- 8 Mart 2015
- 25.054
- 81.014
-
- Konu Sahibi Hodrimeydan
Hayır şöyle, mesela çay demlediğim ocak belliydi ilk o hare gitti.Servis sacmalamis bence. Bozulacak diye kullanmayalim mi yani, cozum bu mu
Ben genelde ayni anda 3 ocak calistirdigimdan hareli dahil hepsini ayni oranda kullaniyor gibiyim.
Ve hep seviye 7de kullaniyorum, kaynamaya baslayinca 4 5 ya da 6 da calistiriyorum. Henuz hic servis cagirmadim
Kiraathane ocagi gibi muamele etmissiniz siz de Franke yeHayır şöyle, mesela çay demlediğim ocak belliydi ilk o hare gitti.
E çay akşam 8 de başlıyor gece 3 4 e kadar açık.
Belki 4 sene o ocak aynı uzun sürelerde çalıştı.
Bunun gibi tek yere yüklenmeyin dedi.
Franke markası bu arada, çevrenizde soran olursa uzak dursunlar
Türkiye’de değil misiniz doğalgaz neden yok? Gerçi benimki doğalgazlı ama önceki kullanan çok yağ yapmış onu çıkarmaya çalışıyorum.Kesinlikle.
Ben otel mutfağı gibi çalışıyordum şu son 1 seneye kadar, artık tembelleştim yapmıyorum.
Çelik tencereler hariç kaç tencere takımımı mahvetti, alt tabanları gitti hep ocak yüzünden.
Korkmasam tüpte yemek yapacağım
Yasal olarak kat sınırı var.Türkiye’de değil misiniz doğalgaz neden yok? Gerçi benimki doğalgazlı ama önceki kullanan çok yağ yapmış onu çıkarmaya çalışıyorum.
Gece 3-4’e kadar çay mı içiyorsunuz? Benim elektrikli çaycım, sürekli açık misafir gelirse o da max 2 saat. Soğuyunca açıyorum altını.Hayır şöyle, mesela çay demlediğim ocak belliydi ilk o hare gitti.
E çay akşam 8 de başlıyor gece 3 4 e kadar açık.
Belki 4 sene o ocak aynı uzun sürelerde çalıştı.
Bunun gibi tek yere yüklenmeyin dedi.
Franke markası bu arada, çevrenizde soran olursa uzak dursunlar
Benim açık duruyor.Gece 3-4’e kadar çay mı içiyorsunuz? Benim elektrikli çaycım, sürekli açık misafir gelirse o da max 2 saat. Soğuyunca açıyorum altını.
Anladım, bilmiyordum bunu. Bizim üniversitede yurtta elektrikliydi ocaklar tabi ankastre değil. Gerçekten hiç memnun değildik, daha doğrusu alışkın değildik. Bir süre ısınmasını bekliyorsun, ısısını ayarlamak zor oluyor bu yüzden.Yasal olarak kat sınırı var.
15 mi ne üzeri kata doğalgaz hattı verilmiyor mutfakta, o sebeple mecburi kullanım benimki.
17 katmış, merak edip baktım ben de şimdi yasal sınıra.Anladım, bilmiyordum bunu. Bizim üniversitede yurtta elektrikliydi ocaklar tabi ankastre değil. Gerçekten hiç memnun değildik, daha doğrusu alışkın değildik. Bir süre ısınmasını bekliyorsun, ısısını ayarlamak zor oluyor bu yüzden.
Bir de çok şık duruyor, çok fazla yemek yapmayanlara uygun olur sanki.17 katmış, merak edip baktım ben de şimdi yasal sınıra.
Şöyle bir sistemleri var bu ocakların;
1 den 9 a kadar ısı ayarı, ben 6 da yemek yapacağım mesela 6 ya geliyor hop sönüyor.
Aynı güçte 6 da devam etmiyor, 4 ısısına düşene kadar rölantiye alıyor sonra tekrar çalışmaya başlıyor kettle gibi.
Tereyağı yakacağım misal ya su gibi erir ya da simsiyah olur, başında beklemeliyim ki o arayı kaçırmayayım, deli işi ya.
Tek iyi şeyi zaman ayarı olması, yemeği çok düşük ısıya alıp evden çıkabiliyorum alarmıyla kapanıyor otomatik.
Başka da hayrını görmedim.
Düşünen olursa diye detaylı yazıyorum, hele mutfak seven, ömrü burada geçen biri kesinlikle uzak durmalı.
Gunluk calisma hali mi? 6 tencere yemek goruyorum orda. Kim yiyo okadar yemegilabellevie 2023 e kadar standart yemek serüveniydi, bu da ocağın günlük çalışma hali
E tabii dayanamadı.
KimseGunluk calisma hali mi? 6 tencere yemek goruyorum orda. Kim yiyo okadar yemegi
Benimki de yemek secer ama ben artik ona ayri ypmiyorum. Onun yediklerinden yapiyorum. Ev ahalisi cocuk ne yerse onu yiyor yani.Kimse
O yüzden bıraktım zaten yapmayı.
Çocuklarım aşırı yemek seçer hatta açlar, çorbalarına kadar ayrı yapıldı son zamanlara kadar bari sevdikleri olsun diye, artık yok kuru ekmek yesinler
Analık problemleri..
İçimizde köfte makarna ve yoğurt terbiyeli çorba ağacı çıktı.Benimki de yemek secer ama ben artik ona ayri ypmiyorum. Onun yediklerinden yapiyorum. Ev ahalisi cocuk ne yerse onu yiyor yani.
Cocuklar da eminim hamburgerle daha mutludur.İçimizde köfte makarna ve yoğurt terbiyeli çorba ağacı çıktı.
Gut olacağımıza obez olalım deyip dışardan yiyoruz haftanın yarısı
Nerede o 24 saat ilik suyu yapan, poğaçanın hamuruna labneler, çorbasına peynir altı suları katan kadın, nerede bu akşam dışarıdan hamburger söyleyen ana
E büyüdüler, 7 ve 6 yaşında oldular aç kalsınlar moduna geçtim.
Bir yerde kırıyorlar hevesi, hayat…