O ALEVİ BEN SÜNNİ

şok içinde okudum,o yobaz baban varya,eli öpülecek adammış,o yobaz baban olmasa bu durumda olmazdınibaban adına çok üzüldüm,yobaz parti falan dıyeceğine babam alevilere karşı demen yeterli idi,anlaıdğım kadarı ile sevgilin oruç tutan namaz kılan alevilerden,benımde böle çok yakın arkadaşlarım var,çokda severim,lakın damadımız o çeşir alevilerden değil,ver her fırsatta pengamberımıze küfür eder,ve akrabaları ve çok yakın arkadaşlarıda öle,bızım çocuklara oruç tuttukları içn kızmalar,namaz kıldıkları için hakaretler,çocuklarda onlara cevap verıyor tabı haliyle,ama ben ve ailem daha bır kez aleviler hakkında en ufak kötü söz kullanmadık,çocuklar bıze dıyorki,onlar sızı kötülüyor,küfür edıyor,ama sız hiç bişey demıyorsunuz,bız yıne olsun çocuklar dıyoruz,ama sneın öle bır sıkıntın olmayacak,sana göre bız yobazız,belki damat adayına göre değiliz gıbıme geldi

Bir tercih yapmanız gerekiyorsa eğer babanızı seçmeyin. Kan bağı var diye her babayı her anneyi kutsallaştırmadan edemiyoruz. Annelik babalık öyle kolay şeyler değil ayrıca fiziksel veya ruhsal şiddet uygulayan kimse de iyi insan değildir bu kadar net. Seçim yaparken iyi olan insan olan kimse onu seçin gerisini dert etmeyin bence.

Benim ailem alevi esimiki sunni, onumuzdeki ay kardeşim nisanlaniyor onun sevgilisi de sunni, kuzenlerimin cogu sunni evlilikleri yapti, aralarinda alevi olup tesetturlu eşi olan da var. Karsilikli saygi ve sevgi olduktan sonra gerisi boş.
anladigim kadariyla babanız bu saygiyi gosterebilecek bir adam degil, bu durumda ya babanızi bir sekilde ikna edeceksiniz ya da sevgilinizin de kendinizin de hayatindan calmadan, uzmeden bu isi bitireceksiniz.

Birbirine çok zıt inançlara sahip olup bir ömür mutlu yaşayanlar mutlaka vardır. Umarım siz de bu gruba girersiniz. Ama şunu unutma sen onun çevresi için hep "öteki", o senin çevren için hep "öteki" kalacak. Ülkemizde "öteki"ye hoşgörü zaten azdı, gittikçe daha da azalıyor. Başka insanların kavgasının ortasında kalacaksınız. Taraf tutmanız istenecek, siz tutmazsanız tarafınız sizin için seçilecek.

İkiniz de fikir olarak şu anda bulunduğunuz noktadan kendi isteğinizle veya zorla ayrılıp orta bir yerde buluşmak zorunda kalacaksınız. Değişmek zorunda kalacaksınız. Belki zamanla bu değişim yüzünden vicdan azabı duyup karşıdakini suçlayacaksınız.

Kolay değil. İş namaz kılmakla veya kılmamakla, oruç tutmakla veya tutmamakla, başını örtmekle veya örtmemekle bitmiyor. Onlar işin uygulama kısmı. Mensubu olduğunuz iki ayrı tarafın önyargısıyla, hatta kimi zaman öfkesiyle, nefretiyle baş etmek kolay değil. Şurada birbirini tanımayan insanlar bile senin konun için sabah sabah nasıl bir öfkeyle saldırıyorlar birbirlerine.

1- Hertürlü Dini ve Siyasi konu ve yorum yasaktır.

2- Karabasan, cin, peri, 3-5 harfliler, öcüler, böcüler, hocalar, büyülerle ilgili konu açmak yasaktır.

3- Açtığınız bir konunun devamı niteliğinde Kaynana bölüm-1, çekim 2, kayınpeder bölüm-3 tarzı konular açmak yasaktır, devam niteliği olan konular derhal kapatılır.

4- Burası Bir Derdim Var bölümüdür, canınızın sıkıldığı, üzüldüğünüz, dertlendiğiniz ve çare aradığınız her konuyu buraya açabilirsiniz fakat "saçımı ne renk boyamalıyım, karamel mi fındık kabuğu mu?(resimli), arkadaşımın kuzeninin amcasının kızının görümcesinin düğününde abiye giyeceğim sizce hangisi(resimli), orta sehpa mı konsol mu acaba hangisini alayım karar veremedim, koltuk altı kıllarım, kaşımı nerde aldırayım, gebe miyim test yaptım baksanıza, Küçükbakkalköy'de kuaför önerisi vs vs bölümle alakası olmayan konular açılması yasaktır, açan üye bilmeden bir sefer açmışsa taşınır ama her aklına geleni bu bölüme açmayı adet haline getirmişse bölümle ilgisiz konusu kapatılır, ısrarcı olursa ceza alır. Hele bu bölüm daha çok okunuyor deyip diş taşını bile buraya yazanlara hiç af yok.

Lütfen her aklınıza gelen konuyu buraya açmayın, ilgili bölümlere açın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…