Oğlum!

Evet benim konumdu :)) şimdi bu konuyu okuycam :))

Kendini hiç suçlama lütfen. Tamamen karakteriyle alakalı. Benimde 2 oğlum var. İlki muhteşem uysal bir çocuktu kendi kendine büyüdü desem yeridir. 2. Si 7 yaşında şuanda 2 yaşına kadar herşey normaldi 5 senedir kan kusturuyor.lütfen gidin pedagoga. Ben 2,5 yaşında kreşe verdim uyumsuz ve hiçbir etkinliğe katılmıyordu. Destek alın yoksa okul zamanı zorluk çekersiniz dediler. Önemsemedim çocuktur değişir dedim. Şimdi 1. Sınıfa başladık 4 ay bitti imdat diyorum. 1 aydır pedagoga gidiyoruz ama çok zor. Ben geç kaldım siz kalmayın.

Bebekliğini anlattığınız yerlerde tıpatıp benim bebeğimi anlatıyorsunuz resmen. Benim kızım 7 aylıkken tabaktaki farklı yemekleri fark edip ağzını açmıyordu şimdi hiç açmıyor :))) her sesten uyanıyor. Bikere yaptığımız hiçbirşeyi unutmaz mesela babası pazar günü topa ayağıyla vurmayı öğretti,top görünce ayağa kalkıp elimden tutup yürüttüğümde topa ayağıyla vuruyor hiçbirşeyi unutmaz mutlaka birşeyi yaptığımızda hep tekrarlar. Yürüyüş yapıyoruz evde hep aynı rutinde ilerliyor. Mesela ilk kendi odasına gideriz beşiğinde sallanan müzikli bir oyuncak var onu çeker sonra çamaşır sepetine sonra yatak odasına vs vs. Hep bu rutinde ilerliyor. Daha 2 aylıkken göz kontağı kuruyordu,parmaklarımı takip ediyordu. O zamanlar bile en ufak şeyden uyanırdı. Ay çok zor bebeklik geçiriyor cidden. Doğduğundan beri düzen kurmama rağmen uyku eğitimi vermeme rağmen toplasam 3 ay doğru dürüst uyudu.
Anne diyor gel diyor daha 10 aylık. Geçen gün anne gel diye emekleyerek bana doğru geldi. İki kelimeyi yan yana kurabilir mı 10 aylık bebek bilemiyorum ama bana çok tuhaf geldi.
Neyse işte sorun ne bilmiyorum ama zor :)))

Bu arada bende örtemiyorum üstünü ve sifona basmaya korkuyorum. Yavaş yavaş basıp suyun az gitmesini sağlıyorum ki uyanmasın

Benim oğlum 3 yasinda ve saydiklarinizin cogu var. Ben cocuk psikologina goturdum ama doktor hicbir sorun gormedi. Bazi cocuklar daha aktiftir ama yapacaginiz en buyuk kotuluk cocugu etiketlemektir dedi. Sonsuz bir merak duygulari var ve sinirlari olabildigince zorlamaya calisirlar ama bunun da bir sure sonra son bulacagini,her zaman boyle devam etmeyecegini soyledi.

Su an hayretler icindeyim! Ohaa biri kizimi anlatmis dedim ve esime de link yolladim okusun diye. Aynisi! 2aylik bebeden korkar mi insan valla biz korkuyorduk. 2aylikken de arabasinda gezmiyordu hala gezmek istemiyor heryer burnumdan geliyor. Herseyimiz ona gore endeksli. Bizim iliskimiz de yiprandi. Tamam babalar yardimci olsalar da bi yere kadar. Cocuk bana bagimli resmen. Hala meme de emiyor. Hala ortamizda(cogunlukla) uyiyor. Uyku duzeni yok zaten..1 de 2 de uyur artik kac olursa. Oglen uykusu 12 de olabilir 18.00 da olabilir cidden hic rutinimiz yok. Uyuyunca yarim saatte kalktigi da olabilir 2saat uyudugu da oglen. Kestiremiyorum napcagini.
Gecengun avm.ye gidelim dedik otoparka zar zor parkettik bebek arabasni ckarttik kizimi oturttuk ama avm ye giris yapar yapmaz inmek istedi e tamam insin gezelim tamam olur. Ama yerlere yatip agliuor. Kipkirmizi suratla var gucuyle bagirarak.. elinden tutmamami istiyor ama insan dolu her yer. Merdiven dolu sus havuzlari var bilmem ne.. carpan eden olucak...Birakinca gittj bi kadinin arkasindan etegine dokundu kadin dondu halimize acidi kucagindaki cocuguna aaa bak kardes gelmis bizle yurumek istiyomus gelsinmi dedi.. cocuguna baktim, tipki bi koala gibi sarilmis anasina..hic giki cikmiyor. Ya otoparka hemen geri donduk 5dk bile duramadik orda..eve gelene kadar da agladi. Meme istedi verdim onu da istemedi falan. Kaza yaptiricakti artik sabrim kalmadi biraz da iteledim valla otur agla gelme kucagima falan dedim.
Oturmamiz yatmamiz batiyo kimse oturmamali herkes emrine amade olmali..
Bu arada ben de hiperaktiviteden supheleniyorum ama oyleyse de oyle napabilirim..
Simdi yorumlari okuycam bakalim.. akli olan birileri bize de akil verir umarim..

Her hangi bir teşhis konuldu mu?
Dikkat eksikliği sadece. Ama dünya paralar verip her testi yaptırdım. Okul fobisi var benimkinde. 4 aydır tek bir gün bile derse katılmadı ama herkesle beraber okumaya geçti nasıl oldu anlamadım. Sadece şunu söyliyebilirim çocuklarınıza bebekten başlayıp kurallarla yetiştirin. Ağlasın istediği kadar. Ben yapmadım şimdi ceremesini çekiyorum siz yapın.

Bence siz yine de bir uzmanla görüşün derim. Evet belki çoğu bebek aynı ama şimdi tüm çocuklar aynı demek yanlış olur diye düşünüyorum. Bir uzmana sorup size nasıl davranmanız ne yapmanız gerektiği hakkında da bilgi alabilirsiniz bence

İnan’ın bazı çocuklar böyle oluyor sizin suçunuz eksikliğiniz becerwmeyişiniz vs vs değil olay asla
3 kızım var ilkinde İnan’ın babaannem beni yılın annesi seçmişti bakabildiğim için
İkinci kızım yine zordu ama ilkine oranla şükür demiştim ve anlamıştım uslu çocuğun olmayacaktı benim
3. Kızım ablalarının aksine o kadar akıllı usluydu ki eğer 3. Kızım ilk kızım kosaydı o cesaretle ben 5/6 çocuk yapabilirdim
Kısacası her çocuk farklı ve gerçekten çok keskin olmasa da birebir karakterleriyle doğuyorlar ben bunu yaşadım
Sakin olun ve bu sürecin geçici olduğunu sık sık kendinize hatırlatın olur mu
Allah yardımcınız olsun

Dikkat eksikliği varsa nasıl okumaya geçebiliyor? Dikkatini veremediği için daha çok zorlanır diye düşünüyordum hep. Yanlış mı düşünüyormusum? Gerçekten zor böyle çocuklar. Ama kural konusunda haklısınız. Zor oluyor ama sürekli olunca alisiyorlar kurallara ve bu aslında daha çok kendi hayatlarını kolaylastiriyor.

Benim kizim 31 aylik tamda boyle. Sakinken cok tatli cok mazlum gibi gorunuyor. Ama disari cikalim avm ye gideriz oyun oarjina goturuyoruz ipini koparmis gibi kosar herseye biner aninda geri iner . Uyumaktan nefret ediyor . Hala bazi geceler 4te kalkar ve otururuz bazen oyun oynariz bazen tw izleriz. Oglen aksam aglaya aglaya zar zor uyutuyorum. Odasini ayirdim cozum bulamadim. Dr ada danistim. Yorun diyor ve benim kizim yorulmak nedir bilmiyor daha 1 kere biryerde uyuyakaldigini gormedim :). Artik kabullendim sizde kabullenin baska turlu basa cikilmiyor. Her gezmemiz her alisveris sonumuz husran. Hah birde kucak huyu var ve illa ben tasicam bebek arabasinida ben surucem asla babasina izin vermiyor. Butun yuku bende baskasini kabul etmiyor.

Aynısı işte, babam diyor siz böyle değildiniz :) olsak zaten üçlemezlerdi herhalde. İnanın eve gelen herkes neden ağlıyor nereye gidersek artık kendi babama gidemiyordum rahat vermediği için, ömrümden ömür gitti ve daha gidecek gibi görünüyor.

O zamanlar en büyük şikayetim ağlaması, her şeye uyanması ve uyumsuzluğuydu. Gün geçtikçe ayaklanmasıyla birlikte hareketliliği arttıkça sıkıntı katlandı. Yalnız bir şeyler azalmıyor çoğalıyor sanki, her şeye itiraz dinlememe uykudan, yemeğe kadar zor olması? Hani diyorum neyle avunayım ben? Sen yetiştiremedin, eğitemedin oluyor. Öğüt verenler, akıl verenler kendilerini anlatanlar onu yaptım, bunu yapıyorum kendimi aptal gibi hissediyorum ya da çocuğumu sorunlu..

Attachment Parenting Turkiye sayfasi var facebookta.
Bilincli annelerin ve pedagoglarin paylasim yaptigi guzel bir sayfa.
Gozatin derim, yasadiginiz sIkintiyi yasayanlar vardir, isterseniz orda ileri zamanda post ta acabilirsiniz.

Aynen bende keske oyle alistirmasaydin diyenlere sinir oluyorum.alosmiyor iste cocuk ki boyle diyenlerin cogu benim gosterdigim ilginin 10 da birini bile gostermemistir.ben oglumla cocuk gibi parklarda onunla birlikte kayiyorum oyunla biseyleri ogretmeye calisiyorum ama olmuyor bazi seyler

2-3 yas arasi boyle ama..
Oglumun huysuzlugu 3,5 yas civari azaldi,4 yasinda bilinclendi diyebilirim.
Krese gonderin bence, baska cocuklar ona iyi gelecektir.

Aynı tip bende mevcut 26aylık.
Doktorada gittik çözüm yok.
Hiperaktivite değil çünkü genelde çocuklar böyle.
Zihinleri aktif.
Uyku doğduğundan beri yok.halada yok.
Sabır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…