Memleketteydim cnm 8 ay sonra ii geldi doğrusu.Tam doyamadan döndüm yeni doğan yeğenimi gördüm. diğeri konuşmaya başlamış telefonda çok konuşmuyordu gidince sarıldı bana göbüşümü sevdi durdu.. ama dönerken ayaklarım çok şişti .sen neler yaptın tatilde...sen de hoşgeldin özlettin kendini :) nasıl geçti tatilin?
yediğin şeyin rengi olabilir canım ya da demir hapıda siyah yapıyo ya belki ondan olabilir. Ama bilemedim ben doktorumu aradım sanırımGünaydın kızlar kötü bir gece geçirdim gece afederseniz sürekli çıkardım o kadar şey nasıl sığmış diyorum birde renk olarak siyah gibiydi böyle birşey yaşayan varmı hani en sıon su olurya midede o bile siyahsıydı.
sabah sabah midenizi bulandırdım kusura bakmayın
Plesanta için yorum yapmadı sadece kanamalarım olduğu için baktı kanama alanın var buna bağlı düşük tehliken var dedi. Sürekli yatıyorum zaten aklımada kötü şeyler getirmemeye çalışıyorum ama yinede tam içim rahat değilcanım korkma benim de kanama alanım vardı.hiçbir iş yapma sadece yat tuvalete git. ben o şekilde atlattım. ne zaman ayağa kalksam lekem oluyordu. bir aya kadar hep düşük tehlikesi dendi bana. içini ferah tut. plesantan aşağıda mı? benimki aşağıda ve öndeydi çok şükür rahim büyüdükçe yukarı çıktı kanama leke kesildi
Geçmiş olsun canım. Bende yediğin şeylerin karışım rengi diye düşündümGünaydın kızlar kötü bir gece geçirdim gece afederseniz sürekli çıkardım o kadar şey nasıl sığmış diyorum birde renk olarak siyah gibiydi böyle birşey yaşayan varmı hani en sıon su olurya midede o bile siyahsıydı.
valla ben geçen hafta gittim işte kontrole, 2 hafta sonra gel dedi bana. Bilemiyorum..Hoşgeldin cnm detaylı 20.haftada başlamıyor mu..
Çok geçmiş olsun canım kan ilacı yapar belki o rengi. Idrar yolları enfeksiyonun geçmedi mi acaba? Mide bulantısı kusma ishal yapabilir. Aksam acile uğrayıp tahlil yaptirsan 5 10 dakikada çıkıyor zaten sonucGünaydın kızlar kötü bir gece geçirdim gece afederseniz sürekli çıkardım o kadar şey nasıl sığmış diyorum birde renk olarak siyah gibiydi böyle birşey yaşayan varmı hani en sıon su olurya midede o bile siyahsıydı.
Memleketteydim cnm 8 ay sonra ii geldi doğrusu.Tam doyamadan döndüm yeni doğan yeğenimi gördüm. diğeri konuşmaya başlamış telefonda çok konuşmuyordu gidince sarıldı bana göbüşümü sevdi durdu.. ama dönerken ayaklarım çok şişti .sen neler yaptın tatilde...
kendi ortalama menümü paylaşayım sizinle
kahvaltıda: 1 dilim ekmek, 1 dilim peynir, 1 adet köy yumurtası, 4-5 zeytin, 1 tatlı kaşığı pekmez, domates-salatalık.. ( bazen 2 dilim ekmekle kaşarlı/peynirli tost yapıyorum..)
arada: 1 meyve + 3 adet ceviz
öğlen: 1 kase çorba, 1 tabak etli sebze yemeği(susuz), 6 kaşık pilav/makarna, 1 kase yoğurt veya salata ( hastanede yemek yediğim için ufak değişiklikler oluyor...)
arada: 2 adet meyve
akşam: 1 kase çorba, 1 tabak etli sebze yemeği, 4 kaşık pilav veya makarna, salata
gece: 2 adet meyve + 1 kase yoğurt
-pilav/ makarna varsa ekmek yemiyorum.
- şerbetli tatlı yemiyorum, sütlü tatlı olursa yiyorum. zaten iştahım artmadı, eskiden neyse o aynen devam ediyo. haftasonu ızgara et/köfte yapıyoruz bazen. Balık da haftada 2 gün yemeye çalışıyorum. Zaten karadenizde yaşıyorum. Tüm yaz da yüzdüm, haftanın 3 günü de yürüyüş yapmaya çalışıyorum. Hamile pilatesine de başlamak istiyorum bakalım..
siyah yemedim ama olabilir belki aile hekimimi aradım ama pek yardımcı olamadı. gün içinde kusma olmadı devam ederse doktoragideceğim dahiliyeci bir arkadaşa mesaj attım o da bir ilaç ismi önerdi ve tahlil yaptırmamı istedi.. öğleden sonra izin aldım uzandım...yediğin şeyin rengi olabilir canım ya da demir hapıda siyah yapıyo ya belki ondan olabilir. Ama bilemedim ben doktorumu aradım sanırım
aslında siyah yemedim gibi ama gün içinde belki olabilir farkında değilimdir.Geçmiş olsun canım. Bende yediğin şeylerin karışım rengi diye düşündüm
Maşallah canım tam ideal görünüyor ben bu kadar dikkat edemiyorum öğleleri işde olunca bazen hamur işi olabiliyor. ama arada sebze yapıp yoğurtla yemeyi düşünüyorumkendi ortalama menümü paylaşayım sizinle
kahvaltıda: 1 dilim ekmek, 1 dilim peynir, 1 adet köy yumurtası, 4-5 zeytin, 1 tatlı kaşığı pekmez, domates-salatalık.. ( bazen 2 dilim ekmekle kaşarlı/peynirli tost yapıyorum..)
arada: 1 meyve + 3 adet ceviz
öğlen: 1 kase çorba, 1 tabak etli sebze yemeği(susuz), 6 kaşık pilav/makarna, 1 kase yoğurt veya salata ( hastanede yemek yediğim için ufak değişiklikler oluyor...)
arada: 2 adet meyve
akşam: 1 kase çorba, 1 tabak etli sebze yemeği, 4 kaşık pilav veya makarna, salata
gece: 2 adet meyve + 1 kase yoğurt
-pilav/ makarna varsa ekmek yemiyorum.
- şerbetli tatlı yemiyorum, sütlü tatlı olursa yiyorum. zaten iştahım artmadı, eskiden neyse o aynen devam ediyo. haftasonu ızgara et/köfte yapıyoruz bazen. Balık da haftada 2 gün yemeye çalışıyorum. Zaten karadenizde yaşıyorum. Tüm yaz da yüzdüm, haftanın 3 günü de yürüyüş yapmaya çalışıyorum. Hamile pilatesine de başlamak istiyorum bakalım..
devletin acilinde mi bu kadar kısa sürede çıkıyor cnm bilmiyordum neden bizi bekletiyorlar ki normalde o zaman.. bu arada bebişim ufak hareketler yapıyor onu hissedince rahatladımÇok geçmiş olsun canım kan ilacı yapar belki o rengi. Idrar yolları enfeksiyonun geçmedi mi acaba? Mide bulantısı kusma ishal yapabilir. Aksam acile uğrayıp tahlil yaptirsan 5 10 dakikada çıkıyor zaten sonuc
canım ben aileme 12 saat mesafedeyim geçen bayram eşim izin alamayınca gidemedik tek cesaret edemedim düşüğümde olunca ilk 3 ay geçsin istedim.Oy yerim ben onuben aynı ilde olduğum halde 8 ay sonra gittim. Hep yağmur yağdı durdu evden çıkamadım. Bayram kalabalığı falan hiç hayal ettiğim gibi olmadı. Bir dahaki gidisim önümüzdeki yaz olur artık.. dün neredeyse 3 saat araba yolculuğu yaptım benim de ayaklarım sismisti.. allahtan bundan sonra havalar serinler o kadar sismeyiz
devletin acilinde mi bu kadar kısa sürede çıkıyor cnm bilmiyordum neden bizi bekletiyorlar ki normalde o zaman.. bu arada bebişim ufak hareketler yapıyor onu hissedince rahatladım
Paylaştığınız içi teşekkürler diyetisyenim tatilden dönünce ben de görüşeceğim ama analiz li tartiya çıkamıyorum artık. Hamilelikten önce uyguladigim beslenme düzeni mide bulantilari yüzünden bıraktım ama son zamanlarda dengeli beslenmeye çalıştığım haldeçok kilo aldım. Yeterince karbonhidrat alamıyorum meyveyi biraz kaciriyorum onlardan mi bilemiyorum...
Maşallah canım tam ideal görünüyor ben bu kadar dikkat edemiyorum öğleleri işde olunca bazen hamur işi olabiliyor. ama arada sebze yapıp yoğurtla yemeyi düşünüyorum