Öğretmenin yaklaşımı

Her sorunda sizin dahil olmanız kızınızın ice kapanik olmasını ilerleyen süreclerde de farklı şekilde etkiler. Sadece öğretmeni değil bir başkasından da aynı şeyleri duyabilir kendini ifade etmeyi,gerekirse eleştiri kaldirabilmeyi öğrensin. Küçük de değilmiş 10.sınıf öğrencisi. Burada yazanlar da abartmış rehberlik servisi vs diye. Ağzına geleni söyleyen insana her yerde denk gelecek bu çocuk o zaman kime şikayet edilecek? Bırakın hayata hazırlansın rica edicem
Burada eleştiri kızın yaptığı bir işe, bir ödeve ne bileyim değiştirmesi kolay olan bir şeye ilişkin değil. Karakteriyle ilgili.

İçe dönük bir çocuk çok sessizsin dediğinizde sizce daha mı çok içine kapanır yoksa birdenbire sihirli bir değnek değmişçesine karakterini mi değiştirir?

Gerçekten kızı düşünse farklı bir yaklaşım sergiler. Herkesin ortasında nasıl yapacaksın, çok sessizsin ailemde mi böyle nedir yani sizce? Gevezelikten patavatsızlıktan başka bir şey değil.

Hepimiz belli bir yaşa gelince insanlarla başa çıkmayı öğreniyoruz ama buradaki yetişme çağındaki bir çocuk. Sizinle aynı tavrı sergilemesini beklemeyin. Hayata hazırlanmak bu değil.

Burada eleştiri kızın yaptığı bir işe, bir ödeve ne bileyim değiştirmesi kolay olan bir şeye ilişkin değil. Karakteriyle ilgili.

İçe dönük bir çocuk çok sessizsin dediğinizde sizce daha mı çok içine kapanır yoksa birdenbire sihirli bir değnek değmişçesine karakterini mi değiştirir?

Gerçekten kızı düşünse farklı bir yaklaşım sergiler. Herkesin ortasında nasıl yapacaksın, çok sessizsin ailemde mi böyle nedir yani sizce? Gevezelikten patavatsızlıktan başka bir şey değil.

Hepimiz belli bir yaşa gelince insanlarla başa çıkmayı öğreniyoruz ama buradaki yetişme çağındaki bir çocuk. Sizinle aynı tavrı sergilemesini beklemeyin. Hayata hazırlanmak bu değil.
Ee bende agzina geleni soyleyen insan demisim zaten dikkat ettin mi öğretmen için? Savunmadim yani. Hayata hazirlanmak tam da bu. Annesi surekli pıtı pıtı arkasında dolaşırsa gram yol alamaz. Yarın öbur gun arkadasi bisey soyler girer depresyona aylarca cikamaz onu kime sikayet edecek annesine mi?
Benim yegenlerim de aynı 18 yaşında minibuse binmeyi bilmiyor annesi olmadan tek isini halledemiyor. Her sorunda çocugunuzun sorununu siz çozerseniz işiniz iş. Hop belli bi yaşa gelince otomatik guncelleme gelmiyor yani. Yoksa 40 yasina gelmis hala isini kendi cozemeyen anasina babasina basvuran birsuru insan tanıdım. Kendini yetistirmeyle yogurmayla alakali o sorun cozme kabiliyeti de anlayacaginiz.

Her sorunda sizin dahil olmanız kızınızın ice kapanik olmasını ilerleyen süreclerde de farklı şekilde etkiler. Sadece öğretmeni değil bir başkasından da aynı şeyleri duyabilir kendini ifade etmeyi,gerekirse eleştiri kaldirabilmeyi öğrensin. Küçük de değilmiş 10.sınıf öğrencisi. Burada yazanlar da abartmış rehberlik servisi vs diye. Ağzına geleni söyleyen insana her yerde denk gelecek bu çocuk o zaman kime şikayet edilecek? Bırakın hayata hazırlansın rica edicem
sokaktaki insan diyebilir ama öğretmen diyemez. bende öğretmenim , bizizm görevimiz eğitim ve öğretim . toplum kurallrı düzgün konuşma , düzgün davranış . aynı zamanda özgüven siz öğrencileri desteklemek . apartman komşusu değil . rehberliğe gitsinki öğretmen başka öğrencilerin özgüvenini sarsmasın . çünkü bazı öğrenciler öğretmenin görüşüne çok değer kıymet veriri.

Merhaba
Kızım 10. sınıfta, oğlum da 11. sınıfta, evimize yakın bir özel okula gidiyorlar. (gayet sıradan iddialı olmayan bir okul) Bu yıl ikisi de liseler arasında olan bir Erasmus programını kazandılar. Önce yazılı sınav yapıldı sonra jüri, İngilizce mülakat yaptı ve 4 öğrenci seçildi. 1 hafta sürecek ve İtalya'da olacak mini program. Sunumlarını hazırladılar. Gayet mutlu ve heyecanlılar.

Dün kızımın doktor randevusu vardı onu erken almak için okula gittim. Beden eğitimi öğretmeni yanıma geldi ve konuyu çocuklarıma getirip "ay nasıl yapacak bunlar Erasmus'ta" dedi? "Nasıl anlamadim hocam?" dedim. Ayy çok sessizler nasıl olucak orda özellikle kız çok sessiz dedi? Şaşırdım evet içe dönük yapıları var, bir sıkıntı mı yaşadınız kızımla dedim. Yoo ama çok zorlanicak falan dedi. Ben de evet karakterleri öyle çok konuşmazlar ama iyi birer dinleyicidirler. Özellikle de kızım bir şey söylemeden önce sonrasıni düşünür öyle hareket eder. Empati duygusu yüksek duygusal bir çocuktur. Arkadaş edinme sıkıntısı yaşamaz ama arkadaş seçmede titizdir. Ama akademik anlamda başarısız değiller yapamayacak olsalar bu görev onlara verilmezdi dedim.

Önce yaklaşımında hiç art niyet aramadım ama kafamda birtakım soru işaretleri oluştu. Kızımla konuştum sonrasında. Bu öğretmen hanım, kızıma defaaten sen nasıl yapacaksın orda, çok sessizsin, annen baban da mı böyle vb. demiş. Kızım anne ben sanırım Erasmus için uygun değilim, öğretmenim bende yanlış birşeyler görmüş olabilir mi diye kendini sorguluyor. Özgüveni kırıldı çocuğun.

Neden böyle bir tavır sergiliyor kızıma? Pedagojik bir yaklaşım değil ayrıca uzmanlık alanı da değil. Canım sıkıldı.
Başka bir öğrenciyi göndermek istemesin.ilk akımına gelen bu oldu

Fikirlerde verilmiş okulun rehberlik servisine mutlaka bilği verin ama bu sizin için fırsat doğmuş kızınıza da öğretmen bile olsa herkes herşeyi bilemeyeceğine, öğretmenin tutumunun sorgulanması gerektiğini, her konumdaki kişilerin o konuma ait olmadığını öğrenmiş olabileceğini anlatırsanız hem kişilerin konum özelliklerine takılmaması gerektiğini öğrenir hemde hevesi kırılmadan önce insanları sorgular. Bizim çocuklar üzerinde ki en büyük hayatımız öğretmen herşeyi bilir, hayır efendim çok örnekleri var, kişilik bozukluğu olan, olmaması gereken yerlerde yüksek konuma ulaşan insanlar var ki insanlar hemen onun düşüncesi doğrudur yaklaşımı var değil işte, sorgulayan çocuklar yetiştirelim. Ayrıyetten öğretmene çok güzel cevap vermişsiniz gerekli cevabı almıştır ama bence kendi içinde hazmedemediği bir durum var.

Merhaba
Kızım 10. sınıfta, oğlum da 11. sınıfta, evimize yakın bir özel okula gidiyorlar. (gayet sıradan iddialı olmayan bir okul) Bu yıl ikisi de liseler arasında olan bir Erasmus programını kazandılar. Önce yazılı sınav yapıldı sonra jüri, İngilizce mülakat yaptı ve 4 öğrenci seçildi. 1 hafta sürecek ve İtalya'da olacak mini program. Sunumlarını hazırladılar. Gayet mutlu ve heyecanlılar.

Dün kızımın doktor randevusu vardı onu erken almak için okula gittim. Beden eğitimi öğretmeni yanıma geldi ve konuyu çocuklarıma getirip "ay nasıl yapacak bunlar Erasmus'ta" dedi? "Nasıl anlamadim hocam?" dedim. Ayy çok sessizler nasıl olucak orda özellikle kız çok sessiz dedi? Şaşırdım evet içe dönük yapıları var, bir sıkıntı mı yaşadınız kızımla dedim. Yoo ama çok zorlanicak falan dedi. Ben de evet karakterleri öyle çok konuşmazlar ama iyi birer dinleyicidirler. Özellikle de kızım bir şey söylemeden önce sonrasıni düşünür öyle hareket eder. Empati duygusu yüksek duygusal bir çocuktur. Arkadaş edinme sıkıntısı yaşamaz ama arkadaş seçmede titizdir. Ama akademik anlamda başarısız değiller yapamayacak olsalar bu görev onlara verilmezdi dedim.

Önce yaklaşımında hiç art niyet aramadım ama kafamda birtakım soru işaretleri oluştu. Kızımla konuştum sonrasında. Bu öğretmen hanım, kızıma defaaten sen nasıl yapacaksın orda, çok sessizsin, annen baban da mı böyle vb. demiş. Kızım anne ben sanırım Erasmus için uygun değilim, öğretmenim bende yanlış birşeyler görmüş olabilir mi diye kendini sorguluyor. Özgüveni kırıldı çocuğun.

Neden böyle bir tavır sergiliyor kızıma? Pedagojik bir yaklaşım değil ayrıca uzmanlık alanı da değil. Canım sıkıldı.
Acaba yedeklerde kalan öğrenciyle iyi anlaşıyorda kızınızın ayağını kaydırıp onun mu gitmesini sağlamak istiyor.

Sormayın ben de çok utangaçtim. Ama hayat bazı şeyleri insana öğretiyor, degisiyoruz. Yine de cahil cesaretinden iyidir diyorum. Gözlem yapıp, planlı ilerlemek de avantaj sağlıyor kimi zaman.
harika iki evlat yetiştirmişsiniz.o başarı önce çocukların sonra da sizin.keşke sizin gibi veliler ve onların başarılı çocukları çoğalsa.tüm yüreğimle tebrik ediyorum.erasmus da iyi vakit geçirsinler.

Çocuklarınız küçük değil bence rehberliğe müdüre taşımayı falan çok fazla buldum. 10 yaşında deseniz anlarım ama 10.sınıfa giden kocaman çocuk. Öğretmenin sizinle konuşmasında bir sakınca görmedim ama evet kızınızla konuşmasa iyiymiş. Kızınız fazla hassas sanırım kafaya takmış bu yüzden. Bence büyütülecek bir mesele yok. Dilerim o bir hafta çok güzel geçer

Çocuğunuzu tanımıyorum etmiyorum varsayalım ki içe dönük kimseyle konuşmayan bir tip ve böyle bir programa hak kazandı. Ulan insan çocuk kabuğunu yırtsın açılsın diye gönderilir zaten oraya. Kadın iyi malmış. Kızınızla böyle konuştuğu için rehberliğe şikayet edin. Beyinsiz.

Ben de sizi vazgeçirip başka bir öğrenciyi yollamaya çalıştığını düşündüm konuyu okur okumaz.Gidip direk Erasmus a götürecekbhocayla konuşabilirsiniz bu konuyu bence

michonne michonne Hanım. Ben de öğretmenim bir devlet lisesinde. Bazen veliler evlatlarının sessiz, içine kapanık olduğu ile ilgili şikayette bulunurlar. Ben de her öğrencinin bir karakterinin olduğunu, öğrenci kendinden memnun ise zorla onu değiştirmenin lüzumsuz olduğunu anlatmaya çalışırım.
Sevgili meslektaşımın kötü niyeti olduğunu düşünmüyorum. Ama içiniz rahat etmeyecekse okul ve sınıf rehber öğretmeni ile görüşebilirsiniz.

Ağzına geleni söyleyen bir insan değil sadece bir öğretmen . Okul döneminde ki bir çocuk için yaşı kaç olursa olsun öğretmenlerinin görüşü ,düşüncesi çok önemlidir . Bunu komşu teyze söylememiş bir öğretmen söylemiş. Ki cidden çocuk acaba yetersiz miyim diye düşünmüş. Annesinin yerinde olsam gider rehberlikle gorusurdum. Bir öğretmenin ,başarılı olmuş ,kazanmış bir çocuğun hevesini kırmaya hakkı yok.

Ben de ogretmenim ve ogrencilerim böyle bir başarı elde etse onlardan çok sevinirim
Demek ki her yerde heves kıran insanlar var
Ama ogretmen gerçekten de cocugunuzu düşündüğü için söylemiş de olabilir
Ben hep diyorum bazı çocuklar okulda başka evde bambaşka

Ben öğretmeni kötü niyetli buldum. Aslında artık terbiyeli çocuklar içine kapanık gibi bir algı oluştu. Bu çocuklar zeki nerede ne yapacaklarını bilen çocuklar. Suya götürüp susuz getirmiyor diye çocukları yaftalayıp duruyorlar.😡

Maalesef bu anlattiginiz ögretmen hanim gibi kişileri hayatimizin her alaninda ,her konuda görebiliyoruz... Cok haklisiniz caninizin sıkılmasında.Üzerine vazife olmayan konularda yorum yapmasa hic kimse ne iyi olurdu degil mi..Rehber ögretmen,sınıf ögretmeni vs olsa kesinlikle anlarim yorum yapmasini ki onu da cocugun yüzüne bu sekilde söyleyerek degil.Hepi topu bir hafta bir sey ve orda nasil yapacaksin demesi,annen baban da böyle mi demesi vs ,ilginc yorumlar. Cok tebrik ederim bu arada .Harika bir firsat,basari ,şans .Degerlendirmek lazim.Bazi seyler hayatta iki kere olmuyor bile.Ogretmen hanim ile tekrar görüşün ve yorumunun cocugu asagi cektigini,kendini sorgulamaya basladigini söyleyin lütfen de bir daha yorum yapma geregi duymasin.

Siz de fazlaca hassassınız galiba. Ben olsam “hocam bir hafta kalacaklar alt tarafı, yapamayacak bir şey yok. Diğer branş öğretmenleri uygun görmüşler. Hem açılır işte fırsat bulamazsa ne zaman açılacak.” der geçerdim. Dermansız dertmiş gibi buraya konu açmanız enteresan

sokaktaki insan diyebilir ama öğretmen diyemez. bende öğretmenim , bizizm görevimiz eğitim ve öğretim . toplum kurallrı düzgün konuşma , düzgün davranış . aynı zamanda özgüven siz öğrencileri desteklemek . apartman komşusu değil . rehberliğe gitsinki öğretmen başka öğrencilerin özgüvenini sarsmasın . çünkü bazı öğrenciler öğretmenin görüşüne çok değer kıymet veriri.
Öğretmenler rehberlik servisine şikayet ediliyor mu ki 🙄 bir orası kalmıştı zağar 😂

Merhaba

Öğretmenin yaptığı bariz pislik. Bana kıskanmış gibi geldi. Tavırları da çok saygısız.

Akıl var mantık var, zaten program akışı belli olan bir etkinliğe gidecek, eğlenmeye değil, çocukların ne yapacakları belli. Kendileri gibi birçok öğrenci olacaktır orada. Niye yapamasınlar, ne gerek var böyle gereksiz, haddini aşan eleştiri yapmasına. Sakın öğretmenin bir sorun çıkarmasına izin vermeyin.

X