Oğlumun ismi

Son saniyede baktı ki ailesi surat asıyor filan tutup bana yalvaracak lütfen koyalım diye onu planlıyor bence

Ben de eşinizden öyle bir sinyal aldım.
Bunu şimdiden "bak bir kaç hafta sonra pasif olarak baskı kurabilirler surat asarlar sen de bir anda koymak istiyor oluverirsin. Ben kesinlikle istemiyorum. Lohusa halimle üzmeye uğraşma ömür boyu yer eder huzursuz ederim" diye net olarak bildirin biraz da ültimatom vererek. Zira erkeklerin öngörü yeteneği kıttır..
Ondan sonra da keyfinize bakın. Görümce onu demiş kv, kp bunu demiş boşverin. "Biz karar verdik" deyip geçin..

Yani baba ismiyse sizinki baba değil mi? Üstelik doğum gibi ciddi bir şeyi siz gerçekleştiriyorsanız bunun en büyük hakkı kız babasında olurdu..
Neyse ki yeni nesil artık pek devam ettirmiyor böyle saçma şeyleri..

bu isim konusu çok saçma herkes çocuğuna istediği ismi koyar kimse de karışamaz valla.
eşiniz biraz çekingen gibi geldi bana.

Ben çekiniyorsun ondan söylemiyorsun diyorum oda yok öyle bişey diyor inanıyor muyum ona tabiki hayır 🤣

Baskalari size emrivaki yapmadan siz yapin. Esinizle birlikte arayin aileleri esinize sormadan çat diye söyleyin ismi o anda mudahale edemeyecek sonrasinda ufak bir gerilim olur belki ama atlatilir. Şu erkeklerin isim hakkini anneye birakmamasina sinir oluyorum. Benim esimde geldi bana falanca isim olur dedi. Evet isim cok hosuma gitti ama soyleme şekli sinir bozucu

Ben de eşinizden öyle bir sinyal aldım.
Bunu şimdiden "bak bir kaç hafta sonra pasif olarak baskı kurabilirler surat asarlar sen de bir anda koymak istiyor oluverirsin. Ben kesinlikle istemiyorum. Lohusa halimle üzmeye uğraşma ömür boyu yer eder huzursuz ederim" diye net olarak bildirin biraz da ültimatom vererek. Zira erkeklerin öngörü yeteneği kıttır..
Ondan sonra da keyfinize bakın. Görümce onu demiş kv, kp bunu demiş boşverin. "Biz karar verdik" deyip geçin..

Yani baba ismiyse sizinki baba değil mi? Üstelik doğum gibi ciddi bir şeyi siz gerçekleştiriyorsanız bunun en büyük hakkı kız babasında olurdu..
Neyse ki yeni nesil artık pek devam ettirmiyor böyle saçma şeyleri..

Ay geçen ay doktorum ultrason yapıyor eşim de video çekiyordu doktor ismi ne olacak karar verdiniz mi diye sordu bende evet kaan dedim🤣 eşim o an tutup videodan o görüntüyü sildi 🤣 ailelere yolluyoruz duymasınlar diye düşün nasıl saklıyor ismi

Baskalari size emrivaki yapmadan siz yapin. Esinizle birlikte arayin aileleri esinize sormadan çat diye söyleyin ismi o anda mudahale edemeyecek sonrasinda ufak bir gerilim olur belki ama atlatilir. Şu erkeklerin isim hakkini anneye birakmamasina sinir oluyorum. Benim esimde geldi bana falanca isim olur dedi. Evet isim cok hosuma gitti ama soyleme şekli sinir bozucu
Sorun o işte eşim söylemiyor ismi ailesine ben söyledim anneme mesela

Bence eşinizde babasının isminin konulmasını istiyor ve sizi nasıl ikna edecegini bilmiyor görümcenin dediklerini anlatması falan bahane hatta belki yalan
Cok abuk subuk bi isim değilse iki isim koyma fikrini düşünün derim
Ne olur ne olmaz sonucta kimliği cıkartmaya eşiniz gidecek

Bir komşumuz vardı onun eşi de oğlu olacağını öğrendiğinde babamın adını koyalım diye ısrar etmiş.
Kadında eşine '' bak senin de benim de sinirliyken dilimizin ayarı yok, çocuk bu yaramazlık yapacak elbet. Bir gün babanın yanında bir yaramazlık yapar ve sen onu babanın ismiyle azarlarsan en çok babanın zoruna gider, o lafı kendine edilmiş sayar. Biz en iyisi ortak seveceğimiz bir isim koyalım kimse de üzerine alınmasın '' demiş.
Adama çok mantıklı gelmiş açıklama ve vazgeçmiş :)
Siz de eşinize bu tarz bir örnekleme yapıp aklından tamamen çıkartabilirsiniz :)
Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin yavrunuzu.

Bence eşinizde babasının isminin konulmasını istiyor ve sizi nasıl ikna edecegini bilmiyor görümcenin dediklerini anlatması falan bahane hatta belki yalan
Cok abuk subuk bi isim değilse iki isim koyma fikrini düşünün derim
Ne olur ne olmaz sonucta kimliği cıkartmaya eşiniz gidecek
2 isim asla istemiyorum çocuğun hayatında zorluk çıkarttığı düşüncesindeyim açıkcası . Koyalım desem koşa koşa koyacak bunu biliyorum . Kimliği birlikte çıkartırız evimizin karşısı zaten gitmesem bile öyle bir şeye cesaret edemez bebeği aldığımda anneme giderim 😡

2 isim asla istemiyorum çocuğun hayatında zorluk çıkarttığı düşüncesindeyim açıkcası . Koyalım desem koşa koşa koyacak bunu biliyorum . Kimliği birlikte çıkartırız evimizin karşısı zaten gitmesem bile öyle bir şeye cesaret edemez bebeği aldığımda anneme giderim 😡
Valla ben yerinizde olsam coktan o instagramda whatsappta xxxx bebek geliyor fotografı paylasırdım
Kızımın ismini üc aylıkken karar verdik herkese duyurdum ismi bu diye begenmeyen oldu söylenen oldu yok kuran da gecmiyor diyen bile oldu aile büyüklerinden. E seninkide gecmiyor benimkide gecmiyor eşiminkide gecmiyor siz niye böyle koydunuz dedigimde biz o zaman bilmiyorduk dediler. Hadi ya dedim kuran yeni mi indi dünyaya da haberiniz oldu.
Sizde kendi babanızın ismini isteyin bişey derse benim babamda kırılır annem bozulur vs diyin

Ay geçen ay doktorum ultrason yapıyor eşim de video çekiyordu doktor ismi ne olacak karar verdiniz mi diye sordu bende evet kaan dedim🤣 eşim o an tutup videodan o görüntüyü sildi 🤣 ailelere yolluyoruz duymasınlar diye düşün nasıl saklıyor ismi
Sok oldum neden bu kadar korkuyor ailesinden kocaman adam sonuçta

Amanın durum vahim valla :olamaz:
Zaten eşinin annesine sormasından bile belli. Umursamayacak adam neden sorsun zaten?
Kaçınılmaz sonu sen pat diye söyleyerek engelle.
Kapı süsü, isimli hediye falan yaptırmayacaksan da yaptır derim ben. En azından eşini biraz frenlemiş olursun.
Bir de bahsettiğim ciddi uyarıyı mutlaka yap..:KK48:

Benim eşim beşiktaş taraftarı. Çocuğun adı Kartal olsun deyip duruyordu. Ben de hayvan ismi koymak istemediğimi, zaten galatasaraylı olduğum için Aslan da koyabileceğimizi söylerdim. Kabul eder mi? Etmez tabi.

Başka bir iki isim olarak karar vermiştik. Doğumdan sonra kimlik için gittiğinde "az kalsın orada Kartal da yazdıracaktım sen kızarsın diye yazdırmadım" dedi. "İsabet olmuş hır çıkarırdım" dedim.

Yani biraz daha gözü kara ve saygı konusunda eksik bir adam olsa yapardı eminim..

Sok oldum neden bu kadar korkuyor ailesinden kocaman adam sonuçta
Korkmuyor bence çekiniyor aslında hiç böyle bir adam değil ya bende şaşkınım. Geçen bir arkadaşın babasının yaptığı saçma birşeyi konuşuyorduk . Eşim dedi ki kocaman adam evi ayrı yolu sapa birşey diyemiyor mu filan dedi mesela . Ben çözemedim inan ki hormonlarım değişti ya abartıyor muyum acaba diye durum düşünmeye başladım

Amanın durum vahim valla :olamaz:
Zaten eşinin annesine sormasından bile belli. Umursamayacak adam neden sorsun zaten?
Kaçınılmaz sonu sen pat diye söyleyerek engelle.
Kapı süsü, isimli hediye falan yaptırmayacaksan da yaptır derim ben. En azından eşini biraz frenlemiş olursun.
Bir de bahsettiğim ciddi uyarıyı mutlaka yap..:KK48:

Benim eşim beşiktaş taraftarı. Çocuğun adı Kartal olsun deyip duruyordu. Ben de hayvan ismi koymak istemediğimi, zaten galatasaraylı olduğum için Aslan da koyabileceğimizi söylerdim. Kabul eder mi? Etmez tabi.

Başka bir iki isim olarak karar vermiştik. Doğumdan sonra kimlik için gittiğinde "az kalsın orada Kartal da yazdıracaktım sen kızarsın diye yazdırmadım" dedi. "İsabet olmuş hır çıkarırdım" dedim.

Yani biraz daha gözü kara ve saygı konusunda eksik bir adam olsa yapardı eminim..

Ablası sabah 9 da aramış 1 dk konuşmuşlar sabahın o saatinde ne alakaysa içimden bir ses sadece bunu konuşmak için aradı diyor 1 dk başka şeyler konuşsa kısa zaman o yüzden. Eşimde babası cidden böyle düşünüyor mu acaba diye annesinin nabzını yoklamaya aramış onu çözdüm🤣

Siz niye ille de eşinizin söylemesini bekliyorsunuz ki? Sonuçta bir isme karar verilmiş,siz de annesisiniz,siz söyleyin neyi bekliyorsunuz?

Ben kendi aileme söyledim oda zahmet edip ailesine söylesin diye kibarlık ediyorum ama olmuyor 🤣

Kibarlikla bir alakasi yokki,hayat memat meselesi degil...Tamamen sizi ve eşinizi ilgilendiren basit bir konu sadece.Kime kimin söyleyeceğinin bir önemi yok.
Siz çok önemli bir konu gibi davranirsaniz çevre de öyle algilar,biz bu isme karar verdik deyip geçeceksiniz bitti gitti,kimse de sesini çikaramayacak.

Bu arada isim konusunda kocama güvenmiyorum dün kendine de söyledim bunu🤣
Ben bu yüzden hastaneden eve gitmeden direk nüfus müdürlüğüne gittim. Sezeryan halimle. Memur kağıdı uzatınca hemen alıp adını yazıp geri verdim.
Eşim öğrendiğinden beri benim annemin ve kendi annesinin ismini koyucam diye şaka yapıyordu. Şaka olduğunu çok net bilsem de yine de güvenemezdim:KK66: eğer benden habersiz kimlik çıkartırsan o an boşanırım dedim:KK66:)

Benim kayınpederim de kendi dedesinin ismini koydurmak istemişti. Ama oğlumuzun ismine eşim karar verdi. Bammbaşka bir isim tabi. Ben de çok bependim.Konuyu açtıklarında çocumun ismine babası karar vericek dedim çekildim kenara.

Ablası sabah 9 da aramış 1 dk konuşmuşlar sabahın o saatinde ne alakaysa içimden bir ses sadece bunu konuşmak için aradı diyor 1 dk başka şeyler konuşsa kısa zaman o yüzden. Eşimde babası cidden böyle düşünüyor mu acaba diye annesinin nabzını yoklamaya aramış onu çözdüm🤣

Bence de bir kulis durumu var..
Bu konu senin ve eşinin karar vereceği bir durum. Aileleri ilgilendiren bir durum değil bunu eşine özellikle söylemek zorundasın bence..

Bir gün "bebeğin ismi konusunda sana tekrar bir şeyler söylendi mi?" diye sor.
Muhtemelen direk "hayır" diyecektir.
Sen de "he iyi o zaman. Demek ki beklentileri kalmamış. Bu konunun tekrar tekrar gündeme gelmesini istemiyorum da ondan sordum. Sonuçta bu sadece ikimizin vereceği bir karar" de.. :KK48:

X