- 16 Şubat 2016
- 1.580
- 726
-
- Konu Sahibi tiyatral_34
Benim çocuğum henüz küçük, ama okurken daral geldi. Gerçekten iğrenç buldum. Öğretmenin de çocuklara duyurması ayrı tuhaf.Herkese merhaba . Benim kızım anaokulu öncesi eğitimde. Yani daha 4 yas grubunda .Ben kizimi buraya ikinci dönemden itibaren yazdırdım. Yaklaşık 4 aydır kizim bu okula gidiyor ve bu süreç içinde sınıf anneleri ile ilişkimiz '' Merhaba " dışına çıkmamıştır. Bende onlar mesafeli olduğu ocon bende o şekilde davrandım. Derken sınıf öğretmenin doğum günü zamanı geldi . Öğretmenleri daha doğum günü gelmeden bir hafta oncesinden çocuklara doğum günün haftaya olduğunu söylemiş. Kizim gecennjafta başı onu okuldan aldığımda bana söyledi. İyi dedim bende iyiki doğmuş. Çünkü biz ailecek doğum günlerini coşkulu bir şekilde kutlayan insanlar değiliz. Kızımın doğum gününü bile organizasyon şirketleri falan ayarlamam kendi ailemiz içinde yapariz . Ya da hep beraber tatile gideriz. Herneyse kızımın böyle söylemesi beni hafif sinirlendirmedi değil. Sonucta neden reklam yapıyorsun. Derdin nedir ?
Birkaç gün sonra da o eğitim kurumunda öğretmen olan bir çocuğun annesi vatsap grup açtı.l ve öğretmenin doğum günü olduğunu birseyler yapalım toplasalim falan dedi. Hediye de ortak olacak . Yani hem bir yerde toplanılacak bu yer cocuk oyun yeri olacak. Hem orda pasta kesilecek . Hem herkes yemek ya da kahvaltı edecek Hem de ogretmene hediye alınacak ortak. Yani bu nedir arkadaşlar öğretmenler günü olsa yine bi derece anlarım ki onda bile bu kadar abartiya gerek yok öğretmenin doğum gününden bize ne ? Ha kutlarız sözlü olarak ya da kim ne yapmak istiyorsa onu yapar . Bunu söyleyen kişinin öğretmen olması ve tüm senenin emeklerinin karşılığı olarak bu durumu söylemesi ayrıca sinir bozucu . Burası zaten para verilen bir okul ayriyeten neyin karşılığı? Hepsi bi arada olunca herkes 500 er tl versin boyner çeki alınsın dedim . 4000 tl falan oluyordu. Ha toplanma pasta yer parası da olmazsa daha fazla olurdu tabi .Ama bunlar hepsi olsun istiyor . E götüreceğimiz o mekanda kişi başı 1000 tl den aşağı patlamaz bize . Kabul etmediler 500 azmış 1000 tl olunmuş. Ekstradan da pasta mekan cocek falan .Ben zaten çocuğumu oraya seneye vermicem. Kaldı ki konu para da değil biz ne yapıyoruz ki böyle düğün mü? Neyse fazla uzatmayım ben gruptan çıktım. Gitmeyecem de . Akşamına cocugu almaya gittim. Öğretmenleri 3 gün sonda toplasicaz doğum günümü kutlicaz demis . Bütün arkadaşlarım gidecek bende gidecem dedi . Bütün kan beynime sıçradı. Bunlar nasıl eğitimci?
8 hin tl lik ogrertmene doğum günü hediyesi mi olur ? Sadece onunla da bitmiyor üstelik. Çocuklara empoze edilen şeye bak . Siz ne diyorsunuz?
Ya gercekten aklim almadı. Zaten duyurması son nokta oldu. Ömrümde böyle birsey gormedim .Benim çocuğum henüz küçük, ama okurken daral geldi. Gerçekten iğrenç buldum. Öğretmenin de çocuklara duyurması ayrı tuhaf.
Hayır okul öncesi diyorsunuz kimsenin işi gücü yok mu? Herkes mi müsait herkes mi ev hanımı o da ilginç.Ya gercekten aklim almadı. Zaten duyurması son nokta oldu. Ömrümde böyle birsey gormedim .
Ben iş hayatında yalakalardan kaçtım. Burda da beni buldu . En sevmediğim çocuğuma da yalakalığın guzel birsey olmadığını samimiyetsiz olduğunu anlatmaya çalışıyorum. Allahtan cocugim bir lunaparka ikna oldu .ama ya tuttursaydi?Sınıf annesi saçmalığı yasaklanmamış mıydı? Şikayet edin bence bunları. Kocasının doğumgünü için bile böyle uğraşmazlar. Öğretmene yalakalık yapcam diye yaptıkları organizasyona bak
Pazar günü toplanilacakHayır okul öncesi diyorsunuz kimsenin işi gücü yok mu? Herkes mi müsait herkes mi ev hanımı o da ilginç.
Bir de o çocukler öğretmenini seviyor düpedüz çocukların duygularını kullanmak.Ben iş hayatında yalakalardan kaçtım. Burda da beni buldu . En sevmediğim çocuğuma da yalakalığın guzel birsey olmadığını samimiyetsiz olduğunu anlatmaya çalışıyorum. Allahtan cocugim bir lunaparka ikna oldu .ama ya tuttursaydi?
Evet bende yasak biliyorum .Okul dışında toplanmalari sanırım bundanSınıf annesi saçmalığı yasaklanmamış mıydı? Şikayet edin bence bunları. Kocasının doğumgünü için bile böyle uğraşmazlar. Öğretmene yalakalık yapcam diye yaptıkları organizasyona bak
Aslinda konu durumsuzluk değil. Cocugum için olsa veririm . Ama kendime dahi yapmadığım doğum günü kutlamasını ben neden ogretmene yapiyorum ?Karşıyım böyle şeylere resmen haraç kesmek bu.
Durumumuz yok diyin geçin. Herkes kolay para kazanamıyor durumunuzun olmaması ayıp değil hele ki şu ekonomide.
İyi yapmışsınız boşverin.
Ben hemşireyim, ama bir iş arkadaşım sırf böyle bir sebeple hafta sonu nöbetini istemese sinirlenirdik geri kalan ekip olarakPazar günü toplanilacak
Düşün sen ona sinirleniyorsun benim gerilemesi düşün. Eşimde diyor çok takıyorsun. Ya nasıl takmam bildiğin beni fakir ilan ettiler :)Ben hemşireyim, ama bir iş arkadaşım sırf böyle bir sebeple hafta sonu nöbetini istemese sinirlenirdik geri kalan ekip olarak
Hicbirsey demeden gruptan ayrıldım. Anlamışlardır zaten . Sormadılar bile . İyi mi yaptım sizce ben kendim ocin değil cocugim için soruyorum .akran zorbalığı diye birsey var maalesefAyy nefretttt. Resmen nefretttt. Bazı arkadaşlar böyle şovları seviyorlar. Öğrencilere bildirmek falan çok çiğ. Katılmayacağınızı bildirin b
İşin içinde çocuk olmasa çok güzel cevap verirdiniz insanın eli kolu bağlanıyor işteDüşün sen ona sinirleniyorsun benim gerilemesi düşün. Eşimde diyor çok takıyorsun. Ya nasıl takmam bildiğin beni fakir ilan ettiler :)
Ben bu pahalı hediyeleri, organizasyonları kabul eden öğretmenlere de kızıyorum. Ülkenin çoğunluğu yoksulluk sınırının altında yaşıyor, veliler çocukları eksik kalmasın diye mecbur kabul edip uyum sağlıyor. Niye kabul ediyolar böyle şeyleri? Böyle düşüncesizlik olmazBen iş hayatında yalakalardan kaçtım. Burda da beni buldu . En sevmediğim çocuğuma da yalakalığın guzel birsey olmadığını samimiyetsiz olduğunu anlatmaya çalışıyorum. Allahtan cocugim bir lunaparka ikna oldu .ama ya tuttursaydi?
Aynen öyle aynen . Birsey diyemeden çıktım. İçimde kaldı resmenİşin içinde çocuk olmasa çok güzel cevap verirdiniz insanın eli kolu bağlanıyor işte
İyi yaptınız bence. Ne düşünürlerse düşünsünler. Dönem sonu geldi zaten.Hicbirsey demeden gruptan ayrıldım. Anlamışlardır zaten . Sormadılar bile . İyi mi yaptım sizce ben kendim ocin değil cocugim için soruyorum .akran zorbalığı diye birsey var maalesef