Öğretmenin yaklaşımı

michonne

Guru
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2010
1.637
2.271
Merhaba
Kızım 10. sınıfta, oğlum da 11. sınıfta, evimize yakın bir özel okula gidiyorlar. (gayet sıradan iddialı olmayan bir okul) Bu yıl ikisi de liseler arasında olan bir Erasmus programını kazandılar. Önce yazılı sınav yapıldı sonra jüri, İngilizce mülakat yaptı ve 4 öğrenci seçildi. 1 hafta sürecek ve İtalya'da olacak mini program. Sunumlarını hazırladılar. Gayet mutlu ve heyecanlılar.

Dün kızımın doktor randevusu vardı onu erken almak için okula gittim. Beden eğitimi öğretmeni yanıma geldi ve konuyu çocuklarıma getirip "ay nasıl yapacak bunlar Erasmus'ta" dedi? "Nasıl anlamadim hocam?" dedim. Ayy çok sessizler nasıl olucak orda özellikle kız çok sessiz dedi? Şaşırdım evet içe dönük yapıları var, bir sıkıntı mı yaşadınız kızımla dedim. Yoo ama çok zorlanicak falan dedi. Ben de evet karakterleri öyle çok konuşmazlar ama iyi birer dinleyicidirler. Özellikle de kızım bir şey söylemeden önce sonrasıni düşünür öyle hareket eder. Empati duygusu yüksek duygusal bir çocuktur. Arkadaş edinme sıkıntısı yaşamaz ama arkadaş seçmede titizdir. Ama akademik anlamda başarısız değiller yapamayacak olsalar bu görev onlara verilmezdi dedim.

Önce yaklaşımında hiç art niyet aramadım ama kafamda birtakım soru işaretleri oluştu. Kızımla konuştum sonrasında. Bu öğretmen hanım, kızıma defaaten sen nasıl yapacaksın orda, çok sessizsin, annen baban da mı böyle vb. demiş. Kızım anne ben sanırım Erasmus için uygun değilim, öğretmenim bende yanlış birşeyler görmüş olabilir mi diye kendini sorguluyor. Özgüveni kırıldı çocuğun.

Neden böyle bir tavır sergiliyor kızıma? Pedagojik bir yaklaşım değil ayrıca uzmanlık alanı da değil. Canım sıkıldı.

Abartilicak bi durum göremedim ya.konusmak için konuşmuş gibi geldi. siz güzel güzel konuşup halledersiniz kizinizla. Özgüven bukadar çabuk mu kırılan birşey bilemedim
Hassas bir çocuk, bir de arkadaşlarının yanında bir kaç kere annen baban da mı böyle vb. demesi biraz tuhaf.

Evet ben de öyleyim bu arada sakin ve ağırbaşlı idim. Ama bundan neden rahatsız bu hanım bu kadar, neden bu denli müdahil olma durumumda onu anlayamadım.

Aman takılmayın bu kadar. İnsanlar açılıp kabuğundan çıksın diye buralara gidiyor zaten. Kaç tane arkadaşım üzerindeki çekinikliği atsın diye work and travela gitti ve müthiş bir özgüvenle döndü. Hiç de bişey olmaz gitsinler

İçe dönük takla güzelmiş

Tebrik ederim çocukları ne güzel programlar var gerçekten sevindim böyle fırsatlar olmasına. Öğretmen boş konuşmuş sadece , belki de cidden endişelendi sessiz ezilir diye de niye ezilsin . Beden öğretmeni zaten akademik başarıyı nasıl değerlendirebilir ki o konuda endişeniz olmasın . Çocuğunuzu telkin edin yeter . Çocukların yanında da çok sessizsin vs denmesine de gıcık oluyorum ya .

İçten içe kıskanıyor mudur nedir kendi çocuğu mu elendi de onun yerine geçti çocuklar diye düşündüm. Ben de hassasım bu konularda çok fazla heves kırmaya çalışan insanla karşılaştım bu güne kadar. Hadsizlik bence aşağılamaya çalışır gibi annen baban da mı böyle şeklinde devamlı bu tarz konuşması beni de rahatsız etti.

Boşver ya inan art niyetli olduğunu düşünmüyorum.birdaha derse konuşursunuz öğretmenle hic olmadi . Sessiz insanlar benimde dikkatimi çeker. baksana heryer çirkef dolu oyuzden dikkatini cekmistir

okul reheber öğretmeniyle konuşun , çok yanlış bi tutum . bende öğrentmenim çocuklarım da sizizn çocuklarınız gibi aynı özelliklere sahipp . dahada gelişir özgüvenleri . akademik başarısı yüksek zaten özgüveni gelişecek. insanlarla iletişim kuracak . okul rehber öğretmeniyle mutlaka görrüğüşün .

Boşver ya inan art niyetli olduğunu düşünmüyorum.birdaha derse konuşursunuz öğretmenle hic olmadi . Sessiz insanlar benimde dikkatimi çeker. baksana heryer çirkef dolu oyuzden dikkatini cekmistir
Çocuklarla iletişim kurmaktan birhaber insanlar da öğretmen olmasa keşke. Bana gayet art niyetli geldi, defalarca söylemiş ve hala veliye de söylüyor, amaç ne yani? Gereksiz bir yaklaşım. Ayrıca, çocukken çok sessizsin vs. denilen insanlar genelde utanıp daha da içine kapanıyor.

Evet. Özgüveni kızımın biraz düşük eskiden bildiğini bildiği şeyleri bile sorulmadan söylemezdi ama bu konuda gelişme gösterdi. Artık daha rahat, daha kendinden emin ilerliyor.

Sormayın ben de çok utangaçtim. Ama hayat bazı şeyleri insana öğretiyor, degisiyoruz. Yine de cahil cesaretinden iyidir diyorum. Gözlem yapıp, planlı ilerlemek de avantaj sağlıyor kimi zaman.

Tebrik ederim ya ne güzel
Darısı benım oğlumun başına

Kızınıza kimsenin ona yapamayacağını söylemesıne izin vermemesı gerektiğini söyleyin.
Çok teşekkür ediyorum. Inşallah tüm çocuklara böyle fırsatlar açılır. Yoksa imkansızdi ekonomik durumumuz müsait değil çocukları yurtdışına çıkarmak için.

Sormayın ben de çok utangaçtim. Ama hayat bazı şeyleri insana öğretiyor, degisiyoruz. Yine de cahil cesaretinden iyidir diyorum. Gözlem yapıp, planlı ilerlemek de avantaj sağlıyor kimi zaman.
Ben de ilkokulda çok utangaçtım ve nefret ederdim sessizsin vs. denilmesinden. O yüzden başkalarına söylenildiğinde de gıcık oluyorum hala. Zamanla geçiyor ama özgüveni zedeleyen bir şeydi benim için de sessizsin vs. denilince sanki insanın üzerine bir etiket yapıştırılıyormuş gibi geliyor. Söyleyenlerin de hadsiz olduğunu düşünüyorum onlara mı dert yani.

Di mi sanki herkes yırtık, konuşkan olmak zorunda. Hepimiz birbirimizden farklıyız, güzel olan da bu zaten.

o çok bilmiş hanım karşısındakinin ergen olduğunun farkında mı ayrıca
cahil!!
daha dikkatli konuşmalı özellikle bilmiyor mu bunu?
kıskanç mıdır nedir?

rehber öğretmene gidin hızlıca okul müdürü de bi şekilde duysun olayı
sinir oldum gerçekten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…