Oğlum!

Hastanede bir yerde anneyle karşılaşıyoruz konuşuyoruz. Hiç uyumuyor dedi kaçta uyuyor dedim? 10:30- 11 de dedi. Bizimkisi 3-4 hatta sabah 7 herkes kalkarken bizim yattığımız çok oldu dedim kadın şaşırdı nee diye? Gerçekten herkese kendi yaşadığı zor geliyor.
Belki oglunuz ustun zekali bir cocuktur ustun zekali cocuklarin uykuya az ihtiyac duyduklarini okumustum.ve 7 aylikken yedigi yemegin farkli oldugunu anlamasida birz buna isaret ediyor gibi goturdugunuz uzman boyle birsey olabilir dedimi

Aynen benim ikinci kizim da böyle. Beş yaşında. Dört yaşında tam olarak erken yatmaya başladı. O zaman biraz rahat ettim. Öğle uykusu hiç olmadı desem yeri. Gezmeye asla gidemedik. Düğünden, gürültülü ortamlardan nefret eder. Böyle bir yere gitsek ağzını bir karış açar başlardi ağlamaya. Birinci de tam tersi. Onunla da gezmedigimiz yer kalmadı. Her yere her şarta uyum sağlardı. Tamamen karakter. Ben böyle kabullendim. Demek ki bunun uyku ihtiyacı böyle dedim. Gezmemizi kisitladik mecburen. Şuan biraz biraz gezebiliyoruz. Hala söylenir bir yere giderken. Üzerini hiç örtmedi. Hastaneden geldik üzerini ortturmedi. Uyuyor yerine koyuyorum üzerini ortunce hemen uyanıyor.. Hatta bir hafta felan geçti üzerini örttugum pikeyi tepikliyor. Şok oldum ağzım açık kaldı. Ben de üzerini değil de beşiğin üzerinden örttüm pikeyi. İki yaşında normal renkleri bırakın İngilizce renk, sayı, birçok taşıt, eşya isimlerini öğrendi. Algısı açıktı yani. Uykusu az olan bebeklerde bunu gözlemledim ben. Algıları çok açık oluyor. Bir de ben sese uyandığı için artık çok yoruluyordum. Uyuturken Kur'an'ı Kerim açtım öyle uyuttum. Ona alisti. Gece de açık kaldı. Böylece her tık sesine uyanmiyordu. Siz kendi görüşünüze göre şarkı olur klasik müzik olur ona alistirabilirsiniz. Belki faydası olur.

Aynen benim ikinci kizim da böyle. Beş yaşında. Dört yaşında tam olarak erken yatmaya başladı. O zaman biraz rahat ettim. Öğle uykusu hiç olmadı desem yeri. Gezmeye asla gidemedik. Düğünden, gürültülü ortamlardan nefret eder. Böyle bir yere gitsek ağzını bir karış açar başlardi ağlamaya. Birinci de tam tersi. Onunla da gezmedigimiz yer kalmadı. Her yere her şarta uyum sağlardı. Tamamen karakter. Ben böyle kabullendim. Demek ki bunun uyku ihtiyacı böyle dedim. Gezmemizi kisitladik mecburen. Şuan biraz biraz gezebiliyoruz. Hala söylenir bir yere giderken. Üzerini hiç örtmedi. Hastaneden geldik üzerini ortturmedi. Uyuyor yerine koyuyorum üzerini ortunce hemen uyanıyor.. Hatta bir hafta felan geçti üzerini örttugum pikeyi tepikliyor. Şok oldum ağzım açık kaldı. Ben de üzerini değil de beşiğin üzerinden örttüm pikeyi. İki yaşında normal renkleri bırakın İngilizce renk, sayı, birçok taşıt, eşya isimlerini öğrendi. Algısı açıktı yani. Uykusu az olan bebeklerde bunu gözlemledim ben. Algıları çok açık oluyor. Bir de ben sese uyandığı için artık çok yoruluyordum. Uyuturken Kur'an'ı Kerim açtım öyle uyuttum. Ona alisti. Gece de açık kaldı. Böylece her tık sesine uyanmiyordu. Siz kendi görüşünüze göre şarkı olur klasik müzik olur ona alistirabilirsiniz. Belki faydası olur.

Ben çalışıyorum ve haliyle ilgilenemiyorum fazla, oturupta, elmanın apple olduğunu bilmiyor tabii, bakan kişiler orta yaşta evde tv yok. Ama arabalarını yan yana koyup 10’a kadar sayınca şaşırmıştık tabii önce ilgi alanını bulmam ve onun üzerinden gitmem gerek çünkü ben kendimi de yırtsam o kendi istediği zaman yapar sadece.

Duyu butunlemeyi arastirdiniz mi? Bence çok hassas bir çocuk uzMan yardımı almalısınız.hem sizin rahatiniz icin hem de çocuğunuzun çevreye değişikliklere kısacası hayata uyum sağlaması için gerekli olabilir.

Ah çok dertliyim benim kziim da doğduğundan beri huysuz çok ağlayan bir bebekti. Hiç dışarda rahat edemez hemen eve dönerdik. 2.5 senedir uyku nedir bilmem kafayı yedim artık. Kalktık pedagog a gidelim dedik 2 hafta once bir halt olacağı yok anladık vazgeçtik seanslar ı 270 tl bi de. Şuan bile uyutmaya çalışırken size yazıyorum bunları.
Eşimle sohbet edemez olduk aramız açıldı. Saatlerce çocuk uyutmaya uğraşıyoruz . Uyku eğitimleri fakan filan bizimkiler için değil. Işe yaramıyor

Ben çalışıyorum ve haliyle ilgilenemiyorum fazla, oturupta, elmanın apple olduğunu bilmiyor tabii, bakan kişiler orta yaşta evde tv yok. Ama arabalarını yan yana koyup 10’a kadar sayınca şaşırmıştık tabii önce ilgi alanını bulmam ve onun üzerinden gitmem gerek çünkü ben kendimi de yırtsam o kendi istediği zaman yapar sadece.
Tabi ki öyle. Ben de gel sana İngilizce öğreteyim diyemem asla dedirtmedi zaten. Kendisi sordu. Bu ne demek diye diye öğrendi. Ablası ders çalışırken dikkatini cekti demek ki. Mesela iki yaşına kadar kalemin ucundan tutmadı. Birgün bana araba cizdirdi ve oturdu bir saat onu boyadı tasirmadan.
Aslında söylediklerim çocuğumu övmek için değil. Demek istedigim böyle karakterdeki çocuklar çok kararlı oluyor. Bir nevi patron bebek. Neyi ne zaman isterse o zaman yapıyorlar. Ama çok iyi gözlemliyorlar. Bu sebepten diyorum mecburen böyle kabullenmek lazım. Kreş yaşı gelince biraz daha rahat edersiniz. Yorulur gunduz biraz da olsa. İnsanın sabrını zorladıkları kesin. Ama sağlıkları yerinde olsun yeter ki. Gerisi zamanla düzene giriyor. Geçmeyecek gibi geliyor ama geçiyor.

Belki oglunuz ustun zekali bir cocuktur ustun zekali cocuklarin uykuya az ihtiyac duyduklarini okumustum.ve 7 aylikken yedigi yemegin farkli oldugunu anlamasida birz buna isaret ediyor gibi goturdugunuz uzman boyle birsey olabilir dedimi

Söyledim zor diye nitelendirdiğim her şeyi göz kontağı kuruyor mu deyince zaten her şeyi anlattım. 6 yaş üstü çocuklarla ilgilendikleri için kendilerinin bir şey yapamayacağını artı testler için küçük bir yaşta olduğunu söylediler. Ben dışarı çıkamıyorum deyince sizin hayatınızı kısıtlayacak kadar hayatınızı zorlaştırıyorsa uzmana danışın o şekilde olmaması lazım dediler ama çocuk psikologuna, psikiyatra değil dedi.

Duyu butunlemeyi arastirdiniz mi? Bence çok hassas bir çocuk uzMan yardımı almalısınız.hem sizin rahatiniz icin hem de çocuğunuzun çevreye değişikliklere kısacası hayata uyum sağlaması için gerekli olabilir.

İlk defa duyuyorum araştıracağım..

Ah çok dertliyim benim kziim da doğduğundan beri huysuz çok ağlayan bir bebekti. Hiç dışarda rahat edemez hemen eve dönerdik. 2.5 senedir uyku nedir bilmem kafayı yedim artık. Kalktık pedagog a gidelim dedik 2 hafta once bir halt olacağı yok anladık vazgeçtik seanslar ı 270 tl bi de. Şuan bile uyutmaya çalışırken size yazıyorum bunları.
Eşimle sohbet edemez olduk aramız açıldı. Saatlerce çocuk uyutmaya uğraşıyoruz . Uyku eğitimleri fakan filan bizimkiler için değil. Işe yaramıyor

Biz eşimle sohbet etmeyi unuttuk, çay içmek neydi film izlemek falan? Aynısıydık biz de artık uyutmaya çalışmıyoruz bu yüzden.

Kızım da yeni yaşına girdi ve uyku konusunda da birçok konuda da sıkıntılı maalesef . 4-5 aya kadar çok çok hareketli değildi beraber iş arkadaşlarımla yemeğe giderdik , seminerlere katılırdık o güzelce oturur gülücük saçardı . Gece uykusu o zaman da yoktu sürekli memedeydi ama gündüz sıkıntılı değildi bu kadar. Anlamadım çocuk sonradan değişti. Ailemin yanına gitsem ya da bana gelseler 4-5 kişi çocuğu zapdedemiyorlar. Birbirlerinin üzerine atmaya başlıyorlar. Otururken bile olduğu yerde zıplıyor ileri geri hareketler yapıyor. Koridorun lambasını açsak o tık sesine uyanıyor. Parkenin gıcırdayan yerlerine basılmaz, terlikle yürünmez afedersin o uyurken osurmak bile yasak. Her 15 dk da bir uyanır ağlar illa yanımda yatar memede. Gündüz de böyle. Bilmiyorum gerçekten düzelir mi? Uyku şurubu da kullandık, rahatlatıcı çaylar da. Yok çocuk böyle. Değişmiyor hiçbir şey etki etmiyor. Çok iyi anlıyorum seni

IMG_20190128_212650.png
IMG_20190128_212221.png
IMG_20190128_212207.png
IMG_20190128_212136.png
IMG_20190128_212121.png
IMG_20190128_212103.png
Bu tip oyunlardan alabilirsiniz. Ben çok faydasını gördüm. Biraz daha büyüyünce de dikkat geliştirme setlerinden araştırıp alırsınız. Böyle oyunlar hem dikkatlerini arttırıyor hem de sakinlestiriyor.

Belki oglunuz ustun zekali bir cocuktur ustun zekali cocuklarin uykuya az ihtiyac duyduklarini okumustum.ve 7 aylikken yedigi yemegin farkli oldugunu anlamasida birz buna isaret ediyor gibi goturdugunuz uzman boyle birsey olabilir dedimi[/QUOTE
Eki Görüntüle 2229584 Eki Görüntüle 2229585 Eki Görüntüle 2229586 Eki Görüntüle 2229587 Eki Görüntüle 2229588 Eki Görüntüle 2229589 Bu tip oyunlardan alabilirsiniz. Ben çok faydasını gördüm. Biraz daha büyüyünce de dikkat geliştirme setlerinden araştırıp alırsınız. Böyle oyunlar hem dikkatlerini arttırıyor hem de sakinlestiriyor.

Teşekkür ederim

Bu oyunlar cok guzelmis.ben bir de hircinligina cozum bulmaliyim istemedigi bise olunca kafasini vuruyor.

Bu oyunlar cok guzelmis.ben bir de hircinligina cozum bulmaliyim istemedigi bise olunca kafasini vuruyor.

Puzzle aldım 4 parçalı ben takıyorum ellerimi çekip yerinden çıkarıyor. Kızıyor yerleştirmeme izin vermiyor. Yalnız o an evimizde misafir vardı, kendisi çıkıyor 12 yaşındaki çocuğu top havuzuna sokuyor otur otur çocuk çıkmaya çalışıyor abii otuuuur!

Peki arkadaşınızın çocuğu nasıl bir çocuk? Zekidir mutlaka, zaten zihin olarak sıkıntısı olduğunu düşünmüyorum sadece idare edilmesi çok zor, hareketli olmasına da tamam, her çocuk aynıdır ama 1 haftalık henüz gözleri kapalıyken kafasını kaldırması kucağımda gezdirirken ay ne yapıyor demesi yanımdakilerin çok korkmuştum hani bir de çirkin olurlar ya :) öyle görünce kurbağa gibi. Ben hep hiperaktiviteyle karşılacağımı düşündüm o zamanlardan beri, 2-3 aylıkken bile uçacakmış gibi hareketler yaptığından dolayı.
Aynı sizin anlattığınız gibi, erken yürüme, sayılar renkler, uyku problemi.
Ona doktorlar zeka yüzünden beyin hızlı çalışıyor uyumuyor ama zamanla geçecek diyorlar gitmediği doktor kalmadı. Yani çocuğun beynindeki nöronlar aktif artık hamilelikte ne yediniz içtiniz :halay:yada genetik bilemeyiz ama arkadaşımın çocuğuna 15 aylıkken 3 yaş zekası var demişti doktorlar

Aynı sizin anlattığınız gibi, erken yürüme, sayılar renkler, uyku problemi.
Ona doktorlar zeka yüzünden beyin hızlı çalışıyor uyumuyor ama zamanla geçecek diyorlar gitmediği doktor kalmadı. Yani çocuğun beynindeki nöronlar aktif artık hamilelikte ne yediniz içtiniz :halay:yada genetik bilemeyiz ama arkadaşımın çocuğuna 15 aylıkken 3 yaş zekası var demişti doktorlar

Doktorlar nasıl değerlendiriyor bilmiyorum ama ver dersin bizim ki alır kaçar, kardeşim uyurken kafasına koca arabayı atacakken yakalamıştık şansa, altını alırken burnuma 2 defa tekme attı böyle, uzun süre kendime gelemedim eli de ağırdır. Hiç anlamazsın tokadı geçirir. O yüzden kreş yaşını bekliyorum vur oğlum, ben çalıştığım için anneye gelince paaa bana vuramaz ama biri vur deyince kıyamıyor her zaman :)

Mesela bu anlatıklariniz benim oğlumda da vardi. Erken yurumedi ama erken konuştu, hafiza iyidi filan ,oyun grubuna giderdik bisey yapmazdı gezecem diye benim o gün aksam kesim tansiyonum çıkardı başım çatlardı. Simdi 4 yaşında kresede gidiyor orda iyi ama evde cok cok yaramaz bilmiyorum psikologla görüştük ama orda o kadr farkli ki konuşurken kurallar koymuş kendi yazmis güya neyse eve geldi hiçbiri yok hatirltinca kendin kurallari yazmissn diye oraları olmuyor. 2 yaşını 2 ay geçmişti okuduğum kitabı kelimesi kelimesi bana okuyordu suandada o konuda oyle ama yemek içmek ayni o zaman her beyaz seye tepkiliydi suandada yemesi yok bilmiyorum çabalıyoruz, ama sinir kalmadi bizde de, bende dikkat eksikliği mi var diyordum o yok ama yaramazlik hat safhada

X