Oğlumun ismi

Çocuklarına anne babalarının adını koyan insanları bu kadar yerden yere vurmasanız Kendi istekleriyle koyan insanlar yok mu? Örneğin benim babamın klasik ama çok güzel bir ismi var ve ben ileride eşim de kabul ederse oğluma koyarım

Kv denin böyle bir beklentiye girdiğini farkettiğimde, “anne/baba 4 tane. En az 5 tane doğurmam lazım ki, istediğim ismi koyabileyim. Benden de 5 çocuk anası olmaz” deyip kapamıştım konuyu.

Bu biraz eşinizin nereli olduğuna bağlı hangi memleketli eşiniz

Kv denin böyle bir beklentiye girdiğini farkettiğimde, “anne/baba 4 tane. En az 5 tane doğurmam lazım ki, istediğim ismi koyabileyim. Benden de 5 çocuk anası olmaz” deyip kapamıştım konuyu.
Az önce kendimi öyle saldım ki size anlatamam isim olayını da rafa kaldırdım . Kv ile telefonda gerildim çünkü. Bugün bana sormadan gidip hastahane çıkışı filan almış . Ben kaç kez söyledim ailelere ben herşeyi kendi zevkime göre almak istediğim markadan istediğim model almak istiyorum rica ediyorum birşey almayın diye gidip en önemli şeyini almış . Artık birşey demiyorum

Bu biraz eşinizin nereli olduğuna bağlı hangi memleketli eşiniz
Kesin güneydoğu dedim ama değilmiş bizimkiler güneydoğu eşim evin en küçüğü ve tek erkek annesinin babasının da adını koydurdular biraz elalem ne der kafası çünkü koymayınca bak işte bir oğlu vardı adını dahi koymadılar diyecekler diye baskıyla koydurdular isimlerini ama kv kp hiç koyım demedi direk olarak eşimin baskısı tek sorun isim kızıma hiç yakışmıyor erkek de sorun yok alıştık ha birde hiçbir çocuğuma içimden gelen ismi koyamadıö üzüntüsü bidaha doğurunca koyarsın tesellisi tabi bizde tavuğuz ya sürekli çocuk doğuracağız sanki o sayfayı kapattık kv ile kp ismi ömür billah peşimde artık ismi ne kayınpederinizin

Bu çok sorun DEĞİL bence içinden gelmiş almış sizde bir tane alırsınız onun aldığı yedek olur

İçinden gelmiş almış , bu kadar takıntı yapıp strese girmeye gerek yok bence . Siz de kendi istediğinizi alın çeşit çeşit giydirirsiniz .

Ne sacma ya. Nefret ediyorum bu tarz baskilardan. Dikkatli ol bence son anda gol atmasin esin Ben de ileride olur da kizim olursa -begendigim icin ve orjinal oldugu icin- esimin anannesinin adini koymak istiyorum. Ama kalkip kayinvalidem bunu istese net soyleyeyim koymam.

Hayatima mudahele edilmesinden hoslanmiyorum. 9 ay tasi, avaz avaz aci icinde dunyaya getir. Ismini kalkip kayinvalide ya da kayinbaba koysun. Olacak is degil!

Bunda bukadar buyutecek birsey yok. Icinden gelmis almis. Hem zaten cok lazim oluyor surekli kusuyor bebekler. Fazla olmasinda sakinca yok bence.

Şahsen böyle düşünüyorum: Ben ilk oğluma iki isim koydum. Biri beraber seçtigimiz isim. Diğeri rahmetli babamın ismi. Ben ismini verdiğime açıkçası pişman oldum. Yalnis anlaşılmasın. Rahmetli çok iyi ve çok saygıdeğer bir insandı. Cok severim. Ama bence her çocuğun doğunca kendi olmasına şans verilmesi gerek. Başkasının ismini koyarsan hep o kişiye benzetilir veya kıyaslama yapılır. Bence buna hiç gerek yok. Zamanında duygusal sebeblerden buna karat verdim. Ama bugün tekrar seçme şansım olsa yapmazdim sanırım. Her çocuğa temiz ve kendine öz bir sayfa açılması lazim. Soranlara öyle dersiniz

dunya uzerinde isim kalmamis gibi ismi surekli devam ettirmek nedir yau
kac cocuklari olomus ozaman koysalarmis istedikleri ismi
ne gerek var boyle takjntilara

Tabi nasıl babasının adını oğullarına koysun kız babasının adının çocuğa konulduğu nerede görülmüş tövbe tövbe ya çok sinirlendim senin kv ye allah yardımcın olsun
Onu dinleyen yokta laf olsun diye konusuyor rahmetli kb olsaydi o lafi kna yedirirdi de o yok iste

Isteyerek konulursa ne guzel canim bazilari diretiyo esler arasi bozuluyo
benim arkadasimda babasinin ismini koydu kiz olsaydi kvnin demisti

Ayrica benim babam da adinin konulmasini istiyor, biz de bir isim begendik, hepsini koymaya kalksak uc ismi olur, dedelerin isimleri arasinda secim yapsak otekine ayip olur,en iyisi sadece kendi istedigimizi koymak diyip siyrilin isin icinden

İki isimli olup ikisini de seven insan henüz tanımadım ben. Genelde bir ismi sevip öbürünü kullanmıyorlar, ama diğerini de okulda öğretmenler kullanıyor. Geneli uyarmak zorunda kalıyor.
Yani yaşlı insanlar elaleme şov yapacak diye bunu yapmayın.
Ben olsam şu isimli tulumlardan yaptırır, kayınvalidelere gittiğimde gösterirdim.
Geç kalmayın daha fazla.
Ben hamilelik haberini aldığım gün kutlama pastası alıp yanlarına gittim, x’in pastası bu dedim. A ismi de hazır mı dediler başka da söz düşmedi zaten.

Babanıza söyleyin arasın oğlum benim ismimi koyacaksınız değil mi desin. Uyuz oluyorum erkek ailelerine şımarık utanmazlar. Her şey onlara hak, padişah soyu sanki. Bebeğin ismini anne koyar, onlara mok yemek düşer. Az ötede oynasınlar.

Haklısınız bizim iki isimde güzel ve birbirleriyle uyumlu olduğu için koyduk.

Ama o Berke Canlarda dede olunca komik olacak Berke Can dede hiç olmuyor bence
Neden komik olsun allah aşkına. Şu an çocuk bebek olanlar yıllar sonra dede olacak o çağda da berke dedeler normal olacak. Alışkanlıkla alakalı bir durum tamamen. Yaşlanınca garip olur diye yeni isim koyulmasaydı şu an hala hepimizin 2 bin yıllık isimlerle geziyor olmamız gerekirdi. Binlerce eymen dede defne nine olacak mesela yıllar sonra torunlarına normal gelecek. Hatta belki eski isim demode diyecekler.

Dediğiniz doğru şimdi ki çocuklar dede olunca isimleri torunlarına normal gelecek ama bu bana şuan bu tarz isimlerin sonuna dede,nine koyunca komik geldiği gerçeğini değiştirmiyor.

Dediğiniz doğru şimdi ki çocuklar dede olunca isimleri torunlarına normal gelecek ama bana şuan bu tarz isimlerin sonuna dede,nine koyunca komik geldiği gerçeğini değiştirmiyor.
Sizin yorum üzerinden genel yazmak istedim aslında. Böyle isim konularında hep denk geliyorum, ilerisini de düşün dede-nine olunca yakışmaz vs yorumlar oluyor. Çok garip yani sanki sonsuza kadar onların çağı yaşanacak. Bu nesil hiç yaşlanıp ölmeyecek sanki. Sizr komik gelmesi çok doğal tabi ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…