Ögretmene Doğum Günü Hediyesi Sorunu

Aynı şey yazmadım zaten, yapılan şey kıyaslama değil bu kafaya örnek vermek.
Tören ve danslar sadece milli bayramlarda yapılmıyor ve onda dahi katılmayan, gereksiz bulan, çocuğum eksik kalmasın diye düşünmeyen veli sayısı fazla. Sonuçta onlar dahi travmaya uğramıyor.

Ben sizi alıntılamamıştım. Öğretmen hanım burda odaklanmanız gereken nokta meslektaşınızın yaptığı yamyamlık olmalı. Çevrenizde bu duruma karşı çıkan olmama sebebi sizin ve çevrenizin öğretmen olması olabilir. Eğer bu tarz etkinlikler düzenliyorsanız da yapmayın. Çocuk öğretmeninin doğum gününe gitmiyor diye de hiçbir şeycik olmaz. Bu kadar dramatize etmeyin.

Türkiyede eğitim hayatındaki saçmalıkları görünce iyki Avrupadayım diyorum. Burda öğretmenler asla pahalı hediyeleri felan kabul etmez.
Ben olsam vermem. Para değil prensip meselesi.

Lütfen günlük hayatta mesleğimle hitap etmeyin,hanımefendi demeniz yeterli,ögretmen hanım diye söyleminizin altında iyi niyet görmedim ki ben hiç vurgu yapmadım bu duruma.
Ben hiç yapmadım,11 yıllık öğretmenim.Hiç işim olmadı olamazda
Kızlarımın okulunda öğretmen olduğumu bilen bir iki kişi var.
Ki zaten hepsiyle samimi sohbetimiz var.
Öğretmenlerimiz gayet iyi belki de o yüzden karşı çıkan olmuyor bilemiyorum.

Aslinda anladim ben sizi . Sizde kabul etmiyorsunuz öğretmenin bu tutumunu ama kimse tepki göstermiyor diyorsunuz orda haklısınız evet . Bende tepki göstermedim çünkü herkes aninda 1000 tl yi kabul etti . Ben azınlıkta kaldım. Benimle aynı fikirde olan kadın bile çoğunluk fazla kabul edelim dedi. Çünkü çocuğuna söz vermis . Çünkü cocugu tutturmuş . Geri dönemedi. İşte biz böyle zor bir durumda birakildik .Ben bu duruma karşı çıktım Çünkü kızıma hiç söz vermedim . Ve onu bir şekilde ikna edebilecegimj düşündüm. Çünkü kizim bizimle vakit geçirmekten çok daha fazla hoşlanıyor. Arkadaşları dahi ikinci plandadır. Ama cocuk bu ne yapacağı belli olmaz kabul de etmeyebilirdie. Konu şikayete gelince tek kaldığım için çok gerildim . Tamda dediklerinizi yasadim .insanlar uğrasmamak için kabul ettiler. Ben de artık son hafta olduğu için uğraşmak istemedim. Sene ortası olduğu için kesinlikle bu durumu aninda dile getirirdim .

. götürmemeniz doğru karar ditevektim ki sınıfta duyurmuş. Bu kötü olmuş
Bende haftaya sadcee cuma göndericem. Kesinlikle öğretmen ile bir itibarımız olmaz artık. Bu benim için cahilliğin daniskası. İstediği kadar öğretmen olsun . Cahillik başka birsey.

Öğretmene yıl sonu hediyesi alınabilir. Biz ikizlerin öğretmenlerine hediye aldık. Bir sınıf 100 bir sınıf 60 lira toplandı. Mezuniyet etkinliğinde verildi. Kızım için de bir dernekten ürün aldım. Hem yardım hem hediye. Ama öğretmenin doğum gününden banane yani. Çok haklısınız.

Ben küçük şehirde yaşıyorum. Bu bazen avantaj olabiliyor, eğitim konusunda mesela. Kalitenin kendini göstermesi ve o kaliteye ulaşmak büyük yerlere kıyasla daha kolay oluyor. Bizdeki durum o. Oğlumun okulundan da öğretmeninden de çok memnunum. Bir de kızım var, o da ortaokula kolejde başladı devamında devlete aldık. Onun eğitiminden kat kat memnunum. Özel okulda tonla parayla alamadığımız kaliteyi devlet okulunda aldık. İl geneli sınavlarda eski sınıf arkadaşlarının tamamının önünde şu an. Bir de burda öyle çok da aman aman eğitim veren özel okul yok zaten. Hemen hemen hepsi neredeyse her yıl kadro değiştiren, öğrencileri uzun saatler okulda tutmak dışında çok da ekstra bir şey katmayan kurumlar. Bu ortam için bir de üste para vermeye lüzum görmedim işin aslı.

Ben İstanbul da yaşıyorum. Burda tabiki çok iyi okullar var . Göndermeden hangisi iyi kötü bilemem .Ama bu okul özellikle yabancı dil konusunda çok iyi . Yabancı dili iyi olsun diye göndermek istedim Ama sanırım bahsedecek durumda değilim. Hem maddi hem manevi. Simdi evi arabası olan kişiler çocuklarını koleje gönderiyor. Zatrn burda adım başı kolej .Zaten yapan her okulda yapar ama ya kabiliyeti yoksa özel okulda ilgilenirler diye düşünmüştüm. Ama kolej orta halliyi bile zorlayan bir kurum maalesef . Ancak zenginler gönderebilir

Sonuna kadar haklısınız.ogremen ve arkadaşı bildiğin bu organizasyon ve hediye için ortam yapmış ...ben öğretmenler gününde de pahalı hediyeleri kabul eden ogretmenlere iyi gozle bakmıyorum.Bu arada öğretmenim...

Ağzıyla hediye istemek çok itici ben sizi çok iyi anlıyorum ilkokuldayken kızımda böyle bir öğretmene düşmüştük .Sınıf annesi de onu uzantısı gibi.Ben mümkün oldukça hiç bir etkinliğe katılmadım ne doğum günü bitiyor ne anneler günü ne de öğretmenler günü,en saçması buna sesini çıkarmayan velilerin okul önlerinde veryansın etmesi çocuklarına geri dönüşü kötü olur korkusu.Acik söyleyim ben korkmadım çünkü eşimin mevkisi öğretmene kolayca soruşturma açabilecek bir düzeyde olduğu için bana diş geciremediler.Ben en son öğretmenin isteğiyle sınıf annesine anneler gününde hediye alındığını biliyorum yani öyle saçma işler.....

Aslinda konu durumsuzluk değil. Cocugum için olsa veririm . Ama kendime dahi yapmadığım doğum günü kutlamasını ben neden ogretmene yapiyorum ?
Sizinki yine tek öğretmene yapılıyor bizim okulda hem öğretmene altın bileklik alındı hem çiçek pasta.birde sınıf annesine de hediye alalım bizim için uğraştı kaç senedir deyip sınıf annesine de hediye aldılar tabiki katılmadım bu kadar saçmalık olamaz gerçekten.

Ya gerçekten o kadar saçma şeylere insanları zorluyorlarki okul gezisi uzak bir şehire oldu herkes gidiyor diye heves etti çocuğum yolladım.aradan bir kaç hafta geçti başka yere gezi yollamadim öğretmen beni arıyor herkes katılacak neden yollamiyorsunuz.
Dedim yolladım zaten yeterli her hafta gezi olmaz.şey yani ben zorlamam ama heves eder diğer çocuklar konuşurken dedim etmez bişey olmaz.bu gezi bitti şimdi piknik çıkardılar anlamıyorum bu insanlar parayı yoldami buluyor.istesem yollarım ama ne gerek varki bu kadar her hafta bir organizasyona
gerçekten bir dur denmeli bunlara artık

Aslında böyle kabul edip katılanlardan da sonrasında neler söylüyor öğretmen için ama arkasından
dürüst olan kişi sayısı az ben açıkça yazan kısımdayım ama 11 senedir veliyim 3 tane okula gidenim var bir kere denk gelmedi bu tarz öğretmenler
Kardeşimden de böyle bir talepte bulundular geçen hafta açıkça yazdı daha önce istemese de katılıyordu grubu kuran veli öğretmene aşıkmış
oda 4 sınıfı bitirdi orada o okula gitmeyeceği ve grupta öğretmen olmadığı için diğer velilerde bir sürü yazmış geçmiş yılların hesabını bile hem o kadına hem öğretmene konu sahibi de aynı okulda kalsa katılırdı bu organizasyona gibi geldi bana

Son düzenleme:

Tek olunca konuşmak çok anlamsız oluyor . Çünkü herkes çok meraklı gitmeye .Sene ortası böyle birsey olsaydı ben yine katilmazdim. Başta acabam vardı ama öğretmenin doğum gününe gitmedi diye çok travma yaşamaz bubkadar abartmanin anlamı yok diye dusunuyirum .Sene ortasında olsaydı yine gruptan çıkar yeri geldiğinde mutlaka fikrimi söylerdim . Bu bir toplantı olabilir ya da birebir görüşmelerde. Özellikle gidip müdüre sikayet etmezdim . Daha önce böyle birsey başka okulda başıma geldi . Sivrilen ben oldum arkadan konuşanların hiçbiri yanımda olmadi .

Ayar oluyorum böyle olaylara ve çok bilmiş velilere. Biz öğretmenimize hediye aldık herkese kişi başı 136 tl düştü. Her şeyin mütevazisi makbuldür. Bizim hocamız gençecik çok tatlı bir hanfendi. Sınıfta herkesinde daha fazlasını alacak gücü vardı. Ancak ne gerek vardı?? Gerçekten twitter da böyle bir kamoyu oluşturulup bu olayın tamamen bitirilmesi lazım. 8 bin nedir. Ben size daha komiğini anlatayım. Ablamın sınıf anneleri toplaşıp öğretmene pırlanta baget almışlardı. Şaka değil gerçek

Öğretmende kabul etti değil mi :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…