Öğretmenin yaklaşımı

:d bizim de vardı lisede beden eğitimi öğretmeni. Okulun sadece basketbol takımına yatırım yapılmıştı ben de ilkokul ortaokul yıllarında koşucuydum. Okul başlar başlamaz ilettim beni yarışmalara yazın diye. (bu arada devlet okulu ama çok köklü bir okul 3 tane eski basketbolcu beden eğitimi hocası vardı) takım yok gerek yok dedi. Sonra gittim bunların en eski olanına, önce aa süper olur dedi sonra bu adamla konuşacak olmuş herhalde vazgeçti. Neyse en son müdürle işimi hallettim. O dönem Kuleli askeri lisesinin yaptığı bir yarışma vardı katıldık. İkinci oldum, yarışma TRT'de bile çıkmıştı.
Hazır olun, adam adımı YANLIŞ yazmıştı. Ödülü alırken ismim garip bir şekilde okunmuştu :d

Sonra spor hayatım bitti lise 2nin sonunda malum sınav.
Mezun olurken de o yarıştan sonra profesyonel birkaç takımın beni istediğini ama bana iletilmedigini öğrendim.

Yani formasyon eğitimi ve kişisel hislerimizi uzak tutabilmek çokomelli :d bence de gidin rehberlik hocasıyla konuşun.

Öğretmenin gözlemini sizinle paylaşması güzel fakat çocuğunuza direk söylemesi sağlıklı değil..

Öğretmenin gözlemini sizinle paylaşması güzel fakat çocuğunuza direk söylemesi sağlıklı değil..
Gözlem de değil bence bu yaptığı , iş hayatında olsa mobbing yapılıyor diye yeri göğü inletir herkes. Düşünebiliyor musunuz, bir üst düzey pozisyon için uygun görüldünüz ama müdürünüz gelip gidip sizin buna uygun olmadığınızı diğer çalışma arkadaşlarınızın yanında söylüyor. Nasıl yapacaksın sen uygun değilsin diyor. Yetmiyor gidiyor eşinize söylüyor vs. Benim gözümde öğretmenin yaptığı daha kötü bir durum bunu bir ergene yaptığı için.

Kafaya takılacak bir durum yok, hayatın her evresinde daha nicelerini duyacağız ve duyuyoruz.Benlik duyguları yeterliyse her şeyin üstesinden gelirler.Ogretmenin bir söylemine konu açmışsınız demek ki siz de etkileniyorsunuz,çocukta etkilenmiş. Asıl özgüven etkilenmemek,motive edin ve akışına bırakın.

Neden böyle bir tavır sergiliyor kızıma? Pedagojik bir yaklaşım değil ayrıca uzmanlık alanı da değil. Canım sıkıldı
Öğretmen olmus olsa bile maalesef karakterleri insanlari bu konusmalari yapmaya itiyor.Çocuklara kendilerinde bir kusur bir eksiklik aramaya, bizleri de moddan düşüp sinir etmeye yetiyor.
Sizin cocuklariniz yeterli olmasa kazanamazdi.
Kendisi erasmus programına gitmismi de bu kadar net acaba?

Bakın bir öğretmenin öğrencisi ile ilgili sıkıntıları görüşleri ailesi ile paylaşması çok doğaldır bana göre zira bende bir öğretmenim ve bu işin kurallarını gereklerini iyi biliyorum, fakat buradaki en büyük sorun öğretmenin bunu ulu orta yerde yapması ve öğrencisini demoralize etmesidir, bu konuda ne deseniz çok haklısınız, bu durumu öğretmen ile özel olarak konuşmalısınız bence ..

Lütfen okul yönetimi ile konuşun. Öğretmen bu şekilde ne kızınız, ne de sizin ile konuşabilir. Çocuklarınızı canı gönülden tebrik ederim. Lütfen çocuklarınızın şevkini kimsenin kırmasına izin vermeyin.

Ya kusura bakmayı ama o öğretmen kıskanmış gibi hissetim. Kendisi zamanında yapamamış becerememiş el kaar çocuklar nasıl becerdi diye düşünmüş olabilir. Niye yapamasınlar. Bence çocuklarınızın maşallahı var.

Tam bir laf söyledi bal kabağı durumu bu.
Rehber öğretmen sizi çağırıp bu konuyu konuşsa anlarım ama beden eğitimi öğretmeni ne alaka?
Gereksiz bir konuşma olmuş.
Yerinizde olsam kızımla konuşurum,onun gayet normal olduğunu hatta ikili ilişkilerinde seçici olmasının güzel birşey olduğunu,başarısi ile gurur duyduğumu,keyifli 1 hafta geçirmesini dilediğimi,güzel bir deneyim olacağını vs anlatırdım. Kimsenin lafına kulak asmasin,sakin sessiz ve başarılı olmak ne zaman kötü bir özellik oldu da bizim haberimiz yok.
Ha yeri gelirse öğretmenine denk gelirseniz bu şekilde konuşmaları kızınizla yapmamasını rica edersiniz,bir daha bu şekilde yorumlar yapmaz,fikrini kendine saklar

Bence kesinlikle ne var bunda denilecek bir durum değil.

Annesinin de belirttiği üzere kız zaten gerçekten de sessiz biriymiş. Konfor alanından çıkıp bir adım atmış, yurt dışına çıkmak üzere. Sonra biri gelip çok sessizsin ne yapacaksın orada, yapabilecek misin gibi onun için zaten zor olan bir şeyden iyice şüphe etmesine neden oluyor. Ve bahsettiğimiz bizim gibi bir yetişkin değil karakterinin özgüveninin yeni yeni geliştiği bir dönemdeki bir ergen.

Sana orada yardımcı olacak şöyle önerilerim var demek var, nasıl yapacak çok sessiz pff demek var. Ergen psikolojisinden hiç anlamayan bir öğretmen var karşımızda.

En ufak yanlış bir hareket söylem o kızın sonraki hayatını etkileyebilir, özellikle de böyle hassas insanlar için. Bence öğretmenle konuşun bir daha olursa.

Ya ne saçma insanlar var çocuk kabuğundan çıksın yeni dünyalar tanısın diye bu etkinlikler yapılıyor zaten.

Bende 12 yaşında İngiltere’ye dil okuluna gittim üç hafta tek başıma, gitmeden önce alacağım sakızın parasını sormaya bile utanan bir çocuktum döndüğümde ise tek başıma her işi halledebilecek kadar acilmiş bir çocuk olarak döndüm hiç aldırmasın kızınız. Keyfini çıkarsın sadece

Bence öğretmenle bi daha kızımla ilgili bu tarz düşünceleri kendinize saklayın şevkini kırıyorsunuz minvalinde bi konuşma yapın bende samimi olmadığım insanlara mesafeliyim ve bu tarz konuşmalar olduğunda canım sıkılıyordu konudan bağımsız olarak devlet okullarında da bu tarz programlar var mı acaba

Var evet. Hatta ortaokullarda da var. Yalnızca okulun programa kayıt olması gerekiyor sanırım.

Her sorunda sizin dahil olmanız kızınızın ice kapanik olmasını ilerleyen süreclerde de farklı şekilde etkiler. Sadece öğretmeni değil bir başkasından da aynı şeyleri duyabilir kendini ifade etmeyi,gerekirse eleştiri kaldirabilmeyi öğrensin. Küçük de değilmiş 10.sınıf öğrencisi. Burada yazanlar da abartmış rehberlik servisi vs diye. Ağzına geleni söyleyen insana her yerde denk gelecek bu çocuk o zaman kime şikayet edilecek? Bırakın hayata hazırlansın rica edicem

Tebrik etmesi gerekirken boş boş konuşmuş. Çok takilmayin. Erasmusu sosyalleşmek gezmek Instagrama foto atmak için icat edilen bir şey zannediyor öğretmen sanırım. Hala öyle boş insanlar var.

Ne kadar abartmışssınız ya. 10. Sınıf seviyesinde bir çocuk da bir yorumla acaba yapamayacak mıyım şüphesine düşüyorsa bu durumu da sorgulamalısınız ayrıca.
Ergen psikolojisi diye birşeyden haberiniz var mı? Bizler etkilenmeyebiliriz belki ama bu ergenlik çağında bir çocuk için geçerli değil. Ona bu yaşta yapılan yorumlar tüm hayatını etkileyebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…