OĞLUM BANA KARŞI ÇOK SOĞUK

çok garipmiş gerçekten yani herkese gülücükler saçıp size saçmaması, yani çocuğunuz çok küçük biraz daha büyük olsaydı acaba sizi çalışıyorsunuz diye cezalandırmaya mı çalışıyor yani daha az sizi görüyor diye düşünürdüm, ama psikolokla bi görüşün bence
14 aylık bebek nedir ki...
12 aylık kızıma 2 yasına kadar bakma kararı aldım,sürekli beraberiz.
Arada nefes almak için babasına bıkrakıp gidiyorum geldiğimde yüzüme bakmıyor eşek sıpası :KK53:
arada eşimede soğuk davrandığı oluyor.
bebekler anneleriyle daha farklı bir bağ kurar,muhtemelen sizin çalışmanız ufaklığı biraz üzmüş,dışavurumu ilgisiz davranarak gösteriyor.
daha çok vakit geçirin,özellikle evden uzak.parka gidin,oyun salonlarına gidin,havalar düzeliyor başbasa piknik yapın.
yani beraber ortak bir olayda yer alın sık sık.
kin,nefret duyguları daha gelişmediği için korkulacak bişey yok.
sadece daha cok zaman daha çok oyun.
evet haklısın aslında daha çok oyun oynamam lazım ama ne şekilde oyun oynıyacağımı bilmiyorum daha önce hiç çocuklarla bi iletişimimim olmamıştı çünkü

bir süre sizi özlemesini mi sağlasanız mesela evde olmanız gerekn saatten birkaç saat sonra evde olsanız:KK43:
tabi benim birkaç defayla sınırlı çünkü daha kötü olabilir fazlası

Benim oğlum da babacı

Ama ben bir gün onsuz bir şey yapayım anında annecim olur

Ev işlerini eşime de yaptırmaya başladım benimle kim oynayacak diyor önce yemek hazırlayalım sonra hep beraber diyoruz

O da ayran yapıyor örneğin

Biraz büyüyünce geçecek

bol paylaşım bırakın ev yansın yıkılsın

Dün akşam babası geç geldi gelene kadar babababa diye sayıkladı durdu. ben de oyun oynamaya çalışıyorum onunla. hırslı hırslı vuruyor bana. insanın nasıl gücüne gidiyor.

Offf ayni benim kısımda öyle11 aaylık babasına öyle bi duskunki tuvalete bile bırakmıyor adamı babaaannesinede ayni şekilde çok düşkün . Ama bana gelince çok farklı çok soğuk üstelik ben calismiyorum bebegimle ilgilenmek için güzelim isimi biraktim.. Yani anliycagin ayni dertten muzdaripiz.. Ne yapsak acaba.?

bunun çalışmanızla falan alakası yok.. ona bakarsanız babası da çalışıyor değil mi? suçluluk duymayın boşuna.. siz akşamları onu uyutan, yediren ve genel ihtiyaçlarını karşılayan kişisiniz ama babası sadece hoplatıp- zıplatıyor.. yani siz can simidi ama babası oyun arkadaşı :) size tam zaman vereyim, 2 yaşından sonra her şey düzelecek..

genelde küçük çocuklar babaya düşkündür biraz zaman tanı zaten aklı kesmeye başlayınca sensiz yapamaz canını sıkma için rahat olsun

Günaydın, Bu aralar psikolojim pek iyi değil ama boşuna da değil kızlar. 14 aylık oğlum var. Çalışan bir anneyim. Oğlum çok güler yüzlü bir çocuktur. ama bana karşı hiç değil ne yapsam boş sanki. Babasına karşı gülücükler gülücükler ona buna herkese karşı öyle. Tanımadığı insanlara bile güler. Gel dese gider herkese. Ama bana karşı bi tebessüm bile etmiyor. Güldürmek için neler yapıyorum. Çok ağırıma gidiyor. Akşam olsun diye iple çekiyorum eve gidiyorum beni görünce hiç bakmıyor bile tarafıma. Babası gelince çığlık atıyor kıpır kıpır oluyor. Oğlumu nasıl kendime bağlıyacağımı şaşırdım.
siz çalıştığınız için .
benim kızım var oda öyle .
4 aylıktı çalışmaya başladığımda ilk aylar öğlen eve gidiyordum emzirmeye yüzüme bakmaz kucağıma gelmez kafasını çevirirdi. soonra açlık ağır gelmeye başladı emdi ondan sonra küstü sonra geldiğimde gülücükler tepkiler başladı. öğlen eve gitmeyi bıraktım akşam erken geliyorum . 5 ay dır ben alışamadım ama o alıştı artık tavır yapmıyor şuan 9 aylık ve çok şeyi anlıyor. zamanla alışıyor her fırsatta onu ne kadar çok sevdiğinizi ve onu ne kadar çok özlediğinizi dile getirin ve ona zaman ayırın. varsın bulaşık temizlik kalsın o uyanık iken oyun ilgili inanın değişecek.ki sabahın 4 ü 5 i gibi kalkıp oyun oynuyoruz biz.

üzülme konu sahibi benim keratada öyleydi 14 aylıktı bıraktım babaannesine aynısını yapardı ama o babaanne derdi. ne zoruma giderdi.. bayağı sürdü bu durumu.. 3 yaşında filan bu benimki. işten çıktım uğradım kaynanama alıp eve gideceğiz gelmekm istemiyor beni itekliyor.. çömeldim kollarını tuttum sesimi yükselttim..tamam oğlum bundan sonra asla seni almaya gelmicem dedim her akşam aynısını yapıyorsun bana dedim kal babaannenle .deyip onu bırakıp çıktım.. babası aldı hiçilgilenmedim. gözlerimin içine bakıyor ama hiç tın ben (içim gidiyor o ayrı)..ertesi gün oldu uğramadım.. babası aldı en sonunda pes etti benim kerata .siz hiç esir gemeyin ve her akşam seni çok özlüyorum deyin onu öpüp koklayın bakın nasıl dönüş yapacakk..

bir süre sizi özlemesini mi sağlasanız mesela evde olmanız gerekn saatten birkaç saat sonra evde olsanız:KK43:
tabi benim birkaç defayla sınırlı çünkü daha kötü olabilir fazlası
zaten beni bi tek akşamları görüyor 1 saat anca. göremezse hepten unutacak

üzülme konu sahibi benim keratada öyleydi 14 aylıktı bıraktım babaannesine aynısını yapardı ama o babaanne derdi. ne zoruma giderdi.. bayağı sürdü bu durumu.. 3 yaşında filan bu benimki. işten çıktım uğradım kaynanama alıp eve gideceğiz gelmekm istemiyor beni itekliyor.. çömeldim kollarını tuttum sesimi yükselttim..tamam oğlum bundan sonra asla seni almaya gelmicem dedim her akşam aynısını yapıyorsun bana dedim kal babaannenle .deyip onu bırakıp çıktım.. babası aldı hiçilgilenmedim. gözlerimin içine bakıyor ama hiç tın ben (içim gidiyor o ayrı)..ertesi gün oldu uğramadım.. babası aldı en sonunda pes etti benim kerata .siz hiç esir gemeyin ve her akşam seni çok özlüyorum deyin onu öpüp koklayın bakın nasıl dönüş yapacakk..
öyle yapıyorum da sarılıyorum ittiriyor öpüyorum vuruyor. ben istiyorum akşam gelince beni sevinerek karşılasın. En doğal hakkım değil mi

bunun çalışmanızla falan alakası yok.. ona bakarsanız babası da çalışıyor değil mi? suçluluk duymayın boşuna.. siz akşamları onu uyutan, yediren ve genel ihtiyaçlarını karşılayan kişisiniz ama babası sadece hoplatıp- zıplatıyor.. yani siz can simidi ama babası oyun arkadaşı :) size tam zaman vereyim, 2 yaşından sonra her şey düzelecek..
kesinlikleee öyle aynen. bizim baba o kadar oyuncu ki sırtından indirmiyor. sürekli güldürüyor. Ay inşallah öyle olur çok moral verdiniz teşekkür ederim.

siz çalışırken kim bakıyor oğlunuza? Kimsenin günahını almak istemem ama size karşı doldurma,kışkırtma muhabbeti olabilir mi ? ya da birisi "aa bak annen seni bırakıp işe gidiyor,seni sevseydi bırakıp gitmezdi"vs gibi konuşmalar olduysa çocuk etkilenmiş olabilir. En iyi ihtimalle de onu bırakıp işe gittiğiniz için sizi cezalandırıyor olabilir.
14 aylık bebekten bahsediliyor:KK66:
O zaman fazla kafanıza takıp kendinizi üzmeyin, biraz zamana bırakın hareketlerini gözlemleyin ona göre yaklaşın. Benim yeğenimde öyleydi Yengem onu bırakıp okula gidiyordu, akşam gelince Annesinin yüzüne bile bakmıyordu, Annesini görünce kafasını çeviriyordu zamanla alıştı. Sizinki de alışır Allah'ın izniyle inşallah...

hımmm siz yeğeninizi mi etkiliyordunuz da annesinin yüzüne bakmıyordu:KK51:

siz çalışırken kim bakıyor oğlunuza? Kimsenin günahını almak istemem ama size karşı doldurma,kışkırtma muhabbeti olabilir mi ? ya da birisi "aa bak annen seni bırakıp işe gidiyor,seni sevseydi bırakıp gitmezdi"vs gibi konuşmalar olduysa çocuk etkilenmiş olabilir. En iyi ihtimalle de onu bırakıp işe gittiğiniz için sizi cezalandırıyor olabilir.

14 aylik bebek nasil kiskirtilabilinir ki Allah askina...

zaten beni bi tek akşamları görüyor 1 saat anca. göremezse hepten unutacak

Arkadaşım yanlış anlamayın, annelerin çalışmasına karşı olan bir insan değilim. Benim bebeğim de 11 aylık, aylardır düşünüyorum ne yapsam, başlasam mı işe diye. Ama iki yaşına kadar ertelemeye karar verdim...

Eğer daha erken çalışacak olsaydım da mesai saatlerinin çok uzun olmadığı bir yer tercih ederdim....

Bu kadar küçük bir bebek için annesini günde bir saat görmek çok az bence...

Bu kadar küçükken anlayıp tavır yapabilir mi bilmiyorum, ama etkilendiği kesin...

17 aylık bi bebeğim var ve çalışıyorum.Geçtiğimiz aya kadar babaya aşırı düşkündü.
Babasına sarılır öper ben yanaşınca kaçar giderdi :)
Akşamları kapıdan aynı anda giriyorsak beni teğet geçer babasına koşardı :KK12:
Ne yalan söyliyim hiç kafama takmamıştım bu durumu çünkü babasına düşkünlüğü benim biraz daha nefes almamı sağlıyordu.Mucize gibi son bir aydır bana aşırı düştü, babasının yüzüne bakmıyor sarıldığında yüzünü yırtmaya çalışıyor.Aramıza falan yatırınca bana dönüp sarılıyor babasını itiyor falan.. :) yani çocuk bunlar, sakin ol eminim geçici bi süreçtir.

oglum ilk torundu , dolasi ile banyosu,gezdirmesi,giydirmesi,gazi,haslataligi ve akliniza gelebilecek tum ihtiyaclari ile babaanne ve halasi ilgilenmek istiyordu bende karismiyordum ,sevdiklerinden ilgileniyrlar ilk torun ozeniyorlar diye dusunuyrdm ama buyudukce oglumun ilgisizligini farkettim.anne olarak bi.ayricalik gormek istiyor insan. ikinci bebegimde tum.ihtiyaclariyla birebir ben ilgilendim. gece gunduz basindaydim bebgimin. her gulusunde ,dususunde ben kucakladim ,ilgilendim netice olarak bebegimin bana bagliligi,ilgisi,sevgisi bambaska. zahmetsiz rahmet olmuyor. bebekler anneyi her ihtiyaca yetismesi ile tanirlar,baglanirlar. kendinizi.suclu hissetmetmeyin... sonucta bebeginizin gelecegi icin calisiyorsunuz sizde. zamanla duzelecegini umuyorum...

X