- 10 Haziran 2010
- 84.676
- 355.217
-
- Konu Sahibi Kahvekokusu34
Yok artık cidden yok artıkBen 120 tl gibi bir şey toplayalım dedim kabul etmediler , benim fikrimde ya saat yada altın hafif bir kolye 2000 bin tl ye alınırdı bu dediklerim ,benim butcem yani 500 tl ye kadar alırım
bir yerde 500 tl yazmışsınız oda çok abartı yaa kişi başı herkes ödeyemeyebilirÖğretmenimizin haberi yok , oyle beklentisi oldunu da düşünmüyorum iyi bir eğitimci:) benim kendi içimden geliyor :)
Çocuklari goturdugum doktor devlette çok çok ilgili ve tatlı bir bayan. İçimden kışlık yaptigim kahvaltılık sostan hediye olarak götürmek geliyor ama yanlış anlarsa diye goturemiyorum.Bu hediye isi artik amacini aştı. Doktor, ogretmen, polis, ozel sektor calisanlari hepimiz isimizi yapiyoruz, isimizin karşılığında ucret aliyoruz. Pahali hediyeleri kabul edenlerin rusvet alanlardan farki yok. Ne karşılığında aliyor hediyeyi? Iyi muamele mi? cicek, cikolata gibi makul hediye alsaniz tamam diyecegim ama abartiyorsunuz. Sikayet etmek lazim o öğretmeni.
Bu bence cok tatli bir hediye. Yuksek maddi bir degeri yok ama buram buram emek kokuyor. Sevdiginiz insanlara boyle seyler hediye edebilirsiniz bence mahsuru yok. Hatta konu sahibi bile ogretmene hediye olarak 2 kavanoz sos götürebilir. Hediye ceki, altin kolye, 500tl ye kadar butce bunlar cok ucuk seylerÇocuklari goturdugum doktor devlette çok çok ilgili ve tatlı bir bayan. İçimden kışlık yaptigim kahvaltılık sostan hediye olarak götürmek geliyor ama yanlış anlarsa diye goturemiyorum.
Öğretmenin bir suç yokki aslındaBu hediye isi artik amacini aştı. Doktor, ogretmen, polis, ozel sektor calisanlari hepimiz isimizi yapiyoruz, isimizin karşılığında ucret aliyoruz. Pahali hediyeleri kabul edenlerin rusvet alanlardan farki yok. Ne karşılığında aliyor hediyeyi? Iyi muamele mi? cicek, cikolata gibi makul hediye alsaniz tamam diyecegim ama abartiyorsunuz. Sikayet etmek lazim o öğretmeni.
16.yilim bugüne kadar maddi degeri yüksek bir hediye gelmedi hatta kalem kupa dışında hediye de gelmedi. Hiç bir zaman beklenti içinde de olmadım. Oglum kolejde okuyor dünya para verdiğim halde en güzel hediyeyi alıp gönderiyorum öğretmenimize. Bence en güzelini hakediyor. Ayrıca aldığım maaşın karşılığı kadar çalışsaydım çocuklar evin yolunu bulamazdı. Zira maaşım açlık sınırında.24 kasımda öğretmenlere hediye alınması, öğretmenlerin bu tarz bir beklentide olması çok saçma geliyor bana. Zaten eğitim öğretim yeterince masraflı, bir de durduk yere velilerden para talep etmek ne kadar insafsızca. 1000 liralık bütçe nedir yahu, öğretmen sanki o öğrencilere hayrına mı ders veriyor? Hepsi işini yaptığı için maaş alıyor başka bir şey için değil. Meb yasaklamalı bence bu hediye olaylarını ve kabul eden öğretmenler disipline verilmeli.
Öğretmenin bir suç yokki aslında
Her konuda olduğu gibi yarışa giren annelerin suçu. Bakın anne diyorum veli demiyorum
Çünkü babaların öğretmenler günü umrunda falan değil
Anneler arası bir yarış var biz şunu aldık siz şunu aldınız diye, evlere şenlik
Bide vermeyen yada veremeyen aileleri ifşa etmek gibi huyları var bazısının
Kendi çocuğunu ön plana çıkarmak adına hepsi
Yoksa öğretmen hiç birinin umrunda değil
Tamamen menfaat yani, öğretmenler günü işin bahanesi
Tabii bide sosyal medya faktörüde eklendi son yıllarda hepten saçma sapan bir hal aldı
Adını söyleyemediği, bilmediği markaların hediyesini öğretmene alınca egosu tatmin olan bir grup guru var
Konusahibinin derdinide anlamadım, çok paran varsa katılma grup hediyesine. Ama 500 lirayada ne alacak tabii. Ozaman hediye küçük kalacak. Sıkıntı büyük esasen.
görgüsüz müsünüz? cidden soruyorum dalga geçmiyorum. devletin maaşlı memuruna 500 tl’lik hediye ne demek haberiniz var mı? “benden ne bekliyor da bunu getirdi” demeden hediyeyi kabul eden öğretmenin aklına şaşarım.Merhaba kizlar, dün okul veli grubuna msj atıldı ogretmenimize hediye için toplu hediye kartı alalim birde çiçek sınıfımız 22 kişilik ve kişi başı 60 tl istediler bi çiçek nerden baksanız 400 tl toplam da bin tl bile yapmıyor ki hediye çeki icin ne gibi bir şey Ala bilir ki kadın o parayla bana baya az geldi bunuda dile getirdim ama veremeyenler varmis ben en azından 100 tl gibi bir şey olsun dedim kabul görmediler, 60 tl de bana göre az cunki öğretmenimizin çok seviyorum anlayışlı kibar birisi ben bireysel olarak bir şey alsam çocuğum dışlanmış gibi olur mu ve bireysel alicak 2 kişi daha varmış sınıf da , kizlar sizce bireysel almalimiyim alırsam da ne gibi bir hediye almalıyım fikir verirseniz çok sevinirim
Evet hem de lambaları da renkliGercekden çok saçma ya :) çok haklisiniz
Neden bukadar alındınız16.yilim bugüne kadar maddi degeri yüksek bir hediye gelmedi hatta kalem kupa dışında hediye de gelmedi. Hiç bir zaman beklenti içinde de olmadım. Oglum kolejde okuyor dünya para verdiğim halde en güzel hediyeyi alıp gönderiyorum öğretmenimize. Bence en güzelini hakediyor. Ayrıca aldığım maaşın karşılığı kadar çalışsaydım çocuklar evin yolunu bulamazdı. Zira maaşım açlık sınırında.
İçinde olmadığınız hangi özveri ile yapıldığını bilmediğiniz bir iş için bu kadar yersiz bi konuşmayı doğru bulmadım. Öğretmene bakkal,kasap gibi gibi parasıyla iş yapıyor mantığı güdemezsiniz. Asla hediye beklentim yok istemem gelse ama bu üslubunuzu hiç beğenmedim
Ana sınıfında altın kolye almıştık.Saat,kolye?
Çok şaşırdım!
Öğretmenler kabul ediyorlar mı bu tarz hediyeleri?
Geçenlerde bir sınıf annesi konu açmıştı. Öğretmen bilgisayar ve renkli yazıcı istiyordu. İkinci el olmasını geçtim öğretmenin kendi belirlediği model alınacaktı. Bununla da bitmiyor, sınıfa dolap yapılmasını istemişti 30 bin tutuyordu dolap da. Her öğrenciden 2 bin liraya yakın para toplanacaktı. Hediye için de bir kişiye 300-500 TL çok gelmeyebilir ama sınıfça düşünüldüğünde baya sağlam paralar bunlar.Ana sınıfında altın kolye almıştık.
Bilgisayar , altın bilezik alan sınıflar bile vardı :)
Şu kalın puntoyla belirttiğim yorumunuz yüzünden yersiz konuşan tam da sizsiniz. Bakkalın, kasabın neyi varmış? Neyi küçümsediniz şu an? Bazı öğretmenlerdeki şu “kutsal meslek” yapıyorum algısına anlam veremiyorum. Doktor da kutsal can kurtarıyor, hakim de kutsal adaleti yerine getiriyor, mühendis de kutsal evler inşa ediyor, bir avukat olarak biz de kutsalız müvekkilleri savunuyoruz, bütün meslekler ihtiyaca yönelik ve kutsal. Ama hiçbirimiz işimizi yapıp maaşımızı alırken sizin gibi hediye beklentisine girmiyoruz. Hepimizin maaşı hak ettiğinden az, hepimiz maaşımızdan fazlasını yapmasaydık emin olun kimse yolunu bulamazdı. Lafım her öğretmene değil ama sizin gibiler sadece kendini iş yapıyor diğer bütün meslek olağanüstü bir zenginlik ve sıfır çabayla yaşıyor zannediyor. Şaşırıyorum düşünce tarzınıza. Minicik öğrencilerden hediye ve para istemeyi bıraktığınız bir eğitim hayatı diliyorum…16.yilim bugüne kadar maddi degeri yüksek bir hediye gelmedi hatta kalem kupa dışında hediye de gelmedi. Hiç bir zaman beklenti içinde de olmadım. Oglum kolejde okuyor dünya para verdiğim halde en güzel hediyeyi alıp gönderiyorum öğretmenimize. Bence en güzelini hakediyor. Ayrıca aldığım maaşın karşılığı kadar çalışsaydım çocuklar evin yolunu bulamazdı. Zira maaşım açlık sınırında.
İçinde olmadığınız hangi özveri ile yapıldığını bilmediğiniz bir iş için bu kadar yersiz bi konuşmayı doğru bulmadım. Öğretmene bakkal,kasap gibi gibi parasıyla iş yapıyor mantığı güdemezsiniz. Asla hediye beklentim yok istemem gelse ama bu üslubunuzu hiç beğenmedim
İnanın çoğu Veli çocuğum dışlanmış olmasın , çıkıntılık yapmıs olmayayım diye katılıyor.Geçenlerde bir sınıf annesi konu açmıştı. Öğretmen bilgisayar ve renkli yazıcı istiyordu. İkinci el olmasını geçtim öğretmenin kendi belirlediği model alınacaktı. Bununla da bitmiyor, sınıfa dolap yapılmasını istemişti 30 bin tutuyordu dolap da. Her öğrenciden 2 bin liraya yakın para toplanacaktı. Hediye için de bir kişiye 300-500 TL çok gelmeyebilir ama sınıfça düşünüldüğünde baya sağlam paralar bunlar.
Benim sinirlendigim kısım sanki ogretmen talep etmiş de zaten parasıyla çalışıyor tavrı. Sonuçta ben doktoruma da okuldan çalışan kadına da küçük hediyeler götürüyorum teşekkür mahiyetinde.Ha goturmeyebilirim de benim insiyatifime kalmis. Ama kalkıp para ile çalışıyor tavrı saçma onlar benden hediye talep etmiyor ki bu benim kararım.Neden bukadar alındınız
Bence gayet yerinde bir yorum
Kim maaş almadan işe gider? Sizde öyle. Öğretmen olmanız, aldığınız maaşı az bulmanız bunu değiştirmiyor.
Saçmalamayın ne küçümsemesi. Sonuçta kasaptan kiyma istersin para verirsin ürün verir.Kutsal olarak da yorumlamadim mesleği hiç.Şu kalın puntoyla belirttiğim yorumunuz yüzünden yersiz konuşan tam da sizsiniz. Bakkalın, kasabın neyi varmış? Neyi küçümsediniz şu an? Bazı öğretmenlerdeki şu “kutsal meslek” yapıyorum algısına anlam veremiyorum. Doktor da kutsal can kurtarıyor, hakim de kutsal adaleti yerine getiriyor, mühendis de kutsal evler inşa ediyor, bir avukat olarak biz de kutsalız müvekkilleri savunuyoruz, bütün meslekler ihtiyaca yönelik ve kutsal. Ama hiçbirimiz işimizi yapıp maaşımızı alırken sizin gibi hediye beklentisine girmiyoruz. Hepimizin maaşı hak ettiğinden az, hepimiz maaşımızdan fazlasını yapmasaydık emin olun kimse yolunu bulamazdı. Lafım her öğretmene değil ama sizin gibiler sadece kendini iş yapıyor diğer bütün meslek olağanüstü bir zenginlik ve sıfır çabayla yaşıyor zannediyor. Şaşırıyorum düşünce tarzınıza. Minicik öğrencilerden hediye ve para istemeyi bıraktığınız bir eğitim hayatı diliyorum…