur 😌

Elbette, milyon dolarlar kazanıyorsunuz sonra Bali senin Maldivler benim geziyorsunuz😁😁😁

herkesin okulunu tek tek bilmiyorum ama bildiklerimin çoğu 2'li eğitim

bak bi tanesi de milano senin venedik benim gezide şu anda, onunki nasıl eğitim acaba?
Bakanlık görevlendirmesi (uluslararası spor müsabakaları ) ile yurtdışına gidiyor bizim öğretmen yerine derse müdür giriyor o dönem şikayet edenler olduğu için açıklamıştı
Ne rahatlık yahu. Vicdani boyutunu geçtim, normalde yasak bir de bu. Ders zamanı raporlu dahi olsa yurt dışına çıkıp gezdiği şikayet edilse başına iş açılır. Ben çocuklar hastayken bile rapor alabilecek durumda olmama rağmen babaannesine emanet edip okula geliyorum, konularda ipin ucunu kaçırınca iyice çıkmaza giriyorum çünkü. Bu sefer başka öğretmenden ders alıp telafi etmeye çalışıyorum. Bu beni daha çok yoruyor. Benim branşım mı böyle, millet mi fazla rahat anlamadım.
benim de çok öğretmen tanıdığım var yaz tatili dışında tatil yapmıyor çoğunluğu

ben de cok üzüldüm. ama zaten 4. sinifmis. seneye ortaokul. bu problemle son bir ayiniz. mayis sonunda zaten sınavlar oluyor daha da ders islenmiyor.

Bakanlık görevlendirmesi (uluslararası spor müsabakaları ) ile yurtdışına gidiyor bizim öğretmen yerine derse müdür giriyor o dönem şikayet edenler olduğu için açıklamıştı

Migren’in çevresindeki tüm öğretmenler toksik tipler bence. Daha önce de bahsetmişti. Benim de hiç tanıdığım yok ders döneminde yurt dışında gezen, sürekli para konuşan, araba yarıştıran vs. Ki arkadaş çevremin eşleri hep sanayici, doktor falan. İmkanları da var hani, her türlü yaparlar isteseler. Herkes işinde gücünde. Ama bu benim çalıştığım okulla da alakalıdır muhtemelen.

Ben öğretmen olarak 40.dakikadan sonra sıkılıyorum.bu zamanın çocuklarına yazık ya.ilkokul çocuklarına bile deneme yapılıyor.zavallilar at yarışına girdi resmen.yapmasan eğitim sistemi berbat diğerlerinin de geri kalacak.yapsan bütün hayatlari bu saçma döngüde gidiyor.en güzel yıllarını dersle heba ediyorlar.eskiden deneme falan yoktu yine eğitim kaliteliydi.simdi herkes üniversiteli ama kalite yerlerde.

Onlardan biri benim.dusuk yaptıktan sonraki gün okula gittim.peki bilin bakalım okul müdürümüz kim? Eşim😂

Herhangi bir konuyla alakalı bir etkinliği çocuklar uygularken video çekme. Eğer sosyal medyaya koyacak kadar kusursuz değilse bir daha çekmek gibi..
Sosyal medyaya koyması için Onay vermeyin. Gerçi okulların bitmesine de az kaldı. Çok sorun yapıp arayı bozmak ne kadar mantıklı bilemedim. Ama teneffüsü konuşurdum . Gerçi beni oğlan şikayet etmezdi

Oğlum özelde okuyor. Çok sık video yada fotoğraf çekilmiyor. Wp grupta paylaşılıyor. O da haftada bir kere bile değil.

Bence konu sahibi daha ekstra şeylerden bahsediyor.
Sürekli yazar çağırdığını söylemiş.
Çok güzel bir şey bir kere bu, konuları da planlayabiliyorsa ne âla.

Ama ben de istemem ayda bir yazar gelsin, o gün çocuğumun dersleri boş geçsin, önceki gün pano hazırlığıyla geçsin.
Ha pano hazırlığına istisnasız tüm sınıfı katılıyorsa yine sorun yok.

Dönemde 1 tane çağırsın yeter, öyle gönüllü olarak sürekli etkinlik planlayıp yetiştirememek makul değil.
Şimdi eğri oturup doğru konuşalım öğretmen derste iki soru eksik yapıp teneffüse çıkarsa, beden eğitimi derslerini es geçmese, panoyla falan uğraşmasa yazar çağırmasa daha rahat eder mi etmez mi… ben öğretmenin kötü niyetli olduğunu sanmıyorum. benim kızım geçen sene dördüncü sınıftaydı kocaman bir çocuk benim gözümde. Yani vay beden eğitimine neden çıkmıyor diye dert etmezdim.

Merhabalar, çocuğum ilkokul 4. Sınıfa gidiyor. Okul sabahçı öğlenci olarak ikili sistem şeklinde eğitim veriyor. Ders saati 30 dk ya düştü. 13.20 de başlayıp 18.10 da biten ders saatleri giriş aynı kalarak çıkış saati 17.10 olarak revize edildi. Yani günde 1 saat daha az eğitim görüyor. Öğretmen de konuları yetiştirmek için teneffüsleri çoğu zaman ortadan kaldırarak dersleri birleştiriyor. Yani çocuklar 1.5 saat bazen 2 saat aralıksız ders işlemek durumunda kalıyor. Dikkat süreleri kısa olan çocuklar bu konuda oldukça zorlanıyor.
Haftada 2 saat beden eğitimi dersleri var. Bir öğretmen giriyor fakat kadrolu değil. Bir hafta varsa üç hafta yok. Okulda bir etkinlik bir fotoğraf çekimi vs olacaksa sınıf öğretmenimiz beden dersine denk getiriyor. Yada konular yine yetişmediyse bedene çıkarmıyor. Bu konulardan oldukça müzdarip olduğumuzu dile getirsekte öğretmenimizin cevabı" Ben sindire sindire ders işliyorum alel acele geçiştirmek istemiyorum bu benim tarzım ." onu anlıyorum. Çocuklarımızı " Bak öğretmeninin de teneffüse çıkmaya ihtiyacı var ama size birşeyler öğretebilmek için kendisi de çıkmıyor diye teselli ediyoruz. Ama genel anlamda bana oldukça üzücü geliyor bu durum. Kendi çocukluğumu hatırlıyorum o teneffüsler özellikle ilkokul çocukları için ne kadar kıymetli, keza beden dersleri de öyle o gün beden varsa okula daha bir hevesli giderdik. Fakat çocuklar ne de olsa beden öğretmeni yoktur yada öğretmenimiz zaten çıkarmaz diyerek mutsuz gidiyorlar.

Bizim durumumuzu yaşayanlar var mı?
Öğretmen iyi niyetli çünkü o teneffüsler bir öğretmen için çok değerli. Fakat yazık çocuklara. Mutlaka teneffüse çıkıp bi nefes alsınlar.

Şimdi eğri oturup doğru konuşalım öğretmen derste iki soru eksik yapıp teneffüse çıkarsa, beden eğitimi derslerini es geçmese, panoyla falan uğraşmasa yazar çağırmasa daha rahat eder mi etmez mi… ben öğretmenin kötü niyetli olduğunu sanmıyorum. benim kızım geçen sene dördüncü sınıftaydı kocaman bir çocuk benim gözümde. Yani vay beden eğitimine neden çıkmıyor diye dert etmezdim.

Veliyi memnun edemezsin. Tam vaktinde çıkarsa bu sefer ''çocukları yarım saat geçince başından atıyor dersi kısa kesiyor konuları yarım anlatıyor'' derlerdi. Ahhh ahhh, mesleğe ilk başladığımdaki idealist halimi görüyorum :KK53: Kendimi parçalıyordum... Sonra anladım ki iş yapan öğretmenler sevilmiyor. Ben kendimi kurtardım darısı isteyenin başına:halay:

Veliyi memnun edemezsin. Tam vaktinde çıkarsa bu sefer ''çocukları yarım saat geçince başından atıyor dersi kısa kesiyor konuları yarım anlatıyor'' derlerdi. Ahhh ahhh, mesleğe ilk başladığımdaki idealist halimi görüyorum :KK53: Kendimi parçalıyordum... Sonra anladım ki iş yapan öğretmenler sevilmiyor. Ben kendimi kurtardım darısı isteyenin başına:halay:
Çocukları hem her şeyi çok iyi öğrensin çok başarılı olsun hem de hiç yorulmasın, üzülmesin, sabretmesin törpülenmesin… bunları sağlayan bir okul varsa ben de göndereyim hemen.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X