- 7 Aralık 2020
- 425
- 1.747
-
- Konu Sahibi Kahvekokusu34
Aynen 36 ay kredi çektik ogretmene hediye almak icin napalim. Olmadı peynir ekmekle beslenicez her sey oglum için. Karisik kafa iyidir bırakın dağınık kalsinHayatimda okudugum en saçma yorum..maasiniz aclik sinirinda ama oglunuz kolejde okuyor...ogretmene hediye konusuna karşısiniz size gelse kabul etmessiniz ama siz "kolej" ögretmeninize en iyi hediyeyi vermenin dogru oldugumu söyluyorsunuz..yani kupa ve kalem gibi hediyeler sacma ama sizin aldiginiz en iyisini hakkediyor diyerek pahali hediyeniz dogru...kolrj ogretmeni cok para aliyo cok iyi hediye mi haediyo kafamm karisti ..sizinde karisik bence
O Dr belki bı daha ömründe gormicen bile umursasa nolcak teşekkür ederim çiçek solunca çöpe. Gönlünden bir şey koptuysa da daha makul fiyatlı bir çiçek/hediye alınıp üzerine emekleri için teşekkür notu yazılabilir. Baya da durumları kötü bı aile tülbent almak için indirim yapın diye ısrar ediyodu satıcıyaNe gereksiz bir harcama
Heleki durumu olmayan bir ailenin bütçesinde koca delik açmıştır
Eminim Dr.unda umrunda bile olmamıştır o çiçek, umursasa bile nedir yani alttarfı çiçek zaten ömrü nekadarki.
Yok söylediğim ana sınıfında olmustu.Yaa iste. Belki cocuga kitap lazım desen ona da mırın kırın ederler.
Ama konu gösterişe geldi mi başı cekerler.
Öğretmeninizin de hata var ama kabul etmemeli. Önceden duyurmali
Nereye doğru saçmalacağınızı şaşırdınız benceSon kez yazıyorum.Bir doktora da bir avukata da teşekkür mahiyetinde cicek alinabilir. Onların iş karşılığında para kazanıyor olması durumu değiştirmez.En değerli varlığımı emanet ettiğim insana ben minnet duyuyorum ve ona küçük de olsa bir hediye alip teşekkür etmek istiyorum. İsterse maaşı yüz bin olsun. Yoksa anneler gününde evlilik yildonumunde falan da hediye almak saçma derdik.Insan doğurduğu varlığa bakacak tabi ki. Ya da bi adamla evlendim diye niye her yıl hediye alsin bana.
Kaba kelime içindi özürNeden özür diliyorsun ben de duyunca yuhhh dedim
Hanş kadına bir çanta, bir hırka alınabilir ama altınlar , bilgisayarlar falan bana cok abartı geliyor.
Çünkü herkesin durumu ortada zaten.
Güzel dedim pahali demedim değil mi.Ayrica hiç pahali bir hediye kabul etmedim. İstediğim gibi hareket ederim ayrıca para benim değil miSaçmalamışsiniz hakkaten. Oğlunuzun öğretmenine de almayın öyle pahalı hediyeler. Hangi öğretmen kabul ediyor bu hediyeleri diyordum sizin gibiler varmış demek ki.
Bende büyük oğlumu 4 sene koleje verdim.Hic hediye almadık öğretmenler bu bizim görevimiz diye asla baştan istemediler. Devlet okullarında en iyi hediye verme bunun için birbiriyle yarışan sınıf annelerini gördükçe çok şaşırdım diğer durumu olmayan velilere yapılan ayrımcılık çok kötüydü.İnadına çoğuna katılmadım,el emeği şeyler yaptım çocuklarımla onları hediye ettim.8 senelik kolej geçmişimiz var ama mezuniyet senesi dışında öğretmene maddi değeri yüksek hediye hiç almadık
Okulun kuralı, yasak
Ama devlet okulundaki öğretmenlere altın kolye, çeyrek, bilezik, künye tarzı hediyer alındığını çok duydum çevremde
Hiç kabaca değildi işte ben de direk yuhhhh dedimKaba kelime içindi özürsize demiş gibi olmasın diye. O ailelerin çoğu kendilerine bile alamiyo o hediyeleri.
Sertifikayı hangi kurumlar veriyor.ben sadece tema vakfını biliyorumBöyle durumlarda gerçekten sizin adınıza bir yetime şu kurum aracılığı ile bağışta bulunuldu gibi minicik online bir sertifikanın iletilmesi ne kadar mutlu eder oysa ki öğretmeni.
Abajur ne ya ciddenYok söylediğim ana sınıfında olmustu.
Altın bilezikler, altın kolyeler, bilgisayarlar ana okulunda olmustu.
Geçen yıl çikolata çiçek ve abajuralındı.
abartmayın 22x60 tl zaten çok, daha fazla verelim diyorsunuz siz de.Merhaba kizlar, dün okul veli grubuna msj atıldı ogretmenimize hediye için toplu hediye kartı alalim birde çiçek sınıfımız 22 kişilik ve kişi başı 60 tl istediler bi çiçek nerden baksanız 400 tl toplam da bin tl bile yapmıyor ki hediye çeki icin ne gibi bir şey Ala bilir ki kadın o parayla bana baya az geldi bunuda dile getirdim ama veremeyenler varmis ben en azından 100 tl gibi bir şey olsun dedim kabul görmediler, 60 tl de bana göre az cunki öğretmenimizin çok seviyorum anlayışlı kibar birisi ben bireysel olarak bir şey alsam çocuğum dışlanmış gibi olur mu ve bireysel alicak 2 kişi daha varmış sınıf da , kizlar sizce bireysel almalimiyim alırsam da ne gibi bir hediye almalıyım fikir verirseniz çok sevinirim
Cogu insan aclik sınırının altinda maas aliyor. Okullarin, hastanelerin inşaatında calisan isciler de beden isciligi yapip dusuk ucret aliyor. Neden kendi mesleginizi ayri tutuyorsunuz? Tabii ki herkes parasi karsiliginda is yapiyor. 2 ay maasiniz yatmasa okula ugrar misiniz acaba? Benim meslegimde devletin vergi gelirini toplasina aracilik ediyor. Vergi geliri olmasa ben dahil kimse hizmet alamaz. Kimseden en guzel hediyeyi beklemiyoruz. Ozel, kutsal, aclik sınırının altinda ucret alan bir tek öğretmenler degil. Tum meslek gruplari bakkal ve kasapta dahil olmak uzere aclik sınırının ustunde yasamayi hak ediyor.16.yilim bugüne kadar maddi degeri yüksek bir hediye gelmedi hatta kalem kupa dışında hediye de gelmedi. Hiç bir zaman beklenti içinde de olmadım. Oglum kolejde okuyor dünya para verdiğim halde en güzel hediyeyi alıp gönderiyorum öğretmenimize. Bence en güzelini hakediyor. Ayrıca aldığım maaşın karşılığı kadar çalışsaydım çocuklar evin yolunu bulamazdı. Zira maaşım açlık sınırında.
İçinde olmadığınız hangi özveri ile yapıldığını bilmediğiniz bir iş için bu kadar yersiz bi konuşmayı doğru bulmadım. Öğretmene bakkal,kasap gibi gibi parasıyla iş yapıyor mantığı güdemezsiniz. Asla hediye beklentim yok istemem gelse ama bu üslubunuzu hiç beğenmedim
Ben geçen yıl “Cok saçma abajur almayın onun yerine bir çanta alın bari” dedim diye tepki çekmiştim.Abajur ne ya cidden
İnşallah değişim kartı koymusunuzdur yanina
Şuan bana abajur gelse ya ikinci el den satarım ya birine hediye ederim çünkü kesin ya evime ya zevkime uymaz.
Ya güzelde kime göre neye göre güzelGüzel dedim pahali demedim değil mi.Ayrica hiç pahali bir hediye kabul etmedim. İstediğim gibi hareket ederim ayrıca para benim değil mi
Bu sene nasıl bir saçmalikla gelecekler bakalım,bu konu beni baya gerdiBen geçen yıl “Cok saçma abajur almayın onun yerine bir çanta alın bari” dedim diye tepki çekmiştim.
Bu yıl da saçma sapan birsey alırlarsa zaten katılmayacağım .
Alırım bir çiçek , yanına güzel bir cüzdan gönderirim.
Bu arada ver 2000 tl kendin al o hafif altın kolyeyi.Merhaba kizlar, dün okul veli grubuna msj atıldı ogretmenimize hediye için toplu hediye kartı alalim birde çiçek sınıfımız 22 kişilik ve kişi başı 60 tl istediler bi çiçek nerden baksanız 400 tl toplam da bin tl bile yapmıyor ki hediye çeki icin ne gibi bir şey Ala bilir ki kadın o parayla bana baya az geldi bunuda dile getirdim ama veremeyenler varmis ben en azından 100 tl gibi bir şey olsun dedim kabul görmediler, 60 tl de bana göre az cunki öğretmenimizin çok seviyorum anlayışlı kibar birisi ben bireysel olarak bir şey alsam çocuğum dışlanmış gibi olur mu ve bireysel alicak 2 kişi daha varmış sınıf da , kizlar sizce bireysel almalimiyim alırsam da ne gibi bir hediye almalıyım fikir verirseniz çok sevinirim
İşte biz de çeyrekle bileklik dediler bakalım başka birsey demediler . Kasım ayı girsin de gelir o zamanBu sene nasıl bir saçmalikla gelecekler bakalım,bu konu beni baya gerdi.