- 9 Temmuz 2021
- 59
- 66
- 44
-
- Konu Sahibi Kahvekokusu34
Bunun sorumlusu veliler , öğrenciler değil ki , kim bu ülkede hakettiğini kazanıyor ?16.yilim bugüne kadar maddi degeri yüksek bir hediye gelmedi hatta kalem kupa dışında hediye de gelmedi. Hiç bir zaman beklenti içinde de olmadım. Oglum kolejde okuyor dünya para verdiğim halde en güzel hediyeyi alıp gönderiyorum öğretmenimize. Bence en güzelini hakediyor. Ayrıca aldığım maaşın karşılığı kadar çalışsaydım çocuklar evin yolunu bulamazdı. Zira maaşım açlık sınırında.
İçinde olmadığınız hangi özveri ile yapıldığını bilmediğiniz bir iş için bu kadar yersiz bi konuşmayı doğru bulmadım. Öğretmene bakkal,kasap gibi gibi parasıyla iş yapıyor mantığı güdemezsiniz. Asla hediye beklentim yok istemem gelse ama bu üslubunuzu hiç beğenmedim
Ben bunu anlayabilirim yine , öğretmen yazıcıyı, bilgisayari kendi menfaati için kullanmayacak ki. Sınıfın yararına kullanılabilecek birşey. Hatta öğretmenler gününde böyle bir hediye daha güzel bence.Geçenlerde bir sınıf annesi konu açmıştı. Öğretmen bilgisayar ve renkli yazıcı istiyordu. İkinci el olmasını geçtim öğretmenin kendi belirlediği model alınacaktı. Bununla da bitmiyor, sınıfa dolap yapılmasını istemişti 30 bin tutuyordu dolap da. Her öğrenciden 2 bin liraya yakın para toplanacaktı. Hediye için de bir kişiye 300-500 TL çok gelmeyebilir ama sınıfça düşünüldüğünde baya sağlam paralar bunlar.
Ben para ya da hediye verilsin demiyorum zaten beklentimde yok. Ama eve geldikten sonra bile saatlerce ilgilendiğim ogrencilerim varken parasini alıyor deyip o kadar basite alamazsınız bu işi.Bunun sorumlusu veliler , öğrenciler değil ki , kim bu ülkede hakettiğini kazanıyor ?
Gönül ister ki çocuklarımıza özveriyle eğitim veren öğretmenlerimize cok iyi şeyler alalım ama herkesin durumu ortada .
Kimse öğretmen talep etmiş yazmadıBenim sinirlendigim kısım sanki ogretmen talep etmiş de zaten parasıyla çalışıyor tavrı. Sonuçta ben doktoruma da okuldan çalışan kadına da küçük hediyeler götürüyorum teşekkür mahiyetinde.Ha goturmeyebilirim de benim insiyatifime kalmis. Ama kalkıp para ile çalışıyor tavrı saçma onlar benden hediye talep etmiyor ki bu benim kararım.
Devlet memurlarının hediye kabul etmesi yasak!!!Merhaba kizlar, dün okul veli grubuna msj atıldı ogretmenimize hediye için toplu hediye kartı alalim birde çiçek sınıfımız 22 kişilik ve kişi başı 60 tl istediler bi çiçek nerden baksanız 400 tl toplam da bin tl bile yapmıyor ki hediye çeki icin ne gibi bir şey Ala bilir ki kadın o parayla bana baya az geldi bunuda dile getirdim ama veremeyenler varmis ben en azından 100 tl gibi bir şey olsun dedim kabul görmediler, 60 tl de bana göre az cunki öğretmenimizin çok seviyorum anlayışlı kibar birisi ben bireysel olarak bir şey alsam çocuğum dışlanmış gibi olur mu ve bireysel alicak 2 kişi daha varmış sınıf da , kizlar sizce bireysel almalimiyim alırsam da ne gibi bir hediye almalıyım fikir verirseniz çok sevinirim
Ben basite almıyorum zaten öğretmenliği. Bunu da nerden çıkartıyorsunuz ?Ben para ya da hediye verilsin demiyorum zaten beklentimde yok. Ama eve geldikten sonra bile saatlerce ilgilendiğim ogrencilerim varken parasini alıyor deyip o kadar basite alamazsınız bu işi.
Hiçbir meslek bu şekilde yapılmıyor. Ben avukatım aldığım maaşa göre iş yapıyor olsaydım bir sürü insan hak etmediği bir durumdaydı şu an. Doktoru mühendisi hepsi aynı şekilde. Ama hepimiz az maaş da alsak işimizi hakkıyla yapmaya çalışıyoruz bunun için bir özel güne veya özel bir hediyeye ihtiyaç duymuyoruz. Müvekkil bir şey hediye etmeye çalışınca almıyorum halbuki o kişinin yeri gelip kocasından boşanmasına yardım etmiş, yeri gelip borçludan parasını almasını sağlamışım, yeri gelip hak etmediği bir cezaya çarptırılmasına engel olmuşum. Ama asla hediyesini almam çünkü bu benim işim zaten, ben yapmayacağım kim yapacak? O yüzden bir tek öğretmenlerin en kutsal işi yapıp ve bir tek öğretmenlerin hak ettiğinden az aldığı algısından kurtulmanızı öneririm.Saçmalamayın ne küçümsemesi. Sonuçta kasaptan kiyma istersin para verirsin ürün verir.Kutsal olarak da yorumlamadim mesleği hiç.
Ama bu meslekte şu kadar maas aldim bu kadarlık anlatıp çocukla ilgileneyim şeklinde yapılmıyor kusura bakmayın.
Evet öğretmenler günü yaklaştığında idareciler geçen yıl tören de söylemişti mesela, hiç bir öğretmenimiz hediye kabul etmeyecek demişti.Devlet memurlarının hediye kabul etmesi yasak!!!
Bizim de geçen sene altın bileklik alındı,falanca sınıf almış bizim neyimiz eksikmiş.Her sene kabus gibi çöküyor böyle günler,temsili bir hediyeye kimse hayır demez ama böyle veliler tarafından yarış haline getirilmesi çok sinir bozucu gerçekten.Altın kolye mi? Allah aşkınıza bu kadın bu işi hayır amaçlı yapmıyor. Maaş alıyor her ay zaten tıkır tıkır. İsterseniz öğretmenin üstüne ev falan yapın az olmuş böyle.
Hadi aldinda çiçek hadi en olsun çikolata al. Altın bilezik nedir ya oldu bı de takarken hocanın alnından da öpülsün. Durumu olmayan velilerde zor durumda birakiliyo.Evet öğretmenler günü yaklaştığında idareciler geçen yıl tören de söylemişti mesela, hiç bir öğretmenimiz hediye kabul etmeyecek demişti.
Fakat okul dışında verilmişti hep.
Bizim de geçen sene altın bileklik alındı,falanca sınıf almış bizim neyimiz eksikmiş.Her sene kabus gibi çöküyor böyle günler,temsili bir hediyeye kimse hayır demez ama böyle veliler tarafından yarış haline getirilmesi çok sinir bozucu gerçekten.
Çocuklarına daha şimdiden kötü örnek olmayı başarmışlar…Bizim de geçen sene altın bileklik alındı,falanca sınıf almış bizim neyimiz eksikmiş.Her sene kabus gibi çöküyor böyle günler,temsili bir hediyeye kimse hayır demez ama böyle veliler tarafından yarış haline getirilmesi çok sinir bozucu gerçekten.
Önemli olan öğretmenin gününü kutlamak, onu sevdiğinizi ve saydığınızı göstermek. Ve bu organizasyon aslında öğrenciler için yapılıyor. Manevi boyutunun daha ağır basması gereken bir organizasyon. O yüzden sizin ve diğer birkaç velinin böyle bireysel alalım vb ayrık otu gibi davranması günün anlam ve önemini baltalıyor bence. O yüzden çoğunluğa uymanızı öneririm.Merhaba kizlar, dün okul veli grubuna msj atıldı ogretmenimize hediye için toplu hediye kartı alalim birde çiçek sınıfımız 22 kişilik ve kişi başı 60 tl istediler bi çiçek nerden baksanız 400 tl toplam da bin tl bile yapmıyor ki hediye çeki icin ne gibi bir şey Ala bilir ki kadın o parayla bana baya az geldi bunuda dile getirdim ama veremeyenler varmis ben en azından 100 tl gibi bir şey olsun dedim kabul görmediler, 60 tl de bana göre az cunki öğretmenimizin çok seviyorum anlayışlı kibar birisi ben bireysel olarak bir şey alsam çocuğum dışlanmış gibi olur mu ve bireysel alicak 2 kişi daha varmış sınıf da , kizlar sizce bireysel almalimiyim alırsam da ne gibi bir hediye almalıyım fikir verirseniz çok sevinirim
Gerçekten de öyle.Hadi aldinda çiçek hadi en olsun çikolata al. Altın bilezik nedir ya oldu bı de takarken hocanın alnından da öpülsün. Durumu olmayan velilerde zor durumda birakiliyo.
Benimde bı arkadaşımın annesi 4 kişilik aile asgari maaşla geçiniyorlar. Kadının bildim bileli aynı pardesuyu giyer durumlari iyi olan bı aile değil maalesef. Oğlunu sünnet eden Dra bugünün parasıyla 400-500tl lik çiçek yaptirmisti bana çok abes gelmişti.Öğretmenler günü bana herzaman gereksiz gelmiştir ya neyse
Türkiye hariç başka ülkedede duymadım
Kızlar özele gidiyordu ve bizim okulda hediye yasaktı ve çok yerinde bir karardı
Bir çiçek ve bir kutu çikolata yaptırıyorduk ve sınıf anneleri olarak yemeğe davet ediyorduk öğretmeni her sene oldu bitti.
Öğretmenler mahçup olurdu ona bile.
Bazı okullarda yarış olurdu, pırlanta küpeler, ceyiz setleri, x markanın çantası veya saatini falan almak için sınıf anneleri resmen baskı uyguluyorlarmış. Kendileri pazar çantasıyla geziyor ama öğretmene mutlaka en iyisi olacak, ne alakysa
Yardımcım bi sefer demişti öğretmene 50 lira topladık zaradan mont alıncakmış, ben daha ömrümde zaradan mont giymedim ama öğretmene alıyoruz. Çok haklı ve trajekomik gerçekten.
Bakalım o alınan mont öğretmene olcakmı, beğencekmi bilmem ne olcakmı
Ne gereksiz.