Ögretmene Doğum Günü Hediyesi Sorunu

Eski oturduğum yer maddi olarak daha zor durumda olan ailelerin olduğu bir yerdi. Biz albüm almayacaktik. Geçen iki yıl almıştım çünkü sınıf albümü. Ve okul değiştirecekti falan neyse.
Almayacağım dediğim halde eve gondermisler albümleri. Bakın beğenmezseniz geri getirirsiniz diye. Bu da bir baskı cesiti. O çocuk ne hissedecek. O anne ne hissedecek. Kaç yıl önce 50 tlydi. Az bir para da değildi. Öğretmenden dolayı değil biliyorum müdürü oranın biraz bu tarz bir mudurdu. Odasını görseniz son derece şık bir sürü dolap yaptırmıştı. Bunları bu şekilde anlaştığı yerlere yaptırıyor diye düşünüyorum. Neyse müdürle ilgili ön görüm bir tarafa yapılan çok yanlıştı.
Ben de cimere yazdım. Tekrar yapmasın en azından diye. Ben böyle şeylerden etkilenmem..çocuğuma da cevabını veririm. Ama o mahallede benim çocukluğum geçti. Ve o hissedilen ezikliği utangacligi öyle iyi biliyorum ki. Diğer çocuklar adına cimere yazmıştım.
Sonra ? Alınan aksiyon detayı hakkında bilgi verildi mi cimerden?

Hiç bir özel gün abartılı kutlanmasin artık gına geldi ogretmenekr gününde her çocuk basit daldan kopardığı çiçeği yazdığı notu versin öğretmene. mezuniyet toenekri aşırı gereksiz zaten. Öğretmenin doğum gününü kutlamak da aşırı saçma. Eğitim gitgide pasta kutlama balon döngüsüne giriyor eskiden her şey daha doğal ve güzeldi
Pi gününü bile kutluyorlar pastalarla böreklerle 😂

Yalakalık değil bence çünkü o yasta yalakalık karşılığında ne alacak ki , herşeyi gösteriş olmuş bir velinin ya da birkaç velinin başkalarıyla yarışma sevdası. Öğretmenim öğrenciler doğum günümü sorduklarinda gönül rahatlığı ile söylüyorum çünkü o tarihte okul yok ,olsa da bilirler ki pahalı hediye istemem en pahalı hediye zaman harcanarak yapılır mantığıni öğrettim onlara, verdiğiniz parayı geri kazanırsınız ama bana ayırdığınız o zaman hiç geri gelmez diyerek somutlastirmaya çalıştım.Benimkiler ortaokul o yüzden beni anladılar okul öncesi öğretmeni olsam herhalde ilk toplantida velilerime bu şekilde aciklardim. Toplu hediye olayını hiç sevmem herkes istediğini alsın , ya da yapsın işte . Doğru olanı yapmışsınız ama yerinizde olsam açıklama yapar öyle çıkardım gruptan en azından mecburiyetten katılan bir kaç veli daha varsa onlara da örnek olsun diye .Öğretmen doğum günümü hep beraber kutlayacağız diyene kadar velinin iş guzarligi diyecektim ama değil.Cimere şikayet etseniz de bir karşılığı olmaz tahminimce çünkü okul dışında ve isteğe bağlı görünüyor sizin katilmamayi secmenizle .Okul idaresini bilgilendirebilirsiniz ama

Biz küçükken de bu tip annesi sürekli öğretmenle görüşen öğrencilere öğretmenler hep kıyak geçerdi. Ne kötü bir şey . Toptan yasaklama gelmeli. Öğretmenler gününde de hediye kabulu yasak olmalı. Hangi mesleğe yapılıyor bu. Ne saçma şey

Yalakalık değil bence çünkü o yasta yalakalık karşılığında ne alacak ki , herşeyi gösteriş olmuş bir velinin ya da birkaç velinin başkalarıyla yarışma sevdası. Öğretmenim öğrenciler doğum günümü sorduklarinda gönül rahatlığı ile söylüyorum çünkü o tarihte okul yok ,olsa da bilirler ki pahalı hediye istemem en pahalı hediye zaman harcanarak yapılır mantığıni öğrettim onlara, verdiğiniz parayı geri kazanırsınız ama bana ayırdığınız o zaman hiç geri gelmez diyerek somutlastirmaya çalıştım.Benimkiler ortaokul o yüzden beni anladılar okul öncesi öğretmeni olsam herhalde ilk toplantida velilerime bu şekilde aciklardim. Toplu hediye olayını hiç sevmem herkes istediğini alsın , ya da yapsın işte . Doğru olanı yapmışsınız ama yerinizde olsam açıklama yapar öyle çıkardım gruptan en azından mecburiyetten katılan bir kaç veli daha varsa onlara da örnek olsun diye .Öğretmen doğum günümü hep beraber kutlayacağız diyene kadar velinin iş guzarligi diyecektim ama değil.Cimere şikayet etseniz de bir karşılığı olmaz tahminimce çünkü okul dışında ve isteğe bağlı görünüyor sizin katilmamayi secmenizle .Okul idaresini bilgilendirebilirsiniz ama
Ben öğretmen değilim ama birileri benim için toplansa o haftasonunu bana supriz yapmak için ayırsa sanirim dünyalar benim olurdu . Bu kadarı artık ilgi arsızlığı. Herkes ilgiyi sever ama ben kendiliğinden zorunda birakilmadan ya da karşımdakinin kendiliğinden hatırladığı bir ilgiyi tercih ederim . Netice olarak öğretmen hic samimi değil. Samimi olmayan öğretmen ile özellikle bu dönemde okul öncesinde anlasmam çok zor. Çünkü ortaokul ilkokul değil bu çok küçükler henüz. Çocuğumun ogretmenini benimde sevmem gerekiyor . En azından ilkokula kadar . Size de çok saygı duydum. Umarım sizin gibi öğretmenler daha da çoğalır.

Biz küçükken de bu tip annesi sürekli öğretmenle görüşen öğrencilere öğretmenler hep kıyak geçerdi. Ne kötü bir şey . Toptan yasaklama gelmeli. Öğretmenler gününde de hediye kabulu yasak olmalı. Hangi mesleğe yapılıyor bu. Ne saçma şey
Instagramda zaten hep o kişinin kızını patlasiyor. 1000 tl yapalım diyen kadının kızı. Zaten farkındayım birçok şeyin. Başkası olsa bunlara bile ses çıkarır. Ama bu kadarı artık fazla. Bugün toplanacaklar ne olacak merak da ediyorum . Duyarım:)

Bi ara olay olan sınıf anneliği hala devam ediyor galiba? Ben yasaklandı diye düşünmüştüm çünkü. Kuzenimde öğretmen oda sürekli sınıf annesi şunu yaptı, sınıf annesi şunu getirdi diye anlatiyor. Onada sormuştum niye hala var sınıf annesi diye, diğer anneler biz istiyoruz bize çok faydası oluyor demiş ve hala devam ediyor.
İstemiyorsam ne hediyeye ne faaliyete katılırım
Hele öğretmenin doğum gününden banane ayol, varsa eşi yada sevgilsi kutlasın ben niye öğretmeni yemeğe getirip üzerine hediye alıyorum doğumgünü diye. Öğretmenler günü olsa başka.
Öğretmen bana doğumgünümde hediye almadıysa bendd ona almam bukadar basit

Yeri geliyor yakın arkadaşımıza aileden birine 500 tl ye hediye almıyoruz siz 500 demişsiniz o bile fazla bence ki bir de 1000 tl ye çıkarmışlar. Öğretmenin doğum gününe o parayı harcayacağıma dışarda ailemle yer içer vakit geçiririm. Ne lüzumsuz insanlar var 🤦🏻‍♀️

Bi ara olay olan sınıf anneliği hala devam ediyor galiba? Ben yasaklandı diye düşünmüştüm çünkü. Kuzenimde öğretmen oda sürekli sınıf annesi şunu yaptı, sınıf annesi şunu getirdi diye anlatiyor. Onada sormuştum niye hala var sınıf annesi diye, diğer anneler biz istiyoruz bize çok faydası oluyor demiş ve hala devam ediyor.
İstemiyorsam ne hediyeye ne faaliyete katılırım
Hele öğretmenin doğum gününden banane ayol, varsa eşi yada sevgilsi kutlasın ben niye öğretmeni yemeğe getirip üzerine hediye alıyorum doğumgünü diye. Öğretmenler günü olsa başka.
Öğretmen bana doğumgünümde hediye almadıysa bendd ona almam bukadar basit
Birak hediyeyi benimkini görmesine rağmen kutlamadı:)

Ayni organizasyonu gecen sene kizimin kresinde ogretmenler gunu icin yapmistik. Gram dokunmamisti bana. Zira kizimin ogretmeni oyle guzel bir öğretmendi ki cicek gibi buyuttu kizimi. Suan baska bir okulda baska bir ogretmenle ama hala bir seye heycan veya istek duydugunda xx ogretmenime de soyle veya paylas diyor. Ve bu sene ogretmenler gununde baska ogretmenle olmasina ragmen. Eski ogretmenine de hediye yollamak istedi yolladik.
Demek ki siz ogretmeni sevmemissiniz icinizden gelmemiş. O halde yapmayin. Zorla degil. Zaten donem bitiyor. Seneyede gitmeyecekmissiniz oraya.

Sizin çocuğunuz kac yaşında? Bizim okulda da ödev sistemi çok fazla . Bak haftaya okul bitecek yine 3 sayfa ödev gönderilmiş. Çocuğunuz sevmiyorsa neden zorluyor ki zorlanmamasi lazım.
Ya özel okullar gercekten insani sömürüyor. Ben yabancı dili küçük yaşta gelişsin diye gönderdim inan. Ama bu gecen yıl da diğer okulunda böyleydi. Çocuk dışında istekler başlayınca bana geliyorlar . Gecen seneki okulu 23 nisan için balona kadar bize aldırıyordu. Bana da hep böyle yerler denk geliyor gercekten olacak os değil.
Sonuç olarak kolejler orta hallinjn göndereceği bir yer değil.Oraya verdiğimiz para bizi sarsmak belki ama sonrası para çok olmadığı için düşündürüyor. Ayrica her özel okul da iyi degil . İyileri zenginlerin gittigi . Baya jet sosyete .
5.5 yaşında. Bu sene de erken doğum diye anaokuluna göndermeyi düşünüyoruz. Ben de aynı şekilde ingilizce için gönderdim hep koleje. Yoksa evdeyim yarım gün de gidebilirdi.
İngilizceyi evet gerçekten güzel öğreniyor ama özel dersle devam ederiz artık. Parasını geçtim çocuk etkinlik ve ödev yüzünden küçücük yaşta okuldan sıkıldı. Bu çocuklar oyun çağında neyin yarışını veriyoruz anlamadım. Garip olan diğer veliler bu durumdan memnun. Bu kadar yük liseye gelmeden hepsinde depresyon ve bıkkınlık olarak geri dönecek gibime geliyor. Sokakta sabahtan akşama kadar oynayan çocuklar benimkinden daha mutlu.

Herkese merhaba . Benim kızım anaokulu öncesi eğitimde. Yani daha 4 yas grubunda .Ben kizimi buraya ikinci dönemden itibaren yazdırdım. Yaklaşık 4 aydır kizim bu okula gidiyor ve bu süreç içinde sınıf anneleri ile ilişkimiz '' Merhaba " dışına çıkmamıştır. Bende onlar mesafeli olduğu ocon bende o şekilde davrandım. Derken sınıf öğretmenin doğum günü zamanı geldi . Öğretmenleri daha doğum günü gelmeden bir hafta oncesinden çocuklara doğum günün haftaya olduğunu söylemiş. Kizim gecennjafta başı onu okuldan aldığımda bana söyledi. İyi dedim bende iyiki doğmuş. Çünkü biz ailecek doğum günlerini coşkulu bir şekilde kutlayan insanlar değiliz. Kızımın doğum gününü bile organizasyon şirketleri falan ayarlamam kendi ailemiz içinde yapariz . Ya da hep beraber tatile gideriz. Herneyse kızımın böyle söylemesi beni hafif sinirlendirmedi değil. Sonucta neden reklam yapıyorsun. Derdin nedir ?
Birkaç gün sonra da o eğitim kurumunda öğretmen olan bir çocuğun annesi vatsap grup açtı.l ve öğretmenin doğum günü olduğunu birseyler yapalım toplasalim falan dedi. Hediye de ortak olacak . Yani hem bir yerde toplanılacak bu yer cocuk oyun yeri olacak. Hem orda pasta kesilecek . Hem herkes yemek ya da kahvaltı edecek Hem de ogretmene hediye alınacak ortak. Yani bu nedir arkadaşlar öğretmenler günü olsa yine bi derece anlarım ki onda bile bu kadar abartiya gerek yok öğretmenin doğum gününden bize ne ? Ha kutlarız sözlü olarak ya da kim ne yapmak istiyorsa onu yapar . Bunu söyleyen kişinin öğretmen olması ve tüm senenin emeklerinin karşılığı olarak bu durumu söylemesi ayrıca sinir bozucu . Burası zaten para verilen bir okul ayriyeten neyin karşılığı? Hepsi bi arada olunca herkes 500 er tl versin boyner çeki alınsın dedim . 4000 tl falan oluyordu. Ha toplanma pasta yer parası da olmazsa daha fazla olurdu tabi .Ama bunlar hepsi olsun istiyor . E götüreceğimiz o mekanda kişi başı 1000 tl den aşağı patlamaz bize . Kabul etmediler 500 azmış 1000 tl olunmuş. Ekstradan da pasta mekan cocek falan .Ben zaten çocuğumu oraya seneye vermicem. Kaldı ki konu para da değil biz ne yapıyoruz ki böyle düğün mü? Neyse fazla uzatmayım ben gruptan çıktım. Gitmeyecem de . Akşamına cocugu almaya gittim. Öğretmenleri 3 gün sonda toplasicaz doğum günümü kutlicaz demis . Bütün arkadaşlarım gidecek bende gidecem dedi . Bütün kan beynime sıçradı. Bunlar nasıl eğitimci?
8 hin tl lik ogrertmene doğum günü hediyesi mi olur ? Sadece onunla da bitmiyor üstelik. Çocuklara empoze edilen şeye bak . Siz ne diyorsunuz?
Vay anasini o ogretmen olmak istedim🤣🤣

Ben olsam ben de hediye almam, gitmem de. Bu veliler yagcilikta dunya markasi. Siz yine de cocugunuzun gonlunu yapmak icin onun istedigi bir yere goturun bence sinema, oyun alani vs gibi. Bos verin en dogrusunu yapmissiniz

aynı modelden bir öğretmen arkadaşım var .Doğum gününü bir ay öncesinden duyurmaya başlıyor. İnanılmaz avam görünüyor ya , cidden bir insan kendini bu kadar nasıl düşürebilir.
Bu arada beni Ağustosta doğurup da veli hediyesinden mahrum bırakan anama ayrıca kırıldım :)

Bir de bizim okul da ultra zenginlerin olduğu bir okul değil. Normal standart kolej. Anne babalar genelde memur ve eminimki bir çoğu yokluktan gelmiştir, kendi emekleriyle bir yerlere gelen insanların bu kadar çocukları ilgi ve maddiyata boğması, küçük yaşta çocukları kibirle doldurmaları bana çok tuhaf geliyor.
Çok çok paran vardır, torunlarının bile hayatları garantidir anlarım. Sen memursun çocuğu bu kadar markaya boğmak neden yani. Öğretmene neyin yalakalığını yapıyorsun, çevreye neyi ıspatlıyorsun? Ben asla anlamlandıramıyorum.

Bir de bizim okul da ultra zenginlerin olduğu bir okul değil. Normal standart kolej. Anne babalar genelde memur ve eminimki bir çoğu yokluktan gelmiştir, kendi emekleriyle bir yerlere gelen insanların bu kadar çocukları ilgi ve maddiyata boğması, küçük yaşta çocukları kibirle doldurmaları bana çok tuhaf geliyor.
Çok çok paran vardır, torunlarının bile hayatları garantidir anlarım. Sen memursun çocuğu bu kadar markaya boğmak neden yani. Öğretmene neyin yalakalığını yapıyorsun, çevreye neyi ıspatlıyorsun? Ben asla anlamlandıramıyorum.
Cok iyi anlamışsıniz. Her özel okul mükemmel degil. Çoğu sömürüyor gercekten . Biraz durumu kurtaran çocuğunu hemen özel okula yazdırıyor. Bu yüzden heryer ozel okul kaynıyor. Halbuki orta halleden daha üst sosyete çocuğunu gönderebilir koleje . Sen o kolejin parasini karsilasan bile manevi ağırlığını bileğinin hakkıyla bir yere gelen veli kaldıramıyor. Sinirleri bozuluyor yapilanlara. Ama jet sosyete zayen çoğu kolay yoldan zengin oldukları için koymuyor böyle seyler onlara

Vay be benim çok çok sevdiğim ilk okul öğretmenim kesinlikle öğretmenler gününde hediye kabul etmeyeceğini çok istiyorsak aınıf kürüphanesine kitap alabileceğimizi söylemişti. O dönemde bile toplanıp öğretmene bilezik alan okullar vardı tabi ki. Tamam öğretmenlerin hakkı ödenmez ama buda onların yaptığı iş yani sonuçta hayır için bunu yapmıyorlar ki. Benim çocuğumun doğum gününde de okul hediye alsın çocuğuma o zaman

X