Yalakalık değil bence çünkü o yasta yalakalık karşılığında ne alacak ki , herşeyi gösteriş olmuş bir velinin ya da birkaç velinin başkalarıyla yarışma sevdası. Öğretmenim öğrenciler doğum günümü sorduklarinda gönül rahatlığı ile söylüyorum çünkü o tarihte okul yok ,olsa da bilirler ki pahalı hediye istemem en pahalı hediye zaman harcanarak yapılır mantığıni öğrettim onlara, verdiğiniz parayı geri kazanırsınız ama bana ayırdığınız o zaman hiç geri gelmez diyerek somutlastirmaya çalıştım.Benimkiler ortaokul o yüzden beni anladılar okul öncesi öğretmeni olsam herhalde ilk toplantida velilerime bu şekilde aciklardim. Toplu hediye olayını hiç sevmem herkes istediğini alsın , ya da yapsın işte . Doğru olanı yapmışsınız ama yerinizde olsam açıklama yapar öyle çıkardım gruptan en azından mecburiyetten katılan bir kaç veli daha varsa onlara da örnek olsun diye .Öğretmen doğum günümü hep beraber kutlayacağız diyene kadar velinin iş guzarligi diyecektim ama değil.Cimere şikayet etseniz de bir karşılığı olmaz tahminimce çünkü okul dışında ve isteğe bağlı görünüyor sizin katilmamayi secmenizle .Okul idaresini bilgilendirebilirsiniz ama