Öğretmenin yaklaşımı

Merhaba
Kızım 10. sınıfta, oğlum da 11. sınıfta, evimize yakın bir özel okula gidiyorlar. (gayet sıradan iddialı olmayan bir okul) Bu yıl ikisi de liseler arasında olan bir Erasmus programını kazandılar. Önce yazılı sınav yapıldı sonra jüri, İngilizce mülakat yaptı ve 4 öğrenci seçildi. 1 hafta sürecek ve İtalya'da olacak mini program. Sunumlarını hazırladılar. Gayet mutlu ve heyecanlılar.

Dün kızımın doktor randevusu vardı onu erken almak için okula gittim. Beden eğitimi öğretmeni yanıma geldi ve konuyu çocuklarıma getirip "ay nasıl yapacak bunlar Erasmus'ta" dedi? "Nasıl anlamadim hocam?" dedim. Ayy çok sessizler nasıl olucak orda özellikle kız çok sessiz dedi? Şaşırdım evet içe dönük yapıları var, bir sıkıntı mı yaşadınız kızımla dedim. Yoo ama çok zorlanicak falan dedi. Ben de evet karakterleri öyle çok konuşmazlar ama iyi birer dinleyicidirler. Özellikle de kızım bir şey söylemeden önce sonrasıni düşünür öyle hareket eder. Empati duygusu yüksek duygusal bir çocuktur. Arkadaş edinme sıkıntısı yaşamaz ama arkadaş seçmede titizdir. Ama akademik anlamda başarısız değiller yapamayacak olsalar bu görev onlara verilmezdi dedim.

Önce yaklaşımında hiç art niyet aramadım ama kafamda birtakım soru işaretleri oluştu. Kızımla konuştum sonrasında. Bu öğretmen hanım, kızıma defaaten sen nasıl yapacaksın orda, çok sessizsin, annen baban da mı böyle vb. demiş. Kızım anne ben sanırım Erasmus için uygun değilim, öğretmenim bende yanlış birşeyler görmüş olabilir mi diye kendini sorguluyor. Özgüveni kırıldı çocuğun.

Neden böyle bir tavır sergiliyor kızıma? Pedagojik bir yaklaşım değil ayrıca uzmanlık alanı da değil. Canım sıkıldı.
çok sinirlendim. kesinlikle kıskanmış

Öğretmenler rehberlik servisine şikayet ediliyor mu ki 🙄 bir orası kalmıştı zağar 😂
Bir orası kalmıştı öğretmenlerin şikayet edilmedigi cidden oraya da şikayet edilsin tam olsun.. Şaka gibi! Tamam etkilenebilir insan neden öyle dedi diye ama sanki dermansız dert gibi yakinmak ne yani.. Özgüven öyle iki cümlede zedeleniyorsa bence bununda üzerinde durulması gerek.

Merhaba
Kızım 10. sınıfta, oğlum da 11. sınıfta, evimize yakın bir özel okula gidiyorlar. (gayet sıradan iddialı olmayan bir okul) Bu yıl ikisi de liseler arasında olan bir Erasmus programını kazandılar. Önce yazılı sınav yapıldı sonra jüri, İngilizce mülakat yaptı ve 4 öğrenci seçildi. 1 hafta sürecek ve İtalya'da olacak mini program. Sunumlarını hazırladılar. Gayet mutlu ve heyecanlılar.

Dün kızımın doktor randevusu vardı onu erken almak için okula gittim. Beden eğitimi öğretmeni yanıma geldi ve konuyu çocuklarıma getirip "ay nasıl yapacak bunlar Erasmus'ta" dedi? "Nasıl anlamadim hocam?" dedim. Ayy çok sessizler nasıl olucak orda özellikle kız çok sessiz dedi? Şaşırdım evet içe dönük yapıları var, bir sıkıntı mı yaşadınız kızımla dedim. Yoo ama çok zorlanicak falan dedi. Ben de evet karakterleri öyle çok konuşmazlar ama iyi birer dinleyicidirler. Özellikle de kızım bir şey söylemeden önce sonrasıni düşünür öyle hareket eder. Empati duygusu yüksek duygusal bir çocuktur. Arkadaş edinme sıkıntısı yaşamaz ama arkadaş seçmede titizdir. Ama akademik anlamda başarısız değiller yapamayacak olsalar bu görev onlara verilmezdi dedim.

Önce yaklaşımında hiç art niyet aramadım ama kafamda birtakım soru işaretleri oluştu. Kızımla konuştum sonrasında. Bu öğretmen hanım, kızıma defaaten sen nasıl yapacaksın orda, çok sessizsin, annen baban da mı böyle vb. demiş. Kızım anne ben sanırım Erasmus için uygun değilim, öğretmenim bende yanlış birşeyler görmüş olabilir mi diye kendini sorguluyor. Özgüveni kırıldı çocuğun.

Neden böyle bir tavır sergiliyor kızıma? Pedagojik bir yaklaşım değil ayrıca uzmanlık alanı da değil. Canım sıkıldı.
Deli mi ne ya öğretmen olduğuna emin miyiz bana daha çok kıskançlık krizine giren akraba gibi geldi :KK70: Aksine yaparsın diye destek olacağına köstek olmaya çalışmış. Ben özgüven konusunda o kadar eksik ve sıkıntılıydım ki. Konuşurken ağlayan, kalabalıkta titreyen bir çocuktum. Ama ne zaman yendim o kalabalık ortama girince üniversitede yalnız kendi ayaklarımın üzerinde durunca güçlendim. Bu böyledir. Korkularınla yüzleşmeden yenemezsin onları. O hocanın özgüven eksikliği var bence :KK70:

Çok içine kapanık, özgüveni düşük olduğunu siz de söylemişsiniz. Ve haklılık payı var. Erasmus biraz özgüveni isteyen bir şey. Neden kıskansın öğrenciyi öğretmen yoksa saçmalık. Gidene dek bunun üzerinde durmanız için bunu size söylemiş olamaz mı?

Bir orası kalmıştı öğretmenlerin şikayet edilmedigi cidden oraya da şikayet edilsin tam olsun.. Şaka gibi! Tamam etkilenebilir insan neden öyle dedi diye ama sanki dermansız dert gibi yakinmak ne yani.. Özgüven öyle iki cümlede zedeleniyorsa bence bununda üzerinde durulması gerek.
Öğretmenlerin karakterleri hakkında çocukları eleştirme, yerme hakları mı var?
Dersleriyle alakalı her türlü şey bitti, o mu kaldı puanlayacakları?
Kaldı ki beden eğitimi öğretmeni, haftada kaç saat görerek bu çocuğu değerlendirmiş adına konuşmuş bir de velisine söylüyor, ne haddine!

E biz de başlayalım o zaman veli olarak eğitim harici öğretmenlerin karakterleri hakkında hoşnut olmadığımız şeyleri eleştirmeye, ne münasebet yahu!

Öğretmenlerin karakterleri hakkında çocukları eleştirme, yerme hakları mı var?
Dersleriyle alakalı her türlü şey bitti, o mu kaldı puanlayacakları?
Kaldı ki beden eğitimi öğretmeni, haftada kaç saat görerek bu çocuğu değerlendirmiş adına konuşmuş bir de velisine söylüyor, ne haddine!

E biz de başlayalım o zaman veli olarak eğitim harici öğretmenlerin karakterleri hakkında hoşnut olmadığımız şeyleri eleştirmeye, ne münasebet yahu!
Öğretmenin dediği şey doğru değil buna bende katılıyorum filmdelisi ama bu kadarda büyük bir şey olarak görmedim ben. Yaptığı tabiki yanlış ama bikac cümlede de çocuklarımızın hemen özgüveni zedelenmemeli bunu demek istedim.

Öğretmenin dediği şey doğru değil buna bende katılıyorum filmdelisi ama bu kadarda büyük bir şey olarak görmedim ben. Yaptığı tabiki yanlış ama bikac cümlede de çocuklarımızın hemen özgüveni zedelenmemeli bunu demek istedim.
Arkadaşları önünde karakteri eleştirilen her çocuk hele de ergenlik döneminde çok büyük hasar alır.
Her ne kadar cam fanusa inanmasam dahi iyilik adı altında böylesine pervasızca konuşmaları hiç iyi niyetli bulmuyorum.
Veli toplantısına bile tam da bu yüzden çocuklar katılmaz, rencide olmasınlar aileler, çocukları hakkında bilgileri net şekilde öğrensinler diye.

Ve yineliyorum kimse kusura bakmasın bir branş öğretmeni çocuğun karakterini analiz edemez, geçirdiği süre çok çok kısıtlıdır en basiti belki çocuğun o derse ilgisi ve sevgisi yoktur.
Buradan çıkarım yaparak ne hakla ya, ne hakla bir de pedagoji eğitimi alıyor öğretmenler, bir zahmet sokaktaki teyzeden komşudan akrabadan farkı olacak…

Ve yineliyorum kimse kusura bakmasın bir branş öğretmeni çocuğun karakterini analiz edemez, geçirdiği süre çok çok kısıtlıdır en basiti belki çocuğun o derse ilgisi ve sevgisi yoktur.
Analiz edebilir elbette branş öğretmeni hitap ettiği grubun gelişim psikolojisinin derslerini alıyor. Bakkal halit amcadan farkı var elbette 😂 ama konudaki hoca da çürük elma işte her meslekte olan cinsten

Öğretmenler rehberlik servisine şikayet ediliyor mu ki 🙄 bir orası kalmıştı zağar 😂
şikayet edilme değil , müdüdre gitse özel okulda daha sıkıntı . en azından rehber öğretmen arkadaşını uyarır , ve beden öğretmeni daha sonra kendine dikkat eder. belki aynı hatayı başka öğrenciye yapacak veli müdüdre gidecek . ayrıca bazı veliler rehber öğretmene gittiğinde müdüre söylemeden kendi aralarında halledebilirilier. zağar :olamaz:

Siz düşünceli ve bilinçli ve sevgi dolu bir annesiniz.konunuzu okuduğumda canım acıdı.
Çünkü benim hakkımda öğretmenlerim ,aile dostlarımız, bu kız çok sessiz nasıl yapacak derlerdi. Annem bunları duyunca evde beni azarlar ve benden biktigini söylerdi. Derslerimde başarılı bir cocuktum kötü bir alışkanlığım yoktu,zaten küçük bir sehirdeydik. Bir kaç tane arkadaşım vardı çok yakın.
Ailemle hiç sohbwt edemedim.aidiyet hissedemedim.swssiz olmamın sebebi bence bunlardi. Şimdi büyüdüm ve avukat oldum,sayısız insanla br araya geldgim yüzlerce olay gördüğüm bir mesleğim var. Mükemmel degilim, üzerimde bir naiflik var işimi ypabiliyorum ,ve hiç de düşündükleri gibi sessiz sakin biri dehilim.insanlarla tanışıp sohbet edebiliyorum.onlarla konuşacak birşeyim yoksa,onlarla paylasimim olamadiysa bu benim suçum değil bence öğretmenlerin ve hadsiz hadsiz konuşanların kendine bakması gerek.

Bir egitimci boyle konuşamaz. Kendini gelistirememis biri . Aksine ogrtmenler ve aile çocuğa kendini güçlü ve iyi hissetirmeli .özgüvenini kirmamali. Benim annem gibi kızınızın üzerine gitmemissiniz. Üzerimde emeği cokturz hep derslerimle ilgilendi, bana maddi olarak destek de oldu.. ama hiçbir zaman ozguvenli olmam için ugrasmadi. Beni hep asagiladi. Bunu da belki kendi sorunları olduğu için yapti.
Herkes sizin gibi olsa keşke

X