Öğretmenler gunu icin hediye fikri kizlarr:)

Gerçekten de öyle.
Bu yıl da bizim sınıfta konuşulan hani su çeyrek altınlı bileklikler varya onlardan alalım diye konuşuluyordu.
Diğer veliler ne diyecek bakalım 🤦‍♀️
Ay özür dilerim ama yuh artık. O bileklikler yatırım amaçlı alınan şeyler zaten hediye almak bile çok saçma millet işsizlikten neye saracagini sasirmis

Gerçekten de öyle.
Bu yıl da bizim sınıfta konuşulan hani su çeyrek altınlı bileklikler varya onlardan alalım diye konuşuluyordu.
Diğer veliler ne diyecek bakalım 🤦‍♀️
Yok artik ya
Kolejde mi okuyor çocuğunuz? Yani devlette kimse bunu yapmaz diye düşünüyorum ben gormedim de sahsen

Benimde bı arkadaşımın annesi 4 kişilik aile asgari maaşla geçiniyorlar. Kadının bildim bileli aynı pardesuyu giyer durumlari iyi olan bı aile değil maalesef. Oğlunu sünnet eden Dra bugünün parasıyla 400-500tl lik çiçek yaptirmisti bana çok abes gelmişti.
Ne gereksiz bir harcama
Heleki durumu olmayan bir ailenin bütçesinde koca delik açmıştır
Eminim Dr.unda umrunda bile olmamıştır o çiçek, umursasa bile nedir yani alttarfı çiçek zaten ömrü nekadarki.

Bir de karşı çıkan velileri dışlayorlar,büyük olan ortaokula geçti de biraz rahatladım.İki çocuk,anaokulundan beri her öğretmenler günü böyle geçiyor🙁.
Ne kadar kötü bir durum. Umarım daha sert yaptırımlar gelir de bu tarz hediyeleşme olayları hepten son bulur :KK43: Çocuğum yok ama şimdiden dertlendim

Ay özür dilerim ama yuh artık. O bileklikler yatırım amaçlı alınan şeyler zaten hediye almak bile çok saçma millet işsizlikten neye saracagini sasirmis
Neden özür diliyorsun ben de duyunca yuhhh dedim 😂😂

Hanş kadına bir çanta, bir hırka alınabilir ama altınlar , bilgisayarlar falan bana cok abartı geliyor.
Çünkü herkesin durumu ortada zaten.

Ne kadar abartıyorsunuz ayy. Zaten bu lüks hediye merakı sınıftaki bir kaç veliden çıkıyor. Diğer çocukların anneleri de benim çocuğum öğretmenin gözünde mahcup olmasın diye uymaya çalışıyor.
Bir çiçek bir çikolata alın geçin işte. Çikolatayı da çocuklarla hep birlikte yesin oldu bitti.

Bak işte böyle denilince kabul etmezler.
Geçen yıl sadece 100 TL toplandı, A4 , toner ve sınıf ihtiyaçları için o zaman kimse vermedi.
Yaa iste. Belki cocuga kitap lazım desen ona da mırın kırın ederler.
Ama konu gösterişe geldi mi başı cekerler.
Öğretmeninizin de hata var ama kabul etmemeli. Önceden duyurmali

16.yilim bugüne kadar maddi degeri yüksek bir hediye gelmedi hatta kalem kupa dışında hediye de gelmedi. Hiç bir zaman beklenti içinde de olmadım. Oglum kolejde okuyor dünya para verdiğim halde en güzel hediyeyi alıp gönderiyorum öğretmenimize. Bence en güzelini hakediyor. Ayrıca aldığım maaşın karşılığı kadar çalışsaydım çocuklar evin yolunu bulamazdı. Zira maaşım açlık sınırında.
İçinde olmadığınız hangi özveri ile yapıldığını bilmediğiniz bir iş için bu kadar yersiz bi konuşmayı doğru bulmadım. Öğretmene bakkal,kasap gibi gibi parasıyla iş yapıyor mantığı güdemezsiniz. Asla hediye beklentim yok istemem gelse ama bu üslubunuzu hiç beğenmedim
Hayatimda okudugum en saçma yorum..maasiniz aclik sinirinda ama oglunuz kolejde okuyor...ogretmene hediye konusuna karşısiniz size gelse kabul etmessiniz ama siz "kolej" ögretmeninize en iyi hediyeyi vermenin dogru oldugumu söyluyorsunuz..yani kupa ve kalem gibi hediyeler sacma ama sizin aldiginiz en iyisini hakkediyor diyerek pahali hediyeniz dogru...kolrj ogretmeni cok para aliyo cok iyi hediye mi haediyo kafamm karisti ..sizinde karisik bence

Bizde devlet okulundayiz ama ben hiç görmedim böyle büyük hediyeler.
Belki kolejdir dedim o yuzden
8 senelik kolej geçmişimiz var ama mezuniyet senesi dışında öğretmene maddi değeri yüksek hediye hiç almadık
Okulun kuralı, yasak
Ama devlet okulundaki öğretmenlere altın kolye, çeyrek, bilezik, künye tarzı hediyer alındığını çok duydum çevremde

Daha 1.5 ay var.herkes bireysel alsın.buna da kafa yormak da. Bu 4. Yıl, 4 yıldır almadım birşey.siniftada herkes bireysel almıştı zaten.almasaniz ne olacak?

Son kez yazıyorum.Bir doktora da bir avukata da teşekkür mahiyetinde cicek alinabilir. Onların iş karşılığında para kazanıyor olması durumu değiştirmez.En değerli varlığımı emanet ettiğim insana ben minnet duyuyorum ve ona küçük de olsa bir hediye alip teşekkür etmek istiyorum. İsterse maaşı yüz bin olsun. Yoksa anneler gününde evlilik yildonumunde falan da hediye almak saçma derdik.Insan doğurduğu varlığa bakacak tabi ki. Ya da bi adamla evlendim diye niye her yıl hediye alsin bana.

16.yilim bugüne kadar maddi degeri yüksek bir hediye gelmedi hatta kalem kupa dışında hediye de gelmedi. Hiç bir zaman beklenti içinde de olmadım. Oglum kolejde okuyor dünya para verdiğim halde en güzel hediyeyi alıp gönderiyorum öğretmenimize. Bence en güzelini hakediyor. Ayrıca aldığım maaşın karşılığı kadar çalışsaydım çocuklar evin yolunu bulamazdı. Zira maaşım açlık sınırında.
İçinde olmadığınız hangi özveri ile yapıldığını bilmediğiniz bir iş için bu kadar yersiz bi konuşmayı doğru bulmadım. Öğretmene bakkal,kasap gibi gibi parasıyla iş yapıyor mantığı güdemezsiniz. Asla hediye beklentim yok istemem gelse ama bu üslubunuzu hiç beğenmedim
Saçmalamışsiniz hakkaten. Oğlunuzun öğretmenine de almayın öyle pahalı hediyeler. Hangi öğretmen kabul ediyor bu hediyeleri diyordum sizin gibiler varmış demek ki.

X