Oğlum ve Kız arkadaşı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Neden hakkımızda en kötüyü en olumsuzu düşünüp etiket yapıştırıyorsunuz? Konu kızım değil ki kızım o yaşlara geldiğinde bu tarz istekleri olduğunda onun icinde en makul olan orta yol neyse anne baba olarak onu yapmaya çalışırız! Kız arkadaşının buraya gelmek istemesini yargılayamam ki ama bir anne olarak ben kızımı da oğlumu da göndermek istemediğimi söyledim çünkü ortam kötü her türlü absürtluk yaşanıyor ve yaşları küçük ama gençler bunu düşünemeyecek yaşta ve heycandalar şimdi benim bu durumda tepki vermem sadece onların daha yanlış şeyler yapmasına neden olur bu sebepten en mantıkli olanı yapmaya çalışıyoruz! Oğlum üniye başladığında 20'li yaşlara geldiğinde zaten böyle şeyleri sormayacak izin istemeyecek bile! Şuan sadece yaşından dolayı güvende olmalari için bu sürece dahil oluyoruz ilerde tabiki özel hayatina müdahale etmiycem! Kızım için böyle bi konu açıp kızımı erkek arkadaşıyla gorüştürmek istemiyorum yazarsam şayet o zaman cinsiyetçisiniz eşit davranmiyorsunuz diye yargılarsınız :) Şu konu da bari art niyet arayip yargılamayın yahu! Tabiki anne babası varken kızım hakkımda ki izinleri kararları oğlum vermeyecek sadece dediğim gibi empati yapması için kız arkadaşının gelmesinin doğru olmadığını kız kardeşi üstünden örnek verdim hepsi bu!
Israrla söylüyorum kızın annesiyle telefon görüşmesi yapın. Eğer onlar da uygun görürse misafir edebilceginizi söyleyin. Bana her türlü ters bu durum. Siizn bakış acinizdan bakmaya çalışıyorum. Ama olmuyor .

Kendi kiz kardeşinin yapmasini dogru gormeyecegi biseyi benden isteyen biri için iki adim bile gitmezdim ben. Ama onun da yaşı kucuktur anlayamaz şimdi ilerde anlar.

Şu durum, benim ilişkinin başlarında en çok gözlemlediğim şeylerden biridir. "Kız kardeşi olsa ne yapardı acaba" sorusunu hep önemserim.
Kafeye, bara giderken, tatile gidecekken, birbirimizin evinde kalacakken vs... Bu sorunun cevabı önemlidir benim için.
Karşıdakine açık açık sormasam da bende uyandırdığı izlenim önemlidir.
"Kız kardeşim yapsa 'izin vermem'" diyen biri için de bırak 7 saat yol çekmeyi, 10 dakikalık otobüse binmem.

Çocuk daha 18 yaşında, yaşı küçük. Yanlış düşünüyordur, bazı şeyleri tam oturtamamıştır, bunlar olabilir.
Ama o oturtulamayan şeyler nereden, nasıl öğreniliyor belli.

Konu sahibinin kötü niyetli olduğunu da düşünmedim. O da abisinden çekmiş.
Ama farkında olmadan çektiği şeyi besliyor maalesef.

Bu aralar Müge Anlı izliyorum ondan midir nedir ben kimsenin çocuğunun sorumluluğunu almazdım. Yolda, apartta yada sizin evinizde başına bir şey gelse(kaza vs) nasıl verilir hesabı..allah korusun..dertsiz basinizi agritmayin bence. Madem oglunuzla iletisiminiz iyi,bu isin risklerini ve neden olmayacağını açıklayın. Her şeyin zamani var. Universiteyi kazanınca yatılı misafir agirlasin.

Neden hakkımızda en kötüyü en olumsuzu düşünüp etiket yapıştırıyorsunuz? Konu kızım değil ki kızım o yaşlara geldiğinde bu tarz istekleri olduğunda onun icinde en makul olan orta yol neyse anne baba olarak onu yapmaya çalışırız! Kız arkadaşının buraya gelmek istemesini yargılayamam ki ama bir anne olarak ben kızımı da oğlumu da göndermek istemediğimi söyledim çünkü ortam kötü her türlü absürtluk yaşanıyor ve yaşları küçük ama gençler bunu düşünemeyecek yaşta ve heycandalar şimdi benim bu durumda tepki vermem sadece onların daha yanlış şeyler yapmasına neden olur bu sebepten en mantıkli olanı yapmaya çalışıyoruz! Oğlum üniye başladığında 20'li yaşlara geldiğinde zaten böyle şeyleri sormayacak izin istemeyecek bile! Şuan sadece yaşından dolayı güvende olmalari için bu sürece dahil oluyoruz ilerde tabiki özel hayatina müdahale etmiycem! Kızım için böyle bi konu açıp kızımı erkek arkadaşıyla gorüştürmek istemiyorum yazarsam şayet o zaman cinsiyetçisiniz eşit davranmiyorsunuz diye yargılarsınız :) Şu konu da bari art niyet arayip yargılamayın yahu! Tabiki anne babası varken kızım hakkımda ki izinleri kararları oğlum vermeyecek sadece dediğim gibi empati yapması için kız arkadaşının gelmesinin doğru olmadığını kız kardeşi üstünden örnek verdim hepsi bu!

Ben size cinsiyetçisiniz demedim. Sadece böyle bir durumda ne yapacağınızı sordum.
Kızınızın da oğlunuzun da gitmesini istemezsiniz, tamam.
Oğlunuzun sevgilisi geliyor zaten. "Peki ya kızınızın ki de gelirse?" dedim. Bu bir yargı cümlesi değil.
İlk mesajımda da "umarım kızınıza da aynı muameleyi yaparsınız" dedim zaten. Bu da bir temenni cümlesiydi.
Gerçekten bunu yapmanızı isterim zaten. Çünkü oğlunuzun sevgilisinden de gördüğünüz gibi siz bilseniz de bilmeseniz de, izin verseniz de vermeseniz de, onaylasanız da onaylamasanız da kızınız bildiğini yapacak.
O yüzden ona da aynı imkanları sunun ki oğlunuz gibi o da çekinmesin size bir şeyleri söylerken. Böylece zarar görme ihtimali çok daha az olur.

Ankara'da mı yaşıyorsun? Bir kere yanlışlıkla , cahilliğinden, bilmediğimden 'ay şehir merkezi, Havaş arabalarına da yakın, lunapark da varmış civarinda' diye ponçik hayallerle Ankara Ulus'ta otel tutmuştum, bir gittim ki pavyonla 'aile briç salonu' arasında bir mekanmis 😅😅 o sokakta da çok gördüydum dediğin kağıtları ..

:KK70: :KK70:hem de tatil yöresinde kim diyor 'evlenmeden olmaz' diye ya? Ben hiç böyle bir problem yaşamadım. Onca eşim dostum geziyor Fink fink,onlarda da çift diye , cüzdan yok diye sorun yaşandigini hiç duymadım 🤷 Apart olarak da ev arama sitelerinden günlük diye arat,ama o cikan ekonomik rakama aldanma ,onlar saatlik😅 ilandaki numaradan da güncel fotoğraf iste. istanbuldaysan daha yeni bir arkadaşın şehir dışından sevgilisine yardımcı olmuştum, çok memnun kalmışlardi. metroya yakın ,merkezi ve güzel bir evdi. Onun numarasını öğrenip yazabilirim sana.

Valla konuda çok ilginç yorumlar gördüm, 'kizin olsa izin vermezdin' falan, çocuk belli bir yaşı astiysa,isterseniz izin vermeyin, insan isterse bir şekilde buluşuyor.
Yukarıda bahsettiğim,geçtiğimiz günlerde sevgilisine apart tuttuğum kız da hem düşünce olarak, hem görünüş olarak muhafazakar bir kız . Ailesi de oldukça kapalı görüşte insanlar. Ama yine de kız sevgilisine eşlik etti evde (sabah işe diye çıkıp,yıllık izinden bir gün kullanıp). Ne yaşadigi kendisini ilgilendirir, ama tanıdığım biri, bu soğukta,bu pandemide kafeler bile kapalıyken,sahilde banka oturmusken bile 'oturmuyoruz gencler' diye uyarı yiyorken , kız şehir dışından gelmiş yol yorgunu sevgilisiyle yarın yokmuşcasina yürümek yerine apartta takılmayı,yemek hazırlayip film vs izlemeyi seçti.
Ailesi isteidgi kadar ortamlarda konuşsun 'bizim de kızımız var, hiç olur mu, senin kızın olsa izin verir misin?' falan diye 😅😅 kız her zamanki saatinde evden cikti,her zamanki saatinde eve döndü. Üzgünüm ama durum bu
Birisi de görüntülü arayın sık sık demiş. Benim yanımda olduğunu bildiği halde zırt pırt görüntülü arayan bir ailesi olsa hiç hoş karşılaşmazdim. Kaldı ki arandığında çıplak bile olsan hemen üstüne kazağını, pantolonunu giyip salondan kamerayı açmak kaç saniye sürer?
Beyhude bir çaba...
Beni gençliğime döndürdün valla :D
Ben üniversitedeyken (yaş 19) sevdiceğimle apartından, evine hatta ulustaki otellere kadar çok çeşitli yerlerde kaldım. :D Üstelik ailem beni her akşam aynı saatte görüntülü arıyordu skype dan. kaldığım yurtta hep aynı köşeden konuşuyordum sırtımı duvara verip. Duvarda da bi poster vardı. Ben de gittiğim her yere o posteri taşıyıp ortamı kuruyodum kamera açmadan önce. :)
Ayrıca daha 17 yaşındayken de (lütfen örnek almayınız beni genç kardeşlerim) dersane saatinde çıkıp yine sevgilimin arkadaşının evinde buluşuyoduk dersane bitiş saati normal eve geliyordum.

Şu an kocam olan bu adamla bir kızımız var, diyor ki senin bütün numaralarını biliyorum ilerde kızımız da böyle işlere kalkışınca hemen yakalarım. Hı hı kesin öyle olur muhtemelen ruhu bile duymayacak ama yapacağı varsa istersen hücreye kapat gene yolunu bulur yani :D

Şu durum, benim ilişkinin başlarında en çok gözlemlediğim şeylerden biridir. "Kız kardeşi olsa ne yapardı acaba" sorusunu hep önemserim.
Kafeye, bara giderken, tatile gidecekken, birbirimizin evinde kalacakken vs... Bu sorunun cevabı önemlidir benim için.
Karşıdakine açık açık sormasam da bende uyandırdığı izlenim önemlidir.
"Kız kardeşim yapsa 'izin vermem'" diyen biri için de bırak 7 saat yol çekmeyi, 10 dakikalık otobüse binmem.

Çocuk daha 18 yaşında, yaşı küçük. Yanlış düşünüyordur, bazı şeyleri tam oturtamamıştır, bunlar olabilir.
Ama o oturtulamayan şeyler nereden, nasıl öğreniliyor belli.

Konu sahibinin kötü niyetli olduğunu da düşünmedim. O da abisinden çekmiş.
Ama farkında olmadan çektiği şeyi besliyor maalesef.

Konu sahibi kendi cocugunu dusunuyor haliyle, ben gondermem oglumu da, kizimi da diyor ama oglunu da baskilamadan kendi bildigi yerde tutuyor. Kizi da kendi ailesi düşünseymiş durumu oluyor tabi ki.

Aileyi de geçtim. Cocugun dusunce bicimini keske bilse o kiz, o yaşta bir uyanişa varabilir miydi bilmem ama bilse iyi olurdu. 🙄

Diğer hesabım niye askıya alındı bilmiyorum yorumlarım da hakaret küfür saldırı tartışma kabalık v.s tarzında bi durum olmadı çok enteresan cok eski üyeyim ilk kez böyle birşeyle karşılaşıyorum 🤷🏻‍♀️neyse sağlık olsun amacım sadece önerileri ve düşünceleri okuyup fikir alışverişi yapmak evladım ve kız arkadaşı için en makul olanı düşünmeye çalışıyorum! Bu arada oğlum'a tam olarak sen izin verirmiydin demedim, yanlış aktarmış olabilirim ama farkında olmadan bunu ima eden bi cümle kurduysam oğlum'a hata yapmış olabilirim bazı arkadaşlarda yanlış bir algı oldu sanırım! Ben kardeşine de sana da izin vermem şuan yaşlarınız küçük çünkü dedim sen olsan ne düşünürdün dediğimde o da bende vermezdim dedi bunu ben erkeğim yaparım kardeşim yapamaz anlamında demedi:) sadece bende istemezdim haklısın dedi belkide bir anne olarak tedirginliğimi mevzuya bakış açımı anladı o sebepten söyledi diye düşünüyorum! Şunu tekrar belirtmek isterim oğlumun kız kardeşine korumacı şefkatli olup başkasının kızına gelince amaaan banane ailesi düşünsün zihniyetinde asla yetiştirmiyorum aksine her zaman şunu söylüyorum ona bir kız ile yakınlaşırken yada muhabbet ederken kendi kardeşini düşünerek davran diyorum :) amacım sadece gençlerin herşeyi zamanın da, tadın da, suyunu çıkarmadan kimseyi üzmeden usulünce yaşamaları fikirlerini yazan arkadaşlara teşekkür ederim:)

Israrla söylüyorum kızın annesiyle telefon görüşmesi yapın. Eğer onlar da uygun görürse misafir edebilceginizi söyleyin. Bana her türlü ters bu durum. Siizn bakış acinizdan bakmaya çalışıyorum. Ama olmuyor .
Kız şehir dışında.görüşeceği kişinin ,kızın annesi olduğunu nereden bilecek?
Ben size cinsiyetçisiniz demedim. Sadece böyle bir durumda ne yapacağınızı sordum.
Kızınızın da oğlunuzun da gitmesini istemezsiniz, tamam.
Oğlunuzun sevgilisi geliyor zaten. "Peki ya kızınızın ki de gelirse?" dedim. Bu bir yargı cümlesi değil.
İlk mesajımda da "umarım kızınıza da aynı muameleyi yaparsınız" dedim zaten. Bu da bir temenni cümlesiydi.
Gerçekten bunu yapmanızı isterim zaten. Çünkü oğlunuzun sevgilisinden de gördüğünüz gibi siz bilseniz de bilmeseniz de, izin verseniz de vermeseniz de, onaylasanız da onaylamasanız da kızınız bildiğini yapacak.
O yüzden ona da aynı imkanları sunun ki oğlunuz gibi o da çekinmesin size bir şeyleri söylerken. Böylece zarar görme ihtimali çok daha az olur.
Gerçekçi olalım..erkek çocuğu diye çoğu şeye izin veriliyor...konu sahibi, çocuğu erkek olduğu için rahat...çünkü hemen hemen hepimizin bilinçaltında namus kavramı sadece kadına yapıştırılıyor....erkek olunca ,kız arkadaşla başbaşa da kalınır,herşey de yapılır...ama konu kız evlat olunca , 19 yaşında 7 saatlik yolu erkek arkadaşını görmesi için gitmesesine izin verilmez....bir evde erkek arkadaşı ile yanlız bırakılmaz...yada erkek arkadaşının evinde kalınmasına izin verilmez...yakınlaşsalar bu dert edinilir..
Nasıl olsa birşeyler olacak ,haberim olsun mantığınız doğru ama sanki sizinki biraz bunu aşıyor. .arkadaşını bilin, tanışın vs ama evde yatıya almak ,onlara başbaşa kalacakları yer ayarlamak biraz fazla olmuş..
Sonuç olarak sizin oğlunuzunda mantığı ,ben yaparım erkeğim ama kız kardeşim yapamaz..oğlunuzun, kardeşim yapmamalı demesini başka şekilde yorumlamayın. .
Birde ,kızın ailesini arayın ,konuşun falan yazılmış. kızın ailesine , gerçeği söyleyeceğini düşünmenizde. ....😕

Merhaba arkadaşlar hemen konuya gireyim :) 18 yaşında ki oğlumun kız arkadaşı başka bir şehirden kalmaya gelecek ve çalıştığı için 1 gün kalıp geri dönecek! Bu arada kız arkadaşı 19 yaşında üni öğrencisi ailesiyle yaşıyor! Nette oyun oynarken tanışmışlar 8 aydır konuşuyorlar 2 kez günü birlik kız arkadaşı geldi görüştüler ama yatmaya kalmamıştı! Sizce kız arkadaşı geldiğinde nerede kalması doğru olur? Kız arkadaşıyla gece yalnız kalmasına izin vermem ne kadar doğru olur bilemedim! Oğlum'a kalmasın akşam tekrar dönsün oğlum dedim anne 7 saatlik yol onun için çok zor oluyor işe gidiyor yorgun uykusuz kalıyor diyor! Oğlumla güzel bir iletişimimiz var herşeyini anlatır haberdar eder beni de tanıştırmak istiyor bizde kalsın diyorum bunu da kabul etmiyor! Eşimle konuştum 1 günlük apart tutayım orda misafir etsin dışarda soğukta gezmesinler diyor zaten malum pandemi her yer kapalı yemek v.s ihtiyaç neyse gönderirim ben diyor! Sizce tutumum nasıl olmalı nasıl yapsak doğru olur şuan tam olarak kestiremedim sizlerden fikir almak istedim! :)

bu apart işini siz değil de oğlunuz düşünmeliydi. Parasını biriktirip yerini ayarlamalıydı kızın. Ya da kız kendi düşünecekti ben gelmeden kalacak yerimi ayarladım sizde kalmayacağım demeliydi.

oğlunuz nerede kalmasını istiyor kızın?

Ben bu kadar modernliğe karşıyım sanırım
Bu pandemi zamanı o kadar saatlik yola çıkmayı göze alan kız kalacağı yeri de düşünsün bence
Ailesinin de haberi olduğunu sanmıyorum
Yarın öbür gün aksi bir durum olsa oğlanın ailesi otel tutmuş olacak işin adı
Oğlum olsaydı da kız arkadaşıyla aynı otelde kalmasına izin vermezdim sanırım
Zaten yapacak olan hepimizin bildiği gibi her türlü yapıyor
Bu kadar yüz göz olmaya gerek yok o yüzden
Bu kadar anlayışın da erkek tarafı siz olduğunuz için olduğuna eminim

Zaten çoğu otel aralarında resmî nikah olmadığı için aynı odada kalmalarına izin vermez. Siz de apart falan tutmayın derim en iyisi sizin evde kalmaları, oğlunuzun odasını hazırlarsınız oğlunuz da salonda uyur. Ailesine sevgilim geliyor bana otel odası tutun diyene de ilk defa denk geldim :)

yok genelde küçük yerlerdeki yıldızsız otellerde ve apartlarda falan evlilik cüzdanı sorarlar. Otelin adı kötüye çıkmasın, fuhuş yapılmasın diye. Bazen de fuhuş yapanlardan ekstra bahşiş alıyorlarmış.
misafirhane, öğretmen evi tarzı devlete bağlı yerlerde yasak.
Yanlış bilgi vermeyelim gençlere 🤣

Kız şehir dışında.görüşeceği kişinin ,kızın annesi olduğunu nereden bilecek?
Gerçekçi olalım..erkek çocuğu diye çoğu şeye izin veriliyor...konu sahibi, çocuğu erkek olduğu için rahat...çünkü hemen hemen hepimizin bilinçaltında namus kavramı sadece kadına yapıştırılıyor....erkek olunca ,kız arkadaşla başbaşa da kalınır,herşey de yapılır...ama konu kız evlat olunca , 19 yaşında 7 saatlik yolu erkek arkadaşını görmesi için gitmesesine izin verilmez....bir evde erkek arkadaşı ile yanlız bırakılmaz...yada erkek arkadaşının evinde kalınmasına izin verilmez...yakınlaşsalar bu dert edinilir..
Nasıl olsa birşeyler olacak ,haberim olsun mantığınız doğru ama sanki sizinki biraz bunu aşıyor. .arkadaşını bilin, tanışın vs ama evde yatıya almak ,onlara başbaşa kalacakları yer ayarlamak biraz fazla olmuş..
Sonuç olarak sizin oğlunuzunda mantığı ,ben yaparım erkeğim ama kız kardeşim yapamaz..oğlunuzun, kardeşim yapmamalı demesini başka şekilde yorumlamayın. .
Birde ,kızın ailesini arayın ,konuşun falan yazılmış. kızın ailesine , gerçeği söyleyeceğini düşünmenizde. ....😕
Neden rahat olayım? Neden cinsiyetçilik yapayım şayet öyle olsaydı oğlumu gönderirdim yada oğluma parayı verir kafana göre takıl nasıl istersen öyle yap derdim! Yorumlarımı okumadınız sanırım ve oğlumun söylemi o şekilde değildi detayli bi şekilde yazdım tekrar yineliyorum anne baba olarak biz varken kız kardeşinin izin söz hakkı oğlumda değil böyle bi yetki vermedik konu neden amacından çıktı böyle söylemler oldu onuda anlamadım ayrıca ben rahat olmadığım için her detayı düşünüyorum ve olaya dahil oluyorum! Oturup mevzuyu babasıyla konuşup bu duruma kafa yoruyorum! Herşeden önemlisi tek kendi çocuğumu değil kız arkadaşının da güvenliğini düşünüyorum inan hiç düşündüğünüz gibi erkek egomanyasıyla yetiştirmiyorum oğlumu! :)

Ben bu kadar modernliğe karşıyım sanırım
Bu pandemi zamanı o kadar saatlik yola çıkmayı göze alan kız kalacağı yeri de düşünsün bence
Ailesinin de haberi olduğunu sanmıyorum
Yarın öbür gün aksi bir durum olsa oğlanın ailesi otel tutmuş olacak işin adı
Oğlum olsaydı da kız arkadaşıyla aynı otelde kalmasına izin vermezdim sanırım
Zaten yapacak olan hepimizin bildiği gibi her türlü yapıyor
Bu kadar yüz göz olmaya gerek yok o yüzden
Bu kadar anlayışın da erkek tarafı siz olduğunuz için olduğuna eminim

bana da bu kadar olayın içinde olmaları garip geldi.
7 saatlik uzaktan sevgili yapacak, sevgiliyi yaşadığın yere çağıracak duruma geldiyse, bazı sorumlulukları aileni işin içine katmadan halledebiliyor duruma gelmiş olması lazım çocuğun.
Bir annenin oğlunun/kızının sevgilisinin yükünü yüklenmesi -buralara konu açacak kadar- bana mantıksız geldi.
Biz de o saçma libido tavan yaşlardan geçtik. Arkadaşlarımızın evlerinde kaldık. Sevgilimizle tatile de gittik. Yani ne bileyim paramı biriktirdim gittim. Ne benim ailem ne onun ailesi bu çocuklar hangi otelde/apartta kalıyor diye düşünmedi. Doğrusu ne ben de tam bilemedim. Ama çocuğun yaşı belli ki tek başına otel tutmayı/orada birlilte kalmayı aileyi buna müdahil ettirmemeyi beceremeyecek kadar küçük. O zaman cevap hayırdır bence 🤷🏻‍♀️

18- 19 yaşlar diyosunuz ya. Bunlar daha çocuk değil mi
Erkek arkadaş kız arkadaş bana çok garip geldi. Şuanda onların o finaldi bu dersti çalışması gerekiyor. Başka şehre sevgilisini görmeye gelmeyiversin hasretten ölmüşler mi

Halen yorumlarda erkek annesi olduğunuz için yazılıyor diyecek bişey bulamıyorum pes :)
bu apart işini siz değil de oğlunuz düşünmeliydi. Parasını biriktirip yerini ayarlamalıydı kızın. Ya da kız kendi düşünecekti ben gelmeden kalacak yerimi ayarladım sizde kalmayacağım demeliydi.

oğlunuz nerede kalmasını istiyor kızın?
Oğlum apart ayarlamamızı istemedi ki bana sadece kız arkadaşının geleceğini söyledi bende babasıyla paylaştım eşimde temizlik ve güvenlik açısından bildiğimiz bi yer olsun ben ayarlıyım dedi güvenlikçisi olan kameralarla izlenen bir yer olsun diye :) oğlumun fikri de apartta yada otelde kalması eve gelmek istemez çekinir sizden diyor!

Neden rahat olayım? Neden cinsiyetçilik yapayım şayet öyle olsaydı oğlumu gönderirdim yada oğluma parayı verir kafana göre takıl nasıl istersen öyle yap derdim! Yorumlarımı okumadınız sanırım ve oğlumun söylemi o şekilde değildi detayli bi şekilde yazdım tekrar yineliyorum anne baba olarak biz varken kız kardeşinin izin söz hakkı oğlumda değil böyle bi yetki vermedik konu neden amacından çıktı böyle söylemler oldu onuda anlamadım ayrıca ben rahat olmadığım için her detayı düşünüyorum ve olaya dahil oluyorum! Oturup mevzuyu babasıyla konuşup bu duruma kafa yoruyorum! Herşeden önemlisi tek kendi çocuğumu değil kız arkadaşının da güvenliğini düşünüyorum inan hiç düşündüğünüz gibi erkek egomanyasıyla yetiştirmiyorum oğlumu! :)
Yuvarlak cevaplar veriyorsunuz

bana da bu kadar olayın içinde olmaları garip geldi.
7 saatlik uzaktan sevgili yapacak, sevgiliyi yaşadığın yere çağıracak duruma geldiyse, bazı sorumlulukları aileni işin içine katmadan halledebiliyor duruma gelmiş olması lazım çocuğun.
Bir annenin oğlunun/kızının sevgilisinin yükünü yüklenmesi -buralara konu açacak kadar- bana mantıksız geldi.
Biz de o saçma libido tavan yaşlardan geçtik. Arkadaşlarımızın evlerinde kaldık. Sevgilimizle tatile de gittik. Yani ne bileyim paramı biriktirdim gittim. Ne benim ailem ne onun ailesi bu çocuklar hangi otelde/apartta kalıyor diye düşünmedi. Doğrusu ne ben de tam bilemedim. Ama çocuğun yaşı belli ki tek başına otel tutmayı/orada birlilte kalmayı aileyi buna müdahil ettirmemeyi beceremeyecek kadar küçük. O zaman cevap hayırdır bence 🤷🏻‍♀️
O kadar absürt konular açılıyorken cidden bu konuda fikir sormak için konu açmam mı size tuhaf geldi? :)

Mune Mune rica etsem konuyu yoruma kapatabilirmisin acaba? :)

Kızımın erkek arkadaşı olursa gelip bizim evimizde kalır rahatça, ailesini haberdar ettiği sürece tabi. Ama gidip onlara apart veya otel tutmam. Ben kendi çocuğumdan sorumluyum sadece, ailesinin iznini alıp bana gelip kalabilir ama gizli bir iş çeviriyorsa buna kendimi alet etmemeye çalışırım.

Kızınız için yapmayacağınız bir şeyi oğlunuz içinde yapmayın. Sıra ona geldiğinde aynı muameleyi görmezse yaşayacağı hayal kırıklığını düşünün, size olan güvenini kaybetmeyin çocuğunuzun. Oğlunuza kız kardeşine izin verirmiydin diye sembolik olarak soruyorsunuz madem, kızınıza da sorun abine izin verirmisin, kuz arkadaşıyla apart tutalım mı diye.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X