Ögretmene Doğum Günü Hediyesi Sorunu

İnanırım, yeni gelen bir arkadaşımız var her sene, sene başı velilere Doğum günü tarihinin reklamını yapar Ekim kasım civarı doğduğu için.

3 senedir veliler ona ne yapacağını şaşırır. Bir de yapılanları bize pişkin pişkin anlatır. Sanki bol bol reklamını o yapmamış gibi..
Bir de öğrenciler ve veliler beni çok seviyor havalarına girmeleri yok mu beni benden alıyor 🤣

Cok teşekkür ederim cevabınız için. Bende yalakalığın kötü birsey olduğunu çocuğuma öğrenebilirsem çok rahatlicam
Ayy hiç gerek yok oturduğum yerde gerildim.... 1000 TL ne demek? Nerdeyse bir çocuğun bayramlık masrafı bile değil? Kafayı yemişler valla kusura bakmayın... Hadi kişi başı 100 TL deseler pasta parası anlarım.... Hadi börek çörek yapsın evde herkes deseler onu da anlarım ama ıhh yani,öğretmenin kendi doğum gününü söylemesi de ayrı mevzu zaten😁

Kolej burası. Gercekten bende yeni yeni böyle şeylerle muhatap oluyorum. Acemiyim de biraz bu tarz konularda
Özel okullarda böyle etkinlikler daha çok yapılıyor . Velilerin maddi durumları daha iyi olduğu için ve çok fazla muhatapları olmadığı için . Ama ben olsa kurum müdürüne şikayet ederdim . Nasıl olsa seneye oraya vermeyeceksiniz.
Sinir oluyorum böyle gösteriş peşinde olanlara .

Ayy hiç gerek yok oturduğum yerde gerildim.... 1000 TL ne demek? Nerdeyse bir çocuğun bayramlık masrafı bile değil? Kafayı yemişler valla kusura bakmayın... Hadi kişi başı 100 TL deseler pasta parası anlarım.... Hadi börek çörek yapsın evde herkes deseler onu da anlarım ama ıhh yani,öğretmenin kendi doğum gününü söylemesi de ayrı mevzu zaten😁
Yok canim pasta cicek parası hiç konuşulmadi bile daha oraya gelmemiştik ben ayrıldım gruptan :)

Hicbirsey demeden gruptan ayrıldım. Anlamışlardır zaten . Sormadılar bile . İyi mi yaptım sizce ben kendim ocin değil cocugim için soruyorum .akran zorbalığı diye birsey var maalesef
İyi yaptın boşver. Bunun için zorbalık yapacaklarsa şikayet edersin bir yere. Hatta şu yaptıkları tam cimerlik bana sorarsan. Sınıf annesi olayı bitmişti en son. Zaten nerede boş iş var sınıf annesi denen soytarı onunla uğraşır bir kere de işe yarar bir şeyle uğraştıklarını görmedim.

Özel okullarda böyle etkinlikler daha çok yapılıyor . Velilerin maddi durumları daha iyi olduğu için ve çok fazla muhatapları olmadığı için . Ama ben olsa kurum müdürüne şikayet ederdim . Nasıl olsa seneye oraya vermeyeceksiniz.
Sinir oluyorum böyle gösteriş peşinde olanlara .
Eşimde sizin tarafınızdan bakıyor ama bende tam tersi düşünüyorum. Zaten her ay veriyoruz.Hatta toplu halde aliyorlar biz taksitlendirdik . Simdi kalkıp öğretmen bir velinin emeğinin karşılığı demesi tüylerimi diken diken etti. Zaten vermedik mi biz bu karşılığı? Ya ben artık bu konuyu da geçtim. Hadi tamam verelim 1000 TL e peki kutlama neden verelim bitsin.Ama kizim allahtan anlayışla karşıladı simdi geldi okuldan pazar günü için lunapark bakıyordum dedim beraber bakalom anne dedi . Kararlı devam ediyor bu beni mutlu etti :)

İyi yaptın boşver. Bunun için zorbalık yapacaklarsa şikayet edersin bir yere. Hatta şu yaptıkları tam cimerlik bana sorarsan. Sınıf annesi olayı bitmişti en son. Zaten nerede boş iş var sınıf annesi denen soytarı onunla uğraşır bir kere de işe yarar bir şeyle uğraştıklarını görmedim.
Bana ders oldu bidaha da böyle gruplara girmem . Kızımı da devlet okuluna vericem seneye burda bazı devlet okulları kolej gibi ama girmek zor . Tüm çevremi oraya sokmak için ugrasicam. Yabancı Dil bale bunlari ekstradan gönderirim zaten . Özel okul iyi güzel ama gercekten bazı konularda en iyi yer bile sömürüyor bunu iki yılda test ettim en azından

Eşimde sizin tarafınızdan bakıyor ama bende tam tersi düşünüyorum. Zaten her ay veriyoruz.Hatta toplu halde aliyorlar biz taksitlendirdik . Simdi kalkıp öğretmen bir velinin emeğinin karşılığı demesi tüylerimi diken diken etti. Zaten vermedik mi biz bu karşılığı? Ya ben artık bu konuyu da geçtim. Hadi tamam verelim 1000 TL e peki kutlama neden verelim bitsin.Ama kizim allahtan anlayışla karşıladı simdi geldi okuldan pazar günü için lunapark bakıyordum dedim beraber bakalom anne dedi . Kararlı devam ediyor bu beni mutlu etti :)
İyi de bir öğretmenin emeklerinin karşılığı para ile verilmez ki? Çok saçma . Bana göre emeklerimin karşılığını çocuklarımın dersime ilgi göstermesi, bana karşı saygılı olmaları ile alırım .
Ama bunlar kimsenin umurunda değil ne yazık ki . Çünkü instagrama atamazlar . Ama böyle kutlamalarla çok güzel göz boyarlar .

İyi de bir öğretmenin emeklerinin karşılığı para ile verilmez ki? Çok saçma . Bana göre emeklerimin karşılığını çocuklarımın dersime ilgi göstermesi, bana karşı saygılı olmaları ile alırım .
Ama bunlar kimsenin umurunda değil ne yazık ki . Çünkü instagrama atamazlar . Ama böyle kutlamalarla çok güzel göz boyarlar .
Eski zamanlarda gibi öğretmenlerimizin öğrencilerinin başarılarına gözlerinin dolduğu zamanlar bitti sanırım. Instagramoni hiç söylemiyorum zaten en son bakmayı bıraktım. Belki 20 tane story var etiketlendigi

Bana ders oldu bidaha da böyle gruplara girmem . Kızımı da devlet okuluna vericem seneye burda bazı devlet okulları kolej gibi ama girmek zor . Tüm çevremi oraya sokmak için ugrasicam. Yabancı Dil bale bunlari ekstradan gönderirim zaten . Özel okul iyi güzel ama gercekten bazı konularda en iyi yer bile sömürüyor bunu iki yılda test ettim en azından
Cidden öyle. Ve de özeldeki öğretmenlerin güler yüzlü olduğuna falan bakmayın, atanabilseler şu dakika devlete giderdi hepsi, devletteki en kötü öğretmen bile her halükarda bunlardan iyidir. Buralara para harcayana kadar ilerisi için yatırım yapmak daha mantıklı. Salaklara bak ya sanki çocuğu Einstein falan yaptılar, alt tarafı iki resim çizdiriyorlar onu da misliyle ödüyorsunuz zaten, para kolay mı kazanılıyor insan kendi çocuğuna harcamıyor bazen o kadar parayı sana mı harcayacaktı

Cidden öyle. Ve de özeldeki öğretmenlerin güler yüzlü olduğuna falan bakmayın, atanabilseler şu dakika devlete giderdi hepsi, devletteki en kötü öğretmen bile her halükarda bunlardan iyidir. Buralara para harcayana kadar ilerisi için yatırım yapmak daha mantıklı. Salaklara bak ya sanki çocuğu Einstein falan yaptılar, alt tarafı iki resim çizdiriyorlar onu da misliyle ödüyorsunuz zaten, para kolay mı kazanılıyor insan kendi çocuğuna harcamıyor bazen o kadar parayı sana mı harcayacaktı
Zaten şu saatten sonra hangi guleryuzune inanayım ki böyle bir davranış sergileyen öğretmenin samimiyetine nasil inanayım? Ben özellikle yabancı dil için özel tercih ettim . Çünkü yabancı dil küçük yaşta öğrenmesi daha kolay ilerisi için. Ama fikrim değişti ekstradan ders aldırırım ve kendimi kullandirtmam.

Herkese merhaba . Benim kızım anaokulu öncesi eğitimde. Yani daha 4 yas grubunda .Ben kizimi buraya ikinci dönemden itibaren yazdırdım. Yaklaşık 4 aydır kizim bu okula gidiyor ve bu süreç içinde sınıf anneleri ile ilişkimiz '' Merhaba " dışına çıkmamıştır. Bende onlar mesafeli olduğu ocon bende o şekilde davrandım. Derken sınıf öğretmenin doğum günü zamanı geldi . Öğretmenleri daha doğum günü gelmeden bir hafta oncesinden çocuklara doğum günün haftaya olduğunu söylemiş. Kizim gecennjafta başı onu okuldan aldığımda bana söyledi. İyi dedim bende iyiki doğmuş. Çünkü biz ailecek doğum günlerini coşkulu bir şekilde kutlayan insanlar değiliz. Kızımın doğum gününü bile organizasyon şirketleri falan ayarlamam kendi ailemiz içinde yapariz . Ya da hep beraber tatile gideriz. Herneyse kızımın böyle söylemesi beni hafif sinirlendirmedi değil. Sonucta neden reklam yapıyorsun. Derdin nedir ?
Birkaç gün sonra da o eğitim kurumunda öğretmen olan bir çocuğun annesi vatsap grup açtı.l ve öğretmenin doğum günü olduğunu birseyler yapalım toplasalim falan dedi. Hediye de ortak olacak . Yani hem bir yerde toplanılacak bu yer cocuk oyun yeri olacak. Hem orda pasta kesilecek . Hem herkes yemek ya da kahvaltı edecek Hem de ogretmene hediye alınacak ortak. Yani bu nedir arkadaşlar öğretmenler günü olsa yine bi derece anlarım ki onda bile bu kadar abartiya gerek yok öğretmenin doğum gününden bize ne ? Ha kutlarız sözlü olarak ya da kim ne yapmak istiyorsa onu yapar . Bunu söyleyen kişinin öğretmen olması ve tüm senenin emeklerinin karşılığı olarak bu durumu söylemesi ayrıca sinir bozucu . Burası zaten para verilen bir okul ayriyeten neyin karşılığı? Hepsi bi arada olunca herkes 500 er tl versin boyner çeki alınsın dedim . 4000 tl falan oluyordu. Ha toplanma pasta yer parası da olmazsa daha fazla olurdu tabi .Ama bunlar hepsi olsun istiyor . E götüreceğimiz o mekanda kişi başı 1000 tl den aşağı patlamaz bize . Kabul etmediler 500 azmış 1000 tl olunmuş. Ekstradan da pasta mekan cocek falan .Ben zaten çocuğumu oraya seneye vermicem. Kaldı ki konu para da değil biz ne yapıyoruz ki böyle düğün mü? Neyse fazla uzatmayım ben gruptan çıktım. Gitmeyecem de . Akşamına cocugu almaya gittim. Öğretmenleri 3 gün sonda toplasicaz doğum günümü kutlicaz demis . Bütün arkadaşlarım gidecek bende gidecem dedi . Bütün kan beynime sıçradı. Bunlar nasıl eğitimci?
8 hin tl lik ogrertmene doğum günü hediyesi mi olur ? Sadece onunla da bitmiyor üstelik. Çocuklara empoze edilen şeye bak . Siz ne diyorsunuz?
buna idare nasıl izin veriyor ki?

veliler olarak çocuklar için mezuniyet partisi organize ettik, bir tane veli öğretmenleri de çağıralım dedi müdürümüz okul dışı etkinliklere öğretmenlerin katılımı uygun görülmüyor şeklinde cevap vermiş

buna idare nasıl izin veriyor ki?

veliler olarak çocuklar için mezuniyet partisi organize ettik, bir tane veli öğretmenleri de çağıralım dedi müdürümüz okul dışı etkinliklere öğretmenlerin katılımı uygun görülmüyor şeklinde cevap vermiş
Okuldan okula değişiyor heralde. Bende ilk kez böyle durumla karşılaştığım için hiç bilmiyorim nasıl oluyor bu işler

Neden kabul ediyorlar. Cocuklari diğerlerinin yanında küçük düşmesin diye .Benim şu an kafamda olan soru işareti gibi . Bu durumda bırakmaları zorunda bırakılmak hem de iki veli yüzünden bana çok sinir bozucu geliyor
Niyetleri yalakalık.
Öğretmeniniz de az değil,çocuklara neden böyle baskı yapıyor?
Niyet doğumgünü kutlamaksa alınır bir pasta çıkışta gidebilen gider kesilir yani bu kadar abartmaya ne gerek var?
Ögretmenler günü olsa tamam sonuçta hepimiz o tarihi kabul ediliyor/biliyoruz isteyen kutlar,katılır istemeyen katılmaz ama doğum günü ne alaka? Öğretmen sizlerin doğumgününü kutluyor mu tek tek,yada çocuklarınızın? Kutlama falan yapmıyorsanız okulda, ruhu bile duymuyordur.
Gereksiz saçma sapan bir ısrar ki 4 yaşında çocuğa da defalarca söylemezsin bunu. Gidemezse üzülür,bunu akıl etmek çok mu zor? Resmen çocuklara ailelerine ısrar etsin diye söylüyor.
Yerinizde olsam okul yönetimine bu durumu bildirirdim. Velinin yaptıgına birşey denemez belki işgüzarlık kanında var bazılarının ama bir eğitimci bunu yapmamalı.

Daha neler, hiç böyle bir şey duymadım. O nasıl eğitimci öyle? Tepki göstermekle çok iyi yapmışsınız, hatta kurum müdürüne de şikayet edin. Ne alaka çocuklara doğum gününü falan söylüyor, niyet belli zaten. Bir de her ortamın işgüzarı, şakşakçısı olur. Sizin veliler de öyleymiş belli ki.
Ben o parayı çocuğuma harcarım, ne alaka gidip ergen gibi davranan bir öğretmene hediye alacağım 🤦🏻‍♀️
Ek olarak, oğlumu iki yıl bir kolejin anasınıfına yolladım, bırakın öğretmeni, öğrencilerin doğum gününü kutlamak bile yasaktı. Okul bu tarz organizasyonlara asla müsade etmiyordu.

Niyetleri yalakalık.
Öğretmeniniz de az değil,çocuklara neden böyle baskı yapıyor?
Niyet doğumgünü kutlamaksa alınır bir pasta çıkışta gidebilen gider kesilir yani bu kadar abartmaya ne gerek var?
Ögretmenler günü olsa tamam sonuçta hepimiz o tarihi kabul ediliyor/biliyoruz isteyen kutlar,katılır istemeyen katılmaz ama doğum günü ne alaka? Öğretmen sizlerin doğumgününü kutluyor mu tek tek,yada çocuklarınızın? Kutlama falan yapmıyorsanız okulda, ruhu bile duymuyordur.
Gereksiz saçma sapan bir ısrar ki 4 yaşında çocuğa da defalarca söylemezsin bunu. Gidemezse üzülür,bunu akıl etmek çok mu zor? Resmen çocuklara ailelerine ısrar etsin diye söylüyor.
Yerinizde olsam okul yönetimine bu durumu bildirirdim. Velinin yaptıgına birşey denemez belki işgüzarlık kanında var bazılarının ama bir eğitimci bunu yapmamalı.
Benim dogumgunumu kutlamadı. Story mi gördü gecti. Hadi dedim gençtir olgunlaşmadi ki bu kişi 30 yasina yakın. Yani yine ben onunkini kutlayacaktim ayrıca çocuklarımıza da dogumgunlerinde maket pasta uflettiler bir pasta bile götürmemize izin verilmedi.o da mesela öğrencisine küçücük bir hediye bi kitap alabilirdi. Başkalarının doğum günü onu ilgilendirmiyor pek kendine yoğunlaşmış o . Sikayetle uğraşıp sinirlerimi daha da bozmak istemiyorum. Ama okul bitiminde bir yolunu bulursam bu durumdan bahsedicem çünkü gercekten içimde kaldı

X