OĞLUM BANA KARŞI ÇOK SOĞUK

ben de çalışan bir anneyim.oğlum 3 aylıktı işe başladığımda..
bakıcıya bırakıyordum üstelik..bu tür davranışlara özellikle dikkat etmeniz ,içnizdeki vicdan azabındann kaynaklı..mesela bakıcısını çok severdi,hem üzülür hem kıskanırdım..tabi ki sevsin isterim tüm gün onunla ama ben annesiyim en çok beni sevsin isterdim..annelik zaten başlı başoına vicdan azabı demek..çalışan anne veya değil farketmez..çalışan olunca bin kat artıyo sadece..:)
dönem dönem çocuklar bir ebeveyne bağlanabilir..büyüdükçe paylaşımlar arttıkça farklı oalcaktır.oğlum 5 yaşına geldi,bir süredir dünyanın en güzeli kadınının ben olduğumu sanıyor,herşeyin en iyisini annem yapar diyor,babayı atıyor kenara..:):)babası da bizi çok kıskanıyor mesela..
oğlunuzla verimli ve kaliteli vakit geçirmeye çalışın..dediğim gibi yaşla beraber paylaşımlar arttıkça size daha çok bağlanacaktır.
ayrıca bu kadar takılır ve devamlı konulup düşünürseniz,her hareketi sizde farklı bir algıya yol açacaktır..
adem güneş in genel mantığından hoşlanmıyorum,çocuklar da bir bireydir,3 yaşına kadar da 7/24 beraber olmaya gerek yoktur bence..

Sizle vakit gecirmedigi icin size baglanamiyor. Cocuk 3 yasina kadar anne ile ayrilmamali. Guvenli baglanmayi suan ona kim bakiyirsa onunla gerceklestirecek ve bu omur boyu devam edecek. Annesi olsanizda aranizda hep kopukluk olucak, cunku sizi gormuyor,sevgi almiyor. Benim annemde emekli bankaci, onu gormeden buyudum...acisini cok cektim, suan kizima kendim bakiyorum. İmkaniniz varsa ise ara verin. 3 yil cok kiymetli ve ileride geri donusu olmayacak, hatta ergenlikte iyice kopacaksiniz. Ayni seyleri yasadim annemle, omur boyu devam eden bir kisir dongu. Hic degilse gece beraber uyuyun, kokunuzu alsin. Sevginizi hissetsin. Sabiha paktuna keskin, calisan annelerin uzun sure bebekleriyle ayni yatakta uyumasini oneriyor. 3 yas gibi bir sure.
sevgi alamıyor ne demektir.anneye söylenmeyecek bir laf bu..çalışan anne oalrak 24 saatimizi evladımıza ayıramayabiliriz ama bu sevgimizi alamadıkları anlamına gelmez..felaket senaryolarınız da yanlış..çok şükür oğlumla ne sevgi ne ilgi ne de bağlılık anlmında sorunumuz olmadı..ilerde de kopacağımızı sanmıyorum Allah ayırmasın kimseyi evladından..
akşamları 1 saat dediğimiz vakit,verimli geçirilirse 24 saate bedel olabilyor.yeter ki sevgi ilgi olsun,ilişkiler otursun..

evet haklısın aslında daha çok oyun oynamam lazım ama ne şekilde oyun oynıyacağımı bilmiyorum daha önce hiç çocuklarla bi iletişimimim olmamıştı çünkü

çocuklarla iletişimiz olmasına gerek yok bunun için.doğaçlama davranın.
biz empati yapmadığımız için zorlanıyoruz aslında.
bir insan düşünün dünyaya birden ışınlanmış hiç birşey bilmiyor,eşyaların,hayvanların işlevini bilmiyor.
kağıdı,kalemi,bardağı,kitabı...kocaman bir sıfır.
böyle bir insan merak deposudur.herşeyi merak eder,herşeyi öğrenmek ister,dokunmak,tatmak,koklamak...
işte bu insan bebeklerdir.
yapacağınız şey çok basit,onun merakını gidereceksiniz.
dolapların içini mi merak ediyor(ki her bebek eder) açın dolabı.dağılacakmış falan umursamayın çılgınca dökün şaçın.suya mı dokunma istiyor oturtun musluğun önüne doya doya ıslansın.5 10 dk dan hastalanmaz hemen değiştirirsiniz üstünü.
aşağı inin.sadece salıncak kaydırak olmasın derdiniz.unutayın o daha hiç birşey bilmiyor.parkın ne işe yaradığınıda.daha çocuk değil bu yüzden parkı görünce çocuklar gibi sevinmez sadece merak eder.
taşa toprağa çimene ağaca dokundurum.toprakla oynasın.
evde karınca mı var hemen gösterin.kendi kendine hareket eden bir canlı onun için çok enteresandır.
yani Adem Güneşinde dediği gibi 0-4 yaş arası basit anne olacağız.
onlar merak edecek biz tehlikeli olmadığı sürece müdahele etmeyeceğiz.

bunun dışında kızımla evde ne yaptığımızı söyleyeyim sizde uygularsınız.
kızımın legoları var.bu yaşta legodan anlamadığı için.ben üst üste diziyorum o bozuyor.bundan acayip bir haz alıyor: )
mutfakta önüne leğen tahta kaşık koyuyorum ve beraber vuruyoruz.
yüzüklere karşıda sempatisi var.yüzüğü iki elim arasında dolandırıyorum hızlıca sonra birinde tutup avucumu kapatıp:''bil bakalım hangisindeee' diyorum.bilinçli olmamakla beraber seçiyor bir elimi eğer seçtği elimdeyse bayılıyor hemen alıp kaçıyor.
bizim sıpa daha yürümedi.'kaç geliyorum' dediğim anda emekleyerek kaçıyor bende onu yakalamaya çalışıyorum sonra gıdık yağmuru başlıyor.
gardroptan kıyafetleri indirip tekrar kaldırıyoruz,beraber kağıt yırtmaca yapıyoruz vs vs...
küçük bir bebeği eğlendirmek için enterasan şeylere gerek yok.herşey onların ilgisini çektiği için aklınıza gelen en basit şeyi bile yapın.

yeteri kadar ilgi gösteriyorsan çok takılma..

Bence çalıştığınız için vicdan yaparak böyle düşünüyorsunuz 14 aylık bir çocuk daha melek neden size karşı soğuk davransın ki

öyle yapıyoAnda sarılıyorum ittiriyor öpüyorum vuruyor. ben istiyorum akşam gelince beni sevinerek karşılasın. En doğal hakkım değil mi
En dogal hakkiniz, bebeginizde
sevgi alamıyor ne demektir.anneye söylenmeyecek bir laf bu..çalışan anne oalrak 24 saatimizi evladımıza ayıramayabiliriz ama bu sevgimizi alamadıkları anlamına gelmez..felaket senaryolarınız da yanlış..çok şükür oğlumla ne sevgi ne ilgi ne de bağlılık anlmında sorunumuz olmadı..ilerde de kopacağımızı sanmıyorum Allah ayırmasın kimseyi evladından..
akşamları 1 saat dediğimiz vakit,verimli geçirilirse 24 saate bedel olabilyor.yeter ki sevgi ilgi olsun,ilişkiler otursun..
Ne yazik ki 24 saatin 1 saati coook az. Bu sure arttirilmali. Anne isten gelince ev isi yapmamali mesela. Bu konuda baba destek olup annenin yukunu almali ki anne bebegiyle vakit gecirsin. 14 aylik bir bebek ve tek ihtiyaci olan anne sevgisi. Tamam anne calissin ama neden cocuk annesini 1 saat gormeye mahkum birakilsin ki. Annesi isten gelmeden once uyutulabilir, boylece uykusunu alir ve annesini daha cok gormus olur. Her firsat degerlendirilmeli diye dusunuyorum.

çocuğunuza kim bakıyor? size karşı soğutmuş olabilirler mi diye düşündüm bi an

baktım canım kitabı okuyan biri şu yorumu yapmış " Yazar bu Kitabında çalışan annelere hiç yol göstermemiş ve bizi resmen suçluluk deryasına bırakmış.çalışan bir annenin çocuğuyla bu Güvenli bağı nasıl kuracağından eser yok sadece sık sık 2 yaşına kadar Çocuktan ayrılmamalısınız diyor, tamam da ya zorundaysanız? Ayrıca çocukla beraber yatma, Kuralları sadece Baba'nın koyması gibi birçok geside daha önce edindiklerimle çelişiyor.kısaca kocaman bir soru işareti..."
Adem gunes ve sabiha paktuna keskin i takip ermenizi oneririm israrla. Tek bu konuda degil, genel anlamda cocukla iletisimde faydali. adem gunesle cocuk deyip gecmeyin diye bir radyo programi var. Youtube de aratip 1. Bolumden itibaren dinleyebilirsiniz, 40 dk suruyor. İnanin cok sey ogrendim ve kizimla muhtesem bir iliskim var. Hatta adem hoca sayesinde cocuk gelisimi okumaya basladim. Oncelikle ogrendiklerimden size tavsiyem su olur: madem cocugunuzu az goruyirsunuz, bu vakiti sadece ona ayirin. Ev isi vs....esiniz destek olmali, ya da yardim edecek biri olmali. Evde oldugunuz her dakika kizinizla iletisim kurun. Mesela su mu iceceksiniz. Hadi yavrumsimdi su icmeye gidelim deyip oyun halinde gidin. Bardagi o tutsun, siz su katin. Aferin sana deyip gulumseyin...vb....asil püf nokta burada. Amac onunla oturup oynamak degil. İslerinizi onunla yapin. Cook faydasi olacak. Ben bulasik yikarken tabaklari kizima verirdim,makineye o atardi. Yamuk dizerdi ama olsun, maksat benimle vakit gecirmesi ve ise yaradigini, onemsendigini hissetmesi. Bir de gece onunla yatamam demissiniz ama hic degilse biraz deneseniz. Ozellikle calisan arkadaslarim cocuklariyla uyuyor. Oz guven ve anne sevgisi almasi icin. Bebesiniz gece sadece uyumaz ayni zamanda sizden sevgi almis olur sabaha kadar. Bebekler genelde cilgin yatar. Benim kizimda her gece karnimi ttekmelerdi. Son olarakta ona kirilmayin. Size tepki olarak boyle yapar ve sizi dener. Hatta konusmaya baskayinca anne ise git ben evde ananemle cok egleniyirum diyen cocuklar duydum. Burada cocuk annesinin sevgisini sinayabilirmis. O ne yaparsa yapsin, senin annenim ve seni cok seviyirum msji verilmeliymis. Cook yazdim umarim yardimci olabilmisimdir.

Adem gunes ve sabiha paktuna keskin i takip ermenizi oneririm israrla. Tek bu konuda degil, genel anlamda cocukla iletisimde faydali. adem gunesle cocuk deyip gecmeyin diye bir radyo programi var. Youtube de aratip 1. Bolumden itibaren dinleyebilirsiniz, 40 dk suruyor. İnanin cok sey ogrendim ve kizimla muhtesem bir iliskim var. Hatta adem hoca sayesinde cocuk gelisimi okumaya basladim. Oncelikle ogrendiklerimden size tavsiyem su olur: madem cocugunuzu az goruyirsunuz, bu vakiti sadece ona ayirin. Ev isi vs....esiniz destek olmali, ya da yardim edecek biri olmali. Evde oldugunuz her dakika kizinizla iletisim kurun. Mesela su mu iceceksiniz. Hadi yavrumsimdi su icmeye gidelim deyip oyun halinde gidin. Bardagi o tutsun, siz su katin. Aferin sana deyip gulumseyin...vb....asil püf nokta burada. Amac onunla oturup oynamak degil. İslerinizi onunla yapin. Cook faydasi olacak. Ben bulasik yikarken tabaklari kizima verirdim,makineye o atardi. Yamuk dizerdi ama olsun, maksat benimle vakit gecirmesi ve ise yaradigini, onemsendigini hissetmesi. Bir de gece onunla yatamam demissiniz ama hic degilse biraz deneseniz. Ozellikle calisan arkadaslarim cocuklariyla uyuyor. Oz guven ve anne sevgisi almasi icin. Bebesiniz gece sadece uyumaz ayni zamanda sizden sevgi almis olur sabaha kadar. Bebekler genelde cilgin yatar. Benim kizimda her gece karnimi ttekmelerdi. Son olarakta ona kirilmayin. Size tepki olarak boyle yapar ve sizi dener. Hatta konusmaya baskayinca anne ise git ben evde ananemle cok egleniyirum diyen cocuklar duydum. Burada cocuk annesinin sevgisini sinayabilirmis. O ne yaparsa yapsin, senin annenim ve seni cok seviyirum msji verilmeliymis. Cook yazdim umarim yardimci olabilmisimdir.

Yazınıza ek olarak 19 aylık oğlum oyun oynarken çok mutlu evet ama ben normal bir iş yaparken yanımda olup o da katkıda bulunduğunda inanılmaz mutluluğu artıyor. Bulaşık makinesine bir çatal yerleştirdiğinde, çamaşır makinesine bir eşya koyduğunda, süpürgeyi 5 saniye bir yere tuttuğunda, elinde bezle döktüğü suyu sildiğinde...

canım 14 aylık çocuktan bahsediyorsun yani bebek. şuan en bencil zamanı kimle daha iyi vakit geçiriyorsa onla takılır. emin ol çocuğun çok sosyal bir insan olucak. çünkü diğer insanlara açık. seni cepte görüyor. babası belkii dilinden daha iyi anlıyordur. sen zaten yemeğiydi banyosydu uykusuydu derken yeterince vakit harcıyorsun oğlun başka yüzler görmek istiyor olabilir. canını hiç sıkma bu konuda yrum yapanlara da hiç kulak asma. sen onun annesisin seni herşeyden çok seviyor emin ol ve ilgi alanı zaman içinde çok değişecek. benim oğlum da öyledi. şimdi bana sarılmadan uyumaz. babasını yatakta istemez. herkese küser bana küsmez... kalbini ferah tut. ve üstüne fazla düşme bence. ters tepebilir

Gercekten anlamıyorum bu çalısan anneleri evde oturup çocugunla vakit geçirmek onu koklamak sevmek dururken git çalıs neden para daha tatlı çunku yada kariyer ee sonra dert yan çocugum benden neden uzak diye gozden uzak olan gonuldende uzak olur

Gercekten anlamıyorum bu çalısan anneleri evde oturup çocugunla vakit geçirmek onu koklamak sevmek dururken git çalıs neden para daha tatlı çunku yada kariyer ee sonra dert yan çocugum benden neden uzak diye gozden uzak olan gonuldende uzak olur
Mecburiyet diyelim. Yoksa kim ister?

Sizinle aynı fikirde değilim. İlk çocuğumda 9 ay yanındaydım, ikincide kısmetse daha uzun süre izin kullanmak isterim. Ama onun dışında tamamen ev hanımlığı yapmak da herkese uymayabilir. Evdeyken daha titiz ve gergin bir insan oluyorum. Çalışırken de eşim kayınvalidem sağolsunlar çok yardımcı olduklarından işten arta kalan tüm zamanımı çocuğumla geçiriyorum ve tüm gün evde kaldığımdan daha iyi zaman geçiriyoruz. Yani kimisi mecburiyetten, kimisi para tatlı gelir, kimisi de benim gibi hayat tarzına uyduramayabilir evde yaşamı. Çalışan her kadın da belirtilen sorunu yaşamıyor. Düzeni oturtmak mesele, çocuğu tanımak. Konu sahibinin şanssızlığı günde sadece bir saatinin olması, bu süreyi biraz daha artırabildiğinde bu problemi çözerler diye düşünüyorum.

En dogal hakkiniz, bebeginizde

Ne yazik ki 24 saatin 1 saati coook az. Bu sure arttirilmali. Anne isten gelince ev isi yapmamali mesela. Bu konuda baba destek olup annenin yukunu almali ki anne bebegiyle vakit gecirsin. 14 aylik bir bebek ve tek ihtiyaci olan anne sevgisi. Tamam anne calissin ama neden cocuk annesini 1 saat gormeye mahkum birakilsin ki. Annesi isten gelmeden once uyutulabilir, boylece uykusunu alir ve annesini daha cok gormus olur. Her firsat degerlendirilmeli diye dusunuyorum.
bakın bu dediklerinize katılıyorum..bu daha çözümcü bir yaklaşım..önceki mesajınız gibi değil:)
konu sahibi arkadaşım.size ne yapmanız gerektiğini söyleyemem ama ben yaptıklarımı yazayım.eve geldikten sonraki her vaktim oğluma ait..şöyle mesela,eve 18:30 da geliyoruz.yemek hazırlarken yanımda oluyor(şu yaşında sohbeet ediyoruz ama küçükken yaptıklarımız şeklinde yazayım size) ..ben onle hep konuştum..gün içinde yaşadıklarımı falan komik şekillde anlatıyorum.o da tencere tava kaşık,plastik kap vss oynuyor.sofra hazrılıyoruz.beraber yemek yerken paylaşımımız oluyor..sonra toplarken bulaşık mak vs babasıyla oynar..
sonrasında anne-oğul,baba-oğul veya ailece aktivite ayırıyoruz.oğlum 5 yaşına geldi hala o uyumadan tv de dizi izlediğimizi bilmem..akşam 21:30 gibi uyuyor zaten..
bence asıl sorununuz nasıl vakit geçireceğinizi bilmiyor olmanız..mesela havalar güzelleşince beraber yürüyüşler,evde yatma yuvarlanma boğuşma,mutfak eşyalarıyla oynama(çk severler o yaşta)lego oyunları,tahta puzzle ,kitap okuma vs..

bakın bu dediklerinize katılıyorum..bu daha çözümcü bir yaklaşım..önceki mesajınız gibi değil:)
konu sahibi arkadaşım.size ne yapmanız gerektiğini söyleyemem ama ben yaptıklarımı yazayım.eve geldikten sonraki her vaktim oğluma ait..şöyle mesela,eve 18:30 da geliyoruz.yemek hazırlarken yanımda oluyor(şu yaşında sohbeet ediyoruz ama küçükken yaptıklarımız şeklinde yazayım size) ..ben onle hep konuştum..gün içinde yaşadıklarımı falan komik şekillde anlatıyorum.o da tencere tava kaşık,plastik kap vss oynuyor.sofra hazrılıyoruz.beraber yemek yerken paylaşımımız oluyor..sonra toplarken bulaşık mak vs babasıyla oynar..
sonrasında anne-oğul,baba-oğul veya ailece aktivite ayırıyoruz.oğlum 5 yaşına geldi hala o uyumadan tv de dizi izlediğimizi bilmem..akşam 21:30 gibi uyuyor zaten..
bence asıl sorununuz nasıl vakit geçireceğinizi bilmiyor olmanız..mesela havalar güzelleşince beraber yürüyüşler,evde yatma yuvarlanma boğuşma,mutfak eşyalarıyla oynama(çk severler o yaşta)lego oyunları,tahta puzzle ,kitap okuma vs..

Katılıyorum; anne eve gelince evdeki işleri yapan kişi olduğunda çocuk oyun arkadaşı olarak babayı görüyor.

Yemek mecburen yapılıyor; o zaman da çocukla beraber yapılacak; diğer işlere de çocuk uyanıkken el dahi sürülmeyecek bence.

Yukarıda da yazdım ev yansın yıkılsın bir şey olmaz; yerdeki toz o çocuğa büyük zarar vermez; anne ilgisi daha kıymetli.

Bizim evde halen de salonda bardak tabak vs bulunur oyunu bölüp de onları neden mutfağa götüreyim; bazen oğlum alır götürür top çarpınca kırılırlar diye:)

Sonra halim kalmazsa da ertesi güne kadar da durur orda; titiz olacağım düzenli olacağım diye çocukların zamanını çalmamak lazım bence...Zaten küçükler erken uyuyor; işten geç geliniyor; o zaman o zamanın her saniyesi çok kıymetli

Canım hamileyken hic keşke olmasaydi diye düşündün mu hani olur ya bazen canımız sıkkın olur sorumlulugu birilerine atarız. Veya lohusayken hiç depresyona girip istemedigin oldu mu ?

bak canım öyle bir laf ediyorsun ki,eğer konu sahibinin bebeğine eşinini ailesinden biri bakmış olsaydı fitne sokmuş olacaktın.halbuki sizide başınızda varmış.o laftan önce yeğenini anlatabilirdin:KK66:

Haklısınız yanlış ifade etmişim. Dediğiniz gibi az kalsın istemeden fitneye sebep olabilirmişim,bundan sonra daha dikkatli olacağım. Uyardığınız için teşekkürler

X