Ocağın böyle olması normal mı? Ev sahibim depozitoyu geri vermez diye korkuyorum.

Malesef boş tava kalmış üstünde bende yapmıştım aynı hatayı tava da ocakta yanıp koyu renk olduydu silmeyle çıkmaz o

6 yildir kullandigim ocagimi ekledim ki, almaya niyeti olanlar cekinmesin. Hala ayna gibi. Ustelik yemek pisen bi ev. Cok sik olmasa da yagda kizartma da yapiyorum. Kizartma yaptiktan hemen sonra temizliyorum. Temizligi asiri pratik gercekten. Asil diger klasik ocaklarin temizligi cok zor.
Bu ocagi kullanirken en dikkat etmeniz gereken sey sekerli su yani serbet kaynatirken tasirmamakmis. Cunku cami catlatabiliyormus bu durum. E kimse de tasirmaz zaten. Ben daha once bi kac defa sut tasirdim, bi sorun yasamadim. Temizlendi rahatlikla.

Eklentiler

• ABBD35C5-DBF3-4DCB-9256-BB72EF324468.jpeg
    ABBD35C5-DBF3-4DCB-9256-BB72EF324468.jpeg
    142,9 KB · Görüntüleme: 85
6 yildir kullandigim ocagimi ekledim ki, almaya niyeti olanlar cekinmesin. Hala ayna gibi. Ustelik yemek pisen bi ev. Cok sik olmasa da yagda kizartma da yapiyorum. Kizartma yaptiktan hemen sonra temizliyorum. Temizligi asiri pratik gercekten. Asil diger klasik ocaklarin temizligi cok zor.
Bu ocagi kullanirken en dikkat etmeniz gereken sey sekerli su yani serbet kaynatirken tasirmamakmis. Cunku cami catlatabiliyormus bu durum. E kimse de tasirmaz zaten. Ben daha once bi kac defa sut tasirdim, bi sorun yasamadim. Temizlendi rahatlikla.
indüksiyon ocak mı bu ?

Benimki Bosch induksiyon ocak. Boyle olmadi zaten yanmasina izin vermiyor belirli bir sicakligin ustune cikinca kendi kendine alarm verip calismayi birakiyor. Ben de her sofradan kalktigimizda o gun yemek yapilmissa ocagi mutlaka siliyorum. Bu sekilde ev sahibi yeni ocak alir ve depozitodan duserek iade eder sanirim.

Benimki Bosch induksiyon ocak. Boyle olmadi zaten yanmasina izin vermiyor belirli bir sicakligin ustune cikinca kendi kendine alarm verip calismayi birakiyor. Ben de her sofradan kalktigimizda o gun yemek yapilmissa ocagi mutlaka siliyorum. Bu sekilde ev sahibi yeni ocak alir ve depozitodan duserek iade eder sanirim.
İndüksiyon ocaklarda ocak çalışırken üzerine yumurta kırıyorlardı pişmiyordu eliyle de dokundugunda da yanmaz diyordu beni bunlar cezbetmişti.

İndüksiyon ocaklarda ocak çalışırken üzerine yumurta kırıyorlardı pişmiyordu eliyle de dokundugunda da yanmaz diyordu beni bunlar cezbetmişti.

Aynen oyle sadece tencere isiniyor. Ama surekli induksiyona ozel tencere tava bulmak beni yildirdi. Bir de bazisi buyuk gozde calismiyor bazisi kucuk gozde. Tetris gibi uygun goze uygun tencere yerlestirmeye ugrasiyoruz yemek yaparken. 😅 Simdi tasiniyorum bu evden baska secenegim olursa induksiyon ocak secmeyecegim.

Sprey firin temizleyicileri oluyor, kopuk seklinde. Onlardan sıkın bekleyin. Kaziyici ile kaziyin. Leke icten degilse cikar. Normal yag cozucu, cif falan cikartmiyor bu lekeleri. Benim hic boyle buyuk olmadi arada kucuk kucuk oluyor ancak bu sekilde cikartabiliyorum. Indüksiyon olsa hic boyle leke olmazdi 🥲
Firin temizleyicim var. Ama kimyasi bozmaz degil mi cami?

Merhaba kızlar
Kafam çok karışık. Sevgilimin yengesine ilgisi olduğunu düşünüyorum. Yengesi ve kardeşi, ablası, ben ve erkek arkadaşım kayaga gittik.
Oradayken yanında kocası olmasına rağmen benim değil onun eşyalarını taşımaya yardım etti. Yolda yürürken veya sergi gezerken onun yanına gidip şakalar yaptı.
Oturup çay içiyorken onun çayı bittiğinde kendi çayını ona ikram etti benimki de bitmiş olmasına rağmen.
Onun canı sıkkın olduğunda kaçak göcek bakışlar attığını yakaladım.
En sonunda dayanamayıp kavga çıkardım sen yengenden mi hoşlanıyorsun diye sordum? Büyük kavga ettik. Kayaktan döndüğümüzde de sindiremedim ve usteledim. En son beni engelledi.
Şimdilerde konuşuyoruz ama tabii ki aramız soğuk. Oyle bir şey olmadığını düşünsem de bir kere sinirle sormuş söylemiş oldum.
Ama yine de yanında kocası varken böyle ilgi ve özen göstermesi gerekiyor muydu? Öncelikli olanın ben olmam gerekiyordu diye düşünüyorum. Kafam çok karışık lütfen bir yorum getirin?

Aynen öyle. Hiç birini. Biz fikir verebiliriz. Ama günün sonunda fikirleri değerlendirip kendi yolunu çizecek olan kişidir.

Fikir sormanin amacı, gel hayatimi yönet demek değil, belki görmediğim bir bakış açısı vardır, onu göreyimdir. Ya da basitçe içini dökmektir.

Bu ocaklar için jiletler satılıyor onları bir araştırın derim

Üstten değil o renk değişimi, içinden sırı gidiyor rengi atıyor yani artık.
Elinize tırnağınıza muhtemelen kalıntı gelmez zaten.
Neyle silseniz de geçmez, geçerse beni etiketleyin kaldırıp atmama ramak kaldı ocağı.

Titiz arkadaşımın böyle ocağı var hep parlıyor böyle her yemekten sonra siliyor çünkü.
Ama başka yerde hiç onun gibi temizini görmedim.
Bence bakımı temizliği zor böyle ocağın.
Hiç tercih etmedim onun için.
Ama bu baya kötü duruyor eve girdiğinizde böyle olsa fark etmemeniz imkansız diye düşünüyorum çok belli çünkü.

Ozel temizleyiciler ve kaziyicilar var. Onlarla deneseniz?

Hayir ya ben 6 yildir kullaniyorum. Asla bu hale gelmedi. Bi kac ay once cekilmis bi fotom var hatta

Sizin nasil boyle oldu, yemek kalintilari varken calistirmaya devam mi ettiniz?

Eki Görüntüle 3277978

Tavanın kaplamasi yada yağ kalıntısı oraya geçmiş olabilir mi aklıma bu geldi

Anladım, bilmiyordum bunu. Bizim üniversitede yurtta elektrikliydi ocaklar tabi ankastre değil. Gerçekten hiç memnun değildik, daha doğrusu alışkın değildik. Bir süre ısınmasını bekliyorsun, ısısını ayarlamak zor oluyor bu yüzden.

Bu tarz ocaklar için özel jiletler var. Nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama illa ki vardır her yerde. Benim ocağımda böyle. Ben o şekilde temizliyorum zor bir leke olduğunda.

Sprey firin temizleyicileri oluyor, kopuk seklinde. Onlardan sıkın bekleyin. Kaziyici ile kaziyin. Leke icten degilse cikar. Normal yag cozucu, cif falan cikartmiyor bu lekeleri. Benim hic boyle buyuk olmadi arada kucuk kucuk oluyor ancak bu sekilde cikartabiliyorum. Indüksiyon olsa hic boyle leke olmazdi 🥲

3 yıldır kullanıyorum çok memnunum asla böyle olmadı. Hatta herkese öneriyorum.
Yanmış mi nolmus, her yemek sonrası temizlenirse bi sıkıntı olmazdı. -temizlik dediğime bakmayın, o kadar pratik ki.
Rossmanda temizleyiciler satılıyor birde cam kazıyıcı. Onlardan alın bide onu deneyin

Kizlar yemin ederim en az iki saat ugrastim sonuc bu. Ozel firin jiletleriyle yaptim. En yukaridaki sagdaki ocakta dikkatli bakarsaniz ortasinda cizik gibi seyler var. Bu halde gorunce iyice hatirladim, ben eve girdigimde de vardi hatta hep o ocagi kullanmamim nedenidir. Acikcasi girerken normal diye dusunup hic bir sey dememistim ev sahibime ama simdi ustume kalir diye korkuyorum. Ama normal kullanmayla zamanla olacak birsey ise yasal olarak bir sey yapamaz.

Bu normal mi peki?

Eklentiler

• Screenshot_20230727-204913_Gallery.jpg
    Screenshot_20230727-204913_Gallery.jpg
    39,1 KB · Görüntüleme: 46
X