- 29 Ekim 2017
- 829
- 1.431
- 33
keyifle okurum :)Rica ederim çok keyifli bir konu olmuş, yazdıkça yazası geliyor insanın. Muhtemelen evde eğitim konusunda da bir destan yazacağım birazdan buraya, görürseniz şaşırmayın
:))Bir gün öğretmenime,türkiye haritasını 3 boyutlu yapmayı teklif etmiştim,gecelerce düşünmüştüm,planım hazırdı.Bir teneffüs saatinde bunu heyecanla anlattım.Biraz yardımını istiyordum.Sırtımı sıvazlayarak,hıı, hadi bakim sen arkadaşlarının yanına,deyip göndermiştiBenzer şeyleri yaşamışız :)
Ben de 4. Sınıfta kendimi çizgi film çizmeye adamıştım okuldan sıkılıp.
Ay savaşçısı çizgi filmine karakterler çizmeye çalışıyordum.
5+3 sistemi öğrenciydim,
Tek bildiğim İlk 5 yılın 1 bilemedin iki yılda bitirilebileceği :) geri kalan 3 ünde oyun oynayıp, deney yapıp, yaratıcılık geliştiren aktivitelere ayırıp, enstrüman falan öğretebilirlerdi :)
:))Bir gün öğretmenime,türkiye haritasını 3 boyutlu yapmayı teklif etmiştim,gecelerce düşünmüştüm,planım hazırdı.Bir teneffüs saatinde bunu heyecanla anlattım.Biraz yardımını istiyordum.Sırtımı sıvazlayarak,hıı, hadi bakim sen arkadaşlarının yanına,deyip göndermişti
O yüzden eşime hep derim"çocuklar sandığından daha çok şeyin farkındalar,onlarla küçüklermiş gibi konuşma"diye
Özet teşeklürlerÖğretmenlik mesleğinin kötüsü olmaz insanın kötüsü olur.
Bugün ilk defa para verilerek alınmış hediyeler geldi öğretmenler gününde, daha önceki yıllarda bahçelerinden 3-5 tane ceviz , 2 yumurta ,1 elma ,evdeki vazodan 1 plastik yaprağı kopmuş gül gibi şeyler gelirdi. 8 yıldır ilk defa merkezde çalışıyorum ve hediyeleri kabul ederken çook utandım.
(Para verilerek demişken yukarda bi üyenin yazdığı gibi pırlanta vs değil. Kahve fincanı ,kupa,ayicik gibi.)
Hediye durumuna el konularak kutlanması daha doğru olur.
Alan var alamayan var. Kıyamam.
İlkokul öğretmenimin yiğeni bizim sınıftaydı, ve tabi ki hep ayrıcalıklıydı.
Bir gün sınavdan tam puan alanlara kalemlik alıcam dedi. Bizde nerde yeni kalemlik, genelde ablalarımın eskisini kullanırdık.
Çalıştım çabaladım tam puan aldım. Kendi yiğeni alamadığı için benimkini de vermedi.
O kadar hayalini kurmuştum ki, söyledim hep dalga geçer gibi alırız tamam diye güldü ve tabi ki bişey yapmadı. Ağladığımı hatırlıyorum o derece içimde kalmıştı.
Ondan sonra da hiç bir öğretmene güvenmedim.
Taaki lisede ki matematik öğretmenime rastlayana kadar.
“Bir sevdadır Matematik”
yazardı hep yazılı kağıtlarının altına :)
Sayesinde gerçekten sevdaya dönüştü:)
Bir yazı da ben yazmak istedim.. Ben doğuda canı pahasına oradaki çocuklara ailelere eğitim veren her konuda destek olan gencecik öğretmenlerimizin ellerinden öpüyorum iyiki varlar.. Amaaaaa kadrolu olduktan sonra oradan kaçmaya çalışan istediği il veya ilçeye gittimi hayatını sosyal medya hesaplarına ve alışveriş sitelerine adayıp akıllı tahta önünde saçma sapan fotoğraflar çekip sözde iyi eğitimciliği benimseyen boş mezunlar sizi de kınıyorum ve birde yeri gelmişken mesai çıkışı bu günü enteresan bir şekilde öğrencilerin izlemesine uygun olmayacak şekilde kutlayıp wp duruma atmanızıda kınıyorum.. Şimdi bu kutsa görevi hakkıyla yerine getiren tüm öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun iyiki varsınız
Bir doktor aynı anda 40 hastasıyla beraber mesleğini icra etmiyor , siz aynı anda 40 engelli hastanıza kaşık tutmayı öğretmiyorsunuz , bir ebe 40 hastayı aynı anda doğurtmuyor , hiç biri günde 6 saat sürekli konuşup nefes harcamak zorunda değil , o çocuklar bizi anne baba yerine koyuyor , hiç bir hasta karşısındaki kişiyi ailesi yerine koymaz , meslegimin kutsallığı burdan geliyor ..Fikir alışverişi olsun, cevaplamak isterseniz tabi.
Neden kutsal buluyorsunuz?
Ben işini iyi yapan bir fizyoterapistim mesela. Engelli bir insana kaşık tutmayı öğretiyorum. Yada adım atmayı.
Yada doktor hayat kurtarıyor.
Mühendis yaşadığımız evleri yapıyor.
Ebe Doğum yaptırıyor.
Elimiz ayağımız olan onlarca hayatımızı kolaylaştıran alet, makina var, ve de bunları yapan tasarımcı, mühendis.
Öğretmen hepsini yetiştirir klasik cevabının dışında, (katıldığım söylenemez) ne var elimizde kutsallaştıran?
Benim isyanım da buna.
Mesleğin kutsallaştırılmasına.
Meslek insanı iyi yapmıyor maalesef.
Değer kişiye verilmeli. Yaptığı işe degil.
Aynen ortayı bulabilmek lazım.Şunu okuyunca benim de aklıma geldi. Ben de ilkokul öğretmenimin yeğeniyle aynı sınıftaydım. Kadıncağız ayrım yapıyor diye anlaşılmamak için yeğenini bizlerden daha fazla azarlardı.O da iyi değil tabi, ortayı bulabilmek lazım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?