Ocak&Şubat 2018 anneleri gelin beraber bekleyelim meleklerimizi :)

Paylaşımın için teşekkür ederim. Ben de dün diyetisyenimle görüştüm diye tim bu yazılanlara neredeyse aynı. Sadece yumurtayı haftada ikiden fazla yeme dedi. Bir de et tavuk balık mantar öğlen yemeğinde sebze yemeği akşam yemeğine tuketilecek dedi. Öğle akşam yemeğinde ve 2 ara ögunde 1 bardak yarım yağlı süt veya yoğurt önerdi. Gece yatmadan önceki ara ögünüme de 2 ceviz ekledi.
canım ben cevizi genelde sabah kahvaltısında peynirle yiyorum eşim öyle duymuş önüme koyuyor.. ben yumurtayı hergün haşlanmış yiyordum 1 tane.. o hızlı ve pratik oluyor gerçi bu hafta düzenli yiyemem de. acaba neden sadece 2 gün ye dedi sana.. öğle yemeğinde işde ne çıkarsa onu yiyorum bazende tostla geçiyor yada simit.. ancak akşamı kendime göre ayarlayabilirim ama ne yesem de az yiyorum çünkü midem hemen doluyor gibi oluyor.. süt yoğurdu çok dahil edemedim kahveyi azalttım hergün içmemeye çalışıyorum çayda 3- 4 bardak oluyor.

Saol canım ya ben daha alısamadım herhalde senin ilk gebeliğin mi senin de hayırlı olsun inş

Sağol canım. Hepimizin hayırlı olur inşallah. Yok benim bi oğlum bi kızım var. Bi boş gebeliğim bi de gelişmeyen gebeliğim var. Bu beşinci yani.

canım ben cevizi genelde sabah kahvaltısında peynirle yiyorum eşim öyle duymuş önüme koyuyor.. ben yumurtayı hergün haşlanmış yiyordum 1 tane.. o hızlı ve pratik oluyor gerçi bu hafta düzenli yiyemem de. acaba neden sadece 2 gün ye dedi sana.. öğle yemeğinde işde ne çıkarsa onu yiyorum bazende tostla geçiyor yada simit.. ancak akşamı kendime göre ayarlayabilirim ama ne yesem de az yiyorum çünkü midem hemen doluyor gibi oluyor.. süt yoğurdu çok dahil edemedim kahveyi azalttım hergün içmemeye çalışıyorum çayda 3- 4 bardak oluyor.

Yumurtayı kolestrol yapar diye haftada iki dedi bana. Ben 5 aydır diyetisyen takibinde olduğum için kolestrol ve yaglanmaya yatkın oldugumu biliyor diye herhalde. Kahveyi zor da olsa bıraktım onun yerine nesquik toz yapıyorum kendimi kandiriyorum hem tatlı krizlerine iyi geliyor. Çayı çok açık ve şekersiz içiyorum. Bi de kansızlık olmasın diye cekirdekli siyah üzüm ye dedi iki avuç..

Bu akşam bi konuda yardım istiyordu bi bacı. Birşeyler soruyordu siz de şöyle mi oldu böyle mi oldu diye. Ben de sorduklarina cevap veriyordum diğer insanlar gibi. Bi kadın atarlanmiş yok siz ne güzel hamile olmuşsunuz da umut edenlerle dalga geçiyorsunuz da falan yazmış.. Bana yazmamis ama üzerime alındım o kadar üzüldüm ki.. bu sekilde mi anlaşıldı yoksa yanlış mi yaptım diye panik geldi. Tansiyonum düşmüş.. başım fırıl fırıl döndü.. kalbim o kadar deli gibi attı ki ağzımdan çıkacak gibi oldu. Nefes nefese kaldım. Eşimin ödü koptu. Hayatımda ilk defa çarpıntı yaşadım.. hamilelikten olduğunu düşünüyorum. Normalde güçlü bir psikolojim var ama hamilelikte hormonlar bu sekilde etkiliyormus gerçekten. Eşime söz verdim artık sık sık girmeyeceğim nete ama buraya yazarım her gün. Kızlar siz de dikkat edin kendinize lütfen iyi akşamlar

Yumurtayı kolestrol yapar diye haftada iki dedi bana. Ben 5 aydır diyetisyen takibinde olduğum için kolestrol ve yaglanmaya yatkın oldugumu biliyor diye herhalde. Kahveyi zor da olsa bıraktım onun yerine nesquik toz yapıyorum kendimi kandiriyorum hem tatlı krizlerine iyi geliyor. Çayı çok açık ve şekersiz içiyorum. Bi de kansızlık olmasın diye cekirdekli siyah üzüm ye dedi iki avuç..
diyetisyene neden gitme gereği duydun cnm öncesinde mi gidiyordun.. üzüm benim de aklımda olsun bakalım

Bu akşam bi konuda yardım istiyordu bi bacı. Birşeyler soruyordu siz de şöyle mi oldu böyle mi oldu diye. Ben de sorduklarina cevap veriyordum diğer insanlar gibi. Bi kadın atarlanmiş yok siz ne güzel hamile olmuşsunuz da umut edenlerle dalga geçiyorsunuz da falan yazmış.. Bana yazmamis ama üzerime alındım o kadar üzüldüm ki.. bu sekilde mi anlaşıldı yoksa yanlış mi yaptım diye panik geldi. Tansiyonum düşmüş.. başım fırıl fırıl döndü.. kalbim o kadar deli gibi attı ki ağzımdan çıkacak gibi oldu. Nefes nefese kaldım. Eşimin ödü koptu. Hayatımda ilk defa çarpıntı yaşadım.. hamilelikten olduğunu düşünüyorum. Normalde güçlü bir psikolojim var ama hamilelikte hormonlar bu sekilde etkiliyormus gerçekten. Eşime söz verdim artık sık sık girmeyeceğim nete ama buraya yazarım her gün. Kızlar siz de dikkat edin kendinize lütfen iyi akşamlar
Polemiğe girmemek lazım cnm daha hassas bir dönemdeyiz..

diyetisyene neden gitme gereği duydun cnm öncesinde mi gidiyordun.. üzüm benim de aklımda olsun bakalım

1,5 yılda 25 kg almıştık eşimle :) beslenmemiz bozulmuştu şimdi verdik kiloları ama daha sağlıklı bir hamilelik için tekrar gitmeye başladım.

ben de ona dikkat edeceğim canım.. kaçak göçek ne demek cnm kendi mutfağımdan yiyorum eşime mi demeliyim anlamadım..
yani birinden gizli bişey yeme canım. Bu da bir başka arkadaşımın başına gelmiş :) çevremde o kadarçok ve değişik örnek var ki bu konularda o yüzden inanırım böyle şeylere :)

Hayırlı olsun inşallah hamileliğiniz.. ingilterede misiniz bir arkadaşta aynı şeyi söylemişti.. inşallah sağlıklı olsunda 12. haftadan başlarsın takibine..
Teşekkür ederim evet İngiltere'de yaşıyorum insan bilince hemen anlaşılıyor demek ki ün salmış:) İnşallah sağlıklı olsun, zaten biz bilsek de bilmesek de müdahale edilecek bir süreç değil ilk üç ay. Onlar da bu yüzden bir şey yapmıyor zaten. Allah sağlıkla o günlere gelebilmemizi nasip etsin.

Haklısın ben de çok çelişkideyim aslında. Yakınlarıma haber verdim ama keseyi kalp atışını duymadan sevinmeyin diyorum ama kime diyorum sülale ayağa kalktı millet bebek eşyası siparişleri vermeye başladı bile. Allah sana sabır versin :)
Ben çelişkiyi aştım mecburen:) Artık günüm de geçti epeyce, ki asla bir gün sekmez. Yani şimdi kan testi yapılsa çıkacak bHcg, bunu biliyorum sonuçta. Hem sevinmemek gibi bir lüksümüz var mı ki? Sevineceğiz de paylaşacağız da. Annelere ve kardeşlere derhal söyledik. Ama daha sülaleye sıçramadı:) Ben yurtdışındayım ya kardeşim Türkiye'den beni sıkıştırıyor ne zaman söyleyeceğiz millete diye! 3 aylık olunca dedim zaten kendim Türkiye'ye gideceğim tam 12. haftada.

Ben de isterim doktordan ama 31 mayısta gideceğim çok mu geç olur acaba
Ben ilk hamileliğimde vitamin kullanmadım bunda da kullanmayı düşünmüyorum. Profdu doktorum bana şöyle dedi, "Gereksiz yere şişirecek vitaminler, istiyorsan kullan. Düzenli beslenmen yeterli". Bir diyet listesi vardı. Gerçekten şişmedim, yalnızca 10 kg aldım hamileliğimde. Hiç bir zararını görmediğim gibi çok faydasını gördüm. İlaç ilaçtır. Doğal değil.

1,5 yılda 25 kg almıştık eşimle :) beslenmemiz bozulmuştu şimdi verdik kiloları ama daha sağlıklı bir hamilelik için tekrar gitmeye başladım.
o zaman ben yumurta yiyebilirim gerçi bir hafta yiyorum bir hafta yemiyorum eşimin evd eolmasına göre değişiyor..

X