Öğretmenler gunu icin hediye fikri kizlarr:)

Bu hediye isi artik amacini aştı. Doktor, ogretmen, polis, ozel sektor calisanlari hepimiz isimizi yapiyoruz, isimizin karşılığında ucret aliyoruz. Pahali hediyeleri kabul edenlerin rusvet alanlardan farki yok. Ne karşılığında aliyor hediyeyi? Iyi muamele mi? cicek, cikolata gibi makul hediye alsaniz tamam diyecegim ama abartiyorsunuz. Sikayet etmek lazim o öğretmeni.
Çocuklari goturdugum doktor devlette çok çok ilgili ve tatlı bir bayan. İçimden kışlık yaptigim kahvaltılık sostan hediye olarak götürmek geliyor ama yanlış anlarsa diye goturemiyorum.

Zaten herkes hediyeye dahil olabilsin diye veliler 60 TL'de karar kılmıştır. Sizin bütçenizin 500 TL olması herkesin bir hediye için bu bütçeyi ayırabiliceği anlamına gelmiyor. Ben öğretmenler gününde hediye alma mantığını anlamıyorum, ben çocukken dahi bu hediyeye katılamayan veliler olduğundan sınıf içerisinde bu duruma üzülen arkadaşlarım olduğunu hatırlıyorum. Illaki bir hediye alınacaksa da maddi değerinden ziyade manevi değerinin daha doğru olduğunu düşünüyorum, keza ne güzel öğretmeniniz böyle bir beklenti içinde de değilmiş.

Ben normalde katılmıyorum toplu hediye alınacaksa,benim ögretmenim değil,çocuğumun öğretmeni o ve maalesef aileler öğretmene hediye verme konusunda bile kendilerine vazife çıkarıyorlar.kendimizce paket hazırladık kızımla seçerek ve kendisi verdi öğretmenine. 4.sınıfta mezun olurken hediye alalım dediler tamam dedim 2 öğretmene saat aldılar ,öğretmenler odasına tatlı çiçek ama sonrası geldi bununda bitmedi grupta ha bire şunu alalım bunu yapalım mevzusu. Hadi pasta keselim karne günü,yemek düzenleyelim mezuniyet vs dediler. Yemeğe katılmadım,düğün salonuna benzer bir yer tutuldu uçuk meblağlara. Yani çocukların eğlenebileceği bir ortam değildi. Deselerdi çocuklarla etkinlik vs tamam ama o hali bana cazip gelmedi gitmedim.
pastaya katıldım zira okulda çocuğum da olacak,bende karne günü giderim diyerek.
Bu sene ortaokulda kızım. Bekliyorum hangi veli hangi acayip fikirle gelecek diye.

Benim oğlum kreşe gidiyor. Öğretmenleri özel kurumda olduklarından verdikleri emeğin karşılığını maddi olarak alamıyorlardır ben de manevi tatmin olması adına birşeyler alırım. Bir yıl pasta gönderdim, bir yıl gümüş kolye aldım oğlumun seçip beğendiklerinden aldım o verdi. Bir yıl da oğlum almak istememişti kapıya gelince öğretmenler günün kutlu olsun ama birşey almadık dedi:) ben de gidip boy.er den 100 TL lik hediye çeki ayarlamıştım.
Yani insan yapmak istiyor birşeyler özellikle ilkokul düzeyinde birşey diyemem ama madem toplu yapılmış ki mantıklı, diğer Veli ve çocuklardan farklı olmaya çabalamaya gerek yok. Pahalı hediyeler hem yasal ve etik değil hem de yanlış olur her yıl beklenti oluşur.
Para hiç de az değil 1000 TL bandında alınacak çokça şey var. Üniversitede öğretim üyesiyim çocukcağızlarım memleket dönüşü bir kilo leblebi almışlar avuç avuç dağıttılar bize. Nasıl mutlu oldum. Önemli olan düşünülmek yani. Ama bana şu alındı bu alındı diye yarış içinde olan öğretmenlerin olduğunu da biliyorum.

Çocuklari goturdugum doktor devlette çok çok ilgili ve tatlı bir bayan. İçimden kışlık yaptigim kahvaltılık sostan hediye olarak götürmek geliyor ama yanlış anlarsa diye goturemiyorum.
Bu bence cok tatli bir hediye. Yuksek maddi bir degeri yok ama buram buram emek kokuyor. Sevdiginiz insanlara boyle seyler hediye edebilirsiniz bence mahsuru yok. Hatta konu sahibi bile ogretmene hediye olarak 2 kavanoz sos götürebilir. Hediye ceki, altin kolye, 500tl ye kadar butce bunlar cok ucuk seyler

Veren var veremeyen var. Çocuğunun yanına harçlık olarak para veremeyen çok aile var :KK43:(

Birde ortak alınan bu hediyelerde verenlerin ismi liste ile verilir hediyenin yanında

Verilmeyen çocuklar rencide edilir. (Bizzat yaşadığım için yazıyorum bunu )

Daha kötüsü alınan hediyeyi ya sınıf annesi ya da çocuğu verir.

Hiçbir zaman öğretmenler günü toplanan paralara katılmadım .

Hep el işi , göz nuru şeyler verdim öğretmenimize

Atkı ördüm ,çocuğuna yelek ördüm v.s.

Hatta ilerleyen zamanlarda ip gönderip ördürdüğü oldu

Ve sağ olsun seve seve taktı yıllarca.

çocuğuna da seve seve giydirdi.

Konu sahibi empati yapın lütfen siz verebilirsiniz maddi olarak veremeyenler de illaki vardır.

Bu hediye isi artik amacini aştı. Doktor, ogretmen, polis, ozel sektor calisanlari hepimiz isimizi yapiyoruz, isimizin karşılığında ucret aliyoruz. Pahali hediyeleri kabul edenlerin rusvet alanlardan farki yok. Ne karşılığında aliyor hediyeyi? Iyi muamele mi? cicek, cikolata gibi makul hediye alsaniz tamam diyecegim ama abartiyorsunuz. Sikayet etmek lazim o öğretmeni.
Öğretmenin bir suç yokki aslında
Her konuda olduğu gibi yarışa giren annelerin suçu. Bakın anne diyorum veli demiyorum
Çünkü babaların öğretmenler günü umrunda falan değil
Anneler arası bir yarış var biz şunu aldık siz şunu aldınız diye, evlere şenlik
Bide vermeyen yada veremeyen aileleri ifşa etmek gibi huyları var bazısının
Kendi çocuğunu ön plana çıkarmak adına hepsi
Yoksa öğretmen hiç birinin umrunda değil
Tamamen menfaat yani, öğretmenler günü işin bahanesi
Tabii bide sosyal medya faktörüde eklendi son yıllarda hepten saçma sapan bir hal aldı
Adını söyleyemediği, bilmediği markaların hediyesini öğretmene alınca egosu tatmin olan bir grup guru var
Konusahibinin derdinide anlamadım, çok paran varsa katılma grup hediyesine kendin al. Ama 500 lirayada ne alacak tabii. Ozaman hediye küçük kalacak. Daha fazlasıda aşıyor herhalde. Sıkıntı büyük esasen 😅

24 kasımda öğretmenlere hediye alınması, öğretmenlerin bu tarz bir beklentide olması çok saçma geliyor bana. Zaten eğitim öğretim yeterince masraflı, bir de durduk yere velilerden para talep etmek ne kadar insafsızca. 1000 liralık bütçe nedir yahu, öğretmen sanki o öğrencilere hayrına mı ders veriyor? Hepsi işini yaptığı için maaş alıyor başka bir şey için değil. Meb yasaklamalı bence bu hediye olaylarını ve kabul eden öğretmenler disipline verilmeli.
16.yilim bugüne kadar maddi degeri yüksek bir hediye gelmedi hatta kalem kupa dışında hediye de gelmedi. Hiç bir zaman beklenti içinde de olmadım. Oglum kolejde okuyor dünya para verdiğim halde en güzel hediyeyi alıp gönderiyorum öğretmenimize. Bence en güzelini hakediyor. Ayrıca aldığım maaşın karşılığı kadar çalışsaydım çocuklar evin yolunu bulamazdı. Zira maaşım açlık sınırında.
İçinde olmadığınız hangi özveri ile yapıldığını bilmediğiniz bir iş için bu kadar yersiz bi konuşmayı doğru bulmadım. Öğretmene bakkal,kasap gibi gibi parasıyla iş yapıyor mantığı güdemezsiniz. Asla hediye beklentim yok istemem gelse ama bu üslubunuzu hiç beğenmedim

Son düzenleme:
Öğretmenin bir suç yokki aslında
Her konuda olduğu gibi yarışa giren annelerin suçu. Bakın anne diyorum veli demiyorum
Çünkü babaların öğretmenler günü umrunda falan değil
Anneler arası bir yarış var biz şunu aldık siz şunu aldınız diye, evlere şenlik
Bide vermeyen yada veremeyen aileleri ifşa etmek gibi huyları var bazısının
Kendi çocuğunu ön plana çıkarmak adına hepsi
Yoksa öğretmen hiç birinin umrunda değil
Tamamen menfaat yani, öğretmenler günü işin bahanesi
Tabii bide sosyal medya faktörüde eklendi son yıllarda hepten saçma sapan bir hal aldı
Adını söyleyemediği, bilmediği markaların hediyesini öğretmene alınca egosu tatmin olan bir grup guru var
Konusahibinin derdinide anlamadım, çok paran varsa katılma grup hediyesine. Ama 500 lirayada ne alacak tabii. Ozaman hediye küçük kalacak. Sıkıntı büyük esasen.

Ogretmenin kabul etmemesi gerekir. Kabul etmesi demek, birdahaki ogretmenler gününde yine alirsiniz demek oluyor. Benim öğrenciliğimde de bu vardi. Altin kolye, pirlanta falan alirlardi. Para vermeyen ogrencilerin adi muhakkak duyulurdu. Cocuklar bile kendi aralarinda zorbalik yapar, dalga gecerlerdi.

Anneler konusunda haklisiniz. Sebebini anlamadigim bir yaris, one cikma durumu var. A sinifi sadece cicek almis, biz beymenden canta aldik diye ovunuyorlar. Hayatta ovunecekleri tek basari buymus gibi görünüyor. Sıkıntı gercekten cok buyuk. Sadece okula, annelere yonelik değil toplumun coguna psikolojik destek, ahlak(her ne kadar göreceli de olsa bazi seyler bellidir), is ahlaki, ebeveynlik, toplum icinde davranis dersi gibi toplumsal hayati duzenleyici kurallarin yer aldigi derslerin verilmesi gerekiyor.

Merhaba kizlar, dün okul veli grubuna msj atıldı ogretmenimize hediye için toplu hediye kartı alalim birde çiçek sınıfımız 22 kişilik ve kişi başı 60 tl istediler bi çiçek nerden baksanız 400 tl toplam da bin tl bile yapmıyor ki hediye çeki icin ne gibi bir şey Ala bilir ki kadın o parayla bana baya az geldi bunuda dile getirdim ama veremeyenler varmis ben en azından 100 tl gibi bir şey olsun dedim kabul görmediler, 60 tl de bana göre az cunki öğretmenimizin çok seviyorum anlayışlı kibar birisi ben bireysel olarak bir şey alsam çocuğum dışlanmış gibi olur mu ve bireysel alicak 2 kişi daha varmış sınıf da , kizlar sizce bireysel almalimiyim alırsam da ne gibi bir hediye almalıyım fikir verirseniz çok sevinirim
görgüsüz müsünüz? cidden soruyorum dalga geçmiyorum. devletin maaşlı memuruna 500 tl’lik hediye ne demek haberiniz var mı? “benden ne bekliyor da bunu getirdi” demeden hediyeyi kabul eden öğretmenin aklına şaşarım.

16.yilim bugüne kadar maddi degeri yüksek bir hediye gelmedi hatta kalem kupa dışında hediye de gelmedi. Hiç bir zaman beklenti içinde de olmadım. Oglum kolejde okuyor dünya para verdiğim halde en güzel hediyeyi alıp gönderiyorum öğretmenimize. Bence en güzelini hakediyor. Ayrıca aldığım maaşın karşılığı kadar çalışsaydım çocuklar evin yolunu bulamazdı. Zira maaşım açlık sınırında.
İçinde olmadığınız hangi özveri ile yapıldığını bilmediğiniz bir iş için bu kadar yersiz bi konuşmayı doğru bulmadım. Öğretmene bakkal,kasap gibi gibi parasıyla iş yapıyor mantığı güdemezsiniz. Asla hediye beklentim yok istemem gelse ama bu üslubunuzu hiç beğenmedim
Neden bukadar alındınız
Bence gayet yerinde bir yorum
Kim maaş almadan işe gider? Sizde öyle. Öğretmen olmanız, aldığınız maaşı az bulmanız bunu değiştirmiyor.

Ana sınıfında altın kolye almıştık.
Bilgisayar , altın bilezik alan sınıflar bile vardı :)
Geçenlerde bir sınıf annesi konu açmıştı. Öğretmen bilgisayar ve renkli yazıcı istiyordu. İkinci el olmasını geçtim öğretmenin kendi belirlediği model alınacaktı. Bununla da bitmiyor, sınıfa dolap yapılmasını istemişti 30 bin tutuyordu dolap da. Her öğrenciden 2 bin liraya yakın para toplanacaktı. Hediye için de bir kişiye 300-500 TL çok gelmeyebilir ama sınıfça düşünüldüğünde baya sağlam paralar bunlar.

Şu kalın puntoyla belirttiğim yorumunuz yüzünden yersiz konuşan tam da sizsiniz. Bakkalın, kasabın neyi varmış? Neyi küçümsediniz şu an? Bazı öğretmenlerdeki şu “kutsal meslek” yapıyorum algısına anlam veremiyorum. Doktor da kutsal can kurtarıyor, hakim de kutsal adaleti yerine getiriyor, mühendis de kutsal evler inşa ediyor, bir avukat olarak biz de kutsalız müvekkilleri savunuyoruz, bütün meslekler ihtiyaca yönelik ve kutsal. Ama hiçbirimiz işimizi yapıp maaşımızı alırken sizin gibi hediye beklentisine girmiyoruz. Hepimizin maaşı hak ettiğinden az, hepimiz maaşımızdan fazlasını yapmasaydık emin olun kimse yolunu bulamazdı. Lafım her öğretmene değil ama sizin gibiler sadece kendini iş yapıyor diğer bütün meslek olağanüstü bir zenginlik ve sıfır çabayla yaşıyor zannediyor. Şaşırıyorum düşünce tarzınıza. Minicik öğrencilerden hediye ve para istemeyi bıraktığınız bir eğitim hayatı diliyorum…

Geçenlerde bir sınıf annesi konu açmıştı. Öğretmen bilgisayar ve renkli yazıcı istiyordu. İkinci el olmasını geçtim öğretmenin kendi belirlediği model alınacaktı. Bununla da bitmiyor, sınıfa dolap yapılmasını istemişti 30 bin tutuyordu dolap da. Her öğrenciden 2 bin liraya yakın para toplanacaktı. Hediye için de bir kişiye 300-500 TL çok gelmeyebilir ama sınıfça düşünüldüğünde baya sağlam paralar bunlar.
İnanın çoğu Veli çocuğum dışlanmış olmasın , çıkıntılık yapmıs olmayayım diye katılıyor.
Tabi ki ciddi paralar bunlar..
Herkesin durumu ortada.

Neden bukadar alındınız
Bence gayet yerinde bir yorum
Kim maaş almadan işe gider? Sizde öyle. Öğretmen olmanız, aldığınız maaşı az bulmanız bunu değiştirmiyor.
Benim sinirlendigim kısım sanki ogretmen talep etmiş de zaten parasıyla çalışıyor tavrı. Sonuçta ben doktoruma da okuldan çalışan kadına da küçük hediyeler götürüyorum teşekkür mahiyetinde.Ha goturmeyebilirim de benim insiyatifime kalmis. Ama kalkıp para ile çalışıyor tavrı saçma onlar benden hediye talep etmiyor ki bu benim kararım.

Şu kalın puntoyla belirttiğim yorumunuz yüzünden yersiz konuşan tam da sizsiniz. Bakkalın, kasabın neyi varmış? Neyi küçümsediniz şu an? Bazı öğretmenlerdeki şu “kutsal meslek” yapıyorum algısına anlam veremiyorum. Doktor da kutsal can kurtarıyor, hakim de kutsal adaleti yerine getiriyor, mühendis de kutsal evler inşa ediyor, bir avukat olarak biz de kutsalız müvekkilleri savunuyoruz, bütün meslekler ihtiyaca yönelik ve kutsal. Ama hiçbirimiz işimizi yapıp maaşımızı alırken sizin gibi hediye beklentisine girmiyoruz. Hepimizin maaşı hak ettiğinden az, hepimiz maaşımızdan fazlasını yapmasaydık emin olun kimse yolunu bulamazdı. Lafım her öğretmene değil ama sizin gibiler sadece kendini iş yapıyor diğer bütün meslek olağanüstü bir zenginlik ve sıfır çabayla yaşıyor zannediyor. Şaşırıyorum düşünce tarzınıza. Minicik öğrencilerden hediye ve para istemeyi bıraktığınız bir eğitim hayatı diliyorum…
Saçmalamayın ne küçümsemesi. Sonuçta kasaptan kiyma istersin para verirsin ürün verir.Kutsal olarak da yorumlamadim mesleği hiç.
Ama bu meslekte şu kadar maas aldim bu kadarlık anlatıp çocukla ilgileneyim şeklinde yapılmıyor kusura bakmayın. Hediye istediğimi nerden çıkardınız acaba. Bugun bin liralık kagit ve fotokopi ücretini cebimden karşıladım söylediğim bu işte bu işi sadece para için yapamazsınız o zaman müşteri ilişkisinden öteye gitmez sistem.

X