Öğretmenlik 'yan gelip yatma mesleği' diyenler

ya neden bu kadar dramatik hale getirmeye ihtiyaç duyuosunuz ki? tamam doğuda vsde yapan vardır ama siz yapmıyosunuz sonuçta. evinde işinde bilgisayarı olan iyi durumda insanlarsınız. bizim hocalar da anlatırdı, bilmemneredeki inşaatları sırasında şantiyede kendi çalışmış tuğla taşımış diye, o zaman ben de buraya çıkıp "ah anaaammm mimarlara hep tuğla taşıtıyolar, demirini biz döşüyoz betonunu biz döküyoz" diye ağlamamı haklı göstermez sanırım. her meslek güzeldir de zordur da, bu dramatize etme olayı yüzünden öğretmenler biraz antipatik görünüyorlar kusura bakmayın.

sıva yaparkenki videomu koyarsam mı ikna olacaksın nedir yani?

bende çok anneye tanık olmuşumdur keşke okullar akşama kadar olsada bu çocuklarla biz baş edemiyoz ögretmenlerini nasıl dinliyolar diyen keşke akşama kadar ouksalarda bize rahat verseler diyen elinizi vicdanınıza koyun bir sınırfta 40ögrenci 40 fikir 40afacan ve bir insan onlarla başediyo tatili devlet veriyo tatille derdi olan devletle kavga etsin madem bedava ögretmenlik yapıyolar başkalarına göre kolayı var arkadaşlar buyrun girin kpssye össye sizde ögretmen olun yan gelin yatın size durun diyen yokki niye ögretmen arkadaşları kırıyonuzki nie her konunnu içinde kkda kavga görüyoz olduyk acaba oruç herkeste ayrı bir gerilim yapıyo sanırsam

niye öğretmenler bu şekilde kendini savunmak zorunda bırakılıyo biliyormusunuz
Çünkü işinizi bilmeyen insanlar yan gelip yatıyosunuz diyorlar
Hiç mimarlara yan gelip yatıyo diyen oldu mu? Yüzünüze karşı birisi deseydi tepkiniz ne olurdu?

valla çok diyen oldu bacım. bizi de mühendisler hiç sevmez. iki çizik atıp parayı götüren insan gözüyle bakarlar bize. kendi babam makine mühendisi, ben üniversitede okurken "Allah Allah mimarlık zormuş galiba?" diyen bir insan. ki 7 senelik okul hayatımın %40ında okula hiç uyumadan gittim. kendi babama derdimi anlatabilmiş değilim ki başkasına anlatayım, uğraşmıyorum o yüzden. kutsallıksa valla bizimki de kutsal. insanın ilk ihtiyacıdır barınma. mimar da bu ihtiyacı karşılayandır. ama gel gör topluma sor. çizim yapan artizler başka bişi değiliz. ona bakarsan biz de aşağılanıyoruz ama kendimize güvenimiz tam. o yüzden böyle liste yapmaya falan gerek duymuyoruz. fisfisfis

ya neden bu kadar dramatik hale getirmeye ihtiyaç duyuosunuz ki? tamam doğuda vsde yapan vardır ama siz yapmıyosunuz sonuçta. evinde işinde bilgisayarı olan iyi durumda insanlarsınız. bizim hocalar da anlatırdı, bilmemneredeki inşaatları sırasında şantiyede kendi çalışmış tuğla taşımış diye, o zaman ben de buraya çıkıp "ah anaaammm mimarlara hep tuğla taşıtıyolar, demirini biz döşüyoz betonunu biz döküyoz" diye ağlamamı haklı göstermez sanırım. her meslek güzeldir de zordur da, bu dramatize etme olayı yüzünden öğretmenler biraz antipatik görünüyorlar kusura bakmayın.

biz nerede dramatik hale getirdik olayı???

Okulu siz mi boyuyorsunuz dediniz cevabımız evet oldu.

sıva yaparkenki videomu koyarsam mı ikna olacaksın nedir yani?

ekstrem durumlar her meslekte vardır, bu yüzden herkes bunu yapıyomuş gibi göstermek, o işi o mesleğin olurundan göstermek doğru değil diyorum.

bende çok anneye tanık olmuşumdur keşke okullar akşama kadar olsada bu çocuklarla biz baş edemiyoz ögretmenlerini nasıl dinliyolar diyen keşke akşama kadar ouksalarda bize rahat verseler diyen elinizi vicdanınıza koyun bir sınırfta 40ögrenci 40 fikir 40afacan ve bir insan onlarla başediyo tatili devlet veriyo tatille derdi olan devletle kavga etsin madem bedava ögretmenlik yapıyolar başkalarına göre kolayı var arkadaşlar buyrun girin kpssye össye sizde ögretmen olun yan gelin yatın size durun diyen yokki niye ögretmen arkadaşları kırıyonuzki nie her konunnu içinde kkda kavga görüyoz olduyk acaba oruç herkeste ayrı bir gerilim yapıyo sanırsam

vereliniortak

ekstrem durumlar her meslekte vardır, bu yüzden herkes bunu yapıyomuş gibi göstermek, o işi o mesleğin olurundan göstermek doğru değil diyorum.

işte budur biz de bunu anlatıyoruz. Her meslekte işini kötü yapanlar vardır. Onlar yüzünden bütün öğretmenleri yargılayamazsınız değil mi???

valla çok diyen oldu bacım. bizi de mühendisler hiç sevmez. iki çizik atıp parayı götüren insan gözüyle bakarlar bize. kendi babam makine mühendisi, ben üniversitede okurken "Allah Allah mimarlık zormuş galiba?" diyen bir insan. ki 7 senelik okul hayatımın %40ında okula hiç uyumadan gittim. kendi babama derdimi anlatabilmiş değilim ki başkasına anlatayım, uğraşmıyorum o yüzden. kutsallıksa valla bizimki de kutsal. insanın ilk ihtiyacıdır barınma. mimar da bu ihtiyacı karşılayandır. ama gel gör topluma sor. çizim yapan artizler başka bişi değiliz. ona bakarsan biz de aşağılanıyoruz ama kendimize güvenimiz tam. o yüzden böyle liste yapmaya falan gerek duymuyoruz. fisfisfis

ilginç gerçekten ben hiç duymadım mimarlara böyle şeyler söylenildiğini size sadece mühendisler diyomuş ama öğretmenlere köydeki çiftçi bile yan gelip yatıyosunuz diyo be canım.Hiçbişey olamazsan öğretmen olursun ne demek bizim de kendimize güvenimiz tam ama dediğim gibi haddi olmayan insanların bile dilinde aynı şey.İşimiz zor evet ama dayanılmayacak gibi değil elbette bizden daha zor meslekler de var biz bunu inkar etmiyoruz.Biz sadece öğretmenliğin üstüne atılan bu çamuru kaldırmaya çalışıyoruz

niye öğretmenler bu şekilde kendini savunmak zorunda bırakılıyo biliyormusunuz
Çünkü işinizi bilmeyen insanlar yan gelip yatıyosunuz diyorlar
Hiç mimarlara yan gelip yatıyo diyen oldu mu? Yüzünüze karşı birisi deseydi tepkiniz ne olurdu?

güzel soru.

öğretmenler dramatik hale mi getiriyor?
ne demek bu yahu
acaba bunu diyen kişi hiç tinercileri bu tabiri hiç sevmem ama varoş çocuklarını hiç eğitmeya kalkışmış mı
anne babasından ayrı olanları anne vaya babası vefat edenleri itilip kakılan okula anne baba zoruyla gelen ders dinlemek işkence gelen çocuklara bir saat ders verin de göreyim o zaman sizi
ben bir ay bu yüzden antidepresan kullandım ya ne demek o kadar da abartmayın

en zor iş insan eğitmek kardeşim
hele ki okumak istemeyen okulu işkence gibi gören çocukların oldugu okullarda
çocuk düşük not alır sebebi öğretmen ama yüksek olunca kendisi
ilerde iş güç sahibi olamayınca işte şu öğretmen yüzünden bu yüzünden bir de öğretmeni töhmet altında bırakırlar
geçenlerde daha yumuşak yüzlü bir öğretmenimiz vardı amcamlar dalga geçiyor arkasından yok işte onu şöyle kızdırırdık böyle kızdırırdık ağlardı da ben de dayanamadım dedim iyi de size kıyamadıgı için öyle davranmış ama döven bir öğretmen olsaydı hiçbirini yapamazdınız dedi bana aynen haklısın dedi
insan fiziken yorulur bir gün dinlenir geçer ama ruhen yoruldugu zaman insanı bedenen etkiler sağlığını da etkiler

size olurdan değil gibi gelen durum zaten yaşanıyor.

sadece doğuda değil ki, yeni açılan yüzlerce okul inşaat halindeyken eğitim öğretime verilir, ben bunu bizzat yaşadım, öğrenciler ve öğretmenler beraber iş yaparız, sıra taşırız kitap taşırız, okul duvarı yaparız boya yaparız. kimse de şikayet etmez.

bunlar dışında fiziksel gücü kullanacağınız çok ayrıntı var öğretmenlikte. illa inşaat işçisi olmanız gerekmiyor.

ben ankara nın bir ilçesinde çalıştım bulaşık da yıkadım yemek de yaptım duvar da boyadım
hala da olsa yaprım
her mesleğin bir zorluğu var ama öğretmenliği de lütfen hafife almayın

onu bunu bilmemde ögretmende degilim kimsenin avukatıda degilim he baştan diyim olur biri bana sararsa die nedense hem likayet ederler ögretmenleri rahat mesleginiz die hemde bütün sene peşlerinden koştutrurlar ögrencimize yüksek not ver sınıfta kalmasın geçirin lütfen die para teklif edenimi dersin hediye alanımı dersin bukadar kolay meslekteki insanların peşinden niye bütün sene koşar bu veliler ozaman

ilginç gerçekten ben hiç duymadım mimarlara böyle şeyler söylenildiğini size sadece mühendisler diyomuş ama öğretmenlere köydeki çiftçi bile yan gelip yatıyosunuz diyo be canım.Hiçbişey olamazsan öğretmen olursun ne demek bizim de kendimize güvenimiz tam ama dediğim gibi haddi olmayan insanların bile dilinde aynı şey.İşimiz zor evet ama dayanılmayacak gibi değil elbette bizden daha zor meslekler de var biz bunu inkar etmiyoruz.Biz sadece öğretmenliğin üstüne atılan bu çamuru kaldırmaya çalışıyoruz

siz mimar olmadığınız için duymamanız normal tabiki. hem öğretmenlik kadar başka insanların da içinde olduğu bir meslek değil, sonuçta hepimiz okula gidiyoruz. bu benim anlattıklarım sırf mühendisler için değildi zaten. özellikle örnek verdim, görün eğitimli insanlar dahi kalkmış benim senelrce okuduğum meslek için "artizlik" diyip çıkabiliyor. eğitimsizleri söylemiyorum bile. "e o da meslek sayılr tabi" vs vs gibi tepkiler de var sempatiksalakcinni

öğretmenliğin üzerinde çamur falan yok işte, benim demeye çalıştığım bu. ben kalkıp "mimarların mesleği ne kadar kolay sanıyosunuz" diyip böyle yüzlerce madde sıralasaydım benzer tepki alırdım. size tatil deniyor, bana da başka şey denilirdi. kuantum fiziğiyle uğraşmıyorum mesela çok şükür sempatiksalakcinni her mesleğin zorluğu da var kolaylığı da. kimse size bişi demmeişken böyle yüzlerce maddelik bir savunma kalkanı oluşturursanız (içinde anormal ekstrem maddeler de olan) elbet tepki alırsınız. bu öğretmen olduğunuz için değil, bu savunma mekanizmanız yüzünden. kişisel algılamamalısınız bence. burda kimsenin derdi öğretmenliğin kötü bişey olduğunu söylemek değil.

okulun duvarlarını boyamak falan diyo yok artık :) biraz"cık" abartılmamışmı bu liste bayanlar :) hani hiç öğretmen tanıdığımız olmasa yutturacaaanız yani :)

valla basbaya da ben boyadım 2 sene önce seminer döneminde hem de oruçluydum duvarların eteklerini gri renge boyamıştım sonra bir güzel de çek pasla yıkadık sınıfı
yeri geldi bulaşık bile çok yıkadık
bu arada bu dediğim ankara nın polatlı ilçesinin bir köyü canım...

he bide şuvarki her meslegin zorlugu vardır ve herkes alnının terini döküyo akşama kadar o işi yapcam diee helaliyle kazanıyo herkeste eşim 12saat ayakta çalışıyo dinbi çıkıyo adamın eve para getircem die

ayh tamam en iyi en mükemmel sizsiniz. orta yolu bulmaya çalışıyoruz ama hala egolarınızın şişkinliğinden okumaya zahmet etmiyorsunuz.

bi arkadaş demiş çok güzel demiş hiiiiç kusura bakmayın, öğrenmeyi dinlemeyi unutmuşsunuz sizde bir öğretmek kalmış!

selametle kutsal insanlar! öf!

X