öğretmen olma hayalim :(

Bir dönem açık öğretimde ingilizce öğretmenliği vardı hala var mı bir araştırın çünkü alan sınavı geldiğinde açık öğretim mezunları sınav sorularına aşina olduğu için yüksek puanlar alabildi. Hem çocuğunuzla ilgilenip hem çalışıp hem de okuyabilirsiniz. Atanma yaşı da en son 40 idi ama artık yaş sınırı kalktı diye biliyorum ben.

Bir dönem açık öğretimde ingilizce öğretmenliği vardı hala var mı bir araştırın çünkü alan sınavı geldiğinde açık öğretim mezunları sınav sorularına aşina olduğu için yüksek puanlar alabildi. Hem çocuğunuzla ilgilenip hem çalışıp hem de okuyabilirsiniz. Atanma yaşı da en son 40 idi ama artık yaş sınırı kalktı diye biliyorum ben.
kapatıldı yok artık ingilizce bölümü.

Son düzenlemeyle kadronuz 6 yıl çakılı ve eşiniz size tabi.
4+2 diye bir model getirildi, atandığınız yerde 4 yıl sözleşmeli çalışıp aynı yerde kadroya geçiyor ve 2 sene daha çalışıp tayin hakkı elde ediyorsunuz.

Çok da takip etmedim ama bu şekilde biliyorum.

malesef yok artık

Son düzenlemeyle kadronuz 6 yıl çakılı ve eşiniz size tabii.
4+2 diye bir model getirildi, atandığınız yerde 4 yıl sözleşmeli çalışıp aynı yerde kadroya geçiyor ve 2 sene daha çalışıp tayin hakkı elde ediyorsunuz.

oooo yanı 6 yıl atadıgım yerde kalmak zorunda mıyım

Aslında hayalinin peşinden gitmek istemen de daha doğru bi şey yok ama şartlar elvermeli dış etkenler çok önemli çocuğun ailen eşin sana destek vermeli..üniversite kazanmak şimdi okumaktan daha kolay bölüm dersleri olucak ev işleri çocuk belki 4 yılda bitmiycek gerçi 5 yıl sanırım hazırlık da oluyor. bu süreçte eğer ailen eşin yanında olursa bence başarırsın . . çünkü işi bırakıcaksın maddi manevi onlar sana destek vericek bunun eksikliği başarını olumsuz etkiler diye düşünüyorum yani sen aileni eşini tanıyorsun çocuğunu eşini ihmal etmeden yapabilirim diyorsan yaparsın

Son düzenlemeyle kadronuz 6 yıl çakılı ve eşiniz size tabi.

N nebilimben bunu bile bilmeden plan yapmışsın sen.
bu çok ciddi bir sorun.

hayalinizi bilmem de şu anki yaşam tarzınız çok saçma. aile birliğiniz kalmamış resmen.
saçma olabilir ama şartlar bunu gerektiriyor
başka türlü uyduramadık evıme yakın olan yerde krese verelım servısle gıdıp gelsın dedık olmadı servıs saatlerı uymadı sabah ya cok erken alıyorlar cocugum erken kalkıp servıste ordan oraya dolasıp kahvaltısını gec yapacak ya da gec alıyorlar bu sefer de ben ıse gec kalacaktım
mecbur böle yaptık

bir arkadas 1500 tl maaş için eşinden ayrı annende kalıyorsun demıs
evet calısınca tabıkı maddı ımkan daha ıyı
ama çalışmasam da açlıktan ölmeyiz ama ne bileyim mesela çocugumu özel krese veremem
öle yani b

ben evde oturamam bütün bunları düşüne düşüne zamanla piskolojım bozuldu ve evde yalnız kalamıyorum
iş ev falan derken aklım mesgul oluyor kı daha ıyıyım calısmaya basladıgımdan berı

Çok saçma bi yaşam tarzınız var yahu.Siz neden anneniz de kalıyorsunuz çocuk zaten kreşe gidiyormuş kendi evinizde kalsanız daha makul değil mi.Göçebe gibi bi oraya bi buraya.
Hayaliniz bana göre makul değil.Çok ara vermişsiniz hadi yeterli puanı almış olsanız bile 4 yıl okuyacaksınız.Zaten çok dağınık bi aile yapınız var daha da zarar görecek.Atamalarda öyle kolay olmuyor ki 5 yıl sonrasında çok daha zor olacak.Atansanız 6 yıl aynı yerde olma zorunlulugunuz var,eş durumu yok.Kadro genelde doğu da açılıyor tek başınıza 6 yıl geçirmek durumunda kalacaksınız
Bence hiç zorlamayın olacak iş gibi değil.Herkes istersen olur tarzında yaklasacak burada eminim ama gerçekçi olmak lazım.

Pozitif bi şeyler yazmaya cekindim.

Inandiklarimi yazınca gaz vermis,bos konusmus olacagım sanırım .

O zaman şöyle söyleyeyim,bence istediklerinizi yapamadıkça istemediginiz seyleri yapmaya devam edeceksiniz.

35 Yaşında da o calıştıgınız yerde calisiyo olacaksınız muhtemelen, 5yıl sonra hayatınızdaki tek fark maaşınızdaki ufak artış olacak.

Ama diyorsanız ki hayır,alanımla ilgili b planım ,kariyer hedefim ,isteklerim var o zaman durum farklı ,kendi alanınızda ilerlemeniz daha hızlı olacaktır.

Pozitif bi şeyler yazmaya cekindim.

Inandiklarimi yazınca gaz vermis,bos konusmus olacagım sanırım .

O zaman şöyle söyleyeyim,bence istediklerinizi yapamadıkça istemediginiz seyleri yapmaya devam edeceksiniz.

35 Yaşında da o calıştıgınız yerde calisiyo olacaksınız muhtemelen, 5yıl sonra hayatınızdaki tek fark maaşınızdaki ufak artış olacak.

Ama diyorsanız ki hayır,alanımla ilgili b planım ,kariyer hedefim ,isteklerim var o zaman durum farklı ,kendi alanınızda ilerlemeniz daha hızlı olacaktır.

Çok saçma bi yaşam tarzınız var yahu.Siz neden anneniz de kalıyorsunuz çocuk zaten kreşe gidiyormuş kendi evinizde kalsanız daha makul değil mi.Göçebe gibi bi oraya bi buraya.
Hayaliniz bana göre makul değil.Çok ara vermişsiniz hadi yeterli puanı almış olsanız bile 4 yıl okuyacaksınız.Zaten çok dağınık bi aile yapınız var daha da zarar görecek.Atamalarda öyle kolay olmuyor ki 5 yıl sonrasında çok daha zor olacak.Atansanız 6 yıl aynı yerde olma zorunlulugunuz var,eş durumu yok.Kadro genelde doğu da açılıyor tek başınıza 6 yıl geçirmek durumunda kalacaksınız
Bence hiç zorlamayın olacak iş gibi değil.Herkes istersen olur tarzında yaklasacak burada eminim ama gerçekçi olmak lazım.
aile yapım bu şekilde olmak zorunda bunu belirttim en azından şimdilik
çocuug anneme bırakıp kendım evıme cekıp gıdemem çocugum nerdeyse ben de orda olurum

Benim bir psikolog arkadasim var, kendisi emekli beden egitimi ogretmeni, mudurluk falan da yapmis. Yaklasik olarak iki sene once tanistim, o zaman yeni mezundu. Hacettepe Psikoloji Bolumunden hem de!!! Neredeyse tum sorulari dogru yapman lazim ki yerlesebilesin. Su anda aile danismanligi egitimi aldi, kendi yerini acti.

Ben okurken de hazirlik sinifinda mimarlik ogrencisi bi arkadas vardi, 33 yasindaydi. Turkce ana dili degildi, ama ne yapti ne etti cat pat ingilizce ogrendi ki benim okulum ingilizce dilinde egitim veriyor.

Onun disinda da bolume gectigimde, ozellikle son sinifta, 70 yaslarinda bir ders arkadasim vardi. Dinler dinler, konusmasi cok iyi olmadigi icin Turkce soru sorardi.

Yani ozetle gercekten okumanin yasi yok, istersen basarabilirsin. Cevrenin seni yildirmasina izin verme.

aile yapım bu şekilde olmak zorunda bunu belirttim en azından şimdilik
çocuug anneme bırakıp kendım evıme cekıp gıdemem çocugum nerdeyse ben de orda olurum
Çocuğu alıp eve gidin diyorum ben zaten.Çocuğun düzgün bi yaşam tarzı olsun .Anneyi görmek kadar babayı görmek vakit geçirmek de önemli.Yanlış yapıyosunuz haberiniz olsun.Hayallerden önce buna odaklanın bunu çözün

Çocuğu alıp eve gidin diyorum ben zaten.Çocuğun düzgün bi yaşam tarzı olsun .Anneyi görmek kadar babayı görmek vakit geçirmek de önemli.Yanlış yapıyosunuz haberiniz olsun.Hayallerden önce buna odaklanın bunu çözün
konum bu degıl ama olmyor bunu da denedık
her sabah cocukla uyanıp evden cıkıp ben ıse onu da okula servıse vermeyı de denedım
cocouk yollarda perısan oldu hasta oldu cok yoruldu
sabah sabah arablar dolu falan olmadı bunların hepsını denedık

Ne kadar heves kırma meraklısı insan varmış.
Neden kimsenin cesur kararlar alan insanlara tahammülü yok ki?
Yaparsın arkadaşım neden yapamayasın?
Ben de ilk liseden çıktığımda, moda tasarımcısı olmak istiyordum, herkes puanın çok iyi harcama dedi gaza geldim hukuk tercih ettim ama deli gibi pişmanım hiç bir zaman sevmedim, mutlu olmadım ben de 29 yaşındayım ama moda tasarımı okuyorum.
Gerçekten de ait olduğum yer bu alanmış.
Her detaydan keyif alıyorum.
Sen yine şanslısın çocuğun büyümüş.
Ben daha yeni hamileyim ama ideallerim konusunda başarılı olacağıma inancım sonsuz.
Bir de sınırda da değilsin atanabilmek için 10 kocaman sene var önünde.
Hayat senin, ve istediğin hayatı yaşamak için de güç elinde.

Ne kadar heves kırma meraklısı insan varmış.
Neden kimsenin cesur kararlar alan insanlara tahammülü yok ki?
Yaparsın arkadaşım neden yapamayasın?
Ben de ilk liseden çıktığımda, moda tasarımcısı olmak istiyordum, herkes puanın çok iyi harcama dedi gaza geldim hukuk tercih ettim ama deli gibi pişmanım hiç bir zaman sevmedim, mutlu olmadım ben de 29 yaşındayım ama moda tasarımı okuyorum.
Gerçekten de ait olduğum yer bu alanmış.
Her detaydan keyif alıyorum.
Sen yine şanslısın çocuğun büyümüş.
Ben daha yeni hamileyim ama ideallerim konusunda başarılı olacağıma inancım sonsuz.
Bir de sınırda da değilsin atanabilmek için 10 kocaman sene var önünde.
Hayat senin, ve istediğin hayatı yaşamak için de güç elinde.
:KK43:( çok düşünüyorum
ya bu atama meselesi de var bitse d e
ne güzel siz istemeyrek de olsa avukat olmussunuz
ama ben hıc bır seyım hıc bır sey olamadım

:KK43:( çok düşünüyorum
ya bu atama meselesi de var bitse d e
ne güzel siz istemeyrek de olsa avukat olmussunuz
ama ben hıc bır seyım hıc bır sey olamadım
Bence gerçekten zevkle yaparım dediğiniz bir işse, ingilizce öğretmenliği okuyun derim.
Büyük bir şehirde yaşıyorsanız en kötü kolejlerde çalışırsınız.
30 yaş dediğiniz nedir ki, insan gerçek kimliğini anca tanımaya başlıyor.
Ben de ilk moda tasarıma başladığımda 18-19 yaşındakilere imrendim ama sonra dedim ki onlar için de benim için de kalan önrümün ilk günü.
O sebeple de sizi mutlu edecek şeyin peşinden gidin.
Moda tasarıma ilk başladığımda eleştiren insanlar da ne kadar mutlu olduğumu gördükçe kararıma saygı duymaya başladı.
eğer hayaliniz buysa daha da ertelemeyin:)

X