Ogretmenin cocuguma bağırması

Masada duruyordu aldm dedi
Bu kadar da değil ya. Tâbii ki de yaramazlık yaptığında bagirabilir. Hangi sebeple olursa olsun arkadaşının tokasını almış, alirken saçını da dağıtmıştır öğretmen buna kızmazsa sorun var demektir...
Saçından almamış masadan almış. Merak ettim.bakmak istedim dedi
 
Bir anne olarak söylüyorum bazen çocuklar diş dünya ilişkilerinde kendilerini ailelerine aklamak adına biraz abartılı anlatabiliyor. O nedenle öğretmene tatlı dille sorabilirsiniz. Biz evde yeri geliyor kendi çocuğumuzun davranışlarına tahammül edemiyoruz. Öğretmenler birbirinden farklı ailelerden, farklı kültürden, birbirinden çok farklı tarzda yetiştirilmiş çocuklarımıza aynı anda eğitim vermeye çalışıyor.
 
İyi günler arkadaşlar. Çocuğumu Yarım günlük özel kreşe verdim. İlk hafta zorladı sonra alıştı ama bu hafta tekrar baştan okula gitmek istemedi. Bugün okul çıkışı günün nasıl geçti diye sorduğumda. Hiç iyi geçmedi dedi neden diye sordum Öğretmenim bana bağırdı dedi. Bende neden bağırdı yaramazlık mi yaptın dedim. Arkadaşımın tokasini aldım. Bakmak istedim dedi. Bu konuyu arkadaşıma anlattım öğretmenle konuşsam mı diye. Arkadaşım olabilir bagirabilir kaç tane çocukla uğraşıyor. Yeri geliyor bizde bağırıyoruz dedi. Konuşmalı miyim öğretmenle siz ne düşünüyosunuz bu konuda
Hemen konuşun,müdüre şikayet edin,olmadı ilçeye gidin,sonra cimere yazın hatta Avrupa İnsan hakları mahkemesine de var yolun sonunda.
 
Bu konudaki yorumlar hiç çocuk büyütmemiş olanlar, çocuk büyütmüş olanlar, koca destekli çocuk büyütmüş olanlar, koca + anne destekli çocuk büyütmüş olanlar, koca + anne + kayınvalide destekli çocuk büyütmüş olanlar şeklinde birkaça ayrılacaktır
 
Böyle durumlarda öğretmenden dinlemek gerektiğini düşünenlerdenim. Kızım anaokulundayken ki yalan söylemez(bilmez),abartmaz sanıyordum,bir gün eve gelip öğretmeninin okulda ona pilav vermediğini söylemişti. Sordum neden diye,bilmeemm diyerek geçiştirdi.
Gidip öğretmenden dinledim,olay bambaşka çıktı. Kadın hep pilav makarna yediği için önce yemeğini ye diyerek sulu yemekten yemesini söylemiş,benimki yememiş öğretmeni de vermem yemezsen demiş,vermemiş. Sonra o sulu yemekleri oturup yemeye başladı mesela. O gün aç kalmıs olsada. Sevdikleri oldu,sevmedikleri oldu ama sevmese de 4 kaşık yemesi karşılığında pilav/makarna yiyebilecegi icin herşeyi tatmaya ,çoğunu yemeye başladı. Öğretmenin cözümü işe yaradı. Ha olay benzer bir örnek değil belki ama ondan dinlemeniz gerekir birde. Belki çocuğunuzun atladığı birşey vardır yada abartıyordur. Hemde öğretmen bağırdıysa haksız yere,"ben biliyorum,duyuyorum okulda ne olup bittiğini,farkındayım"mesajı vermiş olursunuz bu da önemli.
Gidip öğretmenine böyle bir olay yaşanmış,bağırdığınızı söyledi,bana anlattı ama birde sizden dinlemek istiyorum demelisiniz bence. Duruma göre hareket edersiniz.
 
Cocuklar genelde dogru söyler ama kendi cercevesinden yorumlar her gün kizımı krese götürüyorum kresten alıyorum almaya gittigimde disarida beklerken duyuyorum ögretmen kendini dinletebilmek adina sesini yükseltiyor cünkü 10 12 cocuk bir aradayken sessizlik imkansiz biri diyor ögretmenim kalemim kirildi öbürü diyor Eymen boyami aldi yani hepsine dert anlatmaya calisiyor bizzat kendim duyuyorum gercekten zor anlamadan dinlemeden yargilamayin derim

Kesinlikle öyle. Yalan mekanizmaları 4-5 yaş arasi gelişiyor AMA benim oğlum fantazisinde olan biteni (belkide rüyasini) olmuş gibi miril miril anlatiyor
Gecende kedi isirdi diye kendini parcaladi.
Burda sokak kedisi vs yok. Kedi nerde, nezaman isirdi mechul
 
Bir öğretmen olarak bende arada bağırıyorum laftan anlamıyorlar fakat benimkiler büyük ortaokul öğrencisi.kreşe giden bir çocuğa bagirilmaz.orasi çocukları okula hazırlama uyum sağlamalarını çalışma yeri bu şekilde çocuklar okuldan iyice soğur.kizim.okula bayilirdi bi sebepten öğretmeni anaokulunda değişti kızım ağlayarak sınıftan kaçardı.direk beklemeden sınıfını değiştirdim ve kızım eski haline döndü.bu yaşlarda öğretmen çok çok önemli gidip güzelce konuşun.baktiniz olmuyo değiştirin sınıfını
 
Çok abartılı bir davranışı olmadığı sürece öğretmene müdahale edilmemesi gerektiğini düşünüyorum.Öğretmenler öğrencilerden çok velilerle uğraşır oldu. Bu demek değil ki takip etmeyelim salalım. Bağırmak güzel bir şey değil ama toplum olarak geldiğimiz noktaya bakarsak biraz da gerekiyor.
 
Masada duruyordu masadan aldım diyor. Hanfendi siz şunu anlamıyorsunuz. Orası "okul" karsimizdaki de " ogretmen"
Masadan aldığı bi toka için bağırması mantığa uymuyor, refleks olarak yapma hayır gibi kelimeler ile sesi yükseldiyse o an bence normal. Durup dururken deli gibi çocuklara bağıran bi öğretmense göndermeyin o kuruma ve şikayetçi olun bu kadar basit
 
Yani aynısını yazacaktım, saçından çekerek canını acıtarak mı almış, yoksa masada duran tokayı bakmak için mi almış fersah fersah farklı ... yine de kreş çocuğuna bağırmak bence doğru değil can yakmayı düzgün bir şekilde söylersen anlıyor çocuklar.
Masada duran tokayı almış göya, bu yüzden bi öğretmen bas bas çocuğa bağırır mı çok saçma. Çocuklar bazen abartarak içine bi şeyler katarak anlatıyor, konu sahibi gibi anneler yüzünden kendisini dünyanın efendisi sanan bi nesil yetişiyo
 
O yaşlarda olayları biraz farklı algilayabiliyorlar.
Benim kızımda anne okul yemeginden bana vermediler sana yok dedi abla bana demişti ertesi günü zor ettim.
Meğerse kadın cocuklardan biri muhtemelen farkinda olmadan iki yogurt vs aldi yada eksik geldi belli degil alti ustu yogurt verememiş bizimki sanirsiniz çöl bedevisi gibi aç bırakılmış.
Yemek yemedin mi yani diyorum hayır diyo sana yok dedi diyo, yoğurt yok diye önüne koyduklari yemegide yememiş onu hiç soylemiyo çünkü o yogurda kafayi takmış.
Ögretmenler sınıflar gürültülü olduğu için sesli konuşabiliyorlar çocuklar bunu bağırmak olarak algılayabiliyorlar.
Önce bu farkları iyice araştırın zaten bagirdiysa arkadaşlarıda biliyordur ekstra bir şey söz konusuysa.
 
Ilk hafta bizim kiz kresten geldi yüzü bes karis, birseylere üzülmüş, kucagima atladi direkt ağladi.

Salterlerim atti, gozunun yasina kiyamadigim cocugum 15'lik ergen gibi boynuma atladi aglayarak, ne oldu diye soruyorum öğretmenim diyo susuyor, aglamaya devam ediyor. En sonunda çözüldü, ogretmeni ona oyuncak vermemis bu da icerlemis.


Sonra ogretmeni aradim, sordum, benim kiz eve aglayarak geldi bir oyuncak meselesi olmuş sanirim dedim, evet dedi ama mesele oyuncak değil, arkadasinin kiyafetinde peluş oyuncak ayi gibi bir süs varmış, kizim da onu istemis, kiyafete dikili oldugunu farketmedigi icin cocugu ister istemez üzmüş, ogretmende anlatmis o arkadaşının kiyafetinin parcasi, gel bak baska oyuncak vereyim, onu veremem, o sabit diye dil dökmüş :) en sonunda bizimki ikna olup baska oyuncakla uyuyakalmis. Neyse bunu duydum, o gunun etkinlik videolarina baktim, hakikaten bir cocugun kiyafetinde oyuncak ayi süsü var, tulum cebinin üstüne dikilmis.


Ee simdi ogretmen nasil versin, degil mi? Ama benim kizin bunu algilama sekli "ogretmen bana oyuncak vermedi".

Siz de buna benzer birsey yasamis olabilirsiniz belki.
 
Kızımın okuluna gittim geçen parasını evde unutmuştu koridorda bir öğretmen avazı çıktığı kadar "sınıfaaaaaaa" diye bağırdı ben bile o ince sesten irkildim. Sınıfta da bağırıyor mu deyince ; anne başka hocalar gelip biraz sessiz olur musunuz hocam diyor öğretmenimize. O denli bağırıp hakaret ediyormuş öğretmeni bazı ogrencilere. Kızım ortaokul öğrencisi , öğrenciler saygısız ,küfürbaz öğretmenlerin de Sabri taşıyordur haliyle.
Kreş öğretmenlerinin biraz daha sabırlı olması gerektiğini düşünüyorum el kadar cocuklara bağırmak pek hoş bi durum değil. Hesap sorar gibi değil de kızınızın üzüntüsünü anlatırsanız tatlı bir dille, öğrenebilirsiniz durumu.
 
cocugunuz zaten sebebini anlatmış. ben de defalarca bağırmısımdır cocuklara ama asla siddet vs olmadı. bu kadar da hassas olmayın. siz hiç mi evde ses yükseltmiyorsunuz. karsınızdaki de insan. sürekli yağlı ballı konusulmuyor malesef.

8.sınıfta ağzımı kapatmadan esnediğim için müdürüm bağırmıştı bana. yeri cennet olsun coğu görgü kuralını sayesinde öğrendim. mizacı sertti ama hala dua ederim. ben okulda da ailede de biraz otoriteye karsı çekinme, korku olmasını savunuyorum kişisel fikrim. tabii ki asla siddet falan değil. ama azarlanmak da lazım bazen büyürken.
 
Belki çocuk birkaç kez tokayı almaya çalıştı, her seferinde öğretmeni uyardı. Çocuk yine söz dinlemeyince bağırdı.

Olay böyle gelişmiş olabilir, bir de öğretmene sormak lazım.
 
Bağıramaz.
Tahammülü yoksa, çocuklarla baş edemiyorsa işi bıraksın.
Kimse zorla çalıştırmıyor.
Çocukları seven, tahammül seviyesi yüksek iş arayan bir çok öğretmen vardır.
Belki çocuk haksız ve hatalı? Belki öğretmen defalarca uyardı çocuğu? Anaokulu çocuğuna yumuşak davranmak gerekiyor tamam ama gerektiğinde öğretmen gayette kızabilir.
Benim oğlan bazen çok yaramaz mesela. Öğretmen kızdı diye öğretmeni bana, ben kizdim diye beni öğretmenine şikayet ediyor 😃
 
X