Ocak&Şubat 2018 anneleri gelin beraber bekleyelim meleklerimizi :)

aynen benim bi akrabam ciğer yemiş elini yüzüne sürmüş hamilykn kzının yüzü kahverengi ciğer gibi doğum lekesi var

Kızlar nir sey soracagım size bnm 6+6 da gebeliğim yani dr öyle söyledi bu hamilelik takvimini yapınca 8 haftalık diyor nasıl oluyor sat 30 mart

Kızlar nir sey soracagım size bnm 6+6 da gebeliğim yani dr öyle söyledi bu hamilelik takvimini yapınca 8 haftalık diyor nasıl oluyor sat 30 mart

Canım bu takvim 7 haftayı bir gün bile geçsen 8. haftanın içindesin diye gösteriyor. Ultrason ölçümleriyle burdaki takvimin arası birkaç gün oynayabiliyor. O yüzden sorun yok yani.

Canım bu takvim 7 haftayı bir gün bile geçsen 8. haftanın içindesin diye gösteriyor. Ultrason ölçümleriyle burdaki takvimin arası birkaç gün oynayabiliyor. O yüzden sorun yok yani.
Haklısın ama tahmini dogum tarihi soruyor sat ı değil bi de bnm tedavi ile oldu. Kontrole baska dr a gidiyorum iyice kafamı karıstırdılar

Haklısın ama tahmini dogum tarihi soruyor sat ı değil bi de bnm tedavi ile oldu. Kontrole baska dr a gidiyorum iyice kafamı karıstırdılar

Tamam işte. Birinci ayın 5 ine göre 7+1 hamile görünüyorsun. Dr 6+6 demiş. Arada 2 gün oynuyor sadece. Dediğim gibi yani

Tabiki hepimizin bu konuda endişeleri bitmez ama o borçlar da hiç bitmiyor.. 5 senedir yok kadro, yok borçlar, yok yatırım derken 29 yaşıma geldim..
Aynen öyle oluyor ben de geç evlendim yoksa bebekleri severim. birde her çocuk kendi rızkı ile doğduğuna inanıyorum.. borçlar hep var

ben de ona dikkat edeceğim canım.. kaçak göçek ne demek cnm kendi mutfağımdan yiyorum eşime mi demeliyim anlamadım..

Canım ben kişisel bilgilerden tahmini doğum tarihini girdim ama başka ne işe yarıyor bu takvim pek bi nilgim yok açıkçası
canım sata göre bu takvim ultrasonda bazen farklı olabiliyor sanırım.. bende alttaki bilgileri okuyorum iyi oluyor takvimden...

Hamilelik döneminde beslenme önerileri

• Hamilelik sürecinde öğünler 3 ana ve 3 ara öğün olarak atlanmadan yapılmalıdır.
  • Sabah kahvaltısı geç saatte yapıldığında tüm öğünler sarkacağından akşam geç saatlerde yemek yeme zorunluluğu olacaktır.
  • Bu da sindirim sorunlarına ve aşırı kilo almaya neden olacaktır.
  • Saat 18.00'den sonra ana öğün yemek tavsiye edilmez ancak ara öğün tüketilebilir.
  • Yemekten 2 saat sonra taze meyvelerle ara öğün yapılmalıdır

Kahvaltıda;

• Çok demli olmayan 1-2 bardak çay veya 1 bardak süt
  • Peynir,
  • 1 yumurta veya yumurta sarısı,
  • 1 çay kaşığı bal veya reçel,
  • 2-3 dilim kepekli ya da tam tahıllı ekmek,
  • Bol domates,
  • Salatalık,
  • Taze nane veya maydanoz ve
  • Yeşil biber tüketilmelidir.

Öğle ve akşam yemeklerinde;

• Mutlaka sebze tüketilmelidir.
  • Yemekte makarna veya pilav varsa ekmek asla yenilmemelidir.
  • Et veya balık, ızgara veya fırında buğulama şeklinde tüketilmeli, yağda kızarmış olmamalıdır.
  • Balık haftada en az bir tüketilmeli, eğer yenilemiyorsa fındık, fıstık, ceviz gibi omega 3 içeren kuruyemişler ara öğün olarak bir avuç olarak tüketilmelidir.
  • Konserve ton balığı derin deniz balığı olarak civa içeriği yüksek olduğundan önerilmez.

Tüm bu besinlerin hamilelik döneminde bebeğin zeka gelişimine önemli faydaları vardır.

Ara öğün;

• Yemeklerden 2 saat sonra meyve yemek, sıkılmamış haliyle tüketmek içerdiği lifler vasıtasıyla bağırsak hareketlerini de artıracağından kabızlığı önlemesi nedeniyle, son derece faydalıdır. Taze sıkılmış meyve suyu çok kalorili olduğu ve kan şekerini çok hızlı yükselttiği için önerilmez.
  • Meyvenin yemeklerden hemen sonra yenmemesi gerekir çünkü meyve şekeri olan fruktozu öncelikle kullanan vücut, yemekte tüketilen besinleri yağ olarak depolamak ister.
  • Yemekten sonra tatlı yenecekse yemekten 1 saat sonra ve tercihen az şekerli sütlü tatlılar olmasına dikkat edilmeli, yağlı, şerbetli, çikolatalı tatlılardan uzak durulmalıdır.

Genel olarak;

• Çikolata ve ürünleri kafein açısından zengin ve yoğun şeker içeriği bulunduğundan, aşırı tüketiminde anneden çıkıp bebeği besleyen damarlarda daralmaya yol açarak bebeğin beslenmesini bozmakta, kan şekerini hızlı yükselterek kan şekerinin hızlı oynamasına ve insülin salınımında denge bozukluğuna yol açmaktadır.
  • Hamilelik döneminde katı ve sıvı gıdalar konusunda son derece dikkatli olunmalıdır.
  • Hafif ve sebzeli gıdalar, gazlı olmayan içecekler tercih edilmelidir.
  • Ayrıca bol su tüketimi gebelikte çok faydalıdır.
  • Günde 10 bardak su içmek gebelikte artan idrar yolu enfeksiyon riskini ve kilo alımını azaltır.
  • Asitli, boyalı içeceklerden hamilelik sürecinde uzak durulmalıdır.
  • Kahve, kafein içeriği yüksek olduğundan haftada 1-2 fincandan fazla içilmemelidir.
  • Sade maden suyu ve ıhlamur, nane, kuşburnu, papatya, nane ve limon çayı gibi bitki çayları içmekte sakınca yoktur.
  • Dışarıda; salata, çiğ köfte, pişmemiş salam, sucuk, sosis, sakatat tüketilmesi kesinlikle önerilmez.
  • Mümkün olduğunca evde günlük sütten yapılan yoğurtlar, sirkeli suda bekletilip iyi yıkanan sebzeler, hijyenik koşullarda yapılan yemekler tüketilmelidir.
Belki ilginizi çeker kızlar..

Paylaşımın için teşekkür ederim. Ben de dün diyetisyenimle görüştüm diye tim bu yazılanlara neredeyse aynı. Sadece yumurtayı haftada ikiden fazla yeme dedi. Bir de et tavuk balık mantar öğlen yemeğinde sebze yemeği akşam yemeğine tuketilecek dedi. Öğle akşam yemeğinde ve 2 ara ögunde 1 bardak yarım yağlı süt veya yoğurt önerdi. Gece yatmadan önceki ara ögünüme de 2 ceviz ekledi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…