Merhaba. RABBİM Hayırlı sağlıklı evlat nasip etsin inşallah. Benim ilk çocuğum kız. Kaynanam ozaman onun ismini alacağımızı sanmıştı. Hep işte şu kaynanasının ismini almış bu almış diye. Ki zaten bütün çocukları kız torunları kaynanamın ismi. Ben ve eşim hayır dedik. Biz kızımıza bu ismi düşündük diye onlar hep sorguladılar. İşte ismi zor biz söyleyemeyiz diye. Dedik zamanla alışırsınız. Şimdi allah nasip ederse birde oğlumuz olacak onda kendi isteğim ile kayınbabamın ismini alacaz inşallah. Kayınbabam genç yaşta vefat etmiş. Birde ben küçüklüğümden beri kayınbabamın ismini çok sevmiştim. Hep derdim ilerde bir oğlum olursa bu ismi alırım diye. Kısmet kayınbaba ile aynı isim.Ailelerine durumdan isim öğrenmesi bence hoş değil saygısızlık olur gibime geliyor açıkcası . Bir ismi koyduğumuzu söylerken nasıl kırıcı olabilirsiniz aklıma gelmiyor Ki . Anne baba biz oğlumuza x ismini verdik bu kadar basit bence
Bugün görümcemi arayıp nasılsın filan desem sonra da laf arasında söylesem mi diyorumBence de bir kulis durumu var..
Bu konu senin ve eşinin karar vereceği bir durum. Aileleri ilgilendiren bir durum değil bunu eşine özellikle söylemek zorundasın bence..
Bir gün "bebeğin ismi konusunda sana tekrar bir şeyler söylendi mi?" diye sor.
Muhtemelen direk "hayır" diyecektir.
Sen de "he iyi o zaman. Demek ki beklentileri kalmamış. Bu konunun tekrar tekrar gündeme gelmesini istemiyorum da ondan sordum. Sonuçta bu sadece ikimizin vereceği bir karar" de..
Ahhh ahhh birisi arayıp laf sohbet arasında sorsa söyleyeceğim kendimi hazırladım ama
bazen eşler kimlikte bile kendi istedikleri isimleri yazdırıyorlar. Benim tanıdığım bir aile var. 3 çocukları var toplamda 6 isimleri var. Anne bir isim babada başka bir isim koymuşlar ve orta yolu bulamamışlar bir türlü. İnatçılar çok ikisinde kendi koydukları isim ile sesleniyorlar. Çoğunlukla hepimiz annenin koyduğu isim ile sesleniyoruz. Çocuklara da yazık ya.Kardeşim de annemin kafasına kakıyor sürekli adımı değiştirdin senin yüzünden bu ismi kullanıyorum değiştireceğim mahkemeye vereceğim diyor
Bugün görümcemi arayıp nasılsın filan desem sonra da laf arasında söylesem mi diyorum
Farklı şehirlerdeyiz ya sadece telefonda konuşuluyor onu da genelde eşim konuşur beni aramıyorlar bende pek aramamAman neden dert ediyorsunuz? Eşinize soylemişsiniz söylesin diye ,söylememiş,pasa gönlü bilir.
Siz aile üyeleri ile bir araya geldiginizde söyleyiverin oğlumun ismine karar verdik x olacak diye.
Siz söyleyin ki,eşiniz sonradan diyemesin birşey.
Herkesin içinde söyleyin, kapansın konu.
Bunun için arayın bence.Farklı şehirlerdeyiz ya sadece telefonda konuşuluyor onu da genelde eşim konuşur beni aramıyorlar bende pek aramam
15 günde bir filan konuşuruz öyle aşırı sık değilNormalde arayıp muhabbet etmiyorsan arama. Arada bir arıyorsan da laf arasında "bebeğin ismine de karar verdik bu arada" deyip yapıştır
Samimiyet yoksa bunun için aradığını anlayıp hırs yapıp eşini arayıp doldurabilir.
Sadece takip et. Eşinin ne yapacağından emin ol.
Bir de şu var erkekler elini taşın altına koymakta genel olarak korkaklar. Sen isim konusunu söylemeyi ona bırakıyorsun ama söylersen onun üstünden bir yük almış olacaksın.
Onların yapacağı şeyi bir başkasının yapması her zaman işlerine geliyor. Çok büyütülecek bir durum değil..
Bunun için arayın bence.
Nasılsınız,iyimisiniz faslı gecince biz isme karar verdik x olacak sizde bilin istedim minvalinde söyleyiverin. Kapansın mevzu.
Olan size oluyor böylede,şimdiden strese girmişsiniz ne gerek var.
Eşiniz birşey derse karar vermiştik zaten der geçersiniz.
Farkındayım. Hamilelik =stres zaten başlı başına.Biraz strese girdim açıkcası bunun sebebi ise kardeşim doğduğu zaman annemin bu isim konusunda yaşadığı sıkıntıların aynısını bende yaşarım lohusayken diye korktuğum için . Teşekkür ediyorum
Sence bu durumda bir iş çevirme var mı ben var gibi diyorum ama hamilelik hormonlarım mı tavan bilmiyorumBenim arkamda gizli iş çevrildiğini anlasam emrivaki yapmaya çalışsalar ya kendi seçtiğim isim olur ya da boşanırım olayına kadar giderdim.
Bu kadar kafaya takacak, düşünecek bir durum yok. Konuşurken çocuğun ismi bu deyin olsun bitsin. Siz bu kadar lafı dolandırdıkça gereksiz strese giriyorsunuz.
Daha çocuğunuzun ismini söylemeye bile çekiniyorsunuz, çocuğunuzla ilgili diğer kararları nasıl vereceksiniz?
Salı günü doktor randevum var o gün söyleyeceğim artıkbence esinize uyarinizi yapmissiniz, sen soyle yoksa ben soylucem demissiniz,
o hala soylememis,
bari siz sozunuzun arkasinda durun da soyleyin.
ben hic bir zaman bebek demedim,
cinsiyet belli olana kadar kiz ismi soyledim, iki oglum oldu, cinsiyet belli olduktan sonra da erkek isimleri piyasaya cikti