• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dogacak bebegimin ismine kaynana

Ameliaaa

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2025
25
3
1
19
Bugün hastanede gittim, bebeğimin cinsiyeti öğrendim.Erkekti.💙💙
Kaynanam hemen erkek berekettir, ben bilmiyordum en başta,hep söylüyordum.
Ondan sonra dedi hayırlı olsun dedi
Kayınpederimin adı örnek alıyorum" Mehmet "
Küçük Mehmet geliyor dedi kaynanam.( Gerçek kayınpederimin ismi çok eski bir isim ve güzel değil, hoşuma gitmedi hic
O anda cok sinir oldum ama bi şey demedim.
Büyük Görümcem hamile kalmadan önce bi şey sormuştu ilerde Bebek için isim düşündün mu,
Hayır dedim düşünmedim dedim zamanı var.zamani gelince dedim
Küçük görümcem hemen dedi gerek yok düşünmeye dedi kız olursa annemin adı, erkek olursa babamin adı
Yok öyle bı şey dedim
Ben eşimle beraber karar vereceğiz.
Sürekli bunu diyor bana ama ben istemiyorum
Benim çocuğum,ben taşıyorum 9 ay karnimda, kusmalar, ağrılar,kramplar, düşük riski hepsi ben cekeyim
Kaynanam ismini koysun yok öyle bi dünya.
İlk hamileliğim benim kurduğum hayaller var isim için, ama kaynanam fırsat vermiyor.
Sız ne düşünüyorsunuz kızlar

Son düzenleme:
Küçük Mehmet geliyor dedi kaynanam.
Büyük Görümcem hamile kalmadan önce bi şey sormuştu ilerde Bebek için isim düşündün mu,
Küçük görümcem hemen dedi gerek yok düşünmeye dedi kız olursa annemin adı, erkek olursa babamin adı
Yok öyle bı şey dedim
Benim çocuğum,ben taşıyorum 9 ay karnimda, kusmalar, ağrılar,kramplar, düşük riski hepsi ben cekeyim
İlk hamileliğim benim kurduğum hayaller var isim için, ama kaynanam fırsat vermiyor.
Bence bu durumda esinizle iletisiminiz cok onemli. Esiniz de sizin gibi dusunuyorsa birakin kaynaniz ne diyirsa desin siz kendi bildiginizi en sonda yaparsiniz.

Bence yilanin basini kucukken ezmeli...hikayede kimseye yilan demek istemiyorum..ama rahatsiz oldugunuzu belirtin ki ezberlemis gibi tekrarlamasin ilk firsatta yalniz kaldığınızda isim dusunmeye basladik bile hayallerimiz var cocugumuz icin diyerek kestirip atabilirsiniz...hi ben şunada karsiyim esim istiyor ben istemiyorum diyorsaniz bu durumda siz esinize degil esinizin size uymasi makul olandir sirf 9 ay karninizda tasidiginiz icin degil siz istemediginiz icin anne oldugunuz icin...ayni sekilde esinizin istemediginide koymazsiniz...en guzel gunlerinizi hayallerinizi baskalari icin zehir etmeyin 5 6 ay bunu dile getireceklerine her defasinda uzuleceginize.. konuyu kestirip atin onlar bi kere uzulsunler siz sonrasinda uzulmeyin

Şimdiden resti çekin ama önce eşinize. Hatta o zaman gelince nüfus müdürlüğüne mutlaka siz de gidin. Çünkü bence eşiniz hayır koymayalım babamın ismini diyemeyecek. Diğer konunuzdan geliyorum böyle bi izlenim aldım eşinizden.

Kv ile de net konuşun koymayacağım o ismi diye kendini hazırlamasın boşuna sinir oluyorum böyle şeylere gerçekten.

Şimdiden resti çekin ama önce eşinize. Hatta o zaman gelince nüfus müdürlüğüne mutlaka siz de gidin. Çünkü bence eşiniz hayır koymayalım babamın ismini diyemeyecek. Diğer konunuzdan geliyorum böyle bi izlenim aldım eşinizden.

Kv ile de net konuşun koymayacağım o ismi diye kendini hazırlamasın boşuna sinir oluyorum böyle şeylere gerçekten.
Eşimle konuştum,Açıkça belirttim.
Bebeğimizin ismine ikimiz karar vereceğiz, başka kimse karışmayacak.
Bana hiçbir şey için hayır demiyor.
Öyle tabiki dedi

Eşinle sen aynı fikirdeysen bırak konuşsunlar nasılsa eşin babasının ismini istemiyor.
Yine de kimliği beraber çıkarmaya gidin güvenmiyorsanız

Görümcenize neden demediniz çok istiyorsan sen doğur koy benim evladım ne münaebet diye

Küçük Mehmet geliyor dedi kaynanam.( Gerçek kayınpederimin ismi çok eski bir isim ve güzel değil, hoşuma gitmedi hic
Yok öyle bı şey dedim
Ya bu dusuncesiz anne babalara sinir oluyorum gercekden 9 ay karninda tasidigin cocugun ismini baskasinin koymasi nedemek ya hem niye kayinpederim ismini koyayim aileler ozellikle kaynanalar daha dusunceli olmasi gerekirken bukadar dusuncesiz olmasi beni sinir ediyor benim kayin pederim cocugum dogdugu ve kimligini cikarttigimiz halde iste ben babamin ismini koycam cocuga bana diyince kan beynime sicradi ismini koymusum adam hala babamin adini koycam diyordu kesinlikle izin vermedim sizde oyle yapmalisiniz bu sizin yavrunuz sinir cizginizi cekmezseniz daha fazlasida olacakdir eminim gorumcenizde cok istiyosa kendisi koysaymis annesinin babasinin ismini

Ya bu dusuncesiz anne babalara sinir oluyorum gercekden 9 ay karninda tasidigin cocugun ismini baskasinin koymasi nedemek ya hem niye kayinpederim ismini koyayim aileler ozellikle kaynanalar daha dusunceli olmasi gerekirken bukadar dusuncesiz olmasi beni sinir ediyor benim kayin pederim cocugum dogdugu ve kimligini cikarttigimiz halde iste ben babamin ismini koycam cocuga bana diyince kan beynime sicradi ismini koymusum adam hala babamin adini koycam diyordu kesinlikle izin vermedim sizde oyle yapmalisiniz bu sizin yavrunuz sinir cizginizi cekmezseniz daha fazlasida olacakdir eminim gorumcenizde cok istiyosa kendisi koysaymis annesinin babasinin ismini
Ben eşimle konuştum
İsim meselesini şu ana kadar iki kez dile getirdim.Bilsin ki, babasının adını kabul etmeyeceğim, Çocuğumuz, ikimiz de adını koyacağız, kimse karışmasın, dedim, ne annem, ne babam, ne senin annen, ne baban, kim olursa olsun, dedim.
Eşim de benimle aynı fikirde, bakalım ne olacak

Ben eşimle konuştum
İsim meselesini şu ana kadar iki kez dile getirdim.Bilsin ki, babasının adını kabul etmeyeceğim, Çocuğumuz, ikimiz de adını koyacağız, kimse karışmasın, dedim, ne annem, ne babam, ne senin annen, ne baban, kim olursa olsun, dedim.
Eşim de benimle aynı fikirde, bakalım ne olacak
Esin seninle ayni dusuncedeyse kendine bunalim vermene gerek yok bende esimle konusup bu konuyu halletmisdim bence hamileligini olabildigince sakin gecirmeye calis boyle dusuncelerle kendini bunaltma o gorumcene cok sinir oldum gercekden azinin payini vermeliydin

Esin seninle ayni dusuncedeyse kendine bunalim vermene gerek yok bende esimle konusup bu konuyu halletmisdim bence hamileligini olabildigince sakin gecirmeye calis boyle dusuncelerle kendini bunaltma o gorumcene cok sinir oldum gercekden azinin payini vermeliydin
Bende ağzının payını vermek isterdim de ama ağzımı bozmak istemedim
Eşim benimle aynı fikirde,
Onlar konuşsunlar boş boş

H
Yok öyle bı şey dedim
Hiç umursamayın kendi bildiğinizi okuyun sizin çocuğunuz siz taşıyorsunuz kimse karışamaz

Yok öyle bı şey dedim
Lütfen meydan bırakma bunlara. Sizin bebeğiniz sizin kararınız, asla söz konusu bile olamaz. Ben de erkek bebek bekliyorum. Eşim de başta olmak üzere eşimin dedesi yani kayınvalidemin babası oluyor kendileri, bu şahsın ismini koymak istediler. Ben de ortaya tak diye “ben ağaç kovuğundan çıkmadım ya, benim de bir dedem var, hepsinin adını teker teker koysam yetişemem” dedim ve kestirip attım. El kadar bebeğe Ethem mi diyeceğim? 😅

Lütfen meydan bırakma bunlara. Sizin bebeğiniz sizin kararınız, asla söz konusu bile olamaz. Ben de erkek bebek bekliyorum. Eşim de başta olmak üzere eşimin dedesi yani kayınvalidemin babası oluyor kendileri, bu şahsın ismini koymak istediler. Ben de ortaya tak diye “ben ağaç kovuğundan çıkmadım ya, benim de bir dedem var, hepsinin adını teker teker koysam yetişemem” dedim ve kestirip attım. El kadar bebeğe Ethem mi diyeceğim? 😅
Öncelikle hayırlı olsun
Çok iyi demişsin
Valla böyle hak ediyorlar bunlar

Valla hamile kalmadan önce ben de eşimle birlikte karar vermeliyiz diye düşünürken hamilelikten sonra bence isim koyma hakkı sadece annede olmalı diye düşünüyorum 😁 8 aylık hamileyim çok zahmetli bir şey gerçekten. Neden kocam koyacakmış ismini? Kocalar yatsın kalksın hamileliği kadınlar yaşadığı için dua etsin bence.

Back