Ögretmene Doğum Günü Hediyesi Sorunu

Tek olunca konuşmak çok anlamsız oluyor . Çünkü herkes çok meraklı gitmeye .Sene ortası böyle birsey olsaydı ben yine katilmazdim. Başta acabam vardı ama öğretmenin doğum gününe gitmedi diye çok travma yaşamaz bubkadar abartmanin anlamı yok diye dusunuyirum .Sene ortasında olsaydı yine gruptan çıkar yeri geldiğinde mutlaka fikrimi söylerdim . Bu bir toplantı olabilir ya da birebir görüşmelerde. Özellikle gidip müdüre sikayet etmezdim . Daha önce böyle birsey başka okulda başıma geldi . Sivrilen ben oldum arkadan konuşanların hiçbiri yanımda olmadi .
Herkes kutlamaya meraklı değil ama sürü psikolojisi ile kabul ediyor yada kendileri ve çocuğuna karşı dışlanma olmasın diye katılıyor
çok şükür denk gelmedi bize öyle öğretmenler ama çevremizdeki kişilerden duyuyorum

Herkes kutlamaya meraklı değil ama sürü psikolojisi ile kabul ediyor yada kendileri ve çocuğuna karşı dışlanma olmasın diye katılıyor
çok şükür denk gelmedi bize öyle öğretmenler ama çevremizdeki kişilerden duyuyorum
İşte bende bunu anlamıyorum. Öğretmenin doğum gününe gitmedi diye cocuk neden dislansinki .daha 4 yaşında. Liseye gitse tamam. Bu yüzden gönderene veli var zaten . Ama gerçekten insan nr yapacağını şaşırıyor. Hele gene ortada cocuk olunca .Düşünün ki buraya konu actim .

İşte bende bunu anlamıyorum. Öğretmenin doğum gününe gitmedi diye cocuk neden dislansinki .daha 4 yaşında. Liseye gitse tamam. Bu yüzden gönderene veli var zaten . Ama gerçekten insan nr yapacağını şaşırıyor. Hele gene ortada cocuk olunca .Düşünün ki buraya konu actim .
Ortaokul ve Lise deki öğrenciye öğretmenin doğum gününü bu şekilde kutlamak imkansız zaten onlar için işini yapıp parasını alan görevli oluyor ilkokul dönemi oluyor bu tarz olaylar ki yine öğrencinin umurunda değil sorsan hatırlamaz
çok şanslı hissediyorum bu konuları okudukca çocuklarımın öğretmenleri hep işini iyi yapan kişiler oldu inşallah bundan sonrada öyle devam eder

Ailede çok sınıf öğretmeni var bizim. Kadın olanlardan biri çocukların ona hastayken getirdiği çayı durumunda paylaşır velinin ona yaptığı pastayı aldığı hediyeyi her şeyi. Doğum gününde hediyeler alınır veli nerden biliyorsa öğretmenler gününde ayrı şovlar bi sürü saçmalık. E kendi buna çanak tuttuğundan diğer çocuklar da ısrar edip istiyordur velilerinden. Bu kişi yakın akrabam. Ama zaten dışı süslü içi bomboş bi kadın. Şaşırmıyorum yani böyle durumlara çok yakından tanık olduğumdan. Kendini dünyanın en iyi en başarılı öğretmeni olarak lanse eder ve bunların da emeklerinin karşılığı olduğunu reklam eder paylaşır vs. Halbuki ailedeki çoğu öğretmen bilgi birikim olarak bence ben de dahil ondan çok üstünüzdür.ama o çocuklara makas tuttursa paylaşır. Bakın ne kadar muhteşem şeyler yapıyorum diye.Velhasıl var böyle reklamı seven tipler. Ben he he deyip geçiyorum artık

Hiç bir özel gün abartılı kutlanmasin artık gına geldi ogretmenekr gününde her çocuk basit daldan kopardığı çiçeği yazdığı notu versin öğretmene. mezuniyet toenekri aşırı gereksiz zaten. Öğretmenin doğum gününü kutlamak da aşırı saçma. Eğitim gitgide pasta kutlama balon döngüsüne giriyor eskiden her şey daha doğal ve güzeldi

Valla ne yalan diyeyim bu ogretmene whatsaptan guzelce kendi digum gununu duyuruo ,kutlama yaptirip hediye beklemeye utanmiyor musun zaten oarasiyla o okulda okutuyorum o cocugu der gecerdim .
Zaten okullar kaoaniyor seneyede gondermeyecekmissiniz .

Giderseniz de hediyeye katilmayin. Çocuğunuz ortamdan kopmasın derseniz.

Gecen bizim grupta da yıl sonu için çiçek alınacaktı. Mahalledeki çiçekçi den alınacakti. Orası da öyle kazık ki. Bahçe marketten alalım dedim. Ben de geç geldim. Gruplaşmalar baya olmuş. Çalıştığım için de çoğu zaman çocuğu ben almıyorum.
Neyse bir kaç kişi bisiler dedi. Ben de para mesele değil yine aynı parayı toplarız ama çiçek artı hediye çeki olur diye önerdim. Veya çiçek artı cikolota olabilirdi. Mavi orkide orda varmış ordan almak istemişler.
Bu da mesele değil. Çoğunluğa yine uyarım. Ama ben bu şekilde fikrimi belirtince biri ordan dedi ki ya verdiğiniz para çok geliyor gözünüze ya da fiyatlardan haberiniz yok.
Cevap vermedim. Hediyeye katılma şıkkıni işaretlemistim onu da geri aldim. Sene sonu kendime göre ayrı hediye alırım dedim.
Şu veli gruplarina çok ayar oluyorum oldum olası. Bir kaç veli gruplasip baski yapıyorlar resmen

Eski oturduğum yer maddi olarak daha zor durumda olan ailelerin olduğu bir yerdi. Biz albüm almayacaktik. Geçen iki yıl almıştım çünkü sınıf albümü. Ve okul değiştirecekti falan neyse.
Almayacağım dediğim halde eve gondermisler albümleri. Bakın beğenmezseniz geri getirirsiniz diye. Bu da bir baskı cesiti. O çocuk ne hissedecek. O anne ne hissedecek. Kaç yıl önce 50 tlydi. Az bir para da değildi. Öğretmenden dolayı değil biliyorum müdürü oranın biraz bu tarz bir mudurdu. Odasını görseniz son derece şık bir sürü dolap yaptırmıştı. Bunları bu şekilde anlaştığı yerlere yaptırıyor diye düşünüyorum. Neyse müdürle ilgili ön görüm bir tarafa yapılan çok yanlıştı.
Ben de cimere yazdım. Tekrar yapmasın en azından diye. Ben böyle şeylerden etkilenmem..çocuğuma da cevabını veririm. Ama o mahallede benim çocukluğum geçti. Ve o hissedilen ezikliği utangacligi öyle iyi biliyorum ki. Diğer çocuklar adına cimere yazmıştım.

Herkese merhaba . Benim kızım anaokulu öncesi eğitimde. Yani daha 4 yas grubunda .Ben kizimi buraya ikinci dönemden itibaren yazdırdım. Yaklaşık 4 aydır kizim bu okula gidiyor ve bu süreç içinde sınıf anneleri ile ilişkimiz '' Merhaba " dışına çıkmamıştır. Bende onlar mesafeli olduğu ocon bende o şekilde davrandım. Derken sınıf öğretmenin doğum günü zamanı geldi . Öğretmenleri daha doğum günü gelmeden bir hafta oncesinden çocuklara doğum günün haftaya olduğunu söylemiş. Kizim gecennjafta başı onu okuldan aldığımda bana söyledi. İyi dedim bende iyiki doğmuş. Çünkü biz ailecek doğum günlerini coşkulu bir şekilde kutlayan insanlar değiliz. Kızımın doğum gününü bile organizasyon şirketleri falan ayarlamam kendi ailemiz içinde yapariz . Ya da hep beraber tatile gideriz. Herneyse kızımın böyle söylemesi beni hafif sinirlendirmedi değil. Sonucta neden reklam yapıyorsun. Derdin nedir ?
Birkaç gün sonra da o eğitim kurumunda öğretmen olan bir çocuğun annesi vatsap grup açtı.l ve öğretmenin doğum günü olduğunu birseyler yapalım toplasalim falan dedi. Hediye de ortak olacak . Yani hem bir yerde toplanılacak bu yer cocuk oyun yeri olacak. Hem orda pasta kesilecek . Hem herkes yemek ya da kahvaltı edecek Hem de ogretmene hediye alınacak ortak. Yani bu nedir arkadaşlar öğretmenler günü olsa yine bi derece anlarım ki onda bile bu kadar abartiya gerek yok öğretmenin doğum gününden bize ne ? Ha kutlarız sözlü olarak ya da kim ne yapmak istiyorsa onu yapar . Bunu söyleyen kişinin öğretmen olması ve tüm senenin emeklerinin karşılığı olarak bu durumu söylemesi ayrıca sinir bozucu . Burası zaten para verilen bir okul ayriyeten neyin karşılığı? Hepsi bi arada olunca herkes 500 er tl versin boyner çeki alınsın dedim . 4000 tl falan oluyordu. Ha toplanma pasta yer parası da olmazsa daha fazla olurdu tabi .Ama bunlar hepsi olsun istiyor . E götüreceğimiz o mekanda kişi başı 1000 tl den aşağı patlamaz bize . Kabul etmediler 500 azmış 1000 tl olunmuş. Ekstradan da pasta mekan cocek falan .Ben zaten çocuğumu oraya seneye vermicem. Kaldı ki konu para da değil biz ne yapıyoruz ki böyle düğün mü? Neyse fazla uzatmayım ben gruptan çıktım. Gitmeyecem de . Akşamına cocugu almaya gittim. Öğretmenleri 3 gün sonda toplasicaz doğum günümü kutlicaz demis . Bütün arkadaşlarım gidecek bende gidecem dedi . Bütün kan beynime sıçradı. Bunlar nasıl eğitimci?
8 hin tl lik ogrertmene doğum günü hediyesi mi olur ? Sadece onunla da bitmiyor üstelik. Çocuklara empoze edilen şeye bak . Siz ne diyorsunuz?
Evlilik yıldönümünü falan da kutlayın bari. İnsanlar çıldırmış iyice. Şikayet edilemiyor mu bu durum?

Valla bıktım artık şu velilerin saçmalıklarından. Bu sene benim kızın sınıfı da o kadar saçmaladi o kadar para toplanıp durdu ki sırf kızım duyuyor üzülmesin diye zoraki katıldım. Geçen gün yine veda sürprizi yapalım diye grup açmışlar hiç fikirleri planları bitmiyor. Ben de ev hanimiyim ama hiç boş vaktim yok. Benden bu kadar artık beni dahil etmeyin etkinliklerinize dedim çıktım. Ben öğrenciyken sadece öğretmenler günü kullanırdı sadece kalem alıp gittiğim günleri biliyorum. Her şeyin suyunu çıkarmada 1 numarayız.

Evinde kullanıyor
Yazıcıyı ,projektoru vs goturemezsınde
Laptop bayada kısısel eşya
laptopa yapacak bişey yok maalesef
laptop gerçekten lazımsa ki günümüzde mutlaka lazımdır
okul bi şekilde alıp (velilerden para toplanması veya başka yöntemlerle) öğretmene vermek zorunda kalıyordur
çünkü öğretmen benim laptopum yok maaş ucu ucuna geçinmeye yetiyor cebimden alamıyorum dese ne diyecekler
herkesin kolayca alabileceği kadar ucuz da değil sonuçta :KK53:

İşte sinirlenme sebebim bu biz kendimize bunu yapmıyoruz. Ne oluyoruz yani . Bazı öğretmenler gercekten dünyayı kurtardiklaroni düşünüyorlar ve gercekten cok egolu oluyorlar . Her öğretmen için söylemiyorum öğretmenlere saygım sonsuz ama bu kadarda meslek kirletilmez yani . Cirkeflesince de pek birsey olmuyor . Sen fakir olup çıkıyorsun onlarin gözünde:)
++
gerçekten bazı öğretmenler yaptıkları şeyin sadece iş olduğunu ve karşılığında zaten maaş aldıklarını unutuyorlar
kutsal meslek lafını çok yanlış anlamış bazıları

halbuki mesela çöpçüler bu yaz sıcağında 1 hafta çalışmasa şehirler kokudan geçilmez
elektrik dağıtımıyla ilgilenenler 1 hafta boyunca çalışmasalar hayatımız mahvolur
doktoru polisi söylemiyorum bile
bu ülkedeki her meslek topluma katkı sağlar
ama öğretmenler dışında hiçbir meslek grubu kendini bu kadar yüksekte görmüyor (bazıları)
bu lafı tam da o model olan öğretmenler için söylüyorum
sizinki gibiler mesela

Of bütün okul öncesi, anaokulu, sınıf öğretmenleri böyle mi yaa. Bu ne görgüsüzlük. Emek veriyormuş. Hadi sınıf öğretmeni neyse diyeyim de sanki okul öncesi, anaokulu meslek edindiriyor, geleceğe hazırlıyor karşılığında da 5 kuruş para almıyor 😂 el işi kağıdıyla kuş yaptırdı, oyun oynattı aman ne büyük marifet. Çocuğun tuvaleti gelse yanına bile yaklaşmaz. Eminim ki yardımcı ablaların daha çok emekleri vardır. Veliler de ayrı işgüzar. Altın alanları var bunların yaa. Bence direkt şikayet edin kuruma. Çocuk zaten okul öncesi. Dönem de bitti. Aaa mesaj atmışlar birden tatil yapmışlar deyip geçin. Böyle tipler yüz verdikçe astar istiyor. Ne aç gözlülüktür Yarabbi. Dışarda asgari ücreti bile kabul edebilecek, mesleğini yapmak isteyen bi dünya insan var. Bunlar da utanmasalar evlerini yıktırıp baştan yaptıracaklar. Bu arada en kızdığım da emeklerinin karşılığı muhabbeti. Sınıfın kamera görüntülerini isteseniz anlarsınız ne olduğunu. Her işi yardımcı ablalara yığarlar kendileri ellerinde telefon çay kahve keyif yaparlar sene sonu emek derler 😅😅

Ben de ciddi ciddi seneye devlete yollamayı düşünüyorum. Daha kayıt yapmadık o yüzden bakalım nasıl olacak. Bizde öğretmenin böyle garip beklentileri yok fakat okul benim oğlanı bıktırdı. Zaten zorla yolluyorum her sabah bir de her ay bir dans, şarkı öğretmemizi kostüm filan almamızı söylüyorlar. Yok anam yapmıyor. Sevmiyor dans etmeyi şarkı söylemeyi filan. Arada bizi çağırıyorlar çocuk neler öğrenmiş bir de öyle gösteri yaptırıyorlar. Ama nasıl sıkılıyor yaparken anlatamam. Bir de bakın ne kadar ileri gitmiş diyorlar diğer veliler gururlu. Neye hazırlıyorlar bu kadar anlamadım. Bir de her hafta sayfalarca ödev. Halbuki bu yaşta tek derdi oyun oynamak çocukların.

Ben de ciddi ciddi seneye devlete yollamayı düşünüyorum. Daha kayıt yapmadık o yüzden bakalım nasıl olacak. Bizde öğretmenin böyle garip beklentileri yok fakat okul benim oğlanı bıktırdı. Zaten zorla yolluyorum her sabah bir de her ay bir dans, şarkı öğretmemizi kostüm filan almamızı söylüyorlar. Yok anam yapmıyor. Sevmiyor dans etmeyi şarkı söylemeyi filan. Arada bizi çağırıyorlar çocuk neler öğrenmiş bir de öyle gösteri yaptırıyorlar. Ama nasıl sıkılıyor yaparken anlatamam. Bir de bakın ne kadar ileri gitmiş diyorlar diğer veliler gururlu. Neye hazırlıyorlar bu kadar anlamadım. Bir de her hafta sayfalarca ödev. Halbuki bu yaşta tek derdi oyun oynamak çocukların.
Sizin çocuğunuz kac yaşında? Bizim okulda da ödev sistemi çok fazla . Bak haftaya okul bitecek yine 3 sayfa ödev gönderilmiş. Çocuğunuz sevmiyorsa neden zorluyor ki zorlanmamasi lazım.
Ya özel okullar gercekten insani sömürüyor. Ben yabancı dili küçük yaşta gelişsin diye gönderdim inan. Ama bu gecen yıl da diğer okulunda böyleydi. Çocuk dışında istekler başlayınca bana geliyorlar . Gecen seneki okulu 23 nisan için balona kadar bize aldırıyordu. Bana da hep böyle yerler denk geliyor gercekten olacak os değil.
Sonuç olarak kolejler orta hallinjn göndereceği bir yer değil.Oraya verdiğimiz para bizi sarsmak belki ama sonrası para çok olmadığı için düşündürüyor. Ayrica her özel okul da iyi degil . İyileri zenginlerin gittigi . Baya jet sosyete .

Of bütün okul öncesi, anaokulu, sınıf öğretmenleri böyle mi yaa. Bu ne görgüsüzlük. Emek veriyormuş. Hadi sınıf öğretmeni neyse diyeyim de sanki okul öncesi, anaokulu meslek edindiriyor, geleceğe hazırlıyor karşılığında da 5 kuruş para almıyor 😂 el işi kağıdıyla kuş yaptırdı, oyun oynattı aman ne büyük marifet. Çocuğun tuvaleti gelse yanına bile yaklaşmaz. Eminim ki yardımcı ablaların daha çok emekleri vardır. Veliler de ayrı işgüzar. Altın alanları var bunların yaa. Bence direkt şikayet edin kuruma. Çocuk zaten okul öncesi. Dönem de bitti. Aaa mesaj atmışlar birden tatil yapmışlar deyip geçin. Böyle tipler yüz verdikçe astar istiyor. Ne aç gözlülüktür Yarabbi. Dışarda asgari ücreti bile kabul edebilecek, mesleğini yapmak isteyen bi dünya insan var. Bunlar da utanmasalar evlerini yıktırıp baştan yaptıracaklar. Bu arada en kızdığım da emeklerinin karşılığı muhabbeti. Sınıfın kamera görüntülerini isteseniz anlarsınız ne olduğunu. Her işi yardımcı ablalara yığarlar kendileri ellerinde telefon çay kahve keyif yaparlar sene sonu emek derler 😅😅
Emek olayına sinirlenmem ayrı bir olay zaten . Sanki her ay verilmiyormis gibi. Söyleyenin öğretmen olması da çok ilginç. Bende anlamıyorum ki sanki çocuğa üni kazandırdı. Neyin abartılmasi bu ? Neden millet olarak herseyi uc noktada yaşıyoruz? Yani yalakalık bu kadarda belli edilmez ki ?

Valla bıktım artık şu velilerin saçmalıklarından. Bu sene benim kızın sınıfı da o kadar saçmaladi o kadar para toplanıp durdu ki sırf kızım duyuyor üzülmesin diye zoraki katıldım. Geçen gün yine veda sürprizi yapalım diye grup açmışlar hiç fikirleri planları bitmiyor. Ben de ev hanimiyim ama hiç boş vaktim yok. Benden bu kadar artık beni dahil etmeyin etkinliklerinize dedim çıktım. Ben öğrenciyken sadece öğretmenler günü kullanırdı sadece kalem alıp gittiğim günleri biliyorum. Her şeyin suyunu çıkarmada 1 numarayız.
Al bendende o kadar

X