Ocak&Şubat 2018 anneleri gelin beraber bekleyelim meleklerimizi :)

bol su içip hafif yürüyüş bana iyi geldi canım. Tuzu azalttım ama tansiyonum düşük bu seferde baş dönmesi yaptı bende de. O yüzden tuzu biraz orta halli kullanmaya çalışıyorum. Ödem olunca resmen ayaklarım zonkluyodu. Biraz daha rahatladım ama bence hala ödemim var muhtemelen seninde öyledir
tuz hep az yerim zaten normalden su da içiyorum bayramda düzenli içemedim ama ödem yolculukta oldu çok mola veremeyince. benimde tansiyonum düşük en yüksek 12 oldu genelde 8-10 arası çıkıyor. yüksek olması ii değilmiş sanırım. inşallah hafta sonu dinlenebilirsem geçer..

Kizlar sabahtan beri hafif yanma var bende enfeksiyon sanırım. Bol bol su icince geciyor ama gun icin su icmeyi unutursam geri dönüyor doktora gitmelimiyim sizce? Onumuzdeki hafta ayrintili icin gidicem zaten o zamana kadar ertelesem cok sorun olur mu acaba:KK51: bol bol su icsem kendi kendime atlatamaz miyim

Benim göbeğim hala pek çıkmadı. Dun veli toplantisi yaptim kimse anlamadi hamile oldugumu bende tanışır tanışmaz ben ogretmeninizim ayrica hamileyim demek istemedim. Pek etik gelmedi. Ilerleyen günlerde soylemeyi düşünüyorum.

Kizlar sabahtan beri hafif yanma var bende enfeksiyon sanırım. Bol bol su icince geciyor ama gun icin su icmeyi unutursam geri dönüyor doktora gitmelimiyim sizce? Onumuzdeki hafta ayrintili icin gidicem zaten o zamana kadar ertelesem cok sorun olur mu acaba:KK51: bol bol su icsem kendi kendime atlatamaz miyim
Canıö kuzenimde idrar yolu enfeksiyonu geçiriyodu doktor tek kullanımlık ilaç vermişti oda korktu ama doktor demişki enfeksiyonun verdiği zararın yarısını vermez diyince kullandı ilacı. Bence git derim ben

selam kızlar :)

Benim bebeğim de erkek. 17+2 'deyim. Henüz sadece 1 kg aldım zaten diyetisyenim çok almamam lazım :KK12: İkili testim iyi çıktı şükür. Haftaya detaylı ultrasonum var. Kolay hamilelikler hepimize...

Canm hafif yanma diyorsun bol su içince de sıkıntı kalmıyorsa suyla halledersin hic ilaca gerek yok benim enfeksiyon tavandı cok feciydi o tek kullanımlık tozu boyle ileri durumlar icin veriyolar ki rahatlatsın diye. Beraberinde de bi ilac veriyolar ben sadece tozu kullandm 2 gun de ilacı kullandım ve bırakıp bol suya gectim cok sukur hic bisey yok seninki hayde hayde idare eder ama en az 2.5-3 lt icmelisin

bol su iç cnm bendede çıkmıştı ilaç vermedi doktor ama bayramda düzenli su içemedim şu an başladım yeniden içmeye.. inşallah gittiğimde geçmiş olur

selam kızlar :)

Benim bebeğim de erkek. 17+2 'deyim. Henüz sadece 1 kg aldım zaten diyetisyenim çok almamam lazım :KK12: İkili testim iyi çıktı şükür. Haftaya detaylı ultrasonum var. Kolay hamilelikler hepimize...
Hoşgeldin cnm detaylı 20.haftada başlamıyor mu..

Kızlar bebeklerinizin hareketlerini hissediyor musunuz ? Ben bugune kadar çok yoğun hissediyordum ama öğleden sonra neredeyse hiç hareket etmedi endişe etmelimiyim sizce ?

Bende detayli ultrasonu 20. Haftadan itibaren diye biliyorum. Hatta ben 22ye kadar bekleyeceğim iyice büyüsün de herseyi net çıksın diye.
Kızlar bebeklerinizin hareketlerini hissediyor musunuz ? Ben bugune kadar çok yoğun hissediyordum ama öğleden sonra neredeyse hiç hareket etmedi endişe etmelimiyim sizce ?
Canim tatli seyler ye uzan biraz. Onlar hareket ediyolar ama bazen biz hissetmiyoruz. Oyle biseydir seninkide

bende bazı günler çok yoğun hissediyorum ama bazı günler çok seyrek kıpırdıyo. Sanırım onlarda bizimle yoruluyo :)

Bugün tekrar doktora gittim canım kanama alanı varmış tehliken var dedi doktor yatıyorum sürekli

canım korkma benim de kanama alanım vardı.hiçbir iş yapma sadece yat tuvalete git. ben o şekilde atlattım. ne zaman ayağa kalksam lekem oluyordu. bir aya kadar hep düşük tehlikesi dendi bana. içini ferah tut. plesantan aşağıda mı? benimki aşağıda ve öndeydi çok şükür rahim büyüdükçe yukarı çıktı kanama leke kesildi

canım geçmiş olsun. benim bayramdan önce çıkmıştı enfeksiyon. tek kullanımlık toz ve bol su içtim.geçen hafta tekrar yoğun enfeksiyon çıktı.tek kullanımlık toz ve 10 günlük antibiyotik kulandım. 3 litre su içtim ve ilişki yasaktı. 5 gün sonra kontrole gittiğimde enfeksiyon çok azalmıştı. antibiyotiği 10 güne tamamla 10 gün daha ilişkiye girme ve doğurana kadar 3 litre su iç dedi. bence sen de çok geciktirme. sağlık ocağı bile idrar tahlilinden anlayabiliyor. bir de enfeksiyon nedeniyle idrarda protein pozitifti ödüm koptu gebelik zehirlenmesi oldum diye.

sizinle de paylaşayım madem topiğimizde diyetisyenimiz de var belki bir kaç öneri alırız :KK66:
bu arada ben 10 kilo aldım:mad:

Kızlar bugün doktorumun verdiği hamile beslenme menüsü;

SABAH

1 çay bard portakal suyu veya ıhlamur şekersiz

1 haşlanmış yumurta

1 dilim kaşar veya beyaz peynir

1 tatlı kaşıüı pekmez

5 zeytin

2 etimek büyüklüğünde tam buğday ekmeği

ARA

1 büyük meyve

2 kuru kayısı

ÖĞLE

150 gr (5 yumurta büyüklüğünde) kırmızı et, balık, tavuk

1 porsiyon sebze yemeği

Karışık salata

1 porsiyon çorba/pilav/makarna/1 dilim fırın böreği

1 etimek büyüklüğünde tam buğday ekmeği

ARA

1 büyük meyve

AKŞAM

1 porsiyon sebze veya kurubaklagil yemeği

Karışık salata

1 porsiyon çorba/pilav/makarna/1 dilim fırın böreği

1 etimek büyüklüğünde tam buğday ekmeği

GECE

1 su bardağı süt

2 ceviz veya 10 fındık

2 kuru kayısı 1 adet hurma

2.üç ay ilave alınması gereken kalori 260-350

3.üç ay ilave alınması gereken kalori 450-500

Buradakinden daha fazla süt ürünü ve meyve tüketiyorum. Daha az corba tüketiyorum. Pilav yemiyorum ama haftada bir kere makarna yiyorum. Ekmek sabah 1 dilim ancak yiyorum. Protein ve karbonhidratı bayağı az aldığımı fark ettim. Haftaya kendi diyetisyenime gideceğim bakalım o ne verecek.sizinle paylaşırım..

X