O ALEVİ BEN SÜNNİ

Ne kadar kendinizden emin konuşuyorsunuz? 5 parmağın beşi bir değil bunu bi anlayamadiniz gitti! Tüm sunniler melek alevilerde ..... Mi? Hayır tüm insanlar aynı Allah herkesi kul olarak yaşatmış hepimiz kuluz ve kimsenin birbirini küçük görmeye hakkı yok. Aleviyim başım kapalı namaz kiliyorum oruç tutuyorum dinimi yaşıyorum belkide sizin gibi ön görülü bir sunniden daha fazla inancım var KOCAM SUNNİ VE KADAR MUTLUYUZ Kİ ALLAH HERKESE NASİP ETSİN. Konu sahibine gelince arkadaşım insan olsun her milletin içinde iyiside var kötüsüde.

benim babam da bana alevi getirme dedi çok büyük konuştu (sanki vebalı) istemezmiş alevi damat. ben de ona bir adet ateist getirdim büyük konuşmamak lazım
şimdi aleviyi mumla arıyordur bence
çünkü eşim ne oruç ne kandil ne bayram ne bayram namazı hiçbirini sallamadığı gibi babamın bayram namazına damadıyla gitme hayallerini yıktı

Hmmm, koyu değil yani. Bak bilemedim şimdi.

Ne demek koyu degil? Alevilikte zaten oruc tutmak, namaz kilmak, cami'ye gitmek yok. Kisacasi konu sahibin sevgilisi Alevi bile degil.

Yani bir sünni cami'ye gidip namaz kilinca din'in geregini yapiyor, Alevi bunlari yapmayinca koyu'mu oluyor? Cidden yaziklar olsun!!

Kusura bakma, sirf merakimdan sordum, sen hic cem'e gidiyormusun? Basin kapali olmasina cemevinde'ki tepkiler ne? Neticede alevilikte bas koparmak yoktur sonucta..

Konunu tekrar oku ifadelerin çok yanlış yobaz değerlendirmesini çok seviyorsun sanırım ama burası siyasi tartışma yeri değil. O yüzden düzgün kelimeler kullanmanız tavsiye ederim bana kalırsa sen babana çok ofkelisin ve belki de o sakin karşıma getirmeyin dedi diye intikam almak istiyorsun babandan

Sende babam gibi düşünen bir yobaz olmalısın . İnsanın ne yaşadıgını bilmeden yorum yapması cok kolay değil mi ?
Benim ailem alevi sunni ayrimi bilmez ama asiri solcudur
Esimin ailesi de asiri sagci ustune de fazlasiyla dindar
Ee biz oyle degiliz
Esim biraz bana dogru geldi ben biraz ona dogru gittim ortada bir yerlerde bulustuk:)
Tabii bunda benim ailemin evrensel dusuncesi hosgorusunun payi buyuk
Zaten yasimiz da kendi kararlarimizi verip canimizin istedigi gibi evlenmeye musaitti
Sizde durum nasil olur bilemiyorum ama sanirim bir tercihte bulunmak zorunda kalacaksiniz

senin inancını yasamana musade edıp etmeyecegını malesef evlenmeden bılemeyeceksın
cunku ınsanlar rol yapar, kandırır, gizlenir iki yüzlülük yapabilir.
bana göre bu ayrımın bir öenmi yok ama kendi adıma bu riski göze almazdım

Kusura bakma, sirf merakimdan sordum, sen hic cem'e gidiyormusun? Basin kapali olmasina cemevinde'ki tepkiler ne? Neticede alevilikte bas koparmak yoktur sonucta..
Bu yasima kadar bir kez bile cem evine gitmedim hatta orda ne yapıldığını bilmiyorum. Ki gitsemde kimsenin inancıma basimin örtüsüne laf etmeye hakkı yok. Benim dayım başım örtülü diye benimle konusmayi kesti bende onu dayıliktan men ettim. Ailem saygı duyuyor ailemdende kimse cem evine gitmiyor. Ama biliyorlardir belki orda ne yapıldığını.

Benim babamda senin ki kadar katı değildi ama ön yargıları vardı. Benim eşim kürt ve ben türküm. Bana yaptığı hataları göz ardı ederek konuşuyorum şuan. Aslında aileme karşı saygılı ve çok yakın. Bütün sülale diyeyim sana kürtlere karşı ön yargılarını kırdılar eşimden dolayı ama evlenince sadece hayatında eşin olmayacak hem kendi baban hemde onun ailesi olacak. Anlaşmak çok zor, orta yolu bulmakta.. Bence tekrar bir düşün derim ben

Esim alevi
İlk basta evliligim boyunca cok iyi anladim ki her alevi dedigimiz birbirine benzemiyor :) kime dine cok yakim aramizda pek.fark yokken kimi cok cok uzak ve uclarda. Cok sukur esim ile aramizda cok fikir ayriligi yok benimle tanistigindan beri oruclarini tutuyor mesela..daha once tutmamis cunku ailede gormemis..sukur ki icinde var.. Eger erkek arkadasinda esim gibiyse sorun yok mutlu olursun insallah ama yok uctaysa lafta ise birseyler cok zor. Basta simdi sen aman fikirlerin vs onemi yok anlasalimda yeter dersin ama hayir oyle olmayacak hic bir zaman tekrar altini ciziyorum sevgilinle bu konuda aranizda fark yoksa evlen.. Bu surecte sadece baban degil cumle alem.karsi cikacak neredeyse ciddi anlamda guclu olmak lazim benim yanimda sadece kardesim vardi konu komsu herkes dusmandi ailemi.gectim.yani herkes soz hakki buldu kendinde sakin ezilip buzulme eger eminsen yanlis dusunen onlar nasilsa. Annem cok red etti en son babama soyledi babam eskiden hocalik yapmis ve ayni senin babanin partisinden. Ben babama.bir kere tani bak goreceksin damadimla aramda fark yokmus diyeceksin ama nolur tani dedim neyseki babam uzmedi bir kere gelsin dedi eve girdi konustular ve istemeyen annem damadina bayilir oldu. Suan tum.tanidiklar damat bir tane diyor herkes soylediklerini unuttu ama gel bana sor 1 sene nasil gecmis ikna edene kadar. Insallah sende benim gibi mutlu olursun canim ama tekrar diyorum sakin ben esime saygi duyarim deme ayni eve girince duyamazsin. Dinimiz, fikirlerimiz cok cok.onemli bir yuvada

Son yazıyı okumamışinım alevilikte baş kapatmak yokmudur ? Kusura bakmayında cahilliğinize yanın bence. Az öncede dedigim gibi 5 parmağın 5i bir değil zaten sizin gibi düşünen insanlar yüzünden herkes alevileri kötü biliyor yazık doğrusu

Alevilikte o yok diye saydıklarınızın hepsi var. Bence siz gerçekten alevililiği bilen yaşayan insanların yanına gidin ve öğrenin..

Eh o zaman kusura bakmada, niye kendine Alevi diyorsun? Alevi felsefesine ve inancinda ne "ters" varsa onu yapiyorsun. Elbette hic kimse din'ini nasil yasamak istedigine karisamaz, basörtü takmak istiyorsan bu elbette senin secimin fakat bu noktadan sonrada aleviyim diye böbürlenmene gerek yok, zira degilsin. Sünnisin, sanirim ailenden öyle, zaman ile sünnilesmisler.

Sayın alevi kardeşim.. bu neyin dolduruşu yada patlaması bilmem ama yalnış yerde yanlış yorum yapiyorsunuz..
Burda hiçbir ayrimdan sozedilmis değil.. Herkez kendi mezhebinden kendi firkasindan diye vurguladım.. böyle vicdan arayisina gerek yok..
Sadece eski sevgilimden ve ailesinden örnek sundum.. sizin haliniz tavriniz hiç mı hiç beni ilgilendirmez.. Genel de konuşmadım.. İdrak ettiginiz yorumlara yazarsınız..
Lütfen yorumumu trollemeyin..
daha da cvp gelmeyecektir..

Oruç tutmak namaz kılmak camiye gitmek alevilikte yokmu sız bilmiyorsunuz bari insanlara yanlış bilgi vermeyi kesin yazık aciyorum bilgisizliğinize

Evet, yok! Bir cemevine gidin, Alevi derneklerine gidin, bas kapatmak asla yoktur. Sadece cem sirasinda biraz kapali giyilir cem ve dede'ye karsi saygidan ötürü fakat cemde bile bas örtülmez! Alevilikte kadin erkek esit oldugundan asla örtülmez. Sonucta ayni ortamda bile cem oluyor. Sen bir cemevine git istersen.

Benim benim mezhebimi benden daha iyi mi bileceksiniz? Hadi sizin deyişinizle sunniyim çok alevi ve basi örtülü insan tanıyorum cem evine giden onlar ne oluyor

Oruç tutmak namaz kılmak camiye gitmek alevilikte yokmu sız bilmiyorsunuz bari insanlara yanlış bilgi vermeyi kesin yazık aciyorum bilgisizliğinize

Hi evet, cemevine gitmemis insan bunu diyor...

Ha bu arada evet oruc tutulur ama muharem orucu tutulur. Ben Aleviligin ne oldugunu gayet iyi bilirim, Alevi kökenli biri olarak!

sunni bir aileden geliyorum .aşırı dindar bir insn değilim başım kapalı değil . eski erkek arkadaşım aleviydi .ramazanda oruç tutarım mesela zaten bir onu yapabiliyorum . erkek arkadaşım tutmazdı hiç . camiye gitmezdi . solcuydu çoğu alevinin olduğu gibi aileside onun gibiydi .değişik inançları var ilginç içlerine girdiğim için biliyorum .birde aslında aleviler çok tutucucdur bilinenin aksine . kolay kolay başka mezhepte birinle evlenmezler . genelde alevi kızları alevi erkekleriyle evlenir.dinledikleri müzikler,hayat tarzı ne bileyim ben uyum sağlayamadım hoş koyu bir sunnide olsa uyum sağlayamazdım . kendimi bir dünya insanı olarak gördüğüm için anadolu kültürünü benimseyemediğim için olabilir bu . onun dinlediği müzikler bana çok iğrenç geliyordu mesela ama seviyormuş gibi yapıyorduk mecburen . eminim ki benimkilerde ona kötü geliyordur . ama okusada kendini geliştirememiş biriydi .bana göre bir insan dünyayı tanımalı bilmeli farklı kültürleride öğrenmeye çalışmalı . ama kendi kültürüne sahip çıkıcan diye cahil kalmak bana göre değil .zaten sonunda ayrıldık kendi gibi alevi bir kızla evlendi hiç şaşırmadım .hayatımda tanıdığım en yalancı insandı .tabi bunun aleviliğiyle ilgisi yok kişiliğiyle ilgisi var ama bir kez daha alevi biriyle olmam sanırım yani umarum olmam ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…