• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ogretmenin cocuguma bağırması

Bağırsın kendi ilkokul hallerimi hatırlıyorumda çok yaramazdım sürekli insanların eşyalarını hızlıca önüme çekiyormuşum hoca bagirdiktan sonra yapmadım o bana ders oldu. Şimdiki hocalara laf bile söyletmiyor sonra bu çocuk niye böyle oldu hoca diyorlar. Laf arasında öğretmeni kırmadan bu çocuk artık gitmek istemiyor hocam birşey mi oldu gibisinden ağzını arayın.

Küçük yaş grubu bazen olayları çok farklı anlatıyor. Sizin çocuğunuz okula da gitmek istemediği için abartarak anlatmış olabilir. Çocuğum yapmaz diye düşünmeyin, zaaflarımızı o kadar güzel bilip onun üstüne öyle bir oynuyorlar ki şaşırıyor insan.

Tepkisel bir konuşma yapmayın öğretmenle. Ben genelde bir şey soracağım zaman "lütfen yanlış anlamayın amacım yargılamak veya size sorumluluk yüklemek değil ama şunu merak ediyorum" şeklinde konuşmaya calisiyrm. Bir de muhakkak hep eklediğim şey "siz alanın uzmanısınız akıl veriyormuş gibi olmak istemiyorum, sadece çocuğumun durumunu daha iyi anlatabilmek için örneklendiriyorum" gibi, bu tarz yumuşak bir yaklaşımla ne olduğunu anlamaya çalışıyorum.

Ben çok da ciddi bir bağırma/azarlama olayı olduğunu düşünmüyorum açıkçası.

İyi günler arkadaşlar. Çocuğumu Yarım günlük özel kreşe verdim. İlk hafta zorladı sonra alıştı ama bu hafta tekrar baştan okula gitmek istemedi. Bugün okul çıkışı günün nasıl geçti diye sorduğumda. Hiç iyi geçmedi dedi neden diye sordum Öğretmenim bana bağırdı dedi. Bende neden bağırdı yaramazlık mi yaptın dedim. Arkadaşımın tokasini aldım. Bakmak istedim dedi. Bu konuyu arkadaşıma anlattım öğretmenle konuşsam mı diye. Arkadaşım olabilir bagirabilir kaç tane çocukla uğraşıyor. Yeri geliyor bizde bağırıyoruz dedi. Konuşmalı miyim öğretmenle siz ne düşünüyosunuz bu konuda
O yaştaki çocuklar çok ufak şeyleri bile abartarak söyleyebiliyorlar. Belki öğretmen bir uyarıda bulunmuşsa bile onu abartmış olabilir. Aklınıza çok takildiysa öğretmene sorun, içiniz rahat etsin. Ama bana kalırsa biraz izleyin, duruma göre konusun. Günümüzde çocukları bu şekilde biraz rahata alistirarak yetiştirdigimizi düşünüyorum. Kendisi baş etmeyi öğrensin bazı şeylerle derim

İyi günler arkadaşlar. Çocuğumu Yarım günlük özel kreşe verdim. İlk hafta zorladı sonra alıştı ama bu hafta tekrar baştan okula gitmek istemedi. Bugün okul çıkışı günün nasıl geçti diye sorduğumda. Hiç iyi geçmedi dedi neden diye sordum Öğretmenim bana bağırdı dedi. Bende neden bağırdı yaramazlık mi yaptın dedim. Arkadaşımın tokasini aldım. Bakmak istedim dedi. Bu konuyu arkadaşıma anlattım öğretmenle konuşsam mı diye. Arkadaşım olabilir bagirabilir kaç tane çocukla uğraşıyor. Yeri geliyor bizde bağırıyoruz dedi. Konuşmalı miyim öğretmenle siz ne düşünüyosunuz bu konuda
Sorun neymiş anlattığı gibi miymiş diye konuşabilirsiniz bence ama maalesef çok çocuk olunca bağırmaları bana da normal geliyor. Tabii bağırmak var bağırmak var şimdi onu da nası bileceksiniz ki

Ah ah ellerimizin beş parmağını birleştirip sınıfça cetvelle vurulduğu zamanlarda okuduk biz.

Hiç onayladığım bir durum değil yanlış anlaşılmasın

Diz üstü eteğin ,saçların dağınık , makyajlı , küpeli gelmenin yasak olduğu zamanlar

Hiç bizi pamuklara sarmadılar.

Öğretmen hep haklıydı ailelere göre

o zamanlar öğretmenlerimizden ne çok korkardık

saygı sonsuzdu belki korkudan bilemiyorum.

Annem babam hiç okula gelmedi söylediğimide hatırlamıyorum zaten

Şimdi en küçük bir şeyde öğretmene koşuyor veli

Eeee hayat öyle değilki ...

Aile hiç mi bağırmıyor ?

Hiç mi kızmıyor çocuğuna?

Hakaret olmadığı sürece öğretmen ikaz için çocuğa sesini yükseltebilir bence

Büyütülcek bir konu değil

Bu kadar da değil ya. Tâbii ki de yaramazlık yaptığında bagirabilir. Hangi sebeple olursa olsun arkadaşının tokasını almış, alirken saçını da dağıtmıştır öğretmen buna kızmazsa sorun var demektir...

Asla bağıramaz dicem ama sonra aklıma akran zorbalığı yapan çocuklar geliyor ve onlar içinde öğretmen neden engel olmuyor diyoruz,bu öğretmenler tam olarak hangisine yetişsin bilemedim,sadece uyarma,ikaz etme gibi bir durum varsa sorun yok gibi,arkadaşının tokasını belkide saçını çekerek almıştır,belkide sürekli yapıyordur,belkide o sizi arayıp şikayetçi olacaktır,belkide diğer çocukta ailesine sizin çocuğunuzu şikayet ediyordur,sadece bağırdı sözünden çok fazla anlam çıkar o yüzden detayını öğrenmek gerekir,haksızlığa uğrayan taraftamı haksızlık yapan taraftamı öğrenmeden bizde sağlıklı yorum yapamayız.

Cocuklar genelde dogru söyler ama kendi cercevesinden yorumlar her gün kizımı krese götürüyorum kresten alıyorum almaya gittigimde disarida beklerken duyuyorum ögretmen kendini dinletebilmek adina sesini yükseltiyor cünkü 10 12 cocuk bir aradayken sessizlik imkansiz biri diyor ögretmenim kalemim kirildi öbürü diyor Eymen boyami aldi yani hepsine dert anlatmaya calisiyor bizzat kendim duyuyorum gercekten zor anlamadan dinlemeden yargilamayin derim

Bir de cocuguma asla sesimi yükseltmiyorum surekli aciklamalarla nasihatlerle ikna ediyorum diyen var mi gercekten ? Ben o bagirmayan sonsuz sabrı olan sürekli aciklama yaparak cocugu ikna etmeye calisan annelerden degilim yeri geliyor sesimi yükseltiyorum kendi adima konusmak gerekirse dövmüyorum ama sesim yükseliyor.Benim kizimda kiyafet begenmemezlik var mesela onu da giymem bunu da giymem onun pulu yok bunun cicegi çok ee okul saati geliyor duruyor oyle don atlet hanimefendiye esya begendiremiyoruz gel de kizma sesini yükseltme bu durumda cok da mümkün değil.Ögretmenlerde peygamber sabri yok haliyle ses yükselebilir hakaret boyutuna varmadigi sürece tabıi ki

Asla bağıramaz dicem ama sonra aklıma akran zorbalığı yapan çocuklar geliyor ve onlar içinde öğretmen neden engel olmuyor diyoruz,bu öğretmenler tam olarak hangisine yetişsin bilemedim,sadece uyarma,ikaz etme gibi bir durum varsa sorun yok gibi,arkadaşının tokasını belkide saçını çekerek almıştır,belkide sürekli yapıyordur,belkide o sizi arayıp şikayetçi olacaktır,belkide diğer çocukta ailesine sizin çocuğunuzu şikayet ediyordur,sadece bağırdı sözünden çok fazla anlam çıkar o yüzden detayını öğrenmek gerekir,haksızlığa uğrayan taraftamı haksızlık yapan taraftamı öğrenmeden bizde sağlıklı yorum yapamayız.

Back