Oğlum ve Kız arkadaşı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Gençlerin yerinde olsam ayrı bir yerde kalmak isterdim ben. Kalacağım yeri de ayarlardım. Aile evinde olmak istemezdim yani.
Çünkü siz ne kadar tedirgin olduğunuzu söyleseniz de onlar artık yetişkin ve baş başa kalmak istemeleri normal.

Kızın ailesinin neyi ne kadar bildiği sizin sorununuz değil. Bu, kıza kötü gözle bakmanıza sebep olmasın yeter.
Ve umarım oğlunuza sağladığınız rahatlığı ve imkanları kızınıza da sağlarsınız. Elin kızı üzerinden iyi ebeveyncilik oynamak kolay çünkü.
İnsanların asıl düşünceleri kendi kızları söz konusu olunca ortaya çıkıyor genelde. Ve böyle bir durumdaki tutumunuz başkasının kızı hakkındaki düşüncenizi ve tutumunuzu da gösterir aslında.

Konu sahibi oğluna "kardeşinin gitmesine izin verir miydin?" Diye sormuş. :))))) Cevabi bilmiyorum soylememiş ama konu sahibinin kizini 7 saatlik yola, ailesini bile tanimadigi etmedigi insanlarin arasina yollayabilecegini hiç sanmam. Ya da kizi sevgilisiyle apartta rahat etsin diye babasi apart tutar mi sanmam. Kardeşine izin verir miydin sen olsan sorusundan ben onu anladim acikcasi.

19 yaşindaki iki genc karar verip herseyi ayarlasa birlikte kalsalar bisey diyemem ama işin içine bir tarafin ailesi giriyorsa bana gore sikinti. Hadi onlar genç ama 19 yasindaki oglunun soylemesiyle gidip ailenin apart tutup yerlestirmesi başka bir sorumlukluk boyutu bence.

yolda yere bi bakıyorum reklam kağıdı apart daireler 90 tl :KK53:
Ankara'da mı yaşıyorsun? Bir kere yanlışlıkla , cahilliğinden, bilmediğimden 'ay şehir merkezi, Havaş arabalarına da yakın, lunapark da varmış civarinda' diye ponçik hayallerle Ankara Ulus'ta otel tutmuştum, bir gittim ki pavyonla 'aile briç salonu' arasında bir mekanmis 😅😅 o sokakta da çok gördüydum dediğin kağıtları ..
Kız nerde o saatlik apartlar.. Allah için iki sevaba girersin gece gece🤣🤣 Tatillere 10 binler bayılmakya yorulduk, ya da arkadaşının pisss leşşş 100 yıldır temizlenmemiş koltuguna full rulo peçete serip uzanmaya😂😂 Araba koltukları hiç konuşmasın, madem kiralıyoruz hakkını da veriyoruz😂😂😂 Konuyu dağıtmadan, biz de evlenmeden bu saatlik apart heyecanını bize yaşama fırsatı verir misin?
:KK70: :KK70:hem de tatil yöresinde kim diyor 'evlenmeden olmaz' diye ya? Ben hiç böyle bir problem yaşamadım. Onca eşim dostum geziyor Fink fink,onlarda da çift diye , cüzdan yok diye sorun yaşandigini hiç duymadım 🤷 Apart olarak da ev arama sitelerinden günlük diye arat,ama o cikan ekonomik rakama aldanma ,onlar saatlik😅 ilandaki numaradan da güncel fotoğraf iste. istanbuldaysan daha yeni bir arkadaşın şehir dışından sevgilisine yardımcı olmuştum, çok memnun kalmışlardi. metroya yakın ,merkezi ve güzel bir evdi. Onun numarasını öğrenip yazabilirim sana.

Valla konuda çok ilginç yorumlar gördüm, 'kizin olsa izin vermezdin' falan, çocuk belli bir yaşı astiysa,isterseniz izin vermeyin, insan isterse bir şekilde buluşuyor.
Yukarıda bahsettiğim,geçtiğimiz günlerde sevgilisine apart tuttuğum kız da hem düşünce olarak, hem görünüş olarak muhafazakar bir kız . Ailesi de oldukça kapalı görüşte insanlar. Ama yine de kız sevgilisine eşlik etti evde (sabah işe diye çıkıp,yıllık izinden bir gün kullanıp). Ne yaşadigi kendisini ilgilendirir, ama tanıdığım biri, bu soğukta,bu pandemide kafeler bile kapalıyken,sahilde banka oturmusken bile 'oturmuyoruz gencler' diye uyarı yiyorken , kız şehir dışından gelmiş yol yorgunu sevgilisiyle yarın yokmuşcasina yürümek yerine apartta takılmayı,yemek hazırlayip film vs izlemeyi seçti.
Ailesi isteidgi kadar ortamlarda konuşsun 'bizim de kızımız var, hiç olur mu, senin kızın olsa izin verir misin?' falan diye 😅😅 kız her zamanki saatinde evden cikti,her zamanki saatinde eve döndü. Üzgünüm ama durum bu
Birisi de görüntülü arayın sık sık demiş. Benim yanımda olduğunu bildiği halde zırt pırt görüntülü arayan bir ailesi olsa hiç hoş karşılaşmazdim. Kaldı ki arandığında çıplak bile olsan hemen üstüne kazağını, pantolonunu giyip salondan kamerayı açmak kaç saniye sürer?
Beyhude bir çaba...

Gençlerin yerinde olsam ayrı bir yerde kalmak isterdim ben. Kalacağım yeri de ayarlardım. Aile evinde olmak istemezdim yani.
Çünkü siz ne kadar tedirgin olduğunuzu söyleseniz de onlar artık yetişkin ve baş başa kalmak istemeleri normal.

Kızın ailesinin neyi ne kadar bildiği sizin sorununuz değil. Bu, kıza kötü gözle bakmanıza sebep olmasın yeter.
Ve umarım oğlunuza sağladığınız rahatlığı ve imkanları kızınıza da sağlarsınız. Elin kızı üzerinden iyi ebeveyncilik oynamak kolay çünkü.
İnsanların asıl düşünceleri kendi kızları söz konusu olunca ortaya çıkıyor genelde. Ve böyle bir durumdaki tutumunuz başkasının kızı hakkındaki düşüncenizi ve tutumunuzu da gösterir aslında.
Ben çok kuralcı disiplinli otoriter bi aile de büyüdüm! Despot katı kuralları olan bir babanin kızı olarak kız arkadaşlarımın ne evine gitmeye ne evimize gelmeye dahi izni yoktu! Bu yüzden çok üzülürdüm aynı şeyleri kızıma da oğluma da yapmak istemiyorum! Abartmadan herşeyi yaşının gereğince tadında yaşasınlar isterim! Elin kızı üstünden ebeveyncilik oynamaktan kastınız nedir bilmiyorum ama hem kendi evladımi hem o kızı düşündüğüm için en doğrusunu yapmak için buna kafa yoruyorum yoksa oralı da olmayabilirdim! Herkesin evladi kıymetli her evlat anne babasının kuzusu hiç bir önyargım olmadan bu durumu yönetmeye çabalıyorum!

Ailesi oğlumla arkadaşlık ettiğinden haberi var fakat kalacağından haberi var mı bilemiyorum! Sonuçta bir kız çocuğu olarak o da riske girip o kadar yol geliyor belki doğru değil ama sonuçta tepki gösterip gelmesin dediğim de başka hatalar yapmalarına sebebiyet veririm diye düşünüyorum bu yüzden ne yapacaklarsa haberim olsun bilgim olsun benim güvendiğim yerde olsunlar istiyorum başkasının çocuğunu da düşünmek zorunda hissediyorum benimde bir kız evladim var!🤷🏻‍♀️
Öncelikle sizin gibi bir anneye sahip olduğu için çok şanslı gençler..helal olsun sizin gibi annelere..bana göre en iyisi sizde kalmasi..en kötü sabahlarsınız hep birlikte..:))

ikisinin de yaşları belli, bir şey yapacak olsalar sizin kontrolünüz dışında da ister arayın ister sorun ister her şeyi bilin her türlü oyun çevirerek yaparlar. bu yüzden hiç kafanıza takmayın derim. o yaşlarda akıl öyle bir çalışıyor ki bir şekilde anne babayı inandırıyorsun :-) bu yüzden en sağlıklısı kararı ikisine bırakın, nerede kalacağına onlar karar versin.siz oğlunuzu göndermek istemiyorsanız gece, söylersiniz dinlerse gelir evinde uyur. sizde kalmaya karar verirse de ağırlarsınızHoppa

Konu sahibi oğluna "kardeşinin gitmesine izin verir miydin?" Diye sormuş. :))))) Cevabi bilmiyorum soylememiş ama konu sahibinin kizini 7 saatlik yola, ailesini bile tanimadigi etmedigi insanlarin arasina yollayabilecegini hiç sanmam. Ya da kizi sevgilisiyle apartta rahat etsin diye babasi apart tutar mi sanmam. Kardeşine izin verir miydin sen olsan sorusundan ben onu anladim acikcasi.

19 yaşindaki iki genc karar verip herseyi ayarlasa birlikte kalsalar bisey diyemem ama işin içine bir tarafin ailesi giriyorsa bana gore sikinti. Hadi onlar genç ama 19 yasindaki oglunun soylemesiyle gidip ailenin apart tutup yerlestirmesi başka bir sorumlukluk boyutu bence.
Olaya bizim dahil olmamızda ki amaç güvende olmaları ortam ve insanlar güvenilir değil çocuklarda bunları anlayacak olgunlukta değil! Oğlum evet kardeşime izin vermezdim bende dedi ama sevgilisinin geliyor olması bende, eşimde yada oğlumda kötü bir bakış açısı uyandırmadı asla kimsenin çocuğunu rencide etmek istemedigim için ne işi varmış nerde kalırsa kalsın ne gerek varmış demedim!

Neden abi kız kardeşinin gidip gitmemesiyle ilgili fikir beyan ediyor? Hem de izin derecesinde...
Benim kız kardeşim var. Annesi babası varken herhangi bir şeyiyle ilgili fikir yürütmem sormadığı sürece. Abi olsam böyle bir hakkım mı oluyormuş yani? Benden izin mi almalıymış? İlginç.

İkinci paragrafa da katılıyorum. Çünkü bu toplumda her şey kolay kaldırılmıyor.
O yüzden çocuğun ailesine söylemesini de yanlış buldum şu an. Özellikle de annesinin "kız kardeşine izin verir miydin" dediğini öğrendikten sonra.
Kızlar ailelerinden gizli saklı iş çeviriyorlarsa sebep ortada.

Ankara'da mı yaşıyorsun? Bir kere yanlışlıkla , cahilliğinden, bilmediğimden 'ay şehir merkezi, Havaş arabalarına da yakın, lunapark da varmış civarinda' diye ponçik hayallerle Ankara Ulus'ta otel tutmuştum, bir gittim ki pavyonla 'aile briç salonu' arasında bir mekanmis 😅😅 o sokakta da çok gördüydum dediğin kağıtları ..

:KK70: :KK70:hem de tatil yöresinde kim diyor 'evlenmeden olmaz' diye ya? Ben hiç böyle bir problem yaşamadım. Onca eşim dostum geziyor Fink fink,onlarda da çift diye , cüzdan yok diye sorun yaşandigini hiç duymadım 🤷 Apart olarak da ev arama sitelerinden günlük diye arat,ama o cikan ekonomik rakama aldanma ,onlar saatlik😅 ilandaki numaradan da güncel fotoğraf iste. istanbuldaysan daha yeni bir arkadaşın şehir dışından sevgilisine yardımcı olmuştum, çok memnun kalmışlardi. metroya yakın ,merkezi ve güzel bir evdi. Onun numarasını öğrenip yazabilirim sana.

Valla konuda çok ilginç yorumlar gördüm, 'kizin olsa izin vermezdin' falan, çocuk belli bir yaşı astiysa,isterseniz izin vermeyin, insan isterse bir şekilde buluşuyor.
Yukarıda bahsettiğim,geçtiğimiz günlerde sevgilisine apart tuttuğum kız da hem düşünce olarak, hem görünüş olarak muhafazakar bir kız . Ailesi de oldukça kapalı görüşte insanlar. Ama yine de kız sevgilisine eşlik etti evde (sabah işe diye çıkıp,yıllık izinden bir gün kullanıp). Ne yaşadigi kendisini ilgilendirir, ama tanıdığım biri, bu soğukta,bu pandemide kafeler bile kapalıyken,sahilde banka oturmusken bile 'oturmuyoruz gencler' diye uyarı yiyorken , kız şehir dışından gelmiş yol yorgunu sevgilisiyle yarın yokmuşcasina yürümek yerine apartta takılmayı,yemek hazırlayip film vs izlemeyi seçti.
Ailesi isteidgi kadar ortamlarda konuşsun 'bizim de kızımız var, hiç olur mu, senin kızın olsa izin verir misin?' falan diye 😅😅 kız her zamanki saatinde evden cikti,her zamanki saatinde eve döndü. Üzgünüm ama durum bu
Birisi de görüntülü arayın sık sık demiş. Benim yanımda olduğunu bildiği halde zırt pırt görüntülü arayan bir ailesi olsa hiç hoş karşılaşmazdim. Kaldı ki arandığında çıplak bile olsan hemen üstüne kazağını, pantolonunu giyip salondan kamerayı açmak kaç saniye sürer?
Beyhude bir çaba...
yok İstanbul'dayım Ankaradan aşağı kalır yanı yok valla buradakilerin de :27:

Neden abi kız kardeşinin gidip gitmemesiyle ilgili fikir beyan ediyor? Hem de izin derecesinde...
Benim kız kardeşim var. Annesi babası varken herhangi bir şeyiyle ilgili fikir yürütmem sormadığı sürece. Abi olsam böyle bir hakkım mı oluyormuş yani? Benden izin mi almalıymış? İlginç.

İkinci paragrafa da katılıyorum. Çünkü bu toplumda her şey kolay kaldırılmıyor.
O yüzden çocuğun ailesine söylemesini de yanlış buldum şu an. Özellikle de annesinin "kız kardeşine izin verir miydin" dediğini öğrendikten sonra.
Kızlar ailelerinden gizli saklı iş çeviriyorlarsa sebep ortada.
Empati yapması açısından örneklendirme yaptim oğluma tabiki babasi ve ben varken oğluma bu konuda söz yada izin hakkı düşmez sadece bu yaşlarda anlayabileceği dilden konuşmaya çalışıyorum durumu daha iyi kavrayabilsin diye!🤷🏻 Benimde abim vardi ve herşeyime karışırdı ve mutsuz olurdum aynı şeyleri çocuklarıma yapmamak için çabalıyorum tek gayem bu! :)

Eşimde böyle düşünüyor tanıdık birinin apartinda kalmasindan yana 7/24 kameraları olan bi yer güvenlikçisi falan da var ama yine de bi anne olarak herşeyi düşünüyorum tabi :)
Bence oglunuzla konuşun sizde kalsın hem daha güvenli olur ikisi içinde hem sizde daha yakından tanımış olursunuz

Elin kızı üstünden ebeveyncilik oynamaktan kastınız nedir bilmiyorum

Oğlunuzla aranız iyi, sevgilisini rahatça konuşuyorsunuz, hatta apart tutmayı düşünüyorsunuz. Malum, bu toplumda yasaklar kurallar kadınlara işliyor sadece. Kızınız da bu anlayışlı, sevgiliyle ilgili her türlü imkanı sunan ebeveyn rolünden payını alabilecek mi diyorum yani.
Oğlunuza sağladığınız imkanları kızınıza da sağlayacak mısınız? Sevgilisi geldiğinde apart tutup, "aman onlar rahat etsin, yemek de yollarız" diyecek misiniz mesela? Yoksa bu imkanlar sadece erkek evlat için mi işliyor?

Sanırım oğlunuza "böyle bir durumda kız kardeşine izin verir miydin" demişsiniz. Bunu da yanlış buldum.
Oğlunuz kardeşinin üzerinde bir otorite değil çünkü. Büyük olması da vermez bu hakkı ona, erkek olması da...
Biri, bir şey izin izin alacaksa ya da haber verecekse anne babasından izin alır ya da onlara haber verir. Kardeşler önce doğdukları için veya cinsiyetlerinden dolayı diğer kardeşler üzerinde söz sahibi değildir.
Sizin bu soruyu sorduğunuz oğlunuz, kız kardeşine her türlü karışmayı kendisine hak görecek, hatta eşine ve kızlarına da tahakküm kurabileceğini düşünecek.
Kızınızsa tıpkı oğlunuzun sevgilisi gibi ailesine, yani size haber vermeye korkarak sevgilisinin yanına başka şehre gidecek. Sizin ruhunuz bile duymayacak.

Empati yapması açısından örneklendirme yaptim oğluma tabiki babasi ve ben varken oğluma bu konuda söz yada izin hakkı düşmez sadece bu yaşlarda anlayabileceği dilden konuşmaya çalışıyorum durumu daha iyi kavrayabilsin diye!🤷🏻 Benimde abim vardi ve herşeyime karışırdı ve mutsuz olurdum aynı şeyleri çocuklarıma yapmamak için çabalıyorum tek gayem bu! :)

Bence yanlış bir yöntem seçmişsiniz.
"Kız kardeşin aynı durumda olsa ne düşünürdün" deseniz tamam ama "sen olsan izin verir miydin" gibi bir konuşma kardeşi üstünde söz hakkı olduğunu düşünmesine yol açmıştır bence. Ve bu tarz yanlış cümlelerin çocukluktan itibaren kurulduğunu düşürsek erkeklerin neden evde en kıymetli, en otorite hissettiği daha net anlaşılıyor. Çünkü kimse kızına herhangi bir olay için "sen olsan erkek kardeşine izin verir miydin" demiyordur herhalde.
Benim erkek kardeşim yok ama olsaydı ve annemin ya da babamın ona böyle bir cümle söylediğini duysaydım kendimi çok kötü hissederdim.

Konudaki endişenizi de anlıyorum ama dediğim gibi sizin, kızın ailesinin neyi, ne kadar bildiğini dert edeceğiniz bir durum yok bence.
Ebeveyn olarak karışmak istiyorsunuz ama güvenli bir yeri oğlunuza çıtlatıp çekilin bence.
Bu konuda sorumluluk almayın.

Olaya bizim dahil olmamızda ki amaç güvende olmaları ortam ve insanlar güvenilir değil çocuklarda bunları anlayacak olgunlukta değil! Oğlum evet kardeşime izin vermezdim bende dedi ama sevgilisinin geliyor olması bende, eşimde yada oğlumda kötü bir bakış açısı uyandırmadı asla kimsenin çocuğunu rencide etmek istemedigim için ne işi varmış nerde kalırsa kalsın ne gerek varmış demedim!

Oğlum evet kardeşime izin vermezdim bende dedi.

Daha yorum yapmama gerek yok herhalde.
İş kendi kardeşine, kizina olunca istenmiyor ama başkasinin cocugu olunca guvende olsunlar, kotu bakmiyoruz deniliyor.
Boyle modernlik olmuyor, keşke kizlarda şunun bir farkinda olsalar artik.

Açıkçası ben elin kızı diye düşünmüyorum oğlumun değer verdiği önemsediği biri benim içinde önemlidir değerlidir! Önemli olan güvende olmaları ama gece yalnız kalmaları konusunda bende tedirginim!
Bı kere şunu düşünün. Bu kız yalan söylüyor olabilir. Ailesinden gizli geliyor olabilir. Bu kız sizin kızınız olabilirdi. Bu duruma razı olurmudyunuz. Bence kızın annesiyle görüşün ve annesinin izni varsa sizin evde misafir olsun. Oglunuzla aynı odada kalmasın tabi. Sonra Esra erola çıkıyorlar. Kızım kayıp diye. Sevgilisinin evinde çıkıyor kız. Allah kimsenin başına vermesin.

Bı kere şunu düşünün. Bu kız yalan söylüyor olabilir. Ailesinden gizli geliyor olabilir. Bu kız sizin kızınız olabilirdi. Bu duruma razı olurmudyunuz. Bence kızın annesiyle görüşün ve annesinin izni varsa sizin evde misafir olsun. Oglunuzla aynı odada kalmasın tabi. Sonra Esra erola çıkıyorlar. Kızım kayıp diye. Sevgilisinin evinde çıkıyor kız. Allah kimsenin başına vermesin.

Valla kendi ailesi dusunmeyince işte boyle baskalari hiç dusunmez. Konu sahibi burada diye ona yaziyoruz ama asıl suç kizin ailesinde, keske o kizla dogru durust iletisim kurabilselermiş, oturup biseyleri anlatabilselermiş.

Kendi kiz kardeşinin yapmasini dogru gormeyecegi biseyi benden isteyen biri için iki adim bile gitmezdim ben. Ama onun da yaşı kucuktur anlayamaz şimdi ilerde anlar.

Öncelikle kızın bu pandemi ortamında 7 saat yolculuk yapması ve yatılı ziyarette bulunması çok düşüncesizce bir davranış. Hem kendi sağlığını, hem oğlunuzun hem de sizlerin sağlığını riske atıyor. Bence gelip nerede kalacağı yerine bunu konusmalisiniz.
Kızın ailesiyle tanısmiyorsaniz ve ailesinden bu ziyaret icin izin almadiysaniz bence dogru yapmıyorsunuz. Sorumlu ebeveynler olarak karsi tarafin ebeveynlerini de bu ziyaret konusunda bilgilendirmelisiniz bence.
Kizin ailesinin onayi olduktan sonra evinizde misafir etmeniz gayet uygun olur. Ancak apart tutmak çokta iyi bir fikir gibi gelmedi bana. Evde olsalar ne fark eder ki. Oğlunuzun odasında vakit gecirip sohbet edebilirler.
Gencler ogrenci evlerinde birbirlerini agirlayabilirler. Ama isin icine ebeveyn olarak siz giriyorsaniz o zaman isin rengi degisir ve kizin ailesini bilgilendirme sorumlulugunuz olur.

Oğlunuzla aranız iyi, sevgilisini rahatça konuşuyorsunuz, hatta apart tutmayı düşünüyorsunuz. Malum, bu toplumda yasaklar kurallar kadınlara işliyor sadece. Kızınız da bu anlayışlı, sevgiliyle ilgili her türlü imkanı sunan ebeveyn rolünden payını alabilecek mi diyorum yani.
Oğlunuza sağladığınız imkanları kızınıza da sağlayacak mısınız? Sevgilisi geldiğinde apart tutup, "aman onlar rahat etsin, yemek de yollarız" diyecek misiniz mesela? Yoksa bu imkanlar sadece erkek evlat için mi işliyor?

Sanırım oğlunuza "böyle bir durumda kız kardeşine izin verir miydin" demişsiniz. Bunu da yanlış buldum.
Oğlunuz kardeşinin üzerinde bir otorite değil çünkü. Büyük olması da vermez bu hakkı ona, erkek olması da...
Biri, bir şey izin izin alacaksa ya da haber verecekse anne babasından izin alır ya da onlara haber verir. Kardeşler önce doğdukları için veya cinsiyetlerinden dolayı diğer kardeşler üzerinde söz sahibi değildir.
Sizin bu soruyu sorduğunuz oğlunuz, kız kardeşine her türlü karışmayı kendisine hak görecek, hatta eşine ve kızlarına da tahakküm kurabileceğini düşünecek.
Kızınızsa tıpkı oğlunuzun sevgilisi gibi ailesine, yani size haber vermeye korkarak sevgilisinin yanına başka şehre gidecek. Sizin ruhunuz bile duymayacak.
Neden hakkımızda en kötüyü en olumsuzu düşünüp etiket yapıştırıyorsunuz? Konu kızım değil ki kızım o yaşlara geldiğinde bu tarz istekleri olduğunda onun icinde en makul olan orta yol neyse anne baba olarak onu yapmaya çalışırız! Kız arkadaşının buraya gelmek istemesini yargılayamam ki ama bir anne olarak ben kızımı da oğlumu da göndermek istemediğimi söyledim çünkü ortam kötü her türlü absürtluk yaşanıyor ve yaşları küçük ama gençler bunu düşünemeyecek yaşta ve heycandalar şimdi benim bu durumda tepki vermem sadece onların daha yanlış şeyler yapmasına neden olur bu sebepten en mantıkli olanı yapmaya çalışıyoruz! Oğlum üniye başladığında 20'li yaşlara geldiğinde zaten böyle şeyleri sormayacak izin istemeyecek bile! Şuan sadece yaşından dolayı güvende olmalari için bu sürece dahil oluyoruz ilerde tabiki özel hayatina müdahale etmiycem! Kızım için böyle bi konu açıp kızımı erkek arkadaşıyla gorüştürmek istemiyorum yazarsam şayet o zaman cinsiyetçisiniz eşit davranmiyorsunuz diye yargılarsınız :) Şu konu da bari art niyet arayip yargılamayın yahu! Tabiki anne babası varken kızım hakkımda ki izinleri kararları oğlum vermeyecek sadece dediğim gibi empati yapması için kız arkadaşının gelmesinin doğru olmadığını kız kardeşi üstünden örnek verdim hepsi bu!

Merhaba arkadaşlar hemen konuya gireyim :) 18 yaşında ki oğlumun kız arkadaşı başka bir şehirden kalmaya gelecek ve çalıştığı için 1 gün kalıp geri dönecek! Bu arada kız arkadaşı 19 yaşında üni öğrencisi ailesiyle yaşıyor! Nette oyun oynarken tanışmışlar 8 aydır konuşuyorlar 2 kez günü birlik kız arkadaşı geldi görüştüler ama yatmaya kalmamıştı! Sizce kız arkadaşı geldiğinde nerede kalması doğru olur? Kız arkadaşıyla gece yalnız kalmasına izin vermem ne kadar doğru olur bilemedim! Oğlum'a kalmasın akşam tekrar dönsün oğlum dedim anne 7 saatlik yol onun için çok zor oluyor işe gidiyor yorgun uykusuz kalıyor diyor! Oğlumla güzel bir iletişimimiz var herşeyini anlatır haberdar eder beni de tanıştırmak istiyor bizde kalsın diyorum bunu da kabul etmiyor! Eşimle konuştum 1 günlük apart tutayım orda misafir etsin dışarda soğukta gezmesinler diyor zaten malum pandemi her yer kapalı yemek v.s ihtiyaç neyse gönderirim ben diyor! Sizce tutumum nasıl olmalı nasıl yapsak doğru olur şuan tam olarak kestiremedim sizlerden fikir almak istedim! :)
Kızın ailesinin haberi varsa okey bsizde kalmalı ayrı odalarda. Kızın ailesinin haberi yoksa hiç gelmemeli kabul etmeyin.

Valla kendi ailesi dusunmeyince işte boyle baskalari hiç dusunmez. Konu sahibi burada diye ona yaziyoruz ama asıl suç kizin ailesinde, keske o kizla dogru durust iletisim kurabilselermiş, oturup biseyleri anlatabilselermiş.

Kendi kiz kardeşinin yapmasini dogru gormeyecegi biseyi benden isteyen biri için iki adim bile gitmezdim ben. Ama onun da yaşı kucuktur anlayamaz şimdi ilerde anlar.
Belki kızın ailesinin haberi bile yok. Devir çok kötü gerçekten. Bilmiyorum. İki oğlum var. Ama asla kabul etmem ben sorumluluk. Ne evime isterim . Ne otelde kalsın benim sorumlulugumda. Başına bı iş gelse nolcak bu kızın. Kim sorumlu olcak. Reşit olmak demek her konuda özgür olmak mı demek. Bu konuyu okuyunca kız annesi olarak düşündüm ben. Benim bakış acıma yaşam tarzıma çok ters gelio

Gençlerin planları var belli ki :)
Bana kalırsa oğlunuzun kızın bulunduğu şehre gitmesi daha uygun olur aslında.böyle gözünüzün önünde nasıl olacak bilemedim :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X