o kız hayatımıza girdi gireli;

bende anlamıyorum şahsen birsencim
bekar bi kız evli bi adamın abiliğini napacak.
başka abi edinicek adam bulamadımı kendi sülalesinden?

Bende samimi oolunmayan insanlarla yada iş ortamlarında X abi, Y abla yada sadece isimle hitap edilmesinden hoşlanmıyorum..Resmiyet,mesafe önce hitapla başlar.. X Hanım ,Y Bey demek bu kadar mı zor...

içim acıdı okurken. bir kadın kafasında eşini bitirdiği zaman daha kontrollü ve sabırlı olabiliyor çoğu zaman. ama erkekler için tam tersi olabilidiğince acitasyon çıkıyor ortaya; kırılan gurular, şiddet. çok üzüldüm gerçekten. bence kızla olan ilişkisini sorgulamaktan öte seninle eşin arasında olan ilişkiyi sorgulamak lazım. çünkü son cümlesi çok ağır " o kız nasıl olsa evlenip gidecek, sen çocuğumun anası olmasan ayrılırdım" gibi bir şey kullanmış ya.. kadını ne kadar ucuz göstermiş.

kafasında bitirmişse devam ettirmem zaten..sonucu ne olursa olsun boşanırım.ama onun ailesini de toplayıp konuşup derdimi anlatmak istiyorum konu bu olan bu sonuç eşim boşanmak istiyor iki tarafıda dinleyin diye..çokmu mantıksız..

bide bi arkadaş yazmış alıntı yapamadım boşanmaya niyetin yoksa susup oturacaksın diye ..ben sizden fikir yardım istiyorum susup oturmak değilki niyetim..güce cesarete ihtiyacım var ..

adamın ekmegıne yagını surmesene varsa cesaretı kjendı yapsın bıseyler o sana senı bırakamam 2.kez dul olma dıyor sen ben senı kendımden kurtarırım dıyorsun
varsa cesaretı kendı duyursun ne yapacaksa yapsın

hıc bıseyyapmamalısın bence

Son düzenleyen: Moderatör:
yaa herkes sinemaya topluca gidilmiş diye önemsemiyor ama topluca gidilse bile ordada yalan var
eşi ne demişti arkadaşlarla maça gideceğini söylemiş ama eve geldikten sonra sinema biletleri çıkmış

konu sahibi tek çekimserliğiniz 2. kez boşanırsam elalem ne der şeklindeyse eğer milleti takmayın derim çünkü alnınızın akıyla evlenmişsiniz
herhangi bir namussuzluk yapmamışsınız
ha bu demek değildirki ben boşanın demiyorum buna elbetteki siz karar vereceksiniz
Allah yardımcınız olsun.....

ayrıca kendi öz abisinin tacizine uğradığı bir dönemde yaşıyoruz. bu durumda aynı kandan olmayan bir erkek ne kadar abi olabilir ki insana???

hiçbişi yapmamak mı?nasıl ölece bekleyecekmiyim?neyi bekleyecem eşimin beni sevmesinimi özür dilemesini mi? susup kabullenmeyi mi hakediyo eşimin hatası?

merhaba;bu ilk konum okadar karmaşık,üzgün,darmadağınım ki nasıl anlatıcam bilemiyorum..ayrıca işyerindeyim kısa kısa yazmam gerekiyor sizlerin fikirlerini almak için..

ben 28 yaşında ikinci evliliğini 3 sene önce yapan ve 2 yaşında bi oğlu olan bi anneyim..ilk evliliğimi 17 yaşında yaptım 5 aylıkken eşimden boşandım.eşim dolandırıcı kumarbazın tekiydi.tek celsede boşandık..

boşandıktan tam 8 sene sonra karsıma eşim çıktı.boşanmış olmamı hiç sorun etmedi bana aşık olduğunu dolu dolu hissettirdi bana..ailesinide karsıısna alarak benimle evlenmek istedi çok çektik ama evlendik..evlendiğim ilk ay hamile kaldım.korunuyorduk ama hamile kalmama en çok ben sevinmiştim.eşim hamile kalmama şaşırdı istemedi sorun çıkardı.bikaç sene istemiyordum dedi ama zamanla alıştı şimdi evladını herseyden öte seviyor.hamilelikti doğumdu çocuğun gazıydı uykusuzluğu derken kötü bi dönem atlatık hem yeni evli sayılırdık ama eşimle ilgilenemiyordum eşimde bu durumdan şikayet ediyordu.iznim bitti işe başladım ama bukez hem iş hem bebek daha çok yordu beni akşam 10 da bebekle birlikte benle sızıp kalıodum eşim sürekli yalnızlıktan ilgisizlikten söylenip durdu..

ben özümde bakımlı fiziği düzgün bi bayanım.doğumdan kısa süre sonra eski formuma döndüm dahada çok dikkat ettim eşim için,uykusuz kalsamda onunla oturdum ama bu kezde onunla oturmaktan çok yanında dikilip kalıodum çünkü o benle sohbet etmek yerine maç,futbol programları filan izliyordu sürekli..bu alışkanlığı hiç değişmedi..
çocuk olduktan sonra kiradan çıkıp ailem,in bana verdiği evimize taşındık evimizi kredi çekip isteidğimiz gibi döşedik.1,5 yıl çalışıp borç ödedik.maddi anlamda zorlandığımız günler oldu ama hiç söylenmedim..

çok uzatmayayım..bundan 1 yıl önce eşimin çalıştığı yere başka biyerden transfer sözde çok başarılı yetenekli bi kız başladı işe..ilk 6 ay bişi hissetmedim,olmadıda..ama sonraları onun ismini çok duydum face de yazışmalarını gördüm.doğum gününde ona hediye aldığını öğrendim.zaten banada kızın kimsesi olmadığından ama çok başarılı işinde çok iyi olduğunu filan anlatıyordu..hepsini bir bir üste koyuyodum taşlar otursun diye.müdürleri bi akşam onları yemeğe götürdü ödül için..bende geleyim dedi istemedi üstelemedim.gitti ama telefonlarına cvp vermedi sonrada ne zırt pırt arıyorsun diye bana telefonda diklendi.eve gelince kavga ettik ama sonradan özür diledi affettim..

bir akşam maça gidiceğini söyledi arkadaşlarıyla ..sürekli gitmez evde izler aslında..tamam dedim bende evde çocukla oturdum onu bekledim..meğer paşam hanfendiyle sinemaya gitmiş eve gelince cebinde biletleri gördüm..kıyamet kopardım o akşam ama sanki ben namussuzluk yapmışım gibi evi başıma yıktı.nasıl ajanlık yaparmışım,nasıl ondan şüphelenirmişim sinemaya arkadaşıyla gitmiş çok ısrar etmiş.hislerim beni yanıltmadı küçük bi ilçede yaşıyoruz gittim öğrendim o kızla gittiğini hatta 5 kişi gittiklerini..boşanmanın eşiğine geldim yalvardı yakardı resmen beni suçlu ilan etti evladım için affettim..faceden sildi eşim onu muhattap olmuyorum sırf senin için dedi..inandım

bu olaydan sonra aynı yerde çalışmaya devam ettiler..sürekli eşimi takip ettim bilgisayarına casus programı yüklettim her akişam ben uyuduktan sonra fce de mutlaka onun profiline baktığını gördüm.anlamlı şarkılar paylaştığın filan..yazışma vs yok..sustum eşime bişi söylemedim kıza msj çektim cvp olarak ben onu abim gibi görüyorum bu tavrınızı anlamıyorum diye msj aldım..daha fazla muhattap olmadım..

en son olayımız geçen haftaya gelirsek;eşimle okadar ilgili,okadar mutluydum ki..srekli çocuğumuzla biyerlere gidiyor gece tv izleyip sohbet ediyorduk hep..geçen hafta cuma akşamı eşim maç izlerken bende sıkılıp bilgisayarı açtım face girdim filan.geçmişe bakmak geldi aklıma hala emin olamadığımdan geçmişe baktım.bi baktım farklı bi profil incelenmiş adını telefonuma yazıp çıktım.eşime bişi sölemedim.(buarada casus programını eşim kaldırdı bilgisayardan ,eşimin yüzüne vurmulştum bi kavgamızda )ertesi gün işe gelip kendi profilimden arattım çıkmadı eşimin listesine bakıyorum yok allah allah dedim dün akşam çıkan profil yok..arkadaşımın hesabından baktık pat diye çıktı.profil kimliği erkek ama resimler aşk,şiir vs..hepten şüphelendim.profil arkadaş olmadığımız için çok fazla incelenmiyordu akşam eve gidince çaktırmadan eşimin şifresini istedim.ilk önce vermek istemedi ama şüphelenmemi istemediğinden verdi.onun face hesabına girdim arkadaş listesinde gözüküyordu profiline girdim inceledim filan bi fotograftaki yorumdan hemen adı çıktı karsıma ..eşime döndüm bu kim dedim siz beni salak filanmı sanıosunuz başka isimden profil alıp beni engellemekte neyin nesi dedim ve kıza onun gözü önünde msj çektim ..eşim deliye döndü bilgisayarı kırıp attı yere,çenemden tutup naptın sen o onun erkek arkadaşıyla kullandıkları ortak hesap dedi.ben şimdi adama ne dşycem beni rezil ettin diye üstüme saldırdı.şok oldum gene suçlu bendim ağladım bağırdım lanet ettim.benim bu ajanlıklarımdan bıktığımı boşanmak istediğini beni sevmediğini çocuk içiin evliliği sürdürdüğünü söyledi.okadar acı çektimki ağlama komasına girdim,bayılmşım..kendi beni ayılttı ama sonra yatağa yatırıp gidip içrde tv izlemeye devam etti..

bana acıomuş 2.evliliğimdn de boşandı demeisnler diye çocuğum anasız büyümesin diye sürdürüyormuş yoksa o kız zaten evlenip gidecekmiş sevgilisi varmış onunla alakası yokmuş..benmişim bu evliliği bu hale getiren..inanamıyorum..ne umutlarla yeniden evlendim ben..hiç yüzüm gülmedi..şimdi boşansam küçücük şehirde ikinci kez dul olarak nasıl yaşarım ben..maddi durumum işim yerinde.ailesine olayı anlatmayı düşünüyorum ama boşanmaktan çok korkuyorum.bana yardım edermisiniz.?ne yapmalıyım?

eşiniz tamamen suç bastırıyo.sizin kendinizi suçlu hissetmenizi sağlıyo aklınca ..madem aralarında bişiy yok ne demeye konuşuyolar o zaman işte zaten görüyodur yeterince..madem kızında sevgilisi varmış ne diye rahatsız ediyo kızı o adam görmüyomu bunların konuştuğunu facede..herşey ayan beyan ortada ..karar senin..

hiçbişi yapmamak mı?nasıl ölece bekleyecekmiyim?neyi bekleyecem eşimin beni sevmesinimi özür dilemesini mi? susup kabullenmeyi mi hakediyo eşimin hatası?

aılesını cagırıp oglunuz benden bosanmak ıstıyor dıyıp adamın ısını kolaylastırmıcaksın kardesım
blorf yap demıyorum tabı sen olayınıcını ogrenmeye calıs ama nasıl ? bilemiorum

ancak ona buna duyurup adamın ısını kolaylastırma
dılekce verme
bır konusma yapma , sorular sorma
zaten ıs oalcagına varacak artık yapman gereken baan gore bu dahasını bılemıcem.. ama senın adına cok uzuldum baska dıyecek bısey bulamıyorum

Peki ne yapabilirsin?

yaa herkes sinemaya topluca gidilmiş diye önemsemiyor ama topluca gidilse bile ordada yalan var
eşi ne demişti arkadaşlarla maça gideceğini söylemiş ama eve geldikten sonra sinema biletleri çıkmış

konu sahibi tek çekimserliğiniz 2. kez boşanırsam elalem ne der şeklindeyse eğer milleti takmayın derim çünkü alnınızın akıyla evlenmişsiniz
herhangi bir namussuzluk yapmamışsınız
ha bu demek değildirki ben boşanın demiyorum buna elbetteki siz karar vereceksiniz
Allah yardımcınız olsun.....

nasılkı cocuksuz bosanmak cocuklu bosanmak farklıysa 1. veya 2.bosanmakta farklıdır bence
2.evlılıgımı yaptım ılk evlılıgımden bır oglum var 2.kez ayrılmaktansa ınanın bana olmeyı tercıh ederım
elalem ıcın degıl 25 yasındayım suanda 1 aydır evlıyım en buyuk acıları bosanırken yasadım en cok gozyasını yasadıklarım ugruna doktum 2.bır sey yıkım olur benım ıcın

bosanma demıyorum bosanda demıyorum sadece bısey yapmaması gerektıgınıd usunuyorum ben cunku zaten sınırle stresle kızada ulasmıs kı yanlıs olmus buda aılelere duyurmakta adamın ekmegıne yag bal surmek gıbı olur

elaleme karsı ne derlerdede degılım , evlılıgın ıcınde yasanan durumlarada baglı elbette bu karar ama suanda arkadasın esı bır b.k yemısse arkadasıda ısemıyorsa ısın ıcınden kendısı cıksın arkadasın grurur yapıp aılelere duyurmasıan dava dılekcesı vermesıne hıc gerek yok , suan yasadıgı seylerın etkısıyle bende bosanmak ıstıyorum dedı bı kac yorumdan sonra Allah aılesıne yuvasına bırlık versın elbette baska bı dılek olamaz ama suanda onun yapacagı hıc bır + yok bu evlılıge

o kızında yok , aılelerınde yok , - 'de yok notr kalması gerekıyor boyun eg kendını ezdır demıyorum

aılesını cagırıp oglunuz benden bosanmak ıstıyor dıyıp adamın ısını kolaylastırmıcaksın kardesım
blorf yap demıyorum tabı sen olayınıcını ogrenmeye calıs ama nasıl ? bilemiorum

ancak ona buna duyurup adamın ısını kolaylastırma
dılekce verme
bır konusma yapma , sorular sorma
zaten ıs oalcagına varacak artık yapman gereken baan gore bu dahasını bılemıcem.. ama senın adına cok uzuldum baska dıyecek bısey bulamıyorum

hayır duyurmaktan ziyade oğlunuz benden boşanmak istiyor ama sebebi benim onun şu şu şu yaptıklarna göz yummamam demek istiyorum. yada bi cesaret konuşmanın sonunda benide oğlunuzuda dinlediniz boşanmak isteyen de hata yapan da o ..biz boşanıyoruz haberiniz olsun diyebilmek filan ne biliyim bilmiyorum..belki utanır ailesinden aklı başına gelir diye..

ailesine söyleme ,dilekçe verme,sorular sorma iiyi tamam ne yapayım?aklım durdu görümcem bilio sadece olayı ona anlattım telde ağlayarak..bana benden haber bekle dedi ne yapacak bilmiyorum

sevgiliyle ortak açtıgı bir faceden seni neden engelliyor bu da düşündürücü?

Kesinlikle boynunu bükme.
Büktükçe daha çok diklenip üste çıkacaktır.
Suçlu hatalı olduğundan hep bu baskın çıkma havaları.
Tuzlayımda kokma pehhh...
Bariz var bişeyler.
Yok boşancakmışta.sana acıdığından boşanmıyomuş çevir kazı yanmasın.
Sende deseydin acıma acıncak hale düşersin diye.
Evet boşanalım desen bir halt yiyemez eminim.

ben sevgilisiyle olan ortak hesap olduğuna bile inanmıyorum ki..yeni hesaptan ben engelli halde atışmaya dewam..ben salağım ya

Okuyunca ben de inanmadım, kusura bakma seni evhamlandırmak istemem ama aklıma ilk gelen o profil eşinin ikinci ve gizli profili...

Sevgilyle ortak açılan bir face olsaydı seni engellemezdi görde aralarında bişey olmadığını bil diye.

sevgiliyle ortak açtıgı bir faceden seni neden engelliyor bu da düşündürücü?

bu mantıklıkı zaten bayanın kıza ılk ulasması degıl

ama o hesap cıdden oylemı bıde o var bılemıyorum hayır bu kadar zahmete gıreceklerı kadar esını sılıp engelleseymıs veya esın sılıverseymıos kızı ıslerı sarpa sardırmıslar resmen

ailesine söyleme ,dilekçe verme,sorular sorma iiyi tamam ne yapayım?aklım durdu görümcem bilio sadece olayı ona anlattım telde ağlayarak..bana benden haber bekle dedi ne yapacak bilmiyorum

Düşünmeden atacağın her adım sana yol su elektrik=huzursuzluk olarak geri dönecek.

-Kızla konuşsan eşini üstüne sıçratacaksın
-Ailesine haber versen arkasından iş çevirdiğin için sana kinlenecek, ve seni paranoyak olmakla suclayacak.
-Boşanalım desen blöfünü görürse senin icin kötü olur.

Şuanda tek yapman gereken oynamak. Hicbir şey yokmuş gibi davranıp beklemek. Önce eşinin dikkatli bakışlarını üzerinden çek sonra da izle.

Konu boşanmak ya da boşanmamak mı? Bu kız gerçekten masum çıktı diyelim; eşinin sana olan tavırlarını kaldırabilecek misin? Moral en kötü hastaları bile motive edip hayata bağlıyor, bu şekilde moralsizlik hayatına neler getirecek? Beni lütfen yanlış anlama ayrılman yönünde değil düşüncelerim ama ben eşimin yanında kendimi dünyanın en güzel kadını gibi hissetmek isterim, tek hissetmek isterim, değerli olmak isterim, onun sağı solu, arkası önü her şeyi olmak isterim, kadın ve anne gibi hissetmek isterim. Aksi halde neden onunla evli olduğumu sorgularım. Eğer sorun sadece bu kızsa umarım en kısa zamanda çözülür olay. Ama gönül bir yerden bir yere akıyorsa ve işin içine yalan giriyorsa yara çok büyüktür.

X