Öğretmenler gunu icin hediye fikri kizlarr:)

Bunun sorumlusu veliler , öğrenciler değil ki , kim bu ülkede hakettiğini kazanıyor ?

Gönül ister ki çocuklarımıza özveriyle eğitim veren öğretmenlerimize cok iyi şeyler alalım ama herkesin durumu ortada .

Ben bunu anlayabilirim yine , öğretmen yazıcıyı, bilgisayari kendi menfaati için kullanmayacak ki. Sınıfın yararına kullanılabilecek birşey. Hatta öğretmenler gününde böyle bir hediye daha güzel bence.

Bir arkadaşımın sayfası var, çekilişte yapacakmış kahveden tablo yapıyor, ben onu düşünüyordum kendi öğretmenimiz için. Fiyatları artmamışsa toplu alımlarda uyguna geliyor bence. Gecenlerde sorduğumda benim beğendiğime 600demişti.

Bence sizin öğretmen için alacağınız pahalı hediye, diğer çocukların (daha düşük gelirli aile çocuklarının) rencide olmasını sağlayabilir.
Bu nedenle okullarda çocuklar kendi aralarında ayrımcılık hissetmesin diye tek tip kıyafet tercih edilir. Hediye diyorsunuz, bu duyulmayacak mı?
Ya da çocuğunuz bunu övgüyle dillendirecektir kötü niyet beslemeyerek çünkü o daha çocuk. Bu ayrıma varamaz ama övünebilir bununla ve arkadaşlarını da istemeden küçük düşürebilir.
Herkes gibi siz de 60 TL belirlendiyse onu kabul edin, ne olur ki?
Diğer kısmı öğretmen mi sorun edecek?
Bana bunu mu layık gördünüz diye kibirli cümleler mi kuracak?
Bir öğretmenin tek mutluluğu, onu seven ve saygı duyan başarılı öğrencileri. Alışveriş çekleri ya da devasa çiçek aranjmanları değil.

Son düzenleme:
Ben para ya da hediye verilsin demiyorum zaten beklentimde yok. Ama eve geldikten sonra bile saatlerce ilgilendiğim ogrencilerim varken parasini alıyor deyip o kadar basite alamazsınız bu işi.

Kimse öğretmen talep etmiş yazmadı
Genelin öyle bir talebi olmadığını hepimiz biliyoruz
İstinalar var olduğunuda, gelen hediyeye burun kıvıran öğretmenler var olduğunuda hepimiz biliyoruz ayrıca
Kimse size dr.a hediye getiriyormusunuz veya neden getiriyorsunuz diyede sormadı ayrıca
İster getirin ister getirmeyin, onlar siz getirmesenizde işini yapıp maaşını alıyorlar.
Aynısı sizin içinde geçerli. İşinizin zorluğu, verdiğiniz emeği tartışmıyoruz burda. Her işin kendine göre zorluğu var zaten, hangisi kolay? Ama nekadar övünsenizde maaşınız yatmasa o kutsal dediğiniz görevi bir gün sürdürmezsiniz.

Devlet memurlarının hediye kabul etmesi yasak!!!

Gerçekten buradaki arkadaşlar söylemese fark etmeyecektim memurun hediye alması yasak!
Tanıdığım hiç bir devlet memurunun “tıp bayramında şu hediye geldi, hemşireler gününde toplanıp bana bu hediye alınmış, mühendisler gününde hediye alalım Ahmet Bey’e” dediğini duymadım.

Ben para ya da hediye verilsin demiyorum zaten beklentimde yok. Ama eve geldikten sonra bile saatlerce ilgilendiğim ogrencilerim varken parasini alıyor deyip o kadar basite alamazsınız bu işi.
Ben basite almıyorum zaten öğretmenliği. Bunu da nerden çıkartıyorsunuz ?

Maaşım açlık sınırında yazdığınız için alıntıladım sizi.

Hiçbir meslek bu şekilde yapılmıyor. Ben avukatım aldığım maaşa göre iş yapıyor olsaydım bir sürü insan hak etmediği bir durumdaydı şu an. Doktoru mühendisi hepsi aynı şekilde. Ama hepimiz az maaş da alsak işimizi hakkıyla yapmaya çalışıyoruz bunun için bir özel güne veya özel bir hediyeye ihtiyaç duymuyoruz. Müvekkil bir şey hediye etmeye çalışınca almıyorum halbuki o kişinin yeri gelip kocasından boşanmasına yardım etmiş, yeri gelip borçludan parasını almasını sağlamışım, yeri gelip hak etmediği bir cezaya çarptırılmasına engel olmuşum. Ama asla hediyesini almam çünkü bu benim işim zaten, ben yapmayacağım kim yapacak? O yüzden bir tek öğretmenlerin en kutsal işi yapıp ve bir tek öğretmenlerin hak ettiğinden az aldığı algısından kurtulmanızı öneririm.

geçen sene oturup oğlumla kitap ayraci yaptım öğretmenleri için.
bu sene yine el emeği geçen ya da en azından bence uygun bir hediye olduğu için kitap almayı düşünüyorum.
oğlum da hediyenin maddi ölçüsü olan bisey olmadığını böyle öğrenecektir diye umuyorum.

500 tl çok hediye için. ben olsam kabul etmem ve açıkçası rahatsız olurum.

Altın kolye mi? Allah aşkınıza bu kadın bu işi hayır amaçlı yapmıyor. Maaş alıyor her ay zaten tıkır tıkır. İsterseniz öğretmenin üstüne ev falan yapın az olmuş böyle.
Bizim de geçen sene altın bileklik alındı,falanca sınıf almış bizim neyimiz eksikmiş.Her sene kabus gibi çöküyor böyle günler,temsili bir hediyeye kimse hayır demez ama böyle veliler tarafından yarış haline getirilmesi çok sinir bozucu gerçekten.

Evet öğretmenler günü yaklaştığında idareciler geçen yıl tören de söylemişti mesela, hiç bir öğretmenimiz hediye kabul etmeyecek demişti.
Fakat okul dışında verilmişti hep.
Hadi aldinda çiçek hadi en olsun çikolata al. Altın bilezik nedir ya oldu bı de takarken hocanın alnından da öpülsün. Durumu olmayan velilerde zor durumda birakiliyo.

Çocuklarına daha şimdiden kötü örnek olmayı başarmışlar…

Önemli olan öğretmenin gününü kutlamak, onu sevdiğinizi ve saydığınızı göstermek. Ve bu organizasyon aslında öğrenciler için yapılıyor. Manevi boyutunun daha ağır basması gereken bir organizasyon. O yüzden sizin ve diğer birkaç velinin böyle bireysel alalım vb ayrık otu gibi davranması günün anlam ve önemini baltalıyor bence. O yüzden çoğunluğa uymanızı öneririm.

Hadi aldinda çiçek hadi en olsun çikolata al. Altın bilezik nedir ya oldu bı de takarken hocanın alnından da öpülsün. Durumu olmayan velilerde zor durumda birakiliyo.
Gerçekten de öyle.
Bu yıl da bizim sınıfta konuşulan hani su çeyrek altınlı bileklikler varya onlardan alalım diye konuşuluyordu.
Diğer veliler ne diyecek bakalım

Benimde bı arkadaşımın annesi 4 kişilik aile asgari maaşla geçiniyorlar. Kadının bildim bileli aynı pardesuyu giyer durumlari iyi olan bı aile değil maalesef. Oğlunu sünnet eden Dra bugünün parasıyla 400-500tl lik çiçek yaptirmisti bana çok abes gelmişti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…