• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğretmenim ve kurumda azarlanıyorum.

siz miydiniz,nicke dikkat etmeden okumuştum :)

haklısınız zorlama sayılabilir ama şöyle düşünün, ülkenin durumu ortada, iş yok,çoğu insan alanının dışında mecburiyetten çalışıyor. yani dönem dönem böyle durumlara düşebiliriz. hayat bu. istemediğimiz bir işi yapmak zorunda kalmaktan bahsediyorum.

ama bu istemediği işi yaparken de takındığı tavır önemli bence. yani primer olarak tercih etmeyeceği bir işi yapmak ZORUNDA kalan bir insan,yine de bu duygularını işine yansıtmıyorsa, çocuklara,iş arkadaşlarına karşı bir kusuru/kaba hareketi yoksa, bunda yanlış olan ne ki?

ekmek parası için yapıyor insan işte,kimse istemez alanı olmayan bir işte çalışmak. ama bazen mecbur kalabiliyor insan işte, böyle ekstrem durumlarda bazı kanılar esnetilebilir olmalı bence... :) ( tekrar ediyorum sevmeyerek yaptığını belli etmiyorsa,herhangi bir kusuru yoksa,elinden geleni yapıyorsa :) )
Yani iste istemeden fabrikada işçi olsun anketör olsun Bi insan hani gönül katılmasınavgerek olmayan iş olabilir ama böyle daha insanilgikendiren bransların safi para uğruna yapılması olmuyor bence.
Konu sahibi de inşallah daha kendine ve istediğine uygun iş bulur.

Ay cidden cok zor isiniz. O kadar cocukla ugrasmak ve basinizda insan olamamis egitimciler var malesef. Sakin olun istifa etmeyin. Size yapilan cirkin tavir ve mesaja uslubunuzu koruyarak hak ettigi yaniti verin. Inanin insan dogru yerde dogru tavri koydugunda asla kaybetmiyor ama dayanamadi kacti dedirtmeyin. Mesela rahatsiz edici mesaj mi yazdilar size sakin bir tavirla uyariyi anladiginizi ama genelleme yaparak sizin motivasyonunuzu ve sevkinizi kirdigini bu yaptiginin mobing oldugunu saygisizca oldugunu net sekilde ifade edin.

Merhaba hanımlar,

Çalıştığım kurumla ilgili sorunlar var ve ben çok mutsuzum. Bu konuyla ilgili bir başlık açmıştım, okuyabilirsiniz; Pes etmek istemiyorum...

Her ne kadar pes etmek istemiyorum desem de bu azarlanmalara gücüm yok, anaokulunda hem İngilizce ders veriyor hem de sınıf öğretmeniyle aynı şeyleri yapıyorum (Yemek yedirme ve üst değiştirme)
Buna rağmen paraya ihtiyacım olduğu için gocunmadan canla başla gitsem de kurum içinde diğer öğretmenler ve psikolog'dan azar yiyiyorum.

Örneğin; Geçen gün yaptığımız bir etkinliği kapıdan alamadım çünkü o anda başka bir etkinlik ile meşguldüm, ardından adı sorumlu müdür olarak geçen fakat aslında sınıf öğretmeni olan bir çalışandan Whatsapp üzerinden uzunca bir mesaj aldım. Mesajın içeriği şu: "Bir işi de düzgün yap... Daha kaç kere söylemeliyim, kafayı yedirteceksin bana. O etkinlikler orada kalsın mı? Sorumsuzluk hat safada" vb şeyler, daha önceden de bir çocuk okulun eşyasını kırdığı için yerine ben kendi cebimden para ödeyerek almak durumunda kaldım, onda da çok azar işittim, daha fazla işitmemek için olay kapansın diye yerine koydum. Bir de aynı ada sahip bazı öğrencileri karıştırdığımda o sınıfın hocası genellikle bana kızıyor, neden karıştırıp yanlış kişiyi gönderiyorum diye afra tafra oluyor. İstifa etmeyi düşünüyorum.
İdari amirle bu konuyu neden konuşmuyorsunuz?

İş hayatına atıldığımızda insanların çirkin , edepsiz,çıkarcı,bencil,aşağılık komplekslerini,kıskançlıklarını görmeye başlıyoruz.Ben sizin yerinizde olsam önce benimle nasıl konuşması gerektiğini anladığı, bildiği dilden karşılık verirdim. Çünkü bu ve buna benzer tepkiler gösteren insanlar bu dilden anlıyor.Mesajı saklayın işinize yaracaktır daha sonra.
Kızcağız şu forumda rahatsız olduğu bir konuyu dile getirmiş, paylaşma ihtiyacı duymuş…kime sataşsam da acısını çıkarsam kafasında yaşayanlar konunun altına damlamış.Pes yani !

Ben de öğretmenim, ben de çocukların ismini karıştırabiliyorum, hele de yeni sınıf aldığımda bu karışıklık uzun sürüyor. Ve tabiki hata yapıyorum, sınıf defterinde yanlışlık yapabiliyorum, çocuklar kendi eşyalarını bırakın sınıfın kapısını bile kırıyor yeri geliyor. Hiç kimse sizi bu üslupla azarlayamaz. En çok da isim karıştırmaya takıldım?! Bu nasıl ego ya, benim ismim de zor bir isim, hiç bir veli doğru söyleyemedi henüz, afra tafra mı yapayım? Yani özelde işler biraz farklı yürüyor sanırım, benim okulumda ne müdür, ne müdür yardımcısı bir hatamdan solayı böyle azarlayamaz beni, en fazla zarfla uyarı gönderir. Çocuğun azarlanamadığı bir kurumda, öğretmen azarlamak nedir ya? Üzmeyin kendizi, herkes kendi tarzını yansıtır. Ben üzüldüm adınıza. Kimse işinde dört dörtlük değildir, kurumda birinin hatası yüzünden annem 2 yıl geç emekli oldu, insanlık hali, robot değiliz ki.
Bir de işini düzgün yap diyenler olmuş, hata insana aittir kaldı ki belki onlar hatalı, bu nasıl uslüp ben anlamadım, kimse kimseye işini öğretmesin, 1,2 yıllık öğretmenken yaptığım hataları düşünüyorum da, iyi ki yapmışım, çok güzel piştim, hepsi bana deneyim olarak geri döndü. Siz çok yumuşaksınız belli ki, üstünüze gelmeyi sevmişler. Bence tepkinizi koyun, azarlanma, tavır diye bir şey olamaz.

İş hayatına atıldığımızda insanların çirkin , edepsiz,çıkarcı,bencil,aşağılık komplekslerini,kıskançlıklarını görmeye başlıyoruz.Ben sizin yerinizde olsam önce benimle nasıl konuşması gerektiğini anladığı, bildiği dilden karşılık verirdim. Çünkü bu ve buna benzer tepkiler gösteren insanlar bu dilden anlıyor.Mesajı saklayın işinize yaracaktır daha sonra.
Kızcağız şu forumda rahatsız olduğu bir konuyu dile getirmiş, paylaşma ihtiyacı duymuş…kime sataşsam da acısını çıkarsam kafasında yaşayanlar konunun altına damlamış.Pes yani !
Ben de anlamadım, saldırmışlar resmen, gören de tekme tokat öğrenci dövdü falan zanneder :))

Ben çocukların adını karıştırmadım, sabunluğu kırmışlar ben el yıkatırken fark etmedim sonra kurum bunu ortaya çıkarttı. Zaten çocukların ellerine sabun sıkıyorum ama bazıları ben yapacağım diyor, başka bir öğrencinin kollarını sıvamakla uğraşırken o çoktan sabunu halletmiş olabiliyor.
Sabunluk mu? 3 kez sınıf dolabımın camını, 1 kez kapıyı kırdı benimkiler. Çöp kovasının kapağı da asla sağlam durmuyor istemekten utanıyorum artık müdürden. Ben miyim şimdi bunların suçlusu? Ya çocuk sırasında otururken yazı yazarken yere yuvarlandı gözümün önünde, Çocuk bunlar, dur otur sus diye sürekli bağırsanız, ondan da şikayetçi olurlar merak etmeyin.

Ben de ingilizce öğretmeniyim.Ortaokullarla bı yıldan az bı sure çalıştım ne işi sevebildim ne kurumumu ben bölümü sadece kendim için okumuşum çünkü çok severek okudum yine olsa yine aynı bölümü seçerdim.Okulum özeldi ve evet özelde işler farklı yürüyor.Hepimiz insanız hatallarimizdan pisicez,ogrenicez.Cocuk mu dovdunuz,birini mi yaraladiniz okulda bu nasıl kötü tepkiler.Bazi toksik üyeler yine dolusmuslar.Bi kere sorumlu müdürunuzun tavrı üslubu asla ama asla bir işyerine yakışmayan tarzda.Kimse sizinle böyle konusamaz.Ayrica siz ingilizce ogretmenisiniz sınıf ablasi değil.Sorumlulugunuz olmayan hicbiseyi kabul etmeyin dicem ama özel nasıldır bilirim.Nacizane tavsiyem kendinizi ezdirmeyin belli ki işten ayrılmayı da göze almışsınız o zaman tavriniz net koyun.Sizinle böyle konusamicaklarini bilsinler.Ayrilirsaniz da ayrilirsiniz dünyanın sonu değil başka kurumda iş bulursunuz.Bi de para için yapiosun bu işi böyle olmaz falan diyenler var.Ne için yapicakti keyfine hergun kalkıp sabahın köründe okula mi gidicekti çok komiksiniz.Ben hostesim ikinci mülakatta işe girdim.İlk Türkçe mülakatımda neden bu işi istiosun dediler ben de çok seviorum,farklı ülkeler görmek istiorum falan dedim.Bu iş olmazsa napicaksin dediler hiç dedim bı dahaki mülakatı beklerim ve elendim.İngilizceden birincilikle geçip Türkçe mülakatta elendim.Neden mi çünkü bu işin tecrubelilerine saçma gelen bı cevap verdim zaten ben, ben de değildim işe girmek için kalıplara soktum kendimi.İkinci denememde yine aynı soru geldi Türkçe mülakatımda bu sefer içimden ne geliosa ne hissediosam onu soledim.Para için dedim.Eger ise girersem çok iyi para kazanıcam ve çok iyi sosyal haklarım olacak farklı ülkeler görmek de bonusum olacak dedim.Peki alınmazsa planın ne dediler calisicam tabiki ama bi dahaki alımda yine denerim dedim.Cunku gerçek düşüncem buydu ve girdim ise.Demem o ki ayılıp bayilsaniz da maddi olarak iş sizi tatmin etmiosa o ayılıp bayılmalar bı sure sonra biter.Turkiyede yaşıyoruz biraz gerçekçi olalım.

Neden istifa etcekmişsiniz. İki saçma sapan insan yüzünden değer mi işinizden olmaya. Fazlaca alttan alıp mütevazı olup almamanız yapmamanız gereken sorumlulukları almışsınız. Göreviniz olmayan hiç bir şeyi yapmayın. Dik durun. Ne demek çocuğun kırdığını ödemek. 15 yıldır öğretmenim mütevazı olmak ve iyi niyetli olmak bazı kişilerde ben bunu ezerim bir şey diyemez diye düşündürüyor. Tavrınız net olsun. Bu benim işim değil demeyi bilin. Nerede çalışsanız buntarz sorunlar olcak. Hayır güzel bir kelime gerektiğinde söyleyin. Pes etmeyin. Hayat bir mücadele.

Adı sorumlu müdür olan sınıf öğretneni

Derken nevdemek istediniz.
Sorumlu müdürlük diye lisans programı yok ki🤪
Mesela ben bir diş kliniği de calışıyorum sorumlu müdürümüz saglık memurıydu. Önemli olan müdürlük yapıp yapamadığı. Okuduğu bölüm değil.

Çocukların adını karıstırmanız biraz hata tabi yani olmaz bence. Devamlı olunca uyarmaları normal. Sanki sizde bir dikjat dagınıklıgı var gibi.

Bir de paraya iht var diye yapıyorum yazmışsınız. Bazı meslekler İhtiyactan değil de istekte yapılmalı bence. Zorlama olunca böyle oluyor baksanıza
Gönül ister herkes çok sevdiği işi yapsın. Burada kadın azar işitiyorum ana para kazanmak zorundayım burda kalmak için kendimi sormuyorum diyor. Kadın öğretmen ölmekten mutlu kurumdaki bazı kişilerden dolayı zorda.
Ayrıca insanları çalıştıkları yerde işkence çektiren pisliklerden nefret ediyorum.

Başka kurumları da araştırıp başvuru yapın sonrada istifa edin.Kimse kimseyle bu üslüpla konuşamaz hadsizlik resmen.Siz sanırım sessiz birisiniz bunu kullanıyorlar,hiç etik değil.
Sizi suçlu bulan azarlayan üyeye de şunu diyorum; en mükemmel sizsiniz tebrikler :olamaz:

Calistiginiz kurum kurumsallasamamis. Ilk is tecrubenize boyle bir yerde baslamaniz acı bir tecrube olmus. Tavsiyem kendinizi daha fazla yipratmadan burada daha fazla kalmayin ama paraya ihtiyacim var diyorsaniz once alttan alttan baska bir yerde is arayin, yeni is bulunca da burayla iliskinizi kesin.
Ben universitedeyim. Cogu ogrencimin adini bilmem bile. Karistirdigim da oluyor bazen. Cok da buyuk bir problem degil bu buyutulecek. Onlar bahane ariyorlar bence. Bir de bir cocugun kirdigi birseyi siz neden telafi ettiniz onu anlamadim. Sadece kuruma bildirmeniz yeterliydi. Kendinizi cok ezdirmissiniz.

atanmadigim donemde ozel bi okulla gorusmeye gittim işe alinmak icin.daha ilk gorusmede sanki mecburum gibi sacma sapan sartlar sundular.ogretmen degil köle ariyorlardi girmedim işe.ihtiyacim vardi aslinda ama ucretli yaptim.maddi olarak daha iyiydi ozel okul ama ben ogretmenim işci degilim.ogretmenlik benim icin cok kutsal bi meslek ozel okullarda ogretmen gozuyle bakilmiyor.yerinizde olsam cikardim

İstifa ettim yazsaydınız çıkış verdiğim öğretmen sanacaktım sizi. Demek ki aynı konularda ikaz alıyorsanız işinizi düzgün yapmıyorsunuz. Ayrıca anaokulu öğretmeni neden üst değiştiriyor onu anlamadım yardımcı yok mu kurumda? Ben kılık kıyafet yönetmeliği asılı oldugu halde kotla işe gelen öğretmeni 3 kez uyarmama rağmen kot giymekte direttiği için çıkış verdim, disiplinsizliğe tahammülüm yoktur ve genel merkezli kurumda çalışıyorsanız daha da sıkıntı oluyor bizde, başkası yüzünden uyarıyı biz de alıyoruz çünkü. Ayrıca ekleyeyim müdürün üslubu çok çirkin, işyeri orası sorun ne olursa olsun sizinle sen diye konusamaz
Neden kotla gelmesine izin yok? Benim kızımın öğretmenleri tayt giyiyor ve benim cok hoşuma gidiyor. Böylece daha rahat oynuyorlar çocuklarla.

Çocukların ayakkabısından mı bahsettiniz ben mi yanlış okudum😳 ingilizce öğrrtmeninin ayakkabıyla ne işi olabilir ki... sizi 3000 maaşla işe almak için bir de sunum falan yaptırmaları zaten bana göre akla zarardı da neyse. Eğitim kavramının ticari sektöre dönüştüğünün kanıtısınız. En kısa zamanda atanmanızı diliyorum can-ı gönülden...🌸

Çocukların ayakkabısından mı bahsettiniz ben mi yanlış okudum😳 ingilizce öğrrtmeninin ayakkabıyla ne işi olabilir ki... sizi 3000 maaşla işe almak için bir de sunum falan yaptırmaları zaten bana göre akla zarardı da neyse. Eğitim kavramının ticari sektöre dönüştüğünün kanıtısınız. En kısa zamanda atanmanızı diliyorum can-ı gönülden...🌸

Kpss ile atamasi olmayan bir dil mezunuyum ben, bolumumu severek okudum ama hayalim ogretmenlikti, ozel okullarda, liselerde vs. Anaokulunu da cocuklara temelden ikinci bir dil sunmak istemistim, isin icine girince ogretmenden ziyade gelen gidenin vurdugu, her seyi yapmaya programlanmis, paraya ihtiyacim oldugunu bilen yoneticiler tarafindan cogu seyi yapmis biriyim, evet sessizim ve sakin biriyim, cocuklara sesimi dahi yukseltmem fakat kurum icrrisindeki insan iliskileri beni yipratti. Yoksa cocuklardan yana bir sorunum yok. Cok denedim, her sabah kalktigimda buna ihtiyacim oldugunu, dayanacagimi vs soyledim kendime, ise badlarken cok motiveyim, sonrasinda kavga kiyamet, yine ayrilma karari aliyorum. Inanin su an belim, kasiklarim, basim agriyor, 16 tane ogrenciyi tek tek tuvalete goturmekten baska hicbir sey yapamadim bu gun. Kacmiyorum, ise 4 elle tutunuyorum yine de dolu dolu Ingilizce kullanamiyorum okuldayken, pes etmek degil bu, istifami edecegim tabiiki kararim net cunku cok zor sartlar altinda calismaktayim. Yazan herkese binlerce tesekkurler, cikisimi yapinca sirketlere basvuracagim. Ogretmenlik yapar miyim bilemiyorum, iyi bir yer gelirse evet, orasi da olmazsa birakirim.

Başka kurumları da araştırıp başvuru yapın sonrada istifa edin.Kimse kimseyle bu üslüpla konuşamaz hadsizlik resmen.Siz sanırım sessiz birisiniz bunu kullanıyorlar,hiç etik değil.
Sizi suçlu bulan azarlayan üyeye de şunu diyorum; en mükemmel sizsiniz tebrikler :olamaz:

Velilerin cogu boyle ne yazik ki... Tabii para oduyorlar istemek haklari, ama kapasitemizin ustune cikmak bazen zor, heleki 3.5 4 yasindaki bir cocukla...

Back