- 12 Temmuz 2006
- 55.829
- 214.497
- 52
-
- Konu Sahibi Idrakyollariiltihabi
Ablam öğlen uykusu olmazsa benim oğlan daha da çıldırıyor. Erken kalkıyor çünkü sabah. O yüzden öğleden sonra verirsem bana göre oldukça iyi iken oğluma uymuyor. Sadece kendimi düşünecek olsam, tüm zaman bana kalır çünkü sabahtan işlerim bitmiş olur. Lakin birkaç denemede anladım ki oğlum öğlen uyumazsa adeta canavara dönüşüyor. Çünkü geç yatıp erken kalkıyor. E öğleden sonra okuldan gelip uyutsam bu sefer de saat çok geç oluyor gece uyumak bilmiyor.
Evet müdürün yaklaşımı çok itici. Çözüm bulmaktan ziyade biz daha az bakalım derdinde. Bana "böyle deneyelim ileride duruma göre şekillendiririz" dese yine anlarım. Bana direkt biz ona zaman Ayıramıyoruz özel ilgi lazım diyor. Yani buna getiriyor lafı.
Valla kusura bakmasınlar onlar çocuklar için okuyup eğitim aldı, çocukları sevmeyen, bunu kendine misyon edinmeyen çocuk gelişimi okumasın, bazı meslekler vardır ki insanı sevmek üzerine kuruludur, öğretmenlik bu meslek grubunun ilk sırasında, aman bir kadın için en kolay meslek sabah 8 akşam 5 gider gelirim parama bakarım diyen rica ediyorum bu mesleğe atılmasın, lafım meclisten dışarı, eğitimcilere saygı duyarım, ben olsam yapamam tahammülüm yok o başka, lakin genellemeden oğlunun gittiği okulu ele alınca hiç de çözüm odaklı, aman ne şirin çocuklarımız var, biz hepsini kazanacağız misyonundaki bir okul değiller, gıkı çıkmayan çocuğa bende bakarım birkaç saat, ağlamasın, sessizce otursun arada ağzına yemek tıkarım, iki şarkı, biraz etkinlik, parka bile götürürüm cici çocuk olsun yeter.
Özel okul mu bir de burası?
Ablacım ya senin istediğin saatlerde alacaklar çocuğunu ya da başka bir yer araştır, hani bir takım sıkıntıları olan çocuklar için nasıl uğraşıldığını bilmesem normali budur belki diyeceğim ama kızımdan biliyorum, senin oğlunun sıkıntısı bizimkilerin kazanmaya çalıştıkları çocukların sorunları yanında ufacık bir problem diyeyim sana.
Evet biraz özel çaba gerektirir ama aşılamayacak birşey de değil konulan teşhise göre.
Sonuna kadar katılıyorum her cümlene. Öğretmenlik, yan gelip yatma yeri değildir diye de ekleme yapayım :))
Konuştum müdürle. Ben oğlum için, o daha sosyal bir çocuk olsun diye iş hayatına geri dönmedim. Elimden geleni yapıyorum. Bir pedagog arkadaşıma sürekli danışıyorum bir çocuk psikoloğuna da rutin kontrole gidiyorum. Onların yönlendirmeleri ve annelik içgüdülerimle hareket ediyorum. Beş gün gelmesi, belli bir rutine alışmaso ve düzen için mantıklı bir değişim. Ancak iki-iki buçuk saat gelmesi kısmını kabul etmiyorum. Beş yarım gün gelmesini istiyorum dedim. "ama sıkılıyor" dedi. Ben de, benim çocuğumun sorunu bu zaten. Her şeyden özellikle kural ve düzenden sıkılıyor başına buyruk olmak istiyor. Kimseyle mecbur kalmadıkça iletişim kurmak istemiyor vs dedim. Bunları gözlemleyip, problemin çözülmesine yardımcı olmak da sizin göreviniz. Şayet biz bunu yapamayız diyorsanız ben başka seçenekleri düşüneyim dedim. İki taraf da yıpranmasın dedim. "oğlunuzun tam teşhisi ne" dedi. Daha önce de belirttim sadece sosyal iletişim bozukluğu var. Gelişimi ile alakalı i, zekasıyla alakalı herhangi bir sorunu yok dedim. Yani herhangi bir anaokulunda profesyonel bir eğitimci ile çözülebilecek bir sorun dedim. Tamam o zaman siz nasıl isterseniz öyle ilerleyelim dedi. Son durum bu :)
Diger konularinizdan biliyorumMerhaba hanımlar.
Şu anda evdeki koltukta oturmuş, oğlunu ülke sınırına savaşmaya göndermiş anne hisleri ile ağlamaktayım. Iki alt sokakta kreşte kendisi.
Oğlum, hiperaktivite şüphesi-sosyal iletişim bozukluğu teşhisi ile birlikte pedagog önerisiyle üç gün kreşe başladı. İlk bir hafta hep yanında durdum. İkinci hafta en fazla yarım saat okul dışına çıktım. Kademeli olarak saati arttırarak ikinci haftanın sonunda bir buçuk saat bıraktım. Üçüncü hafta yani bu hafta en fazla dört buçuk saat olmak üzere okuldan ayrıldım. Bugün bu haftanın son kreş günü ve yine "anneeeaaağğ" diyerek koala gibi yapıştı boynuma. Asla bırakıp kaçmadım. Ağlasa da "benim bir süreliğine gitmem gerek. Yemeğini yedikten sonra alacağım seni" diyerek çıktım.
Öğretmenlerin dediğine göre ben çıktıktan hemen sonra susuyormuş ki merdivenden inerken ağlamayı bırakmıştı. Ancak onu almaya gittiğimde "okul bitti okul bitti" diyor sürekli. Mutsuz görünmüyor ama endişeli...
Okulla ilgili aklıma takılan bazı şeyler de var. Kurum, oğlumun öğretmeni ile anlaşamadıkları için başka bir öğretmen arayışına girdi. Oğlum şu an diğer sınıfın öğretmeni ile birlikte. Oryantasyon döneminde zaten çok beklentim yok ama bir kaos ortamı mevcut. Öğretmen yok, belirli bir sınıfı yok. Müdür henüz kayıt dosyası hazırlamadı. Mıy mıy haldeler. Benim mesleğim olması dolayısıyla mı bu kadar takıntılıyım yoksa henüz erken mi beklentilerim için? Zaten bir türlü alışamadım veli tarafında olmaya. Öğretmen gözüyle bakınca bir sürü eksik görüyorum kurumda da, eğitim ortamında da. Aranızda veli varsa beni bilgilendirin lütfen. Bir ay beklemeli miyim oryantasyon süreci diyerek. Yoksa "yav nerede kayıt dosyası, hani günlük rapor, siz ne ayaksınız olum" diye gıcık veli kategorisine dahil olayım mı?
Bir de benim sıpa çok fazla yemek seçer. Bütün gün aç kalabilir yiyebileceği bir şey yoksa. Okuldan alınca mama mama diyor eve nasıl koşup yediriyorum anlatamam. Sanırsın çocuk kıtlık zamanlarından çıkmış. Bu duruma ayrıca üzülüyorum.
Son olarak ben çok tedirginim yahu. Evet pedagog önerisi ile götürüyorum oğlumu kreşe. Ama onu ağlayarak mutsuz görünce içim acıyor. Her an göndermekten vazgeçebilirim gibi. Daha üç yaşında, kendini çok net ifade edemiyor. Zaten gönderme sebebim sosyal iletişim eksikliğiydi. E bakıyorum hala bir iletişim çabası yok oğlumda. Öyle takılıyor kendi halinde.
Lütfen analık duygularımı törpüleyecek bir şeyler söyleyin bana. Her şey iyi olacak, alışacak değil mi. Ağlamıyorum, ev tozlanmış :/
Merhaba sevgili anne :)Arkadaşlar merhaba son gelişmeleri yazıp fikir almak istedim hepinizden.
Bugün okul müdürü ile görüştüm. Kayıt dosyası ve diğer ayrıntıları çözdük. Gelelim asıl mevzuya. Oğlunuzla ilgili görüşmek istiyorum dedi.
Ben oğlumu yirmi gündür 11 gibi götürüp 3 buçuk gibi alıyordum okuldan. Esasında üç tam gün anlaşmamız. 9-4 arası. Ancak ben fazla olacağını düşündüğüm için böyle yapıyordum. Bugün müdür oğlumun çok sıkıldığını, uyum sağlamadığını, sınıfta durmak istemediğini söyledi. Ona beş yarım gün daha uygun olur dedi. 10 ile 12.30 arası dedi. 5 güne çıkınca fiyatta bir değişim olmadı tabi. Hani daha az bir miktar ödemeyeceğim.
Oğlum açısından düşününce, evet 3 saat ve her gün gitmesi onun için daha iyi. Hem sıkılmaz, hem de belli bi rutini olur. Ancak mevzu bana dönünce, benim kendime ayıracak zerre vaktim olmayacak yine. Sabah kalk oğlumla savaşarak okula götür. Koştur koştur eve gel, yemeğini hazırla. Evi topla ve tekrar onu almaya git. Parka götür, getir uyut. Sonra tekrar ev işlerine koşturmaca. Sosyal hayat zaten yoktu, artık kreşte iken şunu da yaparım diyebileceğim bir zaman da yok. İki buçuk üç saatte ancak ona yemek yapıp ev işlerini halledebilirim. Dönünce de uyuyacağı için (erken kalkmış uykusuz olacak) ev hapsine devam.
Canım çok sıkıldı yine. Sürekli oğlumun uyumsuz olduğunu duymak yeterince can sıkıcı bir de bu yeni gelişme sonrasında "hadi bakalım idrak bir sene daha oğluna adayacaksın kendini" diyorum. Bunda gocunmuyorum, yeter ki oğlum uyumlu sosyal bir çocuk olsun ben bir yıl daha asosyal olabilirim dert değil ama az biraz nefes alsaydım yahu.
3nity @Goha @grill Mune Astoria @GangstaWalk
Ne diyorsunuz beş yarım gün doğru bir karar mıdır el atın bana tıkandım yine :)
Burada anlatmaya çalıştığım ‘teshis’ etiketlemesine maruz kalıyor gerçekten de oğlun
evde oldugunuz için kreş işini askıya alıp oyun gruplarına ve yası da uygun muzık yuzme gıbı farklı aktıvıtelere mı yonlensenız acaba?
belkı bır oyun ablası bulup onunla takılmasını saglayabılırsınız.
bence su an gıttıgı okuldan bır cacık olmaz gıbıme gelıyor, davranıs ve olaya yaklasımları hıc hos degıl kestırıp atıyorlar bence. ayrıca krese gıdecekse de tam olarak yarım gun gıtmelı haftanın bes gunu cunku sız saatlerı ona gore esnetırsenız bu esneklıgı hep bir koz olarak kullanır..
benım kızımda her sabah aglıyor ama bırakıp donup arkamı gıdıyorum.
psıkıyatrıye de goturdum zamanla alışacak , kreşe devam dedi ve tam gun kalıyor kreste..
Diger konularinizdan biliyorum
Bence oğlunuz ne olursa olsun krese gitmeli
Sanirim oldukça yaramaz bir oğlunuz vardı
Biraz bu yönünün torpulenmesi birazda sizin nefes alabilmeniz için bence kreş gerekli
Hem haftada 3 günmüş çalışmaya başlarsanız belki haftanin beş günü birakmak durumunda kalacaksınız
Ne kadar çabuk alışırsa o kadar iyi
Merhaba sevgili anne :)
Öncelikle çocuğunuzu o okuldan alın ,
Etiketlediler çocuğunuzu kafalarında.
Artık su içse "O çocuk sorunlu su içiyor" diyecekler.
Evet sabah 9-12 arası gitsin ama başka bi yere gitsin.
Grup okulları var , mümkünse onları tercih edin.
Arkadaşlar merhaba son gelişmeleri yazıp fikir almak istedim hepinizden.
Bugün okul müdürü ile görüştüm. Kayıt dosyası ve diğer ayrıntıları çözdük. Gelelim asıl mevzuya. Oğlunuzla ilgili görüşmek istiyorum dedi.
Ben oğlumu yirmi gündür 11 gibi götürüp 3 buçuk gibi alıyordum okuldan. Esasında üç tam gün anlaşmamız. 9-4 arası. Ancak ben fazla olacağını düşündüğüm için böyle yapıyordum. Bugün müdür oğlumun çok sıkıldığını, uyum sağlamadığını, sınıfta durmak istemediğini söyledi. Ona beş yarım gün daha uygun olur dedi. 10 ile 12.30 arası dedi. 5 güne çıkınca fiyatta bir değişim olmadı tabi. Hani daha az bir miktar ödemeyeceğim.
Oğlum açısından düşününce, evet 3 saat ve her gün gitmesi onun için daha iyi. Hem sıkılmaz, hem de belli bi rutini olur. Ancak mevzu bana dönünce, benim kendime ayıracak zerre vaktim olmayacak yine. Sabah kalk oğlumla savaşarak okula götür. Koştur koştur eve gel, yemeğini hazırla. Evi topla ve tekrar onu almaya git. Parka götür, getir uyut. Sonra tekrar ev işlerine koşturmaca. Sosyal hayat zaten yoktu, artık kreşte iken şunu da yaparım diyebileceğim bir zaman da yok. İki buçuk üç saatte ancak ona yemek yapıp ev işlerini halledebilirim. Dönünce de uyuyacağı için (erken kalkmış uykusuz olacak) ev hapsine devam.
Canım çok sıkıldı yine. Sürekli oğlumun uyumsuz olduğunu duymak yeterince can sıkıcı bir de bu yeni gelişme sonrasında "hadi bakalım idrak bir sene daha oğluna adayacaksın kendini" diyorum. Bunda gocunmuyorum, yeter ki oğlum uyumlu sosyal bir çocuk olsun ben bir yıl daha asosyal olabilirim dert değil ama az biraz nefes alsaydım yahu.
3nity @Goha @grill Mune Astoria @GangstaWalk
Ne diyorsunuz beş yarım gün doğru bir karar mıdır el atın bana tıkandım yine :)
hayırlısı olsun bakalım.. çocuklar iyi hoşlar ama insanın ömründen ömür götürüyorlar.Sorunu çözdük şimdilik. En azından saat sorununu. 9.30-13.00 arası gidecek. Üç buçuk saat şimdilik kafi. Bir de bir jimnastik kulübü ile görüştüm. Üç yaş kabul ediyorlar. Onunla da görüşeceğim. Uyarsa ona da gidecek bakalım.