Oğlum ve Kız arkadaşı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kızı güzelce ağırlayın. Eğer sizde kalmak istemiyorlarsa apart olabilir tabii güvenilir olmasına çok dikkat edin bazen öyle yerler kötü çıkabiliyor. 19 yaşında gencecik bir kız, gururunu kırmayın.

Tedirginliğinizi anlıyorum ama haklı bulmuyorum.Bence müdahale ettiğinizde bir dahakine haberiniz olmayacak.Defalarca gerek üniversite yıllarında gerek sonrasında erkek arkadaşlarımın evinde kaldım sevgilim değillerdi gerçekten arkadaşlarımdi bu kişiler.Ve tahmin ettiğiniz gibi şeyler de yaşanmadı.Gec saatlere kadar güldük eğlendik sohbet ettik gece de yataklarını bana verip kendileri oturma odasında uyudu. Gerçek bir arkadasliksa söz konusu insan aklından bile geciremiyor öyle şeyler.

Birakin da oğlunuz karar versin. Eğer pandemi olmasaydı da şu an üniversitede başka şehirde,kendi evinde olsaydı belki de kız arkadaşıyla beraber ev tutmuştu, yasiyordu. siz hala 'yalniz kalmalarından endişeleniyorum' diyorsunuz.
Eğer yalnızlıktan kastınız aynı yatakta yatmaksa tuttuğunuz aparta gündüz gözüyle de girebilirler,akşam çocuk evine gelir. Sizin de vicdaniniz rahat olur, 'ay oğlum kızla kalmadi' diye 😅
Bence hiç kafa yormayın, salın gitsin. Kız 6 saatlik yolu gelmeyi biliyorsa kalacak yer ayarlamayı da bilsin. Çocuk da sevgilisini yanına çağırıyorsa elbette ayarlamayı bilmeli bir şeyleri. İki koca adamın derdi hiç sizin canınızı sıkmasın. Çok da düşünmemeye çalışın yani, sonuçta artık çocuk değil, kilit de vuramayacagina göre kimse çocuğunun cinsel hayatına mani olamaz,çok istese bile😅 en sıkı anne baba olsun, çocuğun ders saatlerine kadar takip etsin, devamsızlık hakkını kullanır,evden çıktığı gibi sevgilisiyle ayarladiklari yere gider çocuk, eğer kafaya koyduysa. Çok da seyapmamak lazım.

*Ailelerin çocuğunun çevresi hakkında çok katı olması ve konuşmaması çok yanlış. Mesela ben kaybolsam,eve gelmesem annemin polise verecek ismi yok 'su kişilerle samimi,sunla gorusuyor' diye. Ya da unide kendi evimdeyken şehir şehir gezerdim(çalışıp kazandığım parayla) , ablama her zaman,babama bazen söylerdim gittiğim adresleri (acil durumda bilinsin diye) , annemiyse yolda beni aramasın diye otobüse binmeden önce arar, uykulu konuşurdum. Yani bu iletişim şekli coook yanlış.
Ama bence sizinki gibi , ailenin çok konunun içinde olduğu durum da yanlış. Bazı şeyler ustukapali anlatılsin, her şeyin bilinmesine de gerek yok. . Unide bir arkadaşa proje ödevime gitmiştim, ev arkadaşının tam anlamıyla 'ben de genç oldum,kızımla arkadaş gibiyim' ekolünden bir annesi vardı evde. Kızini ziyarete gelmiş,bir haftaligina, koltukta yatıyor, kızın sevgilisi de bazen onlarda kalıyor, anne sabah uyanan kizi ve sevgilsijne kahvaltı hazırlıyor falan...
Gereksiz modern geliyor bana. Herkesin her şeyden de haberi olmamali.
Sizin de Şu tarihte kızın geleceğine kadar bilginiz olsa yeterdi. Ben kızın yerinde olsam ziyarete gittiigim sevgilimin babası bunca olayın içinde olsa rahatsız olurdum

Oğluma bunları da söyledim Allah korusun hasta olur bayılır fenalaşır ne bileyim bişey olur sorumlusu biz oluruz dedim ama gelde gençlere anlat bunu anneeee çok fazla Müge Anlı izlediğin için paranoyak oldun diyor :))
Müge Anlı ile alakası yok aslında, korkmanız gayet normal sonuçta el kızı, o da bir annenin kıymetlisi. Sizin oğlunuza başka şehirde birşey olsa yanındaki insanı didik didik incelemez misiniz? Ancak oğlumla aramızda güven bağı var diyorsunuz, bence bu bağı zedelememek adına izin verin ve sürekli irtibatta olun. Ama apart değil otele gitmelisiniz orası hem daha temiz hem daha güvenli. Gizli gizli gitmelerindense haberiniz olsun gittiklerinden.

Aynı durumda kızınız olsaydı, başka şehire erkek arkadaşına gitseydi ve bir apartta kalsalardı ne derdiniz, yine bu kadar anlayışlı davranır mıydınız?

Ayrıca kızın ailesininde haberi yok büyük ihtimalle. Neden arayıp izin almıyorsunuz?

Karşınızdakide bir ana kuzusu, kendi kızınızı koyun yerine ve öyle karar verin.

Benim fikrime gelince, apartta kalmaları uygun değil, yaşları çok küçük ikisinin de. İlerde pişman olacakları bir şey yapmalarını istemem. Hatta sizde kalmasıda bana göre olmaz. En uygunu dışarda görüşüp, akşamına kızın kendi evine gitmesi. İlla kalacaksada kızın tek başına otelde kalması.

Karar sizin tabi ama yukarıda dediğim gibi, o kızın yerine kendi kızınızı koyun ona göre karar verin.

Ailesi oğlumla arkadaşlık ettiğinden haberi var fakat kalacağından haberi var mı bilemiyorum! Sonuçta bir kız çocuğu olarak o da riske girip o kadar yol geliyor belki doğru değil ama sonuçta tepki gösterip gelmesin dediğim de başka hatalar yapmalarına sebebiyet veririm diye düşünüyorum bu yüzden ne yapacaklarsa haberim olsun bilgim olsun benim güvendiğim yerde olsunlar istiyorum başkasının çocuğunu da düşünmek zorunda hissediyorum benimde bir kız evladim var!🤷🏻‍♀️

Siz bilirsiniz tabi. Kiz kadar sizin de aldiginiz bir risk sonuçta, ailesinin haberi olmadan 7 saatlik yoldan yatili gelen kizi ben eve alamazdim, bir de ustune eşime apart tutturamazdim, birsey olursa direkt sorumluluk alabiliyorsunuz demek ki.

Zaten çoğu otel aralarında resmî nikah olmadığı için aynı odada kalmalarına izin vermez. Siz de apart falan tutmayın derim en iyisi sizin evde kalmaları, oğlunuzun odasını hazırlarsınız oğlunuz da salonda uyur. Ailesine sevgilim geliyor bana otel odası tutun diyene de ilk defa denk geldim :)
Bacım,sen geriden geliyorsun. Sırf bu iş için saatlik kiralanan apartlar var - ki zaten Türkiye'de apart kültürü bu :ıslık: elit elit tatillerinde ev kiralamak isteyen yallah airbnb'e :))

Bacım,sen geriden geliyorsun. Sırf bu iş için saatlik kiralanan apartlar var - ki zaten Türkiye'de apart kültürü bu :ıslık: elit elit tatillerinde ev kiralamak isteyen yallah airbnb'e :))
yolda yere bi bakıyorum reklam kağıdı apart daireler 90 tl :27:

Oğlunuzunda kızında yaşı küçük..kızın ailesi böyle bir durumu öğrenirse (öğrenmez demeyelim herşey olabilir ) o aileye karşı sizde zor kalırsınız ..ayrıca kızınız olsa, erkek arkadaşım gelecek,apartta kalacağız dese eminim kabul etmezsiniz..apartta yanlız kalmalarının doğuracağı sonuçları da az çok tahmin ediyorsunuzdur..en iyisi kızın günübirlik gelmesi...yada madem oğlunuz 18 yaşında ,kız çalışıyor ve geldiğinde yorgun olacak , siz oğlunuzu gönderin (!)
Oğlumun seyahat izni olmadığı için gidemiyor zaten göndermekte istemem şu pandemi sürecinde açıkçası! Benim kız evladim da var bu yüzden her detayı düşünüp bu durumu dert ediyorum :) emin olun oğluma bunu da söyledim kız kardeşin gitmek istese izin verirmiydin yada kızın gelmesi kalması ne kadar doğru diye! ya kötü bişey olsa ya ailesinden habersiz bunu yapıyorsa ya geldiğinde hastalanırsa yolda kaza geçirirse diye ama gel gör ki bunlari anlayacak yaşta değiller ben bunları söylediğimde anneee paranoyak olma felaket habercisi gibi konuşuyorsun hep olumsuz düşünüyorsun diyor :) Her ne olursa olsun o kızın da güvenliği benim için önemli asla aman oğlum mutlu olsun kim ne yaparsa yapsın kafasında bi anne olmadım!

Kızın yaşı küçük tabi apart olmaz bence de. Fakat sizde kalma gibi bi zorunluluğu da yok bir de kızon başına bişey gelse siz tövbe tövbe üstünüze sorumluluk, tabi karışmak bana asla düşmez kendi fikrim bu. En uygunu bence de eğer görüşeceklerse dışarıda yürüyüş şeklinde ya da sabah vakti size gelip akşama kadar kalıp otele gitmesi uygun olur bence.

Kız nerde o saatlik apartlar.. Allah için iki sevaba girersin gece gece🤣🤣 Tatillere 10 binler bayılmakya yorulduk, ya da arkadaşının pisss leşşş 100 yıldır temizlenmemiş koltuguna full rulo peçete serip uzanmaya😂😂 Araba koltukları hiç konuşmasın, madem kiralıyoruz hakkını da veriyoruz😂😂😂 Konuyu dağıtmadan, biz de evlenmeden bu saatlik apart heyecanını bize yaşama fırsatı verir misin?
Gerçi bizde kaldığında da saatlik boşluğumuz oluyor ama bu pek bir heyecanlı geldi😂

Kız nerde o saatlik apartlar.. Allah için iki sevaba girersin gece gece🤣🤣 Tatillere 10 binler bayılmakya yorulduk, ya da arkadaşının pisss leşşş 100 yıldır temizlenmemiş koltuguna full rulo peçete serip uzanmaya😂😂 Araba koltukları hiç konuşmasın, madem kiralıyoruz hakkını da veriyoruz😂😂😂 Konuyu dağıtmadan, biz de evlenmeden bu saatlik apart heyecanını bize yaşama fırsatı verir misin?
Araya giriyorum ama İstanbulda çok var. Önceden günlük kiralık apart vardı artık saatlik kiralık aparta kadar düştüler ksjfjsjd.

Tanıdık birinin apartı varsa mantıklı. Tek sıkıntı gece yalnız kalmaları. Ateşle barut malum. Üstelik en deli çağlar😄Bi de korunmayı vs beceremezlerse sonrası sıkıntı. Ama bi cinsellik olacaksa da gecesi gündüzü fark etmez yapacak olan her koşulda yapar. Tek sıkıntı ailenin haberi olursa kızları ve oğlunuzu aynı yerde yalnız bıraktığınız için size sıkıntı çıkarabilirler. Bu nedenle en azından gece birlikte kalmamaları daha doğru görünüyor

Araya giriyorum ama İstanbulda çok var. Önceden günlük kiralık apart vardı artık saatlik kiralık aparta kadar düştüler ksjfjsjd.
Gir araya bilgi verecek herkes girsin araya!!! Hiç duymadım ya demek ki o kadar kızmamışım 🤣🤣🤣 Aslında bu saatlik dediğim gibi bizim evde kalınca da oluyor ama hiç duymadım ya çok cazip geldi. Bir de benimkinin çok parası var😂😂😂😂😂😂bir gün Taksimde bir yerde randevumuz var, arabayı bıraktık 2 saatimiz falan var yani. Uykusu gelmiş, saatlik otel yok mu burada dedi. O ne be dedim terbiyesiz işler için kullanılan otelde işim ne, bu ülkede olmaz dedim. Gittik bir otele günlük para verip 2 saat uyudu. Fakir ben o parayla bir yemek daha fazla yiyebileceğimi düşündüm ve gözüme uyku girmedi😂😂 Bir de bu saatlik apartlarda kamera falan var mıdır ki, Kylie Jenner değilim ama yine de korkuyorum iste🥲🥲

Gençlerin yerinde olsam ayrı bir yerde kalmak isterdim ben. Kalacağım yeri de ayarlardım. Aile evinde olmak istemezdim yani.
Çünkü siz ne kadar tedirgin olduğunuzu söyleseniz de onlar artık yetişkin ve baş başa kalmak istemeleri normal.

Kızın ailesinin neyi ne kadar bildiği sizin sorununuz değil. Bu, kıza kötü gözle bakmanıza sebep olmasın yeter.
Ve umarım oğlunuza sağladığınız rahatlığı ve imkanları kızınıza da sağlarsınız. Elin kızı üzerinden iyi ebeveyncilik oynamak kolay çünkü.
İnsanların asıl düşünceleri kendi kızları söz konusu olunca ortaya çıkıyor genelde. Ve böyle bir durumdaki tutumunuz başkasının kızı hakkındaki düşüncenizi ve tutumunuzu da gösterir aslında.

Gir araya bilgi verecek herkes girsin araya!!! Hiç duymadım ya demek ki o kadar kızmamışım 🤣🤣🤣 Aslında bu saatlik dediğim gibi bizim evde kalınca da oluyor ama hiç duymadım ya çok cazip geldi. Bir de benimkinin çok parası var😂😂😂😂😂😂bir gün Taksimde bir yerde randevumuz var, arabayı bıraktık 2 saatimiz falan var yani. Uykusu gelmiş, saatlik otel yok mu burada dedi. O ne be dedim terbiyesiz işler için kullanılan otelde işim ne, bu ülkede olmaz dedim. Gittik bir otele günlük para verip 2 saat uyudu. Fakir ben o parayla bir yemek daha fazla yiyebileceğimi düşündüm ve gözüme uyku girmedi😂😂 Bir de bu saatlik apartlarda kamera falan var mıdır ki, Kylie Jenner değilim ama yine de korkuyorum iste🥲🥲
Nee akdjjajshah. Benimkininde durumu iyi, verilen paraya bende acırım. Gerçekten pahalı ama neticede ne iş için tutulduğu belli 😂😂
Aslında heyecanlı oluyor biliyo musun, biz bir kere gittik, aradan 1 saat geçti (saat gece 12 falan) pat pat polis kapıya vuruyor kendimi bi an operasyonda hissettim akfjsjf. Karakola gidene kadar ruhumu teslim edip geri geldim. Meğer adam kaçak yapıyormuş bu işi adamın numarasını ifademizi falan alıp saldılar bizi kadjjsd.
Sadece temiz oluşuna dikkat et, kamera olayı pek olmuyor ama biz girdiğimizde eşyaları, yatağı gören kısımları, duşu falan iyice kontrol ediyoruz. Sizde öyle yapın öyle soyunup dökülün 😂 hatta mümkünse ışık kapalı olsun kajfjsjdjd

Zaten çoğu otel aralarında resmî nikah olmadığı için aynı odada kalmalarına izin vermez. Siz de apart falan tutmayın derim en iyisi sizin evde kalmaları, oğlunuzun odasını hazırlarsınız oğlunuz da salonda uyur. Ailesine sevgilim geliyor bana otel odası tutun diyene de ilk defa denk geldim :)

Hiçbir otel evlilik cüzdanı sormaz. Yani ben soranına denk gelmedim henüz. Standart prosedür gereği kimlik bilgisi alırlar sadece.
Bu durum otel insiyatifinde. O yüzden çok çok muhafazakar bir yerdeki çok göz önünde bir otel değilse kimsenin de soracağını sanmıyorum.

Nee akdjjajshah. Benimkininde durumu iyi, verilen paraya bende acırım. Gerçekten pahalı ama neticede ne iş için tutulduğu belli 😂😂
Aslında heyecanlı oluyor biliyo musun, biz bir kere gittik, aradan 1 saat geçti (saat gece 12 falan) pat pat polis kapıya vuruyor kendimi bi an operasyonda hissettim akfjsjf. Karakola gidene kadar ruhumu teslim edip geri geldim. Meğer adam kaçak yapıyormuş bu işi adamın numarasını ifademizi falan alıp bıraktılar.
Sadece temiz oluşuna dikkat et, kamera olayı pek olmuyor ama biz girdiğimizde eşyaları, yatağı gören kısımları, duşu falan iyice kontrol ediyoruz. Sizde öyle yapın öyle soyunup dökülün 😂 hatta mümkünse ışık kapalı olsun kajfjsjdjd
Bu konuda kadıncağız benim de kızım var başka kızları da düşünüyorum diyor biz neler konuşuyoruz 😂 Sağol canım öneriler için aklımda💕💕😂

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X