Oğlumun hoşuma gitmeyen davranışları

Bence çocuğunuzun davranışları, eşinizin size olan davranışlarıyla şekillenir. Eşiniz size karşı saygılı ve nazik midir? Oğlunuzun bu tavırları karşısında eşiniz nasıl tepki veriyor ?

Problem sizsiniz! Evet siz, çocuğunuza kalıbı sokmaya çalışmızsınız ama o benim kendime ait kişiliğim var diyerek isyana bağlamış, çocukları eleştirmek çok kolayda, siz kendinizi hiç eleştirdiniz mi? Acaba evladınızın gözünde siz nasıl Annesiniz? Aranızda bağ oluşmamış, aile bağı yani manevi bağ olmadığı için, maddi bağ daha kuvvetlenmiş buda istekleri yaptırmak oluyor. İstekleri yapılınca size boyun eğeceginizi düşünmüşsünüz ama asla öle birşey olmamış, olmaz zati Sadece maddi geldikçe oğlunuz mutlu olacak. Bu çocuk neden pis bırakıyor, neden toplamıyor acaba ben nerede hata yaptım? Bunun disiplini ailede alır, almamış yada uygulamıyor diyeceğinize, kardeşime rezil oluyorum diye üzülüyorsunuz, üzüleyeceğiniz nokta evladınız olsun. Parasından faydalanmak ne demek , siz evladınızı ne gözle değer veriyorsanız, inanın bana onu yaşıyorsunuz. Ne güzel iki işte çalışıyor bize, ailesine muhtaç değil, kendi parasını kazanıp yiyor demek var ki birde şunu belirteyim iki işte çalışan cocuk sorumluluk sahibidir, size yapmıyor o sorumluluğu buradada sorgulayın kendinizi, destekcisi olsaydınız inanın bana benim oğlum deli mi ne diye elalem kaygısıyla düşünceginize bir yardım alalım diye danışıp ikna ederdiniz, bazı çocuklar evet zordur ama ailede yaklaşım çok önemlidir. Birde evlenme mevzusu insanlar size soruyor diye çocuk evlendirilmez, demekki kendini hazır hissetmiyor, yada kendi ilişkilerinde problem olabilir, bekledikleri olabilir, yada evlenme düşüncesi olmayabilir bu olay bile sizin kontrolünüzde olmadığı için, müdahale edemediğiniz için sizi rahatsız ediyor, çok kontrolcusünüz bırakın yaptıkları, yapmadıkları komple yaşadıkları hepsi kendi hayatı, yaşaya yaşaya öğrenecek biz buna tecrube diyoruz.

Ev temizlememe ve geçimsiz bir kişiliğe sahip olma dışında başka bir sorun göremedim. Kendiniz diyorsunuz 2 işte birden çalışıyor diye size istediklerinizi alamayabilir yani evet keşke bir şirinlik yapıp baklava alıp getirse ama dediğim gibi gençlerin çok çalışıp az kazandığı bir dönemdeyiz. Üstelik hem oğlunuzdan memnun değilsiniz hem de evlendirip başınızdan atıp başkasının kızının başını yakma peşindesiniz. Gerçekten gençler çok zor dönemden geçiyor şımarıklık sanıyorsunuz ama asla değil. Sağlığı yerinde kumarı uyuşturucusu yok tek sorunu geçimsizlik ve dağınıklık olsun.

Yorumları okudum da kafama daha çok yattı çocuğunuz şımarık değil sorun sizsiniz. Elalem ne der aman evlenmedi aman dalga geçiyorlar. Oğlunuz düğün masrafından geçim derdinden bahsediyor boğuluyor ama siz elalem derdindesiniz. Aman sonra bana neden kötü davranıyor neden acaba?

Son düzenleme:
Hay yaşayın. Annesi dışında herkesle geçinebiliyormuş işte oğlu. Gerçekten bazen anneler nerede duracaklarını bilmiyor.

Yoo iki yüzlü değil.
Sizden hoşlanmıyor. Baskılıyorsunuz çünkü oğlunuzu.

Her istediğini almanız kötü olmuş.

Anneye saygısızlık çok üzücü. Anne kendini sorgulayıp eleştirip çözemez ya bunu askerliğini yapıp gelmiş yetişkin bir adamdan söz ediyoruz. Olan olmuş. Adam olacak saygılı olacak s*ç*p üstüne yatmayacak evini temizleyecek. Napmis kadin suçmu işlemiş onu doğurup .. Hatasıyla sevabıyla gün olmuş bugün. İnsan olgunluk gösterir annenin gönlünü yapar. Şımarıklıktan başka birşey değil. Dışarıya nasıl davranıyorsa öyle davranana kadar mesafe koyardım ben olsam. Görüşürdüm ama seviyeli ve duygusuz bır şekilde. Bi dumur olurdu. Ne oluyor ya, karşılıksız gelen bu sevgi nereye gitti, hakkım olan sevgi ilgi emek haracı neden gelmedi diye.. Ve oturur konuşurdum sonra anlatırdım herşeyi bir bir nasıl hissediyorsam. İletişim çok önemli ama lakayt olmuş çok şımartılmış belli ki ...

Yoo iki yüzlü değil.
Sizden hoşlanmıyor. Baskılıyorsunuz çünkü oğlunuzu.
Farkındaysanız oğlunun dediklerinden çok başkasından bahsetmiş. Elalem dalga geçiyor, kardeşlerime rezil oluyorum...
Oğluna resmen oyun karakteri gibi davranıyor sanki oğlunun yaptığı şeylerden bizzat o sorumlu, yönetmeye çalışıyor.

baskici bir annesiniz anladigim kadariyla. Cocugunuz bile olsa kimse sizin istediginiz gibi bir hayat yasamak zorunda degil. 25 yasinda birini evlilige zorluyorsunuz mecbur mu 6 senedir sevgilisi var diye onunla evlenmeye? Ayrica herkese sevecen size ssygisiz olmasi ikiyuzlu oldugunu degil sizi sevmedigini ya da sevmek demeyelim de saygi duymadigini surekli fikir ayriliklariniz oldugunu gosterir

İçimden hep diyorum keşke evlense de başı bağlansa artık onun sorumluluğu bana kalmasa.

Elalemin kizi sizin oglunuzun kirliligini ve dengesizligini cekmek icin dünyaya gelmiyor. Almanyada sorunlu ogullari icin Türkiyeden kiz getirenlerin kafasi bu. Oglunuzun böyle oldugunda kendi payiniz cok burdan görüldügü kadariyla. Bu yastan sonra düzeltmesi zor.

Siz evladı için değil elalem için yaşayan birisiniz. Evladınız da bunu hissettiyse size yaklaşımının bu şekilde olması çok doğal.
Antidepresan kullanmasını eleştireceğinize buna zemin olan sebebi bulup destek olabilirdiniz. Bilemiyorum tavrınızı çok itici buldum.
Sırf doğurdunuz diye onun sizinle aynı kişiliğe ve yaşantıya sahip olmasını bekleyemezsiniz. Ayrıca henüz 25 yaşındaki bir insandan evlenmesini bekliyorsunuz.
Çocuğun eksiklerini hep maddi olarak görüp en iyisini tamamlamaya çalışmışsınız ama asıl noktayı kaçırmışsınız.
Bence işe çocuğu evlendirip sorumluluğu üzerinizden atmak olarak değil dünyaya rızanızla getirdiğiniz bir çocuğun ruhsal durumunu anlamaya çalışmakla başlayabilirsiniz.

Aynı çocuktan hatta bir tık fazlasından teyzem de var kadın çok mutsuz hep ağlamaklı. Ya teyze diyorum neden tepki gostermiyorsunuz, gönlüne göre gidiyorsun, yemeğini herkesten ayrı yemek istiyor ayağına kadar götürüyorsun, küsüp günlerce yüzüne bakmıyor. Neymiş efendim anne olunca anlarmışım! Şu cümleden nefret ediyorummm. Tüp bebekle 4 yıl sonra bu evlada zor kavustum, ama öyle evladım olsa katlanamazdim saygısızlığa tahammülüm yok. Ne demek anneye bağırmak, değer vermemek, sürekli şımarık haller herşeyin en iyisine sahip olmak istemeler falan. Ama sizde az degilsiniz, erken yaşta evlendirme derdine dusmussunuz. Tabi canım elin kızı da sizin akillandiramadiginiz oğlunuza terapi verecek. Millet kızını onun bunun oğlunu yola getirmeye çalışsın diye büyütmüyor. Ve yine diyorum kiii öyle oğlum olsa kimsenin başını bile isteye yakmazdim.

Uzman desteği almadan lütfen oğlunuzu evlendirmeyin. Sorumluluklarını başka birinin evladına yüklemeye çalışmak hiç hoş bir davranış değil.

Belli ki oğlunuzda çocukluktan gelen hatalı davranışlar var ve bunları düzeltmeye çalışmamışsınız hiç. Eşinizin ve sizin davranışlarınız nasıl? Eşiniz de size bağırır mıydı mesela?

Ayrıca siz de antidepresan kullanmışsınız. Bu tip hastalıklar genetik oluyor maalesef.

Keşke biraz dönüp aynaya baksanız. 25 yaşında çocuğu ki bu bir erkek, evlen diye baskı yapmak niye? Belli ki düzenini kurup, birikim yapıp ona göre bir yön verecek hayatına ki en mantıklısını yapar. Bu devirde ev geçindirmek normal mi?
Erkekten evini bal dök yapmasını bekleyemezsiniz. Evi pisse bırakın pis kalsın. Bundan kardeşinize ne? Kendi nasıl istiyorsa öyle yaşasın diyerek susturamıyor musunuz çevrenizdekileri?
Giyimine kadar laf etmişsiniz. Yani yaşadığımız çağda kafanızı bir kaldırıp çevrenize baksanız herkesin kendince bir tarzı olduğunu da görürsünüz. Yazın bot giymek delilikse bende deliyim
Eğer oğlunuza karşı da şu yazdığınız cümlelerde kullandığınız yakıştırmamarla konuşuyorsanız susup sessiz kalmasını mı bekliyorsunuz cidden?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…