Öğretmenler gunu icin hediye fikri kizlarr:)

O değil de sınıf annesi nedir ya Yasal olarak kaldırılmadı mi ! Dünyada ki en gereksiz unvan olsa gerek.Nerde boş beleş,eğitim seviyesi düşük veli varsa sınıf annesidir. Yillar yillar once vardı da halen olması şaşırttı.Full dedikodu,kek,borek,aksama kadar okulda yatip kalkar Ayrica öğretmene alacağım hediyeyi kimse belirleyemez

Her yıl bu konuları görüp şoka giriyorum. Hem öğretmen hem veliyim. Veli olarak gidip asla pahalı bir şey almam çocuğumun öğretmenlerine. Geçen sene Türk kahvesi, fincan ve çikolatadan oluşan paketler hazırlamıştım kızımla birlikte. Çok da beğendi öğretmenleri.
Kendim bir öğretmen olarak asla pahalı hediye kabul etmem, her zaman da söylerim. Net bir şekilde söyleyince oluyor demek ki, bu zamana kadar hiç zor duruma düşürecek hediye almadım. En fazla bir fincan, bir çiçek gibi hediyeler getirir çocuklarım, ki ona da gerek yok.

niye öyle diyorsun esra hocam?sana da yazlık alacaktık k.k olarak aramızda para toplayıp.

Hediyenin ucuzu pahalısı olmaz, düşünülmesi yeter bence. Sembolik bir hediye iş görür düşüncesindeyim; ayrıca sizin öğretmeni seviyor olmanız diğer öğrenci ve veliler için geçerli olmayabilir. Kendi öğretmenimi hiç sevmezdim mesela, mezun olduğumda gördüğüm an yolumu çevirirdim o derece. Kendisi hediye olarak zorla altın aldırırdı ve o parayı herkesten toplatırdı ailenin durumunu sorgulamadan. Bu nedenle maddi değerinden çok manevi değeri yüksek hediye herkese uygun olur düşüncesindeyim. :)

Bizim sınıf annesi pahalı hediye almakla kalmıyor. Kendisi ve yandaşları tüm yaz öğretmenle yemeli içmeli dışardaydı. Doğumgünü kutlamaları, eller havaya partiler, konserler. Hiç bir şey istemiyorsunuz çünkü özel hayat oluyor. Ve öğretmen her çocuğun kendisi için aynı olduğunu söylüyor ki asla inanmıyorum. Ben de kıskanan Veli oluyorum bu arada onları çekemeyen.

öğretmene hediyeyi neden veliler alıyor? bizim zamanımızda biz düşünür, alır, verirdik. çocuk aklıyla resim olur, mektup olur, kartpostal olur, çiçek olur alır verirdi herkes kendince bir şeyler. gösteriş meraklısı insanlardan nefret ediyorum gerçekten. bize sormak yerine çocuğunuza sorun ne istiyor diye...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…