Ne kadar kendinizden emin konuşuyorsunuz? 5 parmağın beşi bir değil bunu bi anlayamadiniz gitti! Tüm sunniler melek alevilerde ..... Mi? Hayır tüm insanlar aynı Allah herkesi kul olarak yaşatmış hepimiz kuluz ve kimsenin birbirini küçük görmeye hakkı yok. Aleviyim başım kapalı namaz kiliyorum oruç tutuyorum dinimi yaşıyorum belkide sizin gibi ön görülü bir sunniden daha fazla inancım var KOCAM SUNNİ VE KADAR MUTLUYUZ Kİ ALLAH HERKESE NASİP ETSİN. Konu sahibine gelince arkadaşım insan olsun her milletin içinde iyiside var kötüsüde.Ben de zamanında böyle polyanna gibiydim.. öyle pembis pembis bakmıştım hayata.. Aileme rest cekmeler, ama seviyorum yea diye diretmeler.. nolmus alevi ise demeler.. meğer o kadar basit değilmiş..
valla verilmiş sadakam varmış da ailem beni koymamış kapının önüne..
bu zat ile birlikte iken bu ayrı dünyalar mevzusunu konuşuyoruz birgün.. ama nasıl agirbasli, nasıl sevgi saygı dolu anlatamam.. neyse konumuza geldik dedim ki; ee senin kardeşin bir hanefiyi severse?? Nolacak?? Şöyle bir kabarttı kendini.. dediki bu asla olmaz.. bizde kız alma vardır kız verme yoktur.. derken böyle bir açık etti kendini, anaam dedim; bunun gerçek yüzü dedikleri bu muymuş??
Yani mevzuda daha neler geçti de, şimdi ırkçı söylem yaptığımı ileri surecekler.. öyle değil aslında hepsine saygı duyuyorum, nefret kin değil de; davul bile dengi dengine..
ama ben senin ilerleyen yıllarda pisman olacagindan eminim canım.. hakkında hayırlısı.. gel baba sözü dinle..
Her ikiniz de kendi cevrenizden birilerini bulun ve mutlu olun inşallah..
Hmmm, koyu değil yani. Bak bilemedim şimdi.
Ne kadar kendinizden emin konuşuyorsunuz? 5 parmağın beşi bir değil bunu bi anlayamadiniz gitti! Tüm sunniler melek alevilerde ..... Mi? Hayır tüm insanlar aynı Allah herkesi kul olarak yaşatmış hepimiz kuluz ve kimsenin birbirini küçük görmeye hakkı yok. Aleviyim başım kapalı namaz kiliyorum oruç tutuyorum dinimi yaşıyorum belkide sizin gibi ön görülü bir sunniden daha fazla inancım var KOCAM SUNNİ VE KADAR MUTLUYUZ Kİ ALLAH HERKESE NASİP ETSİN. Konu sahibine gelince arkadaşım insan olsun her milletin içinde iyiside var kötüsüde.
Benim ailem alevi sunni ayrimi bilmez ama asiri solcudurSende babam gibi düşünen bir yobaz olmalısın . İnsanın ne yaşadıgını bilmeden yorum yapması cok kolay değil mi ?
Bu yasima kadar bir kez bile cem evine gitmedim hatta orda ne yapıldığını bilmiyorum. Ki gitsemde kimsenin inancıma basimin örtüsüne laf etmeye hakkı yok. Benim dayım başım örtülü diye benimle konusmayi kesti bende onu dayıliktan men ettim. Ailem saygı duyuyor ailemdende kimse cem evine gitmiyor. Ama biliyorlardir belki orda ne yapıldığını.Kusura bakma, sirf merakimdan sordum, sen hic cem'e gidiyormusun? Basin kapali olmasina cemevinde'ki tepkiler ne? Neticede alevilikte bas koparmak yoktur sonucta..
Kusura bakma, sirf merakimdan sordum, sen hic cem'e gidiyormusun? Basin kapali olmasina cemevinde'ki tepkiler ne? Neticede alevilikte bas koparmak yoktur sonucta..
Alevilikte o yok diye saydıklarınızın hepsi var. Bence siz gerçekten alevililiği bilen yaşayan insanların yanına gidin ve öğrenin..Ne demek koyu degil? Alevilikte zaten oruc tutmak, namaz kilmak, cami'ye gitmek yok. Kisacasi konu sahibin sevgilisi Alevi bile degil.
Yani bir sünni cami'ye gidip namaz kilinca din'in geregini yapiyor, Alevi bunlari yapmayinca koyu'mu oluyor? Cidden yaziklar olsun!!
Bu yasima kadar bir kez bile cem evine gitmedim hatta orda ne yapıldığını bilmiyorum. Ki gitsemde kimsenin inancıma basimin örtüsüne laf etmeye hakkı yok. Benim dayım başım örtülü diye benimle konusmayi kesti bende onu dayıliktan men ettim. Ailem saygı duyuyor ailemdende kimse cem evine gitmiyor. Ama biliyorlardir belki orda ne yapıldığını.
Ne kadar kendinizden emin konuşuyorsunuz? 5 parmağın beşi bir değil bunu bi anlayamadiniz gitti! Tüm sunniler melek alevilerde ..... Mi? Hayır tüm insanlar aynı Allah herkesi kul olarak yaşatmış hepimiz kuluz ve kimsenin birbirini küçük görmeye hakkı yok. Aleviyim başım kapalı namaz kiliyorum oruç tutuyorum dinimi yaşıyorum belkide sizin gibi ön görülü bir sunniden daha fazla inancım var KOCAM SUNNİ VE KADAR MUTLUYUZ Kİ ALLAH HERKESE NASİP ETSİN. Konu sahibine gelince arkadaşım insan olsun her milletin içinde iyiside var kötüsüde.
Ne demek koyu degil? Alevilikte zaten oruc tutmak, namaz kilmak, cami'ye gitmek yok. Kisacasi konu sahibin sevgilisi Alevi bile degil.
Yani bir sünni cami'ye gidip namaz kilinca din'in geregini yapiyor, Alevi bunlari yapmayinca koyu'mu oluyor? Cidden yaziklar olsun!!
Son yazıyı okumamışinım alevilikte baş kapatmak yokmudur ? Kusura bakmayında cahilliğinize yanın bence. Az öncede dedigim gibi 5 parmağın 5i bir değil zaten sizin gibi düşünen insanlar yüzünden herkes alevileri kötü biliyor yazık doğrusu
benim mezhebimi benden daha iyi mi bileceksiniz? Hadi sizin deyişinizle sunniyim çok alevi ve basi örtülü insan tanıyorum cem evine giden onlar ne oluyorEh o zaman kusura bakmada, niye kendine Alevi diyorsun? Alevi felsefesine ve inancinda ne "ters" varsa onu yapiyorsun. Elbette hic kimse din'ini nasil yasamak istedigine karisamaz, basörtü takmak istiyorsan bu elbette senin secimin fakat bu noktadan sonrada aleviyim diye böbürlenmene gerek yok, zira degilsin. Sünnisin, sanirim ailenden öyle, zaman ile sünnilesmisler.
Oruç tutmak namaz kılmak camiye gitmek alevilikte yokmu sız bilmiyorsunuz bari insanlara yanlış bilgi vermeyi kesin yazık aciyorum bilgisizliğinize