Öğretmenlerimize Sorular...

evet canım öğretmen sınıf içerisinde aptallar salaklar gerizekalılar diye hitap ediyormuş dediğin gibi bununda payı olabilir

denizyosunu matematikden durumu kızınızın sözelci ağırlıkta bir algı kapasitesinin sayısaldan daha fazla olduğunu düşündürebilir diğer yandan mateematik dersini sevmemişse durum bundan da kaynaklanıyor olabilir seviyeye inmekte iyi olan bir öğretmenden yardım almanızı öneririm yaz tatilinde sıkıcı olmadan mesela haftada 1 gün oda 1 saat olacak şekilde ders aldırın ama öğretimden önce tahlile dayalı 2 yada 3 dersten sonra öğretmen size durumu özetleyecektir..bakın size kendimden örnek vereyim 2 çocuğum var kızım hep okul birincisiydi ilköğretimin son sınıfında il birinciliği ve türkiyede sıralamasında da 52. lik almıştı ve fen lisesini kazandı yazdırdık yatılı okudu ama kızım okurken farkettim ki aslında sözel zekası sayısaldan çok daha iyi....bu sene öss ye girecek sınavlarda sözel bölümden full çıkarıyor ama sayısal puan alması gerektiği için çocuk deliler gibi çalışıyor...
önce kızınızın yeteneğini keşfedin ..bakın benim oğlumun ise ablasının tersine derslerle arası hiç iyi değildi masa başı çalışmak onu mahvediyordu turizm okudu önümüzdeki sene öss de turizm okumak istiyor ve konservatuara hazırlanıyor inanılmaz mutlu çünkü yapmak istediği ve mutlu olduğu yapabileceği işi buldu....müzik ve turizm zaten birbirine yakın uğraşlar....
evlatlarımızı hayata hazırlarken onların mutluluklarını baz almamızı öneririm nacizane biz öyle yaptık ve bundan asla pişman değiliz ...

teşekkür ederim ilgine çok haklısın önce ilgi duyduğu alanı belirlemek gerekiyor.

günaydın arkadaşlar benim sorunuma çare bulursanız sevinirim 13 yasında bir kızım var okulunda çok sevilen ve başarılı bir öğrenci ama su an notların da düsüş hissettim ve konustum bana söylediği anne okulda hiç arkadaşım yok kızlar benimle konusmak oynamak istemiyor aralarına almıyorlar neden dediğim zaman çünkü benim derslerim çok iyimiş diyolar tabi oda sınavlarda bildiği halde cevapları atlamıs öğretmeni sorduyunda görmemişim o soruyu demiş lütfen arkadaşlar yardım bekliyorum nasıl kızıma yardım edebilirim cevaplarınızı bekliyorum ilğiniz için şimdiden teşekkür ederim

Arkadaşım ön ergenlik ve ergenlik döneminde kıskançlık çok yaşanan bir durum.Doğru iletişim kurularak halledilmesi gerekiyor.bu da grup rehberliği dediğimiz bir teknikle yapılabilir.okulunda rehber öğretmen varsa görüşün ve kızınızı kıskanan arkadaşarını tesbit etsin ve grup görüşmesine alsın.bu konuda sınıf öğretmeni de öğrenci tesbiti konusunda yardımcı olabilir.sosyometri de uygun bir tekniktir bu konuda.siz okulla irtibatınızı koparmayın ve rehber öğretmenle bir an önce iletişime geçin
rehber öğretmen :zambak

Zambak Cim Tesekkür Ederim Pazartesi ğünü Ilk Olarak Okula Gidip önerilerini Rehber öğretmenle Konusucagim

evet canım öğretmen sınıf içerisinde aptallar salaklar gerizekalılar diye hitap ediyormuş dediğin gibi bununda payı olabilir

Bu yaziyi okuduktan sonra sok oldum bir ögretmenin sinifta ögrencilerine bu sekilde hitab etmesi cok yanlis , ögrencilerine bu sekilde hitab eden bir ögretmen saglikli bir sekilde egitim veremez kendisininde sorunlari vardir mutlaka arastirin derim size .Kolay gelsin...

Ben lisede fizik öğretmeniyim.Yerinizde olsam kursa göndermem.İlköğretim öğretmenleri para için okul kursuna gönderin derler.bence çocuk oynasın.

eğitim müfredatı bellidir zaten ve eğitimin de her kademesinde konular aynıdır fakat işleniş ve içerik daha geniştir.oyun çağında çocukların en temel ihtiyaçları oyundur bu ihtiyaç bu dönemde giderilemezse ileride farklı neticelerle patlak verebilir.çocuklara sorumluluk bilinci aşılamak,düzenli tekrarın önemini kavratmak ve kitap okuma alışkanlığı kazandırmak bu dönemde yeterli kazanımlardandır.bunları alışkanlık haline getirsin ama önemine kendi de şahitlik etsin.yani ikna olsun.siz de araştırmaya teşvik edin.hedefini belirlesin.bu hedef üzerinde sık sık birlikte hayaller kurun ve hedefinden mesleğe sahip insanlarla iletişim kurmasını sağlayın.müze tarihi yerler imalathaneler gezin ve çocuğunuzu gözlemleyin nerlerde dikkatli izledi ilgilendi onu tanımaya çalışın.
ve sonuç olarak bence bu dönemde dersaneye göndermeyin.
rehber öğretmen:zambak

oyun tabiiki oynanicak fakat dersler önemli bos vakitleri derslerle doldurmak gerekir,artik zamane cocuklari oyun diyince cok daha degisik seyler anliyorlar ,ders konularini dahi degistirmek bir oyun olabilir ,egitimin verilen sekli önemli ,bulundugumuz bölgede bazi okullar sabahtan aksama kadar dersler egitici oyunda var aralarinda ve verim cok yüksek...yani oyun demekle ne kast edildigi önemli ...

:1no2:kızımın okulla dersle hiç arası yok yine tam adapte oluyor derken tatil giriyor yine yaz tatili yaklaştı ve bizim her yaz olduğu gibi ders çalışma konusunda sıkıntılarımız başlıyor . bu zamana kadar yaz tatillerinde istediğim gibi verimli çalışmadı nasıl bir şey yapmalıyımki bu sene tam randımanlı olarak 6 sınıfa başlasın bana yol gösterin arkadaşlar lütfen:kahve:

Canım çocuğun tatil hakkını elinden alman çok yanlış..bırak tatilini doya doya yapsın..okullar açıldığında sorun devam ederse,okulun rehber öğretmeninden asıl sorununu anlamada yardım ister ya da semtinizdeki PDR yani psikolojik danışma ve rehberlik merkezinden ücretsiz yardım alabilirsin..sevgiler.

Zaten yıl boyunca çocuklara çok yüklü bir program uyguluyorlar, birde yaz tatilindede mi ders çalışacak bu çocuklar??? Eğitim sistemimiz daha ilkokulda abanıyor öğrencinin üstüne. Avrupa ve Amerika da çocuklar ilkokulda 4 işlemi anca öğrenirken bizimkiler nerdeyse trigonometri görecekler. Bence önce doya doya bir tatil yapsın daha sonra cidden gerekliyse eylüle doğru sıkmayacak bir tekrar olabilir. Canını sıkma hayatım inanki çocuğunun beden ve ruh sağlığı herşeyden önemli. Ve tuliana ya katılıyorum gerekirse bu konuda yardım alabilirsin.

bana verdiğiniz cevaplar için ikinize de çok teşekkür ederim tavsiyelerinizi dikkate alıcam benim amacım onun tatilini zehir etmek değil ama tekrarlamayınca unutuyor okullar açıldığında zorlanmasın diye danışıyorum size teşekkür ederim

tekrarlamak önemli değil..burda kantiteden daha önemli olan bilgiyi hazmedip etmemesi.Yani kalite.
Kuru kuru tekrar,ezberi getirir ki bu da biz eğitimcilerin hiç istemedği bir şeydir.Okulu sevmesi,dersleri sevmesi için,her başarısında mutlaka ödüllendirin..başarılı olduğu her ders için ona övgü yapın.Çocuk başarılı olmanın hazzını alsın.Ama başarısız olduğu zaman da ceza vermeyin.Sadece nedenini sorun.
Mutlaka altında yatan nedenin bulunması gerekir.Sevgiler.

aslında biliyormusun bizim en büyük problemimiz matematik evet dersaneye gidiyor ama ben sağlık meslek lisesi çıkışlı olduğum için evde bu konudada yeterli olamıyorum bu konuda bana tavsiye edebileceğin birşey var mı

1-ilkokul temeldir.Çok iyi araştırıp,okul ve öğretmeni seçin.
2-Öğretmenle birlikte hareket edin.
3-Öğretmenin dediği,yaptığı çocuğunuz için doğrudur.
4-Çocuğunuzun okulu, öğretmenini, arkadaşlarını sevmesini öğretmeniyle birlikte sağlayın.
5-Çocuğunuzun okulla ilgili anlattıklarını dinleyin,sorunlarını mutlaka öğretmeniyle birlikte çözün.
6-Kesinlikle olumsuz eleştirilerde bulunmayın,bulunulmasına engel olun.(ders çalışmayı sevmez,anlamaz, okuyamaz,tembel vb.)
7-Başarı ve olumlu davranışlarını ödüllendirin.Pahalı hediyeler almanıza gerek yok.Saçını okşayın,sımsıkı sarılın,öpün,en büyük ödül,sizin sevginiz,unutmayın.
8-Birlikte eğitici ,öğretici oyunlar oynayın.Oyun oynamaktan bıkılmaz.
9-Kendisine güven duymasını sağlayın.
Aman çocuklar canımız,yarınımız,kötü söz söylemeyin,kırmayın,incitmeyin.Tüm çoculkarı bağrıma basıp,öpüyorum.:1hug::1hug:a.s.a.s.a.s.a.s.a.s.:nazar:

Arkadaşlar yeni müfredata göre sınıf tekrarı uygun görülen öğrenci için rapor dosya tutmamız gerekiyor mu?
Sevgilerimle ..

merhabalar,
şu anda ilk atanma yerim olan kız meslek lisesinde çalışıyorum yani sadece kız öğrencilerim var ama tayinim çıktı, zorunlu hizmet yüzünden ben istedim desem daha doğru olacak, ve bu kez karma bir liseye gidicem ve gerçekten çok korkuyorum yani kızlara alıştım ama erkek öğrencilerle üstelik lise çağındakilerle nasıl başa çıkıcam bilmiyorum. Tecrübelerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim. Nasıl davranmalıyım, ilk derse nasıl girmeliyim bilmiyorum?

X