öğretmen olma hayalim :(

konum uzun olacak baştan söyleyim

ben 30 yaşındayım, senelerdir içimde olan ve hatırladıkça demeyeceğim çünkü hiç aklımdan çıkmayan ve bu yüzden bana acı veren bir derdim var .

ingilizce öğretmeni olmak istiyorum.

lisede yabancı dil çıkışlıyım fakat üniversitede başka bir dilden tercih yaptım ( yaptım işte yanlış yönlendirme cahillik işte neyse ) ama hiç mutlu olmadım

bu zamana kadar aklın nerdeydi derseniz işte evlendim çocuk oldu falan önceliği bunlara verdin demeyin işte öle gelişti ne yapayım

sonra kpss denemelerım oldu zaten cıftlı yıllarda bılıyorsunuz

ya benım okudugum bolumde alım cok az hatta bazen 0 kadro oluyor yok yanı

duz memurluk ıcın ugrastım olmayacagını anladım cunku 90 alacak kapasıtem de yok

ama ingilizce öğretmenlirinin kpss ataması kolay oluyor diye düşünüyorum

yani içimdeki boşlugu doldurmaya calıstım ama artık bastırılamaz hale geldım

yasım gecıyor ...

ben bu sene ygs ye gırmeye kadar verdım

yasadıgım sehırde unıversıte kazanmam gerekır baska yere gıdemem

şuan çalışıyorum 6 yasında cocugum var

yasantım su sekılde;

iş yerim evime uzak anneme yakın

cocuguma annem bakıyor, dolayıısyla coocuk annmede oldugundan ben de annemde kalıyorum eşim evde kalıyor
hafta sonu calısmıyorum

pazar günü aksamdan cocugumla hazırlanıp anneme gelıyorum arada sali ve persembe gunlerı kendı evıme gıdıyorum (bazen bır sey oluyor gıdemedıgım de oluyor ) cuma iş çıkısı cocugu da alıp yıne kendı evıme gıdıyorum tabı basta dedıgım gıbı pazar aksamı toplanıp yıne anneme cunku ertesı gun ıs okul var

cocugum krese gıdıyor ıkı senedır ben de ıkı senedır calısıyorum krese annemden gıdıyor servısle

işimden bahsedersem;

9-4 çalışıyorum hafta sonu yok ofisteyim işim agır degıl ( hatta gecmıs konum bıle var ben ofıste bos bos oturuyorum dıye) bazı gunler hıc bıse yapmadıgım da oluyor

onun dısında cocukla ılgılı bırsey bır hastalık işim falan olsa izin almam sorun olmuyor

1500 tl maas alıyorum

iş yeri anneme yakın olması da çok iyi benim için

öle ahım şahım maaşlı degil ama şimdilik idare ediyorum sartları guzel ve bana uyuyor

yaşadıgım sehırde üniversitede hem de ingilizce öğretmenlik bölümünde benim tanıdıgım bir hocam var, onu aradım konustum hatta basta cekındım hanı sen sankı kazandın da mı konsuyorsun der mı acaba dıye ?

benı de cok severdı kendısı cok olumlu guzel konustu neden olmasın dedı

ben bırde sızlere sormak ıstedım

esımle de cekınerek konuyu actım , çok düşündüm çok arastırdım baska hıc bır yolu yok ( acıkogretım olsa ne yapıp edıp okurum ama yok ) ben dedım böle böle sınava gırmek ıstıyorum eger kazanırsam da işi bırakıp 4 sene okuyacagım

eşim çok da desteklememekle birlikte kabul etti

ama bana bir laf etti ki korkmadım da değil , '' sen bu işlerle uğraşırken ( kpss, açıköğretim , okul bir sürü ) özelde de bir yere gelme kendini geliştirme şansını yitireceksin ( kendisi bu işten cıkıp maaşı daha iyi bir yere gitmemi istiyor bunu yapabileceğimi düşünüyor ama ben kendime guvenmıyorum iş bulamam gibi geliyor ) ve yaşında geçecek en sonunda elinde hiçbir şey kalmayacak '' dedi

böyle söyleyince de korktum

eşim ikinci cocuk istiyor ben istemiyorum ( ben hayallerimden bahsettıgım zaman dolar 3,40 oldu ülke batıyor diyor ama doların 3.40 olduğu dünyaya ikinci çocuk neden getirelim dediğimde cevap yok! )

aman işimi kaybetmeyim diyeceğim bir işim yok aldıgım para ahım şahım degıl ama şartları bana gore ıyı ıste rahat yanı mutsuz da olsam rahatım

seneye cocuk okula baslayacak bır suru ılgılenmek zorundayım

bırde ben okula gıtmek ıstıyorum bu durumda

annem babam hıc hos karsılamaz bılıyorum cevremde Eki Görüntüle 1914612

şimdi ben sizlerden akıl istiyorum ama gaz değil

yanı okumanın yaşı yok yaparsın edersın falan degıl de ben hayalcı mıyım degıl mıyım bunlar olur mu olmaz mı gibi şeyler duymak istiyorum

okumanın yaşı yok ama meslek sahıbı olmanın yası var

ben ıcımde kaldı aman okuyayım dıye degıl ogretmen olmak için okuyacagım

eşime söz verdim bu sene az kaldı zaten sınava gırecegım olmazsa seneye de tekrar gırecegım yıne olmazsa kpss açıköğretim , üniversite ne varsa hepsini bu işleri bırakacagım kitapları atacagım ve bir daha agzıma almayacagım

kısmet değilmiş diyerek kabulleneceğim:KK43:

ne dersiniz ? çok mu zor ve hayal ürünü bunlar ??
bır kere calısma saatlerınız cok uygun neden kendı evınızde kalmıyorsunuz , esınız evde sız annenızde bu cok sacma olmus....
ıkıncısı ıs aslanın agzında ıken yenısını bulmadan asla elınızdekını bırakmayın derim..
ucuncusu ıkıncı ogretım yazarsanız gunduz calısır gece derse gırersınız, böylelıkle ısı de bırakmamıs olursunuz...
son olarak bunları yapmanız olsa bıle en az 5 yıllık bır surec hadı okul bıttı desek kpss yı kazanabılır mısınız, özellere de gırmek bıraz sans ısı, ee okumakta parayla harcı-kırtasıye masrafı-ulasım vs... yanı sız bırde ısı bırakırsanız ustune cocukta var tek maaşla gecınemezsınız gıbıme gelıyor...
ama gercekten ıstıyorsanız deneyın...

Bir İngilizce öğretmeni olarak yorum yapma ihtiyacı duydum :) Eğer ki gerçekten seviyor ve istiyorsanız bu yola girin, çünkü bitirip atanmakla da kalmıyor bu iş. Okurken de çalışırken de işi eve taşıyacaksınız bunu bilmenizi isterim. Gönülden istiyorsanız eminim başarırsınız. Üniversitedeyken sınıfımızda bir ablamız vardı, yaşı 40 üstüydü. Bölümü bitirdi ve şu an Gaziantep'e atandı. Eşini ve çocuklarını ardında bırakıp gitti. Üniversitedeyken belki diğer işlerini bırakıp sunumlara hazırlandı, başarılı biriydi. Eminim bizlerden daha çok zorlanmıştır. Ben ailemle yaşıyordum rahattım ama başardı çünkü gerçekten istiyordu.

ben 30 yaşındayım, senelerdir içimde olan ve hatırladıkça demeyeceğim çünkü hiç aklımdan çıkmayan ve bu yüzden bana acı veren bir derdim var .

lisede yabancı dil çıkışlıyım fakat üniversitede başka bir dilden tercih yaptım ( yaptım işte yanlış yönlendirme cahillik işte neyse ) ama hiç mutlu olmadım

bu zamana kadar aklın nerdeydi derseniz işte evlendim çocuk oldu falan önceliği bunlara verdin demeyin işte öle gelişti ne yapayım

duz memurluk ıcın ugrastım olmayacagını anladım cunku 90 alacak kapasıtem de yok

yasım gecıyor ...

yasantım su sekılde;

cocuguma annem bakıyor, dolayıısyla coocuk annmede oldugundan ben de annemde kalıyorum eşim evde kalıyor
hafta sonu calısmıyorum

pazar günü aksamdan cocugumla hazırlanıp anneme gelıyorum arada sali ve persembe gunlerı kendı evıme gıdıyorum (bazen bır sey oluyor gıdemedıgım de oluyor ) cuma iş çıkısı cocugu da alıp yıne kendı evıme gıdıyorum tabı basta dedıgım gıbı pazar aksamı toplanıp yıne anneme cunku ertesı gun ıs okul var

cocugum krese gıdıyor ıkı senedır ben de ıkı senedır calısıyorum krese annemden gıdıyor servısle

işimden bahsedersem;

9-4 çalışıyorum hafta sonu yok ofisteyim işim agır degıl ( hatta gecmıs konum bıle var ben ofıste bos bos oturuyorum dıye) bazı gunler hıc bıse yapmadıgım da oluyor

onun dısında cocukla ılgılı bırsey bır hastalık işim falan olsa izin almam sorun olmuyor

1500 tl maas alıyorum

öle ahım şahım maaşlı degil ama şimdilik idare ediyorum sartları guzel ve bana uyuyor

yaşadıgım sehırde üniversitede hem de ingilizce öğretmenlik bölümünde benim tanıdıgım bir hocam var, onu aradım konustum hatta basta cekındım hanı sen sankı kazandın da mı konsuyorsun der mı acaba dıye ?

esımle de cekınerek konuyu actım , çok düşündüm çok arastırdım baska hıc bır yolu yok ( acıkogretım olsa ne yapıp edıp okurum ama yok ) ben dedım böle böle sınava gırmek ıstıyorum eger kazanırsam da işi bırakıp 4 sene okuyacagım

ama bana bir laf etti ki korkmadım da değil , '' sen bu işlerle uğraşırken ( kpss, açıköğretim , okul bir sürü ) özelde de bir yere gelme kendini geliştirme şansını yitireceksin ( kendisi bu işten cıkıp maaşı daha iyi bir yere gitmemi istiyor bunu yapabileceğimi düşünüyor ama ben kendime guvenmıyorum iş bulamam gibi geliyor ) ve yaşında geçecek en sonunda elinde hiçbir şey kalmayacak '' dedi

eşim ikinci cocuk istiyor ben istemiyorum ( ben hayallerimden bahsettıgım zaman dolar 3,40 oldu ülke batıyor diyor ama doların 3.40 olduğu dünyaya ikinci çocuk neden getirelim dediğimde cevap yok! )

aman işimi kaybetmeyim diyeceğim bir işim yok aldıgım para ahım şahım degıl ama şartları bana gore ıyı ıste rahat yanı mutsuz da olsam rahatım

yanı okumanın yaşı yok yaparsın edersın falan degıl de ben hayalcı mıyım degıl mıyım bunlar olur mu olmaz mı gibi şeyler duymak istiyorum

eşime söz verdim bu sene az kaldı zaten sınava gırecegım olmazsa seneye de tekrar gırecegım yıne olmazsa kpss açıköğretim , üniversite ne varsa hepsini bu işleri bırakacagım kitapları atacagım ve bir daha agzıma almayacagım

hangi bölümden mezun oldunuz?

Ben sizin yerinizde olsam bu kadar hengamenin içine girmezdim.

Öğretmenlik harika bir meslek evet, manevi olarak doyurur insanı, ama şu an şartları o kadar zor ki. Hem özel ingilizce dersleri vermeniz mümkün. Bu kadar uğraşın içine girmeden de bu isteğinizi yerine getirebilirsiniz.

Fransızca biliyormuşsunuz hem, tercümanlık, şirketlerin yazışma işleri, kitap çevirisi yapıp ek olarak ingilizce özel ders vermek hem maddi hem manevi sizi tatmin eder.

Ben şu an kara kara düşünüyorum nasıl devlete atanacağım diye. Şartlar o kadar ağır ve zor ki.

yasım gecıyor ...

yasantım su sekılde;

hafta sonu calısmıyorum

işimden bahsedersem;

1500 tl maas alıyorum

HErseyde hayir var derler ya ben bunu diyorum
Evli olarak hatta cocugunuzla annenizde kalmaniz cok yanlis ne siz evinizi nede esiniz evliligi benimsemeyecktir ileride bunu hissedersiniz bunun garantisini veriyorum size
cocugunuz desen kendi evinizi hic kendi evi degilde misafirlikte hisseder

aile demek kari koca coluk cocuk yasamaktir
ayni yastiga bas koymaktir
ayni seyleri paylasmaktir

siz bu sekilde aile olamazsiniz hic bizaman
Sizin nsl icinize siniyo boyle ayri sekilde kari koca olmak

HErseyde hayir var derler ya ben bunu diyorum
Evli olarak hatta cocugunuzla annenizde kalmaniz cok yanlis ne siz evinizi nede esiniz evliligi benimsemeyecktir ileride bunu hissedersiniz bunun garantisini veriyorum size
cocugunuz desen kendi evinizi hic kendi evi degilde misafirlikte hisseder

aile demek kari koca coluk cocuk yasamaktir
ayni yastiga bas koymaktir
ayni seyleri paylasmaktir

siz bu sekilde aile olamazsiniz hic bizaman
Sizin nsl icinize siniyo boyle ayri sekilde kari koca olmak
haa bu ayri bi noktaydi
hayalinizin pesinden gidin ama bi taraflari eksik birakip hayalinize eristikden sonra icinize sinmez ...
ama oyle ama boyle sizin yuvaniz var evlisiniz cocugunuz var zar yada zor sartlari zorlayip kendi evinizde devam etmelisiniz yola

ben fransızca tercumnalık mezunuyum formasyonum yok
tercumanlıktan da bırsey olmuyor acıkcası
kpss cılesı derken ıgılızce ogretmenlerı cile çekmiyor ki kolayca atanıyor
atama işlerinde ama bilgim yok hanı okul bıtse de ne bıleyım es durumundan eşimle beraber olamaz myıım falan nasıl olur
tabı onu da düşünüyorum
Fransizca tercumanlikmi?
Yani biz Turkiyede bi tercuman aradimizda hic bizaman bulamadik geldik kagitlarimizi burada tercume ettik
national calisan veya konsolosluk gibi yerlere girseniz

Ben de 28 yaşında ve Fransızca Öğretmenliği mezunuyum. Anlıcağın durumumuz aynı. Hayaller ve hayatlar... Ben yüksek lisans yapmayı düşünüyorum açıkçası. Hem daha kısa sürede hem de çalışırken yapılabilir. Belki üniversitede öğretmenliği zorlarsın. 4 yıl okuyup bir daha KPSS çilesi çekeceksin. Belki çok uzağa atanacaksın. Eşin evde, çocuğun annende, sen kim bilir nerede. Hayallerde makul olmak önemlidir bence. Çalışmaya imkanın da varmış iş yerinde. YDS+ALES öğretmenlik hayallerine kavuşturur seni.
Nasil is cikmiyo yaa
benimi kandiriyo ozaman millet
Ben Belcikadan gitsem yerim hazirmis anadilim gibi fransizca konusuyormusum mis mis mis
demekki yalan soylemisler iyiki dinlememisim :KK11:

Işte insanlar böyle seve seve ne hayallerle emeklerle öğretmen olur.
Sonra olduğuna pişman olur.
Ben şahsen bu mesleği tavsiye etmiyorum artık.
30 dan sonra benim meslek değiştirme düşüncem başladı.
Eskilerin kutsal meslegiydi öğretmenlik.
Bugün herkesin içinde at kosturdugu basit görülen meslek.
Çoğu veli için çoban bakıcı falanız.
Çok iyi düşün öyle emek ver derim.

engellenen üye demek birisini mi engelledin yada birisi mi seni engelledi.
ben 3 kısıyı engellemısım ama farkında olmadan zaten ben uye nasıl engellenır bılmıyorum :)
engellerını kaldırdım o kısılerın ama benı kım engellemıstır orasını bılmem
bunu da bılmıyordum :)

ben fransızca tercumnalık mezunuyum formasyonum yok
tercumanlıktan da bırsey olmuyor acıkcası
kpss cılesı derken ıgılızce ogretmenlerı cile çekmiyor ki kolayca atanıyor
atama işlerinde ama bilgim yok hanı okul bıtse de ne bıleyım es durumundan eşimle beraber olamaz myıım falan nasıl olur
tabı onu da düşünüyorum
Soylediklerimden sonra karamsar olmani istemem ama soyleyeyim. Kpss belli bataji gecmen lazim en son 70 ti sanirim ingilizcede. Alan sinavi var ondan da belli baraji gecmen lazim arkadindan mulakat var (mulakatin oldugu her yerde torpil olduguna inanirim) ilk yil aday ogretmen oluyorsun es durumu dahil hic bir sekilde tayin isteyemiyorsun (adaylik sureciyld ilgili cok sık degisiklik oluyor o da degisebilir) ama adayligin kalkmasi icin sinav kesinlikle var. Adaylik kalktiktan sonra da es durumundan tayin istiyorsun ve cikarsa MUTLU SON..:halay: Evet ingilizcenin atamasi bu aralar normal seviyede (az degil ama cok da sayilmaz) ama sen mezun olana kadar ne olacagi belli olmaz. (Sana soyledim ama ben daha karamsarim sanirim) Ben bir ogretmen olarak mezun olduktan sonra yasayacaklarini anlattim sana.

X