Ögretmene Doğum Günü Hediyesi Sorunu

Hala kolejde mi peki ? Bizimkilede öğrencileri bi maket pastayla kutladı. Küçük çocuk mu önemli sen mi

Hala kolejde mi peki ? Bizimkilede öğrencileri bi maket pastayla kutladı. Küçük çocuk mu önemli sen mi
Hayır birinci sınıfta devlet okulunda bu sene. Çok da memnunum. Gerçi ben anaokulundan da memnundum bu tarz şeyler hiç yaşamadık, öğretmenleri hep kıymetli, olgun insanlardı.

Hayır birinci sınıfta devlet okulunda bu sene. Çok da memnunum. Gerçi ben anaokulundan da memnundum bu tarz şeyler hiç yaşamadık, öğretmenleri hep kıymetli, olgun insanlardı.
Okuldan bende memnunum. Çok da iyi gidiyorduk . Keske böyle olmasaydı. Nasil peki devlet okulu beklentinizi karşıladı mi ? Ogretmenler nasıl mesela ? Benim zamanımda devlet okulları onkadar iyi değildi. Simdi değiştiğini duydum. Bazen devlet okulları özel gibi mesela .

Ben sanırım katılmak istemediğm böyle abartı şeylerde çocuğumu okuldan mahrum bırakmazdım. Sebebi anlatır, hediyeleşmenin nasıl olması gerektiğini anlatır ve yaşayacağı ne varsa yaşamasına izin verirdim. Çünkü bir çok sefer olacak böyle şeyler. Hangi birinde çocuğu göndermeyelim okula? Şu an belki fazla küçük ama okul hayatı içinde bir yerde üzülmesine izin vermeniz gerekecek.

Bir velim törenlere , dans gösterilerine ve etkinliklere karşı mesela, 4 senedir hiç bir şeye katılmadı çocuğu. Çocuk çok istiyor, sınıf içi provalara katılıyor kenardan ama asıl gösteride olmuyor. Yahut kermes oluyor kendi yiyeceğini getiriyor. Yeri geliyor dalga geçen oluyor, soran oluyor, üzülüyor, kararlarının sonucunda üzülse de bunun kendi doğruları olduğunu söylüyorum, sarılıyor olay bitiyor.

Ben olsam şu an bahsederdim.
Zaten şurada ne kaldı kapanmasına okulların.
Öğretmenin tavrı kabul edilemez benim açımdan. Velilerin işgüzarlığı da sinir bozucu ama o çocuğa yansımayan bir durum en azından. Ama şimdi sizin çocuğunuz demezmi ben niye gitmedim arkadaşlarımla,öğretmenimin doğum gününe.

Dedi tabiki. Buna sebep olduğu için ogretmene hem sinirim artti hem de gitmemekte ne kadar haklı olduğumu düşündüm tam tersine . Biz dogumgunlerini çok büyük kutlamıyoruz.Baban da bende bu şekilde kutlamadık. Istersen lunaparka gidelim dedim tamam olur dedi . Zatenniki güne unutacak. Ama bu durumu bir eğitimci yapmamaliydi.

Keşke fikirlerinizi de yazsaydiniz çıkarken . Ben sizin yerinizde olsam müdür ile konuşurum
Kac kere yazdım yazdım sildim. Ama en sonunda eğer bu konuşmanın içine girersem hem daha fazla gerilecektim o yüzden vazgeçtim. Çünkü bu durum fazlasıyla günümün kötü geçmesine sebep oldu belki haddinden fazla taktım kafama . Burda bile her yazanın yorumunu merak ediyorum cevap vermeye çalışıyorum. Çünkü hala kafam takılı.

Hicbirsey demeden gruptan ayrıldım. Anlamışlardır zaten . Sormadılar bile . İyi mi yaptım sizce ben kendim ocin değil cocugim için soruyorum .akran zorbalığı diye birsey var maalesef
Zaten pazar günü gidilecekmiş. Okul saatinde kaçmamış olacağınız için çocuklar lafını ederse de kızınız ben lunaparka gittim der. Lunaparka imrenir bile çocuklar. Koca kadının doğum gününde ne eğlenecekler? En fazla pasta yerler.

sinif annesi olayi kalkti, ama isguzarlar bir turlu bitmek bilmiyor. illa bir on plana cikma, ogretmene yalakalik yapma durumu cok sinir bozucu. ogretmenin boyle bir beklenti icinde olmasi da ayri bir rezalet. konu para degil demissiniz ama konu para olsun yani. hic yoktan neden 2000 tl ciksin ki cebinizden. katilmayin asla, o okulda olsaniz da katilmayin

Törenlere çocuğu göndermemekle şımarık bir öğretmene 8 bin liralık hediye almamak aynı şey değil. Zaten veliler aman çocuğum eksik kalmasın dediği için bunlar böyle velilerin tepelerine çıkıyor. Birilerinin hasan tahsin gibi ilk kurşunu sıkıp karşı çıkması gerek. Zaten birkaç tane karşı çıkan olsa diğer veliler de cesaretli olacak, yapamayacaklar böyle.

Kendisine altın kolye aldıran öğretmen okudum forumda ağzım açık kaldı. Napıcak şimdi veliler çocuk eksik kalmasın diye yeni gelin gibi öğretmenin üstünü altınla mı dolduracak? Çocuk ondan eksik kalmasın, bundan eksik kalmasın derseniz bunun bir sonu yok, ucu çok açık. Çocuk, öğretmeninin doğumgününe gitmiyor diye travmalardan travmalara sürüklenmez. Bu milli bayramlarda törenlere katılmamakla aynı şey değil. Çocuğu asla ve asla ilgilendirmez öğretmenin doğumgünü. Bu yapılan işgüzarlık. Yaptığınız kıyaslama çok yanlış.

Son düzenleme:
kaç yıllık öğretmenim hiç bir velime veya öğrencime doğum günümü söylemedim. öğrenenler oluyor telefonla arayıp vs kutluyorlar hediye vs kabul etmem. anca öğrencinin el emeği vs olacak da öyle. ne acayip öğretmenmiş o...katılmamakla iyi yapmışsınız.

Evet katılıyorum. Zaten söylediğim gibi ben çocuğumu her türlü etkinliğe gönderdim. İmza günlerine oyun parklarina okul aracılığıyla . Çocuk için isteseler verirdim .onun dışında tüm tören paralarını kıyafet parasjni sorgusuz sualsiz kabul ettim .Hiçbirinden mahrum kalmadi. Öteden izlemedi. Bu çok farklı birsey. Özel bir durum. Etkinlik tören eğitimsel veya kültürel birsey değil ki. Hiç unutmam lisede iftar yemeği içn öğrencilerden para toplanmıştı. Öğrenciler gidecekti öğretmenlerle. Ben babamdan cesaret edip de isteyemedim. Yoktu cunku . Onu da üzmek istemedim. Ama çok üzülmüştüm. Bütün arkadaşlarım gitmişti ve benim neden gitmediğim belliydi. O yüzden çocuğumun öğrencilerin olduğu cocugum ocin verilecek şeylerde hep elimden geleni yapmaya çalışırım benim durumuma düşmesin diye . Ama bu bambaşka birsey

Bizim zamanımızda da öyleydi. 37 yaşındayım. En az bi 20 yıl öncesinden bahsediyorum. Öğretmenler asla kabul etmezdi. Bahsettiğim şey Dr öğretmenler günü. Doğum günlerini zaten o gün belki öğrenirdik. Şimdiki öğretmenler bir değişik gercekten .

Yorumların yüzde 90’ı hak vermiş size zaten ama arada birkaç tane çocuk mahrum kalacak bilmem ne yazan gördüm de bu kadar drama queen olunmaz yahu. Çocuk hayatı boyunca bazen hasta olduğundan bazen zaman uymadığından bazen başka sebepten elbette katılamadığı etkinlikler olucak. Hepimizin oldu. Öğretmeninin doğumgününe katılamadı diye bu kadar ferihalığa gerek yok. Üstelik bu çocuk daha 4 yaşında. Katılsa bile hatırlamayacak. Neyin draması bu kadar yahu.

Siz de gidin yönetime şikayet edin. Uğraşmak istemiyorum demeyin uğraşmalık bir şey yok. Gelecek seneye de sırf bu yüzden çocuğu buraya göndermiycem de diyin.

Evet sanki hepimiz okullarda her etkinliğe katılabildik. Annemde oyle dedi zatrn iki gün sonra unutacak neden bu kadar takıyorsun dedi .işte ilk çocuk olunca acaba mi sorusu oluyor hep kafada . Ama sizlerin sayesinde o soru gitti kafamdan. Gercekten hepinize çok teşekkür ederim hanımlar. Evet son gün bir güzellik yapmayı düşünüyorum onlara .Bakalim neler olacak.

Ya tum bunlari gevinde o ogretmenin pazar gunu dogum gununu kutlayacak baska bir alternatifi yok mu da coluklu cocuklu kadinlarla gun organizasyonu olarak kutluyor ?
Kac yasinda bu ogretmen ? İnanilmaz can sıkıcı

Yok ben çocuğumla anlastim . O gün ailecek vakit geçirecez lunaparka gidicez buna ne dersin dedim hemen kabul etti :)
Öyleyse sorun yok:) Çok içinde kalıyorsa katılın dedim.
Burda yazanların hepsi karşı çıkmış ne güzel ama merak ediyorum böyle organizasyonlara katılan öncülük eden annelerimiz nerdeler.
İki kız okutuyorum,veli guruplarım en ufak şeyi kaçırmadan para topluyor, organizasyon yapıyor,artık o kadar normalleşti ki kimsede itiraz etmiyor.
Devlette öğretmenim kızlarımın biri özel kreşe biri devlette ilkokul okuyor.
Madem herkes bu kadar karşı klavye dışında da görmek isteriz bu saçmalıklara dur diyebilecekleri.
Ama herkes gayet kabullenmiş duruyor da

Bizim zamanımızda ki çocuklar ile şimdi ki zamanın çocukları arasında inanılmaz fark var yanlız.
Büyük kızım 1.sınıfa gidiyor,öyle şeyler hatırlayıp detaylıca anlatıyor ki hayrete düşüyorum.
2 Yaşında ki tüm yaşantısını gayet anlatıyor hatırlıyor.
Çünkü dijital dünyadayız.
Dünya kadar foto vidyo çekiliyor.
Bizim zamanımızda bu akdar yoktu,hadi bunu geçtim,şimdi ki anneler daha bilinçli çocuk yetiştiriyor ve kendilerini çok iyi ifade eden bir nesil var asla bizim çocuklarımız ile bir değil.
Biri devlette biri özel kreşe giden iki kızim var,veli guruplarım her kutlamayı yapar eder,katılırim istemesem de.
Çünkü şikayet eden yok.Herkes kabul etmiş duurmda.
Klavyede bu akdar yazanı görünce şasırdım,gerçek hayatta bunun muhabbetini yapan bile nadir görüyorum değil ki katılmayanı görmüyorum pek:)
O çocuk eğer katılmayı gerçekten istiyorsa diretiyorsa ve anne ısrarla götümeseydi evet çocuk için üzülürdüm,ama çocuk lunaparkı kabul etmiş ve mutlu olmuş,mesele yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…